[]

Dünyanın oteki ucuna goc edenler

Adam gitmiş Amerika'da, Avustralya'da, Brezilya'da bilmem nerede yasıyor. Dünyanın otekı ucu. Giderken arkanızda kimseyi bırakmadınız mı, eşiniz, dostunuz, sizi ülkeye bağlayan hiçbir şey mi yok? Ben de beyin göçü yapmıs adamım, ama Avrupa'dayım, kafam eserse 3-4 saatte ülkemdeyim cok sukur. Ama ABD, Avustralya'ya falan yerleşince sanki tüm geçmişi silmek, vedalaşırken sanki bir daha hiç görüşmeyecek hissi, ülkemle, sevdiklerimle tüm bagı koparmak canlanıyor kafamda. Acaba ben mi çok büyütüyorum, sizn düşünceleriniz?




 
Ailemle birlikte baska bir kitaya gocersem buraya arada ugramami gerektirecek bir sey olmaz sahsen.
Beni ulkeye baglayan bir sey yok, evet. Neden baglasin yahu, neden baglanayim bir yere. Baska bir ulkede dogmus olsam da ayni sekilde dusunecektim, bir yere ait hissetmek sacma. Vizyonsuzluktur bu bana sorarsan. Sahsi fikrim bu, hicbir yere ait olmamali insan. Dunya senin.
Daha iyi firsatlar oldugu surece her seyi birakip gidebilirim pekala. Herhangi bir sey ozlemem. Ailem disinda baglayan bir sey olmaz.
  • stavro  (07.01.16 00:27:36) 
dogru ben avustralyadayim, yilda 1 kere bile turkiyeye gitmek kolay degil. parasal ve zamansal sebeplerden dolayi. zaten yolculuk 1 gun suruyor, gidince de 1 ay kalmak gerek en az. ben komple gocmedim de gocen zaten esiyle gocuyordur, dostlari da abartma, aglarsan anan aglar gerisi yalan aglar.


  • baldur2  (07.01.16 00:31:08) 
Amcam da teyzem de evlenip avustralya'ya gitmişler zamaninda. Ana baba hasreti mi yoksa ulkenin rahatligi mi dersen her zaman rahatlik basi ceker bence. Teyzem donecekti mesela, sonra bakti ne ayni parayi burda kazanirlar ne de ayni huzurlu hayata sahip olurlar. Iyiyiz diyip donmediler. Amcam da keza ayni.

Bi gun goc etcek olursam bi annemi götürmeye calisirim. Yemisim eşini dostunu sevgilisini .
  • rayde  (07.01.16 01:14:01) 
annemi ve kardeşlerimi alıp arkama bile bakmam açıkçası. ben de gidip yaşayamam öyle yerleşirim de çok sık gelirim paraya kıyarım. hasret çekemem ben. zor yani. olabildiğim süre boyunca her anlarında yanlarında olmak paylaşmak isterim. şuradan 2 günlük il değişiminde bile hasretçekiyorum.


  • indescribable  (07.01.16 01:34:20) 
3.5 yil once Amerika'ya geldim. Yaklasik 3 yildir da Turkiye'ye gelmedim. Burada ailemden hickimse olmadigi gibi herhangi bir akrabam da yok. Hatta gorustugum turk de yok. Zor mu peki? Elbette zor. Hele ilk zamanlar gercekten cok zordu. Simdi de tam anlamiyla gecmis degil elbette. Psikolojik olarak da etkiliyor insani. Bircok arkadasim buraya temelli niyetiyle gelip bir sure sonra donduler. Herkes kaldiramiyor.


  • kareem said  (07.01.16 01:57:47) 
Ülkemle bağ? Ülkem beni mi umursuyor mu acaba?

Ailemle bağ - Belki ABD'de yaşarsam onlar için bile yararlı olacaktır. İşim daha iyi olacaktır, daha mutlu olurum belki. Zaten ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum yıllardır. Bir de aile dediğin anne babaysa yaşın çok genç olmalı. 30 yaşına geldiğinde senin için aile kavramı anne babadan eşe doğru eğrilecek.
  • Traveller  (07.01.16 07:01:03) 
yılbaşında izmirdeki arkadaşlarımı ve ailemi ziyarete gitmek için istanbuldan çıktım yol tam 17 saat sürdü. amerikadan çok rahat gelinir o sürede. mesafe / saate takılmamak lazım. mühim olan bütçe.


  • freya  (07.01.16 09:45:40) 
Ailem sevdiklerim yanımda olsa, Antarktika'da bile yaşarım, Türkiye'ye dönmek aklıma bile gelmez. Zerre vatan/ülke sevgisi yok bende. Olanlara da şaşırıyorum zaten bir insan birkaç avuç toprak parçasına neden bu kadar değer veriyor diye. Çok tuhaf.


  • angelus  (07.01.16 09:55:44) 
ailem olmasa gecen sene gitmistim belki. ama durumlar degisti ve simdi cok fazla uzaklarinda olmak istemiyorum. onlari bahane ediyor da olabilirim gerci, belki de korkar gidemezdim hic bir yere.

yani atip tutmak kolay aslinda. her giden mutlu olmuyor, ama kimi de cok mutlu. hani diyorlar ya, memleketi ozlersin, turkce konusmayi vs. kimisi de hic ozlemiyor. yani oyle koca koca genellemeler yapilacak bir konu degil bu.

neticede mutlu oldugum yer evimdir.
  • jimicik  (07.01.16 10:02:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.