[]

Mühendislik eskisi kadar para etmiyor neden

Merhaba benim kuzenim bilgisayar mühendisliği mezunu daha iş bulamadı onla konuştuğumda muhendusliklerin artık eskisi gibi olmadığını is bulmanın zor olduğunu söylüyor kiminle konuşsam aynı cidden böyle mi. Eskisi gibi ihtişamlı bir şey değil mi mühendislik okumak? Niye böyle oldu bi fikriniz var mı ben mühendisliğin hep bi numaralı bölüm olduğunu düşünürdüm. Niye böyle durum...




 
çünkü her okula her mühendislik bölümünü açtılar, bu durumda da bir sürü mühendisimiz oldu. ve muhteşem ekonomimiz sağolsun ülkede yatırımcı pek yok, kaçan kaçana. zaten istanbulda değilse iş bulmak 5 kat zor.


  • 111111  (17.05.18 16:58:40) 
bilgisayar için konuşuyorum. kendini geliştirmeyen kesinlikle tutunamaz. sadece okumak yetmiyor. kendi istediği alanda güzel stajlar, eğitim sertifikaları yoksa. güzel bir linkedin, github profili falan kasmamışsa okulda verilen eğitim hiç de yeterli değil. isterse iş bulur ama asgari ücretle başlamaya burun kvırıyodur


  • altin yumurtlayan lavuk  (17.05.18 17:01:58) 
Mühendislik diye bir kavram kalmadı maalesef. Mühendislik fakülteleri zaten kötüyken üstünde teknoloji fakülteleri de mühendis çıkarmaya başladı tam oldu. Ülke hakkıyla mühendis yetiştiriyor olsa diplomaların %80'i hiç var olmazdı. Ha kime sorarsanız ben de inşaat mühendisiyim, ben de olamazdım.


  • yercekimini kendine ceken adam  (17.05.18 17:02:10 ~ 17:02:19) 
teknoloji fakultelerine bok atmadiginiz kalmisti :D
kendisini gelistirirse bulur. teknoloji fakultelerinin uygulamali egitim vermesi neden insanlarin zoruna gidiyor anlamiyorum. insaat muhendisigi ile bilgisayar muhendisligi cok ayri bi dunya. sektor disindan insanlar yanlis yonlendiriyor iste boyle

  • pgup  (17.05.18 17:16:17) 
Dünya bazındaki iş bulma istatistiklerine bakarsanız iş bulma oranının en yüksek olduğu alanlar yazılım ve bilgisayar mühendisliği. İş bulamamasının muhtemelen nedeni ya türkiyedeki iş marketinin bozukluğu ya da kıytırık bir üniversiten mezun olup kendini geliştirmemesi. 3 4 yazılım dilini iyi bilen diplomalı bir bilgisayar mühendisi türkiyede bile iyi maaşlı bir iş bulur diye düşünüyorum.


  • hohoho  (17.05.18 17:22:51) 
mühendislik dediğin şey senin kafanda kurduğun gibi elon musk'lar, tesla araçlar, mars'a araç göndermek vs. değil türkiyede. hele bilgisayar mühendisliği iyice ayağa düştü. iyi bir üni mezunu değilsen asgarinin biraz üstünde iş bulabilirsin, o da şanslıysan.

benim 8. yılım, elektrik mühendisiyim, daha yeni 7-8k civarında alabiliyorum.
  • hosein  (17.05.18 17:33:04) 
uzaktan eğitim ile mühendis yetiştiren üniversite var bu ülkede. mühendislik cidden eskisi gibi değil. bir de arz-talep dengesine bakılmıyor. yani ülkede istihdamı artıracak faaliyetler, açılan üniversiteler ve bölümlere nazaran çok az. istihdam olduğu yerde kaldıtan sonra her yıl binlerce mühendis mezun edersen o adam da işsiz kalıyor ya da asgari ücret alıp operatör gibi çalışıyor.


  • himmet dayi  (17.05.18 17:40:15) 
diğer alanları bilmem ama bilgisayar/yazılım mühendisliği bölümlerinden eğitimli insan çıkmıyor artık. Ne kadar iş başvurusu varsa bomboş cvler. Yeminle iki yıllık programcılıktan mezun kişiler daha donanımlı çıkıyor. Ne olmuş bu mühendislik bölümlerinin eğitimine bilemiyorum! Bu nedenle bomboş çıkanlar iş bulamıyor. Yoksa piyasada bu alanlarda iş çok.


  • alaimisema  (17.05.18 18:10:32) 
200 küsur puan alıp mühendisliğe yerleşen niteliksiz sayısalcıların kendilerini çok zeki sanması.
Neyse ki mühendisliğe yerleşen zekidir algısı yavaş yavaş kırılıyor. Gerçekten yüksek puanlar alıp mühendis okuyan arkadaşlar alınmasın fakat toplum içinde de konu komşu tarafından boş bir pohpohlanma içindeydi bu 10-15 net matematik yapıp yerleşen sayısalcılar.

Tabii @111111 +1
Bu da her köşeye mühendislik açılmasının bir sonucu
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (17.05.18 18:16:01 ~ 18:16:41) 
diploma=para olayinin 70'lerden sonra gazi kacmaya baslamis. bu sadece turkiye'de degil, eli yuzu duzgun ulkelerde de boyle. istisnalar vardir tabii, deli para kazanin ITciler gordum ben ama tek tuk. okumus kesimden ortalama olarak iyi para kazanmaya devam edecek olanlar tip ve hukuk ile baglantili birseyler okuyanlar gibi gozukuyor.


  • cooperr  (17.05.18 18:56:48) 
nerde çokluk orda bokluk.

doğru dürüst üretim de olmayınca...
  • titiraprap  (17.05.18 19:05:24) 
lise binası dikip içine mühendislik bölümü açtılar.
teknik öğretmenlere mühendislik tamamlamayla diploma verdiler.
teknoloji fakültelerine mühendislik diploması verdiler.
mühendislik puanlarını dize kadar çektiler.
at mühendisliği, süt mühendisliği, kıl-tüy mühendisliği adı altında sürüsüyle şey açtılar.
piyasadaki mühendis ihtiyacıyla mezun olan mühendis sayısı orantısız derece açılıyor.
üniversitelerde mühendislik eğitimi kalitesiz.

not: mühendisim.

not olarak diğer bütün meslekler böyle oluyor. hukuk da dahil. tek bi tıp hariç. tıp hala prestijli.
  • marul hirsizi  (17.05.18 20:06:49 ~ 21:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.