[]

Siz olsanız ne yapardınız?

günaydın efem.
işsizim şuan. şimdi annemin çalıştığı yerdeki bir öğretmenin babası bir fabrikada satış müdürü, bu öğretmenle konuşmuşlar, babanla oğlum görüşsün, özgeçmiş bıraksın işte referans olsun eğer ileride bir alım olursa yani o tarzda geçecek bir görüşme. gideceğim beni işe alacak alsın, boş yer var gibi bir durum değil.
tamam dedim bir gideyim, mesafe 30 km küsur, gidiyorum diye haber verip gittim, onlarda o kişiye ulaştılar tamam demiş yani haberli gidiyoruz.
gittim, ismini verdim, güvenlik o kişiyi aradı ve toplam 10 sn konuştular, sonra kapattı güvenlik, toplantısı varmış yarın gelsin demiş.
ben de cv yazıp kendi formumu da bırakıp gittim.
tabi sinirlendim, bugün gitmeyeyim diyorum artık.

yarın gelsin diyebilir, işi çıkmış olabilir, mesele bu değil... ama ben haberli şekilde 30 küsur kmlik yol geliyorum, ben isterdim ki bekleyebiliyorsa beklesin 1 saat fln, işi varsa yarın şu zamanlarda gelebilir diyebilir, ya da telefonu bana iletip benimle konuşabilir ya işim çıktı da yarın gelsen daha iyi olur diyebilir hani doğrudan benle iletişim kurabilir falan filan birsürü güzel alternatif var.

ezik adamın iş arayışı gibi hissettim kendimi, köyden bohçasını alıp bana para iş ver diyen adam gibi hissettim.

siz olsanız bugün gider miydiniz tekrar? yoksa ben mi abartıyorum?

 
ben gitmezdim. abartmıyorsun.


  • hmpf  (10.04.18 09:45:47) 
ben olsam gitmem


  • suicides underground  (10.04.18 09:47:44) 
yapılan büyük saygısızlık. bence de gitmemelisin.. gurur inciten hareketler bunlar.


  • jesues  (10.04.18 09:49:44) 
işe çok ihtiyacım varsa yani diğer her yerden umutsuzsam ve yanlış olmasına rağmen annem mahcup olacaksa giderdim.


  • elorelia  (10.04.18 09:53:58 ~ 09:54:26) 
bence git. gurur yapacak durum değil. belki adam diyecekki ne kadar istekli 2 gündür geliyor deyip alacak.


  • sizofren06  (10.04.18 10:02:43) 
Hicbir sekilde gitmezdim.


  • aquarium  (10.04.18 10:02:56) 
Gitme.
Bayi hiyarlar bu gibi durumlarda karsi tarafin gururunu kirarak psikolojik üstünlük elde etmeye calisiyorlar.
O ise o adam sayesinde girsen ileride cok mutsuz olabilirsin.
  • chitosan  (10.04.18 10:21:07) 
gitme hocam.


  • chaoslord  (10.04.18 10:23:05) 
Gitme boşver. Çok çok iyi bir firma da değilse salla. Annene de durumu anlat. Gereksiz ego tatminleri, ya da aşırı düşüncesizlik. Her türlü fail.


  • veritaslibertas  (10.04.18 10:26:01) 
Çok zor durumda değilsen gitme, s.ktiret. Hangi gün sorarlarsa da başka bir yer daha varmış, orasıyla görüşüyorlarmış desinler.


  • skooma  (10.04.18 10:26:57) 
siz olsaniz gider misiniz diye sormussun, ben olsam ben de gitmem. ama dogrusu bu diyemem. gideyim mi diye sorsaydin gitme diyemezdim mesela.


  • pilav  (10.04.18 10:34:52) 
Blue serenity +1


  • Fusha  (10.04.18 11:07:43) 
bu sorunun cevabı işe ne kadar ihtiyacın olduğuna göre değişir. bu soruyu sorabildiğine göre gitmeyedebilirsin.


  • turk kelekom  (10.04.18 11:21:04) 
Bence herkes biraz siyah dusunmus. Adamin beklememesinin sebebinin ne oldugunu bilmiyoruz. Cok sacma bir insan degilse muhakkak mahcup olmustur. Benim de daha once bir is gorusmesi icin 1 saati askin gelen kisiyi bekletip, en sonunda katilamadigim oldu. Ama bu dusuncesizlikten degil, mecburiyettendi. Sonrasinda da ozurlerimi ilettim.

Zaten su anda calismiyorsunuz bir vakit sikintiniz yok, bence gitmelisiniz.

Ayrica istanbul icin 30 km yol gitmenin bir onemi oldugunu sanmiyorum. Artik alistik bu yol katedislere.

Ha bugun de gidersiniz ve orada olmazsa ya da gercekten keyfiyetten sizi beklemediyse zaten calismazsiniz kimse sizi zorla calistirmiycak sonucta. Ama gitmezseniz bence ufacik bi soru isareti bile ilerde pisman eder.

Ozet: gidin. :)
  • okuyamıyom ben ya  (10.04.18 12:02:12) 
acımdan gebersem yine de gitmezdim.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.04.18 12:06:43) 
Gitmezdim. Ac kaldiysam giderdim sadece.


  • stavro  (10.04.18 12:16:54) 
giderdim ya, o ne bok ki ona gurur yapcam. git bi öğren, ne işiymiş neciymiş. gerçi biz yıllarca önce bi amcaya gittik okul yıllarımızdı yaz tatilinde çalışacaktık, adam bize 2 saat nasihat verdi, çalışanlarına nasıl göz açtırmadığından filan söz etti ve onları bize müze gezer gibi fabrikasını gezdirerek gösterdi, gerçekten hepsi götünden soluyordu, ikna olduk. sonra bizi karanlık izbe bir yere götürüp kalacağımız yer olduğunu belirtip burası sizin gibi kızlar için saray dediydi. arkamıza bakmadan kaçtıydık.


  • for day to break  (10.04.18 12:23:37 ~ 12:24:47) 
abartmıyorsun. ben olsam aşırı sinirlenip kesinlikle tekrar gitmezdim üstüne de annemle kavga ederdim ne biçim insanlarla muhatap ediyosun beni diye, ama doğrusu bu değil. doğru olan bugün tekrar gitmek olur, çünkü dünkü görüşme neden iptal oldu bugün gitmezsen asla öğrenemeyeceksin.


  • evde liyakat kalmamis  (10.04.18 12:27:03) 
Bu işlerde gurur olmaz.

Ayrıca bilinmeyen çok fazla parametre var.

Adam kim bilir ne dertlerle uğraşıyor fabrikada ve senin geleceğini unutmuş bile olabilir. Telefon gelince de odaklanması gereken işini bırakamayacağı için yarın gelsin dedirtmiştir. Beklesin dedirtip hiç görüşmemesinden daha iyi değil mi?

Bence kesinlikle tekrar gitmelisin. işsizlik psikolojisi ile abartıyorsun bence.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (10.04.18 12:55:25) 
tek seçeceğim o ise, giderdim; değilse gitmem.

insani ilişkilerde özellikle yönetim kademesindeki egoist kişiliklerin çok daha duyarlı olması gerekir. tabii onlardan böyle bir davranış beklemek de biraz abes kaçıyor. insan çok narin bir varlıktır. iş insan için, para da.

ama yine de git derim. gururu geçici bir süreliğine rafa kaldır.
  • tomcruise  (10.04.18 13:09:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.