[]

Sağlık harcaması keyfiyete girer mi?

32 yaşındayım diş eti tedavisi görüyorum. yaklaşık 2500tl tutacak. doktor dişlerimin sıkıntılı olan bölgelerine tedavi uyguluyor. tedaviye başladım kim görse diş eti tedavisi diyorum şaşırıyor. çok abes bir tedavimi?

sabah kalktığımda diş etlerim ağzımdan nefes aldığım için sürekli kanayıp iltihaplanıyor. diş doktoruna gittim, diş eti uzmanına yönlendirdi ve tedavim başladı. kimle konuşsam gerek yoktu diyor. eşim acı çektiğimi görünce endişelendi acele ettin dedi.diş doktoru tedavi olmazsam 10 sene sonra dişlerimi tek tek kaybedeceğimi söyledi.

gerçekten 2500tl diş eti tedavisi keyfiyete mi girer?

 
Sağlık keyfiyet değildir asla!
Sağlıklı olmanın bedeline paha biçilemez.

  • cakabo  (01.03.18 11:51:41) 
tabi ki girmez. diş etlerinden kaynaklı dişlerde mobilizasyon (sallanma) başlayınca kimse kurtaramayacak ve döküldükten sonra protez yapmak gerekecek. aynı işlemi devlet hastanesi ücretsiz yapıyor. şuan ben de aynı tedaviyi uzman diş hekimi tarafından alıyorum. en arkadaki 3 dişim salanıyor. dişleri, diş etleri tutamayıp düşünce bu sefer de gelip ''proteze ne gerek var'' mı diyecek şuan sana bunun keyfiyet olduğunu söyleyenler?!! saçmalamışlar..


  • Fayfa  (01.03.18 11:52:10) 
insanlara söylemenize gerek var mı? söylemeyin.

10 yıl sonra dişlerinizi kaybedeceğinizi söyleyen doktora karşı 'gerek yoktu' diyen eşe de ne desek bilemedim. helal.
  • elorelia  (01.03.18 11:55:25) 
sağlığınız için keyfi olsa bile yapılır bence. her şey keyfiyete yapılıyor da sağlığa gelince garip mi oluyor.
ayrıca diş eti tedavisi ciddi bir şey. iş arkadaşım daha geçen hafta durduğu yerde dişini düşürdü.

  • veritaslibertas  (01.03.18 12:00:56 ~ 12:01:32) 
Diş eti tedavisi keyfiyet değil ki bunu yaptırmadığınızda bir süre sonra dişlerinizi seri bir şekilde kaybedeceksiniz bu sefer masraf implantıydı vs derken 5 katına çıkacak. Çok iyi yapıyorsunuz eşinizin bu konuda yeterince bilinçli olmadığı aşikar.


  • neferkitty  (01.03.18 12:02:06) 
buna keyfiyet diyen insanların diş rengi ne?


  • La Femme D'argent  (01.03.18 12:05:05) 
@elorelia eşim acı çekmem ve ağzımın şişliğinden tedirgin olup söyledi.

herkes keyfi gibi konuşunca teredütte kaldım.
  • mikahakkinen  (01.03.18 12:05:44) 
sizin rahatsızlığınız ciddi. keyfiyet olan neden bu sağlık harcamalarının bu kadar pahalı olduğu. sevilmeyen o suriyelilerden bir doktorun yanında 20lik dişimi '20 tl' ye ( her yılı için 1 tl çok değil :) ) sorunsuz bir şekilde çektiriyorken neden diğer şehirlerde bu meblağ 300 lirayı bile aşabiliyor. asıl keyfiyet tarifelerin yüksek tutulmasıdır.
yine de başka doktorlarla görüşün fiatlar artabilir ya da azabilir.

  • 1adam  (01.03.18 12:07:21 ~ 12:08:13) 
Sadece son derece önemli olan ağız sağlığınızla ilgilenmeniz değil, bunu keyfi bulan insanları (eş hariç, o bilakis endişeden böyle davranmış) yavaş yavaş hayatınızdan çıkarmanız da yaşam kalitenizde artış sağlayacaktır.


  • onemoremile  (01.03.18 12:10:02) 
kesinlikle dişler çok önemli. 1 tane bile olsa kendi dişinize çok çok iyi bakın. kimseleri de takmayın. evet diş tedavileri pahalı ama kendi dişlerini kaybetmektense o paraların verilmesi taraftarıyım.


  • naksidil  (01.03.18 12:17:31) 
kesinlikle girmez. diş sıkıntısını çekmeyen bilmez.


  • caletti  (01.03.18 12:41:42) 
keyfiyete girmez. diş hassasiyeti dediğimiz durum dahi, iyi bir hekimle karşı karşıyaysanız "size bunun için en iyi fırça ve macunu önermem, sizi tedavi ederim" diyeceği bir durumdur. ama neden sensodyne falan kullanmıyorsun denilir, lüks görülebilir yine aynı insanlarca. ya da önemsiz bir sorun gibi. kaldı ki sizin rahatsızlığınız daha büyük önem arz ediyor.


  • haykorsamdunyaya  (01.03.18 12:51:20) 
@onemoremile kesinlikle katılıyorum.


  • mikahakkinen  (01.03.18 12:57:52) 
diş doktoruna gidip geliyorum. mecburiyet doğdu artık. kaç para vereceğimden haberim dahi yok. yaşım 32, önden iki tane dişim çekildi. diş etlerinden ve diş taşlarından kaynaklı. çektirmeseydim bir gün yemek yerken yerinden çıkacaktı. o kadar fenaydı durum.

2500 lira vermek normal. sağlığına harcıyorsun sonuçta. ayrıca diş ve ağız sağlığı önemli. iltihap ileride çok daha derinlere inip genel sağlığını da bozabilirdi.

sonuç olarak eşin dahil kimseyi dinleme. çok iyi yapmışsın. geçmiş olsun. kolay gelsin.
  • sutlu nescafe  (01.03.18 13:02:10 ~ 13:05:01) 
Böyle bir harcama keyfiyet olamaz ki.
Dislerini kaybetme ihtimalinden bahsediyorsun :O

  • chitosan  (01.03.18 14:15:24 ~ 18:11:02) 
atıyorum 2000'e implant yaptırmak yerine dişi çektiririm ne olacak 30 tane var sonuçta diyen insanlar da, bakış açısıyla alakalı tamamen.
bir dünya kanal ve dolgu tedavisi gördüm. doktoruma implant yapalım gerekirse diye teklif ettim, cevabı kendi dişini kullanmak için her şeyi yaptıktan sonra çare olmazsa ancak öyle bir şey yapılır oldu. evet masraflı bir iş fakat diş sağlığı için gerekli, ki dişe yapılan estetik müdahale bile kimi zaman keyfi değil zorunlu olabiliyor.
ama tedaviden dolayı bir acı ve şişlik varsa doktorunuza bu durum normal mi diye sorabilirsiniz ve ya başka bir doktorun fikrini alabilirsiniz.
  • nickyazmaksartmibulamadim  (01.03.18 15:04:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.