[]

Windows 10 Pro OEM Lisans ve Orjinal Ürün Fiyat farkı

Merhaba dostlar,

Aşağıda Microsoft mağazasının orijinal Windows 10 Pro kutulu ürünün ve N11 mağazasında Dijital Lisans OEM ürünün satış fiyatlarını görebilirsiniz, arada 800 - 900 fiyat farkı var yorumlarda da yüzlerce insan bu OEM denilen ürünü satın almış ve sorunsuz aktifleştirip kullanmış görünüyor.

Sormak istediğim soru şu, bu oem lisans ne ola ki bu kadar ucuz, eğer yasal ise neden insanlar gidip 1000 TL verip microsoft kutulu ürünü alır?

www.microsoft.com
urun.n11.com

 
valla soruna cevabım yok ama zamanında başka n11 satıcısından aldım mis gibi kullanıyorum 5-6 aydır


  • washe  (26.02.18 00:34:05) 
2 gün önce benzer bir soruya cevap vermiştim:

www.eksiduyuru.com

Ben de pazar günü linkini verdiğin satıcıdan lisans satın aldım. Yalnız bu lisans OEM değil, toplu lisans (volume license), MAK anahtarı gönderdi satıcı bana. Dolayısıyla anahtar donanımım ile eşleşmedi, daha sonra yeniden Windows 10 kurmak istersem muhtemelen geçersiz olacak anahtar. Benim için önemli değil, muhtemelen yeniden kurulum yapmam, ama almışken OEM veya Retail lisans satan bir anahtar alınsa daha iyi.
  • neyehbe  (26.02.18 12:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.