[]

Windows Home Enterprise n11.com

N11.com’da satılan Windows 10 Enterprice nasıl bu kadar ucuz olabiliyor. Güvenilip alınabilir mi? Daha önce alan var mı?




 
21 eylül'de

urun.n11.com

almıştım. 46 liraydı o zaman. o zamandan beri sorunsuz kullanıyorum.
  • washe  (24.02.18 13:23:57) 
Enterprise sürümü sadece volume licensing ile satılıyor. Yani şirketlere/firmalara birdan fazla cihaz için tek anahtar veriliyor veya bir anahtar kümesi atanıyor. MAK tipi anahtarda tek anahtar ile lisansın izin verdiği cihaz kadar kurulum yapılıyor, sonrasında anahtar otomatk olarak geçersiz oluyor.

Adam 50 pc için lisans aldı, 20'sine kurdu, kalanını satıyor. Normalde sadece kendi şirket bilgisayarları için kullanması lazım. Sen de aynı anahtarı kullanıp aktivasyon yapabiliyorsun ama, bir sorun olmuyor. Toplu lisans alımında cihaz başı küçük ücretler ödeniyor Microsoft'a.

Fakat MAK tipi volume license anahtarın şöyle bir sıkıntısı var. Anahtar cihaz ile eşleşmiyor, her cihaz kurulumunda windows aktivasyon sunucularından anahtar kullanım hakkından 1 eksiltiyor. Dolayısıyla anahtarı kullanarak kurulum yapan kullanıcılar anahtarı tüketince, bir daha aynı anahtar kullanılmıyor, geçersiz hale düşüyor. Sen de cihazını formatlayıp yeniden Windows 10 yüklemek istersen daha önce kullanmış olduğun anahtar artık geçersiz olduğu için kurulum yapamıyorsun.

Bence Volume yerine Retail veya OEM lisans almak daha mantıklı eğer ileride yeniden kurulum yapılacaksa. Bu lisanslar sadece o bilgisayar ile eşleşiyor, böylece anakartı değiştirmediğin sürece tekrar kurulum için kullanabiliyorsun. Bu yüzden çok özel bir neden yoksa Windows 10 Pro lisansı alınabilir.

Ben bu sabah şu adresten Windows 10 Pro lisansı aldım, 69,90 TL'ye. Windows 10 Home Edition'dan Pro'ya yükselttim. Yalnız bu lisans da Volume:MAK çıktı.

urun.n11.com

Ancak OEM veya Retail satanlar da var. Mesela

urun.n11.com

ShowKeyPlus yazılımını kullanarak satın aldığın anahtarın tipini görebilirsin:

www.softpedia.com
  • neyehbe  (24.02.18 23:20:26 ~ 23:23:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.