[]

bu doktor hiçbişey bilmiyor mu?

4 gün önce ateşle başlayan boğaz ağrısı hala devam ediyor. normalde 1 günde atlatabildiğim soğuk algınlıklarından biri sandım ama ne ateş geçti, ne boğaz ağrısı. ateş ara ara geliyor(yanında halsizlik), boğaz ağrısı hep var, son 2 gündür de çılgın bir öksürükle balgam atamamaya dönüştü. nurofen cold ve parol kullanıyorum ancak bildiğim kadarıyla bu ilaçlar semptomatik tedavi sağlıyor, yani sorunun kendisine bir etkileri yok.

bugün artık bir bilene danışayım dedim, iş yeri hekimine göründüm ki kendisi normalde aile hekimliği yapıyor, yani en çok karşılaştığı semptomlar olsa gerek. derdimi anlattım, boğazıma baktı, sırtımı dinledi, kas ağrısı var mı dedi, ilk gece çok vardı, sonradan ateş yükselince oluyor ara ara ama şu an yok mesela dedim. kas ağrısı yoksa bişey yoktur, coldaway vericem sana dedi. dur dedim, ben 4 gündür nurofen, parol kullanıyorum zaten, aynı bok o da. he iyi o zaman, nurofen'i her gece yatmadan önce 1 tane iç, dinlen bol bol dedi. öksürük dedim, balgam dedim? bi sprey veriyim istersen ama... sprey de kullandım ama geçirmiyor hiçbişey dedim, geniz akıntısıdır o bişey olmaz dedi. yapacağın işe balgam atayım dedim, çıktım revirden.

bir doktor kadar tıbbi bilgim tabii ki yok, işleri profesyonellere bırakmayı seven biriyimdir normalde, öyle "doktorların da götü çok kalktı" diye düşünenlerden de değilim. ama ilk defa hasta olmuyoruz herhalde, dinlenince geçerli soğuk algınlığından bi farkı var ki sana gelmişim dimi.

sorun psikolojik olarak beni rahatlatmaması değil, biliyorum okuyunca akla ilk "günde 5 tane antibiyotik içmek isteyen türk insanı" geliyor ama öyle bi tip değilim cidden, hatta son 4-5 yıldır ilk defa bir doktora tedavi olmaya gittim.

neyse çok mızmızlandım, kendimce bir hastalık çıkarımı yapmamaya çalışıyorum, o yüzden duyurudaki doktorlardan en azından fikir almak istiyorum. size bu şikayetlerle gelen birine uyguladığınız tedavi yöntemleri nelerdir? ilaç önerisi istenmez normalde ama bu hafta sonunu ölü olarak geçirmek istemiyorum, o yüzden bütün riski üzerime alıp tedavi sağlayacak ilaç önerisi -antibiyotik işe yarayacaksa o bile olabilir- rica ediyorum. özelden yazabilirsiniz, direkt söylemeyip kelime oyunu yapabilirsiniz, ya da içinizi ne rahatlatırsa. zaten dan diye o ilacı kullanacak değilim, her ilaçta yapılması gereken prospektüs okumasını da yapacağım. hatta durun;
-bu soruya gelen tüm ilaç yanıtlarının oluşturabileceği yan etkilerin farkındayım ve tüm sorumluluğu üstleniyorum-

(dinlen geçer elbet bir yöntem ama ben zaten beden işi yapan ya da çok yorulan bir insan değilim, 4 gündür işten sonra eve gidip yattım hep ve kendimi normal bir günden daha çok dinlendiriyorum ama bir etkisi olduğunu hissetmiyorum)

şu saatten sonra başka doktor pazartesiye kadar mümkün değil sanırım, acile gitsem de kovarlar herhalde çünkü şu anda ateşim yok. şimdiden teşekkür ederim...

 
domuz gribinin "a" sının salgını varmış, çevremdeki bütün çocuklar hasta. sizde de ondan olabilir, antibiyotik işe yaramaz zaten oysa. ihmal etmeyin, özellikle yüksek ateş varsa acile gidin.

bizim de iş yeri hekimimiz benzer. elimi kırıp gitsem bakmadan antibiyotik yazacak neredeyse.
  • 111111  (23.02.18 16:31:43) 
belki yeterince dinlenemediğin için geçmemiştir? bir de hastalığın ilaca direnç göstermesi durumu var. ikisi birleşince geçmemesi normal gibi.

h.sonu bolbol dinlenin sıvı alın, ılık şeyler için.

geçmiş olsun.
  • hosein  (23.02.18 16:35:28) 
Sorun doktorda değil, sorun tıpta. Bakteriyel hastalıklar dışında hiçbir hastalığın tedavisi yok, demişsin ya bunlar semptomları baskılıyor diye, ilaçların yaptığı şey bu zaten. Bakteriyel olup olmadığını da buradan biri bilemez, hastaneye git boğaz kültürü yapsınlar, ona göre antibiyotik alırsın, değilse de geçmesini bekleyeceksin kendi kendine.


  • i was made for you  (23.02.18 16:37:39 ~ 16:38:02) 
domuz gribinin versiyonu salgını demeye geldim. 2 haftadır perişanım. bir yetişkin olarak 39 derece ateşle inledim kaç gece. en son bayıldım tuvalette gece ve kafamı yardım, şimdi bir de baş ağrım ve baş dönmem var. öyle bir halsizlik, öyle bir ateş ve öksürük, kemiklerim sızlıyor şu an öksürmekten.

aynı şekilde doktora gittim. ciğerleriniz temiz denildi, ağrı kesici ve öksürük şurubu verildi.
  • Phoebe  (23.02.18 16:56:59) 
evet bilmiyor


  • bahcemaruf  (23.02.18 17:29:14) 
Evet bilmiyor, lütfen bir daha bu şarlatanlara prim vermeyin. Ne güzel ilaç bile başlamışken tedaviyi yarıda keseceksiniz.
600. hastalığınızdan sonra Tıp diploması veriliyor diye biliyorum zaten.
Semptomatik. Wow.
  • 038576  (23.02.18 17:48:24) 
sana bir şey diyeyim mi: bundan 4-5 ay önce tsh değerim 5'e yakın çıktı. canan karatay'ı dinledim iyot takviyesi yapın bu durumda diyordu. burda karatay'a sallayanlar oldu. iyotu hiçbir yerde bulamadım saraçoğlu dereotunda bulunur dedi. dayandım dereotuna. 3 ay gibi sonra ölçüm normal. dereotunu bıraktım yoğurt süt yumurta gibi şeylerde de varmış iyot onlardan tüketiyorum az az. bugün ölçtürdüm yine normal çıktı. oysa doktor isteseydim beni ömür boyu ilaca başlatacaktı. zaten ömür boyu kullanmak zorunda olduğum bir ilacım var ve bu ilaç karnımı deşiyor adeta. al bir tane daha başla. sağlık sektörüne zerre inanmıyorum. ona buna ilaç dayamak da ne ya. eşimin parmağını cam kesti sızısı kesilmedi, 2 poşet ilaç yazmışlar. öyle güldük ki eve gelince. o da bana inanmazdı komplo teorisi çok okuma derdi gözüyle gördü. eczacıya emin misin bunlar bizim mi diye tekrar tekrar sorduk. bir tek şu krem tamam da şunları niye yazmış anlamadım dedi. komik, yazık.


  • for day to break  (23.02.18 18:49:52 ~ 18:53:53) 
@038576, özellikle böyle anlaşılmamak için açıklamalar eklemeye çalıştım ama yine de anlaşılmamış demek, canınız sağ olsun.

diğer arkadaşlara aydınlatıcı cevapları için teşekkür ederim, h2n3 imiş bu illetin adı; amerikayı kırmış geçirmiş. buraya nasıl geldi ne oldu ne bitti hiçbir fikrim yok ama cevaplarınız sayesinde düşmanımı tanımış oldum en azından. ortalama olarak verilen 7-10 günlük iyileşme süresini düşünürsek çok da sıra dışı bir durumda değilmişim, umarım 2-3 aya kadar sürebileceği belirtilen öksürük kısmını daha çabuk atlatabilirim.
  • Bruce  (23.02.18 22:38:42 ~ 22:39:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.