[]

boğazdan bıcaklanan insana nasıl ilkyardim yapılır?

s.b




 
o durumda imam tek çaredir heralde. atardamarı kestiyse zaten ömrü birkaç dk. ile sınırlıdır.


  • hosein  (06.02.18 16:19:01) 
O durumun ilkyardimi olmaz herhalde. Doktor arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Çok önemli bir konu aslında.


  • old possum  (06.02.18 16:29:59) 
önce ilkyardım sertifikası alınmalı.


  • La Femme D'argent  (06.02.18 16:38:13) 
yakın geçmişte ilk yardım eğitimi aldım. yaralıyı şok pozisyonuna alıp yaraya bezle tampon yapıp ambulansı beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok diye biliyorum.


  • veritaslibertas  (06.02.18 17:03:06 ~ 17:03:25) 
Etraftan birine 112 yi aramasını söyle. Boyunu hareket ettirmeden bir bez ile (şal, kravat vs) tampon yap. Atardamar bile olsa sertçe bastırmak kan kaybını epey önler, vakit kazandırır. Soluk borusu delindiyse de hava kaçağını önler. Bu sırada da nabız, solunum kontrolü yapılır. Eğer bir tarafın şah damarı kesildiyse nabza bakmak İçin diğer taraf şah damarının Üzerine bastırmazsın.
İlk yardım bilen birisi gerekirse kalp masajı yapar. Ambulans gelene kadar elden bu gelir diye düşünüyorum

  • fallopian  (06.02.18 17:11:51 ~ 17:13:35) 
sadece elinle, temiz bezi, onu bunu geçtim, bir sandalyeye oturtup, sıkıca kesiğin üstüne bastırıp, ambulans bekleselerdi, o çocuk yüzde 90 oranında kurtulurdu.

böyle şerefsizlik ben ömrümde görmedim kusura bakmayın. çocuk olm bu çocuk.

www.youtube.com

bu video kısa uzun versiyonu daha beter. marketten kovuyolar, kadın gidiyor yerleri siliyor paspasla, çocuk dışarda baygın yatarken.
  • Photographer  (06.02.18 18:03:43 ~ 18:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.