[]

İşten İstifa ve Patron Tehdidi

Merhaba

11 Aralıkta yeni bir iş fırsatı için istifa edeceğimi patrona ilettim. Aynı gün ik'ya dilekcemi yazdım verdim ve izinler düşüldükten sonra 30/12'de biteceğini ilettiler.
İşimi sağlama almak için 12'sinde mail attım ikya elden teslim ettiğim istifa dilecesini işleme aldınız mı diye.
Bugün en büyük patron ile patron beni çağırdı. bizimkiler tekstil şirketi ama inşaatları da var. bu yaz inşaatlarında bir daireyi çalıstıgımız firmalardan birine mal alım karsılıgı sattım. buna istinaden bir miktar prim verdiler ki beklemiyordum.
şimdi bana gelmiş ya o parayi iade et ya da işe devam et diyorlar şaka gibi :)
bunu yapan adamlar muhtemelen istifamı da yırtmışlardır.
bu ay basından itibaren her gün attıgım maillerden ken mailime ilettim burada oldugumu kanıtlamak için.

bu durumda muhtemelen paramı vermeler içerdeki.
haklarım nelerdir ?

 
yok öyle bir dünya, alırsın çatır çatır haklarını. hiç muhattap olma. o parayı da vermeyeceğini söyle. ne o öyle çakma polat alemdar tavırları falan.


  • hosein  (25.12.17 16:06:26) 
buna benzer bir durumda kaldım. tehdit de edildim. şu kadar süre kal dediler. kalmıyorum maaşımdan kesin dedim.

öncelikle istifanın kabul edilmeme durumu yok. ben istifamın fotokopisini falan almıştım geçerliliği olur muydu bilmiyorum ama.

olur da istifayı kabul etmemişler yırtmışlar vs ise. noterden tebliğ edebilirsin istifa dilekçesini.
  • kablelvuku  (25.12.17 16:06:29) 
fotokopi almadı. sadece mail attım ekstradan dün istifa ettim işleme aldınız mı diye. ihbar sürem dolacak 30unda.
cekip gideceğim bakalım neler olacak.

  • sevisgenturk  (25.12.17 16:51:47) 
kesinlikle iade etmeyin, mail çıktılarınızı alın gerçi yasal delil olmayabilirler emin değilim. en olmadı bu hafta noterden ihbar gönderin 12 sinde verdiğim isrifs dilekçemin işleme alınıp alınmadığı gibi. dik durun akılları sıra sizi sindirmeye çalışıyorlsr hiçbirşey yapamazlar


  • oscar  (25.12.17 17:29:12) 
yazılmış ama notere gidin iş akdinizi haklı feshedin.
noterdeki çalışanlara konuyu anlattığınızda onlar usule uygun yazarlar . iadeli tahahütlü gönderin aslı gibidir yaptırın mutlaka notere o sizde kalsın .
ben de bu şekilde çıkmıştım işten . patronum istifa ettiğinde insan kaynaklarına işlem yapmayın demişti.
noterden ihbar yollattım ve işe gitmedim sonra onlar da kabul etmediler benden ihbar istediler falan .
noterden yollanan evrağa gelmedi bile dediler.
aslı gibidir yaptığım ve noterden yolladığım evrağı kimin teslim aldığı belgem olduğu için mahkemeye verdim haklarımı öyle alabildim .
  • devilone  (25.12.17 17:44:47) 
harcadım de parayı.


  • xu  (25.12.17 17:49:53) 
Dik durun ve yukarda yazıldığı gibi mücadele edin. Şu ana kadar bu konularda dik duran arkadaşlar hep kazandı, o havalı patronların havası hep söndü.


  • cleric  (25.12.17 18:01:32) 
teşekkür ederim simdi yine cagırdı zam yaptı :D şaka gibi tabi ki kabul etmedim bu saatten sonra iyi niyetinden şüphe ediyorum. istifa ettiğim gün yapmalıydı ayrıda zamlı halı bile gideceğim yerle arasında 2000tl fark var.


  • sevisgenturk  (25.12.17 18:29:47) 
Hiç birşey yapamazlar öncelikle onu diyim. Eğer tazminat vs vermezlerse direk davayı aç, yalnız dava amsrafları ile alacağın para birbirini götürmesin tabi :) Hatta eksiye düşme.Ben dava açtım kazandım. Bu tazminat konusunda alamayan kişi de duymadım.

Onun dışında istifanı almadık diye birşey de yok.
  • Nocturne  (25.12.17 18:52:22) 
@nocturne

kendim istifa ettim tazminat hakkım olur mu ki ?
  • sevisgenturk  (25.12.17 18:59:24) 
Kanundan çok emin değilim ama sanırım belli bir süre çalıştıktan sonra ihbar veya kıdemden birini alabiliyordun. Yamulmuyorsam ana konu buradaki süre. Atıyorum 3 yıl çalıştıysan alabiliyorsun gibi.


  • Nocturne  (25.12.17 20:13:03) 
ne zamandır o şirkette çalışıyorsun ?


  • devilone  (26.12.17 10:30:56) 
1 yıl 6 ay


  • sevisgenturk  (26.12.17 10:37:22) 
verilen prim geri alınmaz :)
1 yıl 6 ay da olsa bir miktar para alırsın illaki hakların var
noterden yazdığım şekilde dene bence . içeride paran kalmasın tek tek maddele yaz
  • devilone  (26.12.17 12:05:25) 
evet arkadaslar ilginize tesekkurler.

su an prime karsılık son maasımı vermeyeceğini söyledi koca kurumsal firma çıkarken ne yapayım haklarım saklıdır vs mi yazayım.
  • sevisgenturk  (26.12.17 16:09:27) 
Noterden ihtar çekin. maaşımın ve izin günlerinin karşılığının 3 iş günü içinde maaş hesabıma yatırılmasını, aksi halde dava açma hakkınızın saklı olduğunu belirtecek şekilde. avukata danışırsanız daha iyi olur. yatırmazlarsa dava açarsınız.


  • veritaslibertas  (26.12.17 16:27:13) 
bunu 30'undan sonra yapayım o zaman.


  • sevisgenturk  (26.12.17 16:33:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.