[]

Her buluşmada tüm gününü ayırma zorunluluğu.

Selam, naber. Benim çevremde birisiyle buluşunca tüm gününü ayırma zorunluluğu gibi bir durum var maalesef, mesela bi arkadaşıma gel akşam yemeğini beraber yiyelim diyemiyorum. Mesela buluşunca akşam yemeğini yiyoruz, ee şimdi nereye geçsek? sorusu geliyor, hadi geçip bi şeyler de içiyoruz ee şimdi kahve mi içsek oluyo bu defa da. Bi gecede 3 mekan gezmek hem beni yoruyor hem de daha sık görüşebilecekken sırf böyle olacağını bildiğimden 2 haftada bir falan görüşüyorum çünkü zamanım yok. Bunu kırmadan söylemenin bir yolu var mı acaba yoksa arkadaşlık bunu mu gerektirir?

Böyle olmayan bi arkadaşım vardı aslında ama kendisi yurtdışına gitti :(( özlüyorum.


 
ya bu olay tamamiyle sartlara bagli, simdi senin 'gel aksam yemegini beraber yiyelim' dedigin arkadasin karsidan ya da ne bileyim uzak bir semtten geliyorsa o bulusmanin yemekle kalmamasi cok normal bence ya da ne bileyim 1 aydir gorusmemissinizdir bu durumda da normal.

he ama surekli gorusme sansiniz var, yakin yerlerde oturuyorsunuz (o bulusma icin cok fazla efor sarfedilmemis, trafige girilmemis vs.) o zaman behlul kacar diyip kacabilirsiniz yemekten sonra.
  • ahoy kaptan  (20.12.17 14:30:30) 
Var, isim var diyorsun ve dagiliniyor. Bizde boyle oluyor. Ben de bazen diyorum falanca yere gecelim mi, karsi taraf diyor ki benim kuaforde randevum var. Ben de peki o zaman diyorum. Tersi de ayni. Evde temizlik yapacam de, bilmemnereye gidecem de bir sey de iste.


  • stavro  (20.12.17 14:32:22 ~ 14:33:34) 
ben yemekten sonra kaçayım ya işim var de direk. zaten yemek yemişsiniz arkadaşlık görevini yerine getirmişsin


  • dedim dedim de kime dedim  (20.12.17 14:34:20) 
ya 23:00'da kalkayım yarın erken kalkacağım kahve kalsın dediğim zaman suratlar düşüyor. Evet arkadaşlarım uzak yerlerde oturuyor ama ben gidiyorum yanlarına yine aynı aman nerelerden geldim oturayım demiyorum. Bu bir kültür galiba ya :/ Hani az buluşuyoruz ama böyle olduğu için az buluşuyoruz, birisi her hafta benim civarıma geliyor görüşelim demiyorum, neden? işte bu yüzden.

Çözüm de yok bence sadece söylenesim geldi :D
  • ekaterina  (20.12.17 14:44:27 ~ 14:46:46) 
“Belirli saat araliginda uygunum, ona gore plan yapalim. Yemek yiyeceksek kahve tatli faslina kalamam, ikisinden birini tercih edelim.” gibi bir konusma yapsaniz belki ise yarar. Hani oncesinde bilgi verirseniz arkadaslariniz da ona gore plan yapabilir, suratlarin dusme olasiligi azalir ^^


  • lamira  (20.12.17 14:47:48) 
karşınızdakine baştan belirtirseniz problem olmaz. buluşmak üzere plan yaparken şu saate kadar müsaitim derseniz o da başka plan yapar.


  • veritaslibertas  (20.12.17 14:50:43 ~ 14:51:07) 
Öyle bir zorunluluk yok elbette.
Teklif ettiği programa uymak zorunda değilsiniz gitmek istemediğinizi işinizin olduğunu söyleyin.

Ben arkadaşımın evine giderken bile yalnız şu saatte kalkarım ona göre der baştan belirtirim ki hem o işini ona göre ayarlasın hem de "niye erken kalkıyorsun" muhabbeti yaşanmasın.
  • mutekebbir  (20.12.17 15:07:22) 
Sana one hour stand lazım.


  • empedokles  (20.12.17 16:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.