[]

Bilgisayar başında çalışanlar, göz sağlığınız için neler yapıyorsunuz?

Günümüzün büyük kısmı bilgisayar başında geçiyor ve haliyle yoruyor.
Benim ilk zamanlar yanma ve ağrı oldu.
Siz deneyimli çalışanlar ne yapıyorsunuz göz sağlığınız için?


 
Yarım saatte bir uzaklara, beyaz zemine bakın ya da gözlerinizi kapatıp dinlendirin. Düzenli yaparsanız bir süre sonra yanma, batma gibi şikayetler azalır.

Göz kırpa refleksinizi kontrollü bir hale getirin ekrana bakarken. Daha sık kırpmaya özen gösterin.

Ekran parlaklığının etkisini azaltmak için ışık yansıtıcı gözlük camlarından ya da sarı camlı far gözlüklerinden kullanabilir, aynı şekilde flux uygulamasıyla gün ışığına uygun olacak şekilde ekran parlaklığınızı sarartabilirsiniz.

Deneme yanılmayla bulursunuz artık gerisini :)
  • desdenova34  (18.12.17 12:45:46) 
valla ben bi bok yapmıyorum. iyice gözler gitti. hatta film ve dizi bagımlısıyım. bos zamanlarımda da evde bol bol film izliyorum ne olacak bilmiyorum :( iyice dereceler ilerledi bi de lens kullanıyorum üstelik.


  • sizofren06  (18.12.17 12:46:29) 
flux kullandığımdan beri yanma olmuyor. bir de doktor steril damla verdi, arada onu kullanıyorum.


  • veritaslibertas  (18.12.17 12:47:58) 
babam göz doktoru. refresh diye bir damla vermişti ara sıra damlat diye. şimdi de bilgisayarın yanında duruyor. ben pek kullanmıyorum ama kullanmak iyiymiş.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (18.12.17 12:50:09) 
son 10-12 senedir günde ortalama (gram abartmıyorum) 13-14 saat pc başındayım. 31 yaşımdayım ve insanlardan hala "oha onu nasıl okuyorsun" şeklinde tepkiler alıyorum.

dikkat ettiğim en önemli şeyler;

zorunlu olmadıkça pc'den bir şey okumam.
monitorün parlaklığı çok çok önemli. ne çok az ne de çok fazla. kaliteli monitörler kullanmaya özen gösteriyorum. monitöre göre değişiyor ama örnek olarak evdeki monitörümde parlaklık %50'de eski monitörümde %75-80 arasında kullanıyordum.
asla ve asla ne telefon ekranına ne de pc ekranına karanlıkta bakmam. hava hafif karardığı gibi odanın ışığını açarım, telefonun parlaklığı da olabildiğince düşük. misal kullandığım iphone'da gecenin karanlığında parlaklık ayarı kabaca %5 civarında oluyor.
  • washe  (18.12.17 12:55:53) 
eyeleo.com Bunu kurdum 5 dakikada bir kısa mola, 50 dakikada bir de uzun mola vermem için beni uyarıyor.


  • monogram  (18.12.17 13:55:02) 
Bir halt yaptigim yok acikcasi. Daha cok sirtimla ilgili kaygilaniyorum bu aralar. Tum gun pc basinda oturdugum icin. Goz icin de is isten gecince kaygilanacagim galiba.


  • stavro  (18.12.17 13:59:58 ~ 14:00:28) 
mutlaka göz yaşı damlası kullanın. benim 2 yıl düzenli günde 8 saat ofis çalışmasından sonra 1 derece gözlük verdiler. gözlere dikkat.


  • osmanyueksel  (19.12.17 00:43:17) 
eyestil adında bir yapay gözyaşı damlası var. göz kuruluğuna çok iyi geliyor.


  • kafamabiseygeldi  (19.12.17 10:41:56) 
flux


  • superb  (19.12.17 11:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.