[]

Dolandırıcılık!

Merhaba Duyuru Ahalisi,
Sahibinden.com dan satmak üzere 2. el bir kamera ilanı verdim. Bir kaç gün sonra 2 yabancı numara whatsapptan yazarak almak istediklerini söylediler dolandırıcılık şüphesinden reddettim(SSleri ekledim).15 Eylül cuma akşamı yine aynı tarzda bir kişi daha yazdı. Bu sefer kabul edeyım bakayım ne olacak ne isteyecek dedım(SS leri :imgur.com) şimdide mail geleceğini söylüyor. Bu adamları nasıl ifşa ederim. Ne yapmam gerek ?



 
hiç bişey yapılamaz tahminim. adamlar gerçekten yabancı olabilirler. bir arkadaşımın da başına geldi benzer bir şey.


  • veritaslibertas  (18.09.17 10:15:58) 
Valla işte burdan, donanım haberden filan ifşa edicen. Yapacak çok birşey yok.

Bana da aynını yaptılar, daha doğrusu şanslarını denediler. Nijerya'dan ya da benzeri ülkelerden yazıyorlar genelde. Amerikan askeriymişmiş de yeğenine alacakmış da. Parayı hesabımda görmeden hayatta göndermem kamerayı dedim. Yok para hesapta duruyormuş da ben kamerayı yollayınca banka benim hesabıma geçeirecekmişmiş parayı. "Sen bunu görüyon mu?" dedim ben de.

Direkt dorlandırıcı bunlar. Vakit kaybetmeye değmezler.
  • old possum  (18.09.17 10:25:46) 
pampa adamların taktik belli , senin maile gelen virüslü maili açtırıp varsa bilgilerini çalmaları yada bilgisayarı kitlemeleri .

inanıp da aldanma .. incirlikte asker olan amerikalının nigeryada oglu mu olur olm o nasıl hikaye yav .
  • kennym  (18.09.17 10:29:56) 
gelen maili sakın açma.


  • jugador  (18.09.17 11:57:13) 
Ben olsam kamerayı gönderecekmiş gibi adres alıp penis fotoğrafı yollardım.


  • uckac  (18.09.17 11:58:15 ~ 11:58:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.