[]

kedi için silika kum tavsiye edin dostlar

7 farklı pet sitesinde onlarca silika kum var memnun kaldığınız bir marka söyleyebilir misiniz?

pet sitelerini yazayım da birilerinin ihtiyacı olur:

www.zooplus.com.tr
www.petkolik.com
www.kolaymama.com
www.petbesinleri.com.tr
www.juenpetmarket.com
www.petburada.com
www.temizmama.com

 
silika kumlar için zararlı diyorlar hep, ayrıca kullanımı da daha zor değil mi?
neden topaklanan kullanmıyorsunuz? merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın, biz sadece kedimiz ameliyat olduğunda kullanmıştık silika, onda da pek memnun kalmadık.

  • 111111  (07.09.17 12:01:57) 
ben proline kullanıyorum. bazen onu bulamadığımda başka markalar da alıyorum rastgele, açıkçası hepsinden memnunum ama en iyisi proline gibi. sanki diğer markalara göre çok daha uzun sürede koku yapmaya başlıyor gibi geliyor. biri 9 diğeri 5 yaşında olan kedilerim de, ben de silika kumdan çok memnunuz.

eskiden cat's pearls markasından alıyordum ama o baya pahalı diye bıraktım.

bir de bu kumların lavanta kokulu falan çeşitleri var, o kokulu olanları zararlı diye okumuştum ama ne kadar doğrudur bilmem.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (07.09.17 12:15:50 ~ 12:16:32) 
silika kumu kedi ilk geldiğinde veteriner önermişti, acil ihtiyaçtan almıştık biz de. hiç memnun kalmadık. kedi de küçük ve meraklı olduğu için sürekli ağzına burnuna yapışıyordu, temizlemesi de zor olmuştu.

topaklanan kumlardan arkadaş tavsiyesiyle piripiri markayı aldık biz. gayet memnunuz.
  • kulakligin calismayan teki  (07.09.17 13:30:24) 
Sanicat marka topaklaşan kum kullanın kesinlikle. Sabun kokulusu sürekli evde temizlik yapılmış gibi koku veriyor resmen.
edit: ben dünyadaki herkes topaklaşan kum kullanıyor zannediyordum. niye insan bu eziyeti yapar ki kendine? bentotit falan nedir allah aşkına burada görünce haberim oldu toz gibi bişey resmen. boşverin silikayı falan cidden. topaklaşan alın. hem kum ısrafı minimum düzeyde oluyor. elekli de tuvalet kabı alın rahatınıza bakın

  • veritaslibertas  (07.09.17 13:55:04 ~ 20:33:29) 
Temizmama Silika kullanıyoruz. Topaklaşan daha zor. Büyük taneli Bentonit kullandık bir süre, bütün ev kumdu. Patileriyle getiriyordu. Şu an Silika bitmiş yine Bentonit koydum. Her yer mahvoldu. Silikanın üzerinden dışkıları alıp tuvalete direkt yolluyoruz, kum kanalizasyona pek gitmiyor. Çiş zaten emiliyor. Bentonitte böyle bir imkan yok.


  • Lim5  (07.09.17 20:24:14) 
Silika kum zararlı demediniz mi?


  • herhaltibiliyoring  (08.09.17 12:15:45 ~ 12:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.