[]

nuriye ve semih

ya bu grevi bir ben mi saçma buluyorum? bu insanlar öğretmendi ve işten atıldı. o kadar fetöcü işten atıldı adamlar başka bir iş yapıyor. mesela bir tane vali avukatlığa başladı benim bildiğim. tamam hakkını ara da başka yollar yok mu? adamlar zaten muhalif herkesi öldürmek istiyor sanki çok umurlarındaymış gibi açlık grevi yapıyorsun. adamın imkanı olsa kafana sıkacak sen de kalkmış "işimi geri vermezsen öldürürüm kendimi bak" diyorsun. adamın canına minnet zaten.

onun dışında küçüklüğümden beri açlık grevleri olur ve hep pkk/dhkp-c lerle özdeşleştirmişimdir bunu. bu insanlar da öyledir demiyorum pek bilgim yok ama ilişkisi olduğu söyleniyor. en azından adlarının anılmamasına bile şaşırmadım.

yani gerçekten acayip saçma değil mi? yarın bu insanlar ölse sadece destekçilerinin umurlarında olacak. madem hakkını vermiyorlar git başka şekilde duyur sesini. elinin altında internet var. ne kampanyalar dönüyor. sesini en çok duyuracağın zamanda yaşıyorsun kalkmış kimsenin umursamadığı bir yolla kendine zarar veriyorsun.

 
Aslında seslerini hükümete değil bize duyurmaya çalışıyorlar. Başka şekilde duyursunlar seslerini demişsiniz de bu bile yeterince etkili olmamışken başlatacakları bir change.org kampanyasıyla mı duyuracaklardı seslerini? Ben de istemiyorum gencecik insanların sağlıklarını ve iş oraya varırsa hayatlarını kaybetmelerini. Ama onurlu bir mücadele içindeler ve bence biz onları hayal kırıklığına uğratıyoruz yeterince destek vermeyerek.


  • love my way  (27.06.17 19:04:03) 
Dhkp-c li oldukları söyleniyor zaten. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Yine de bence de doğru bir yol değil, yani etkisi olacak bir yol değil. Ölmeseler bile kalıcı hasarlar oluşabilir.


  • giovanne  (27.06.17 19:08:07) 
sadece destekçilerinin duymasının yeterli olmadığına neden bu kadar eminsin? bu tür şeyler ufak kıvılcımlardır biri doğru yere doğru anda düşerse çok daha büyük bir şeyin sebebi olma potansiyelini taşır.

ayrıca bir sürü insan hala bir şekilde haklarını aramaya devam ediyorlar sen ana akım medyada sadece bu insanları gördüğün için sadece bu iki insanın hala hak arama mücadelesini sürdürdüğünü sanıyorsun sanırım.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.06.17 19:08:35) 
bir siz saçma bulmuyorsunuz muhtemelen. bu da durumu daha vahim hale getiriyor aslında.

o kadar fetöcünün işten atılması hukuki süreçlerle mi gerçekleşti sizce? 20 yıl önce fethullah'a yelpaze sallayan adamı bulup hapise tıktılar, "ne istediler de vermedik" diyenler başkan oluyor yakında. adalet mi bu sizce? hukuk, adalet, savunma hakkı, insanlık onuru ayaklar altına alınıyor siz hala gelmiş "başka iş yapsınlar, bak biri avukatlık yapıyor" diyorsunuz. bu sığlıktır.

açlık grevi'ne gelecek olursak, sözlükte başlığını okuyarak bir çok bilgi edinebilirsiniz hakkında aslında ama bu insanlar ellerinde devlete karşı savaşacak, kafa tutacak bir şey kalmadığı için son çare olarak kendi bedenlerini ortaya koyuyorlar. açlık grevi ses getirmiyor da change.org da yapılan kampanyalar filan mı ses getiriyor, nerede yaşıyorsunuz?
  • luchetti  (27.06.17 19:09:19 ~ 19:09:45) 
bu kişileri ekşi hariç hiçbir yerde duymadım. görmedim de kimdir nedir bilmiyorum. başlığı gördüğümde kötü şartlardaki kedi köpekler için yardım kampanyası falan sandım hatta başlık o kadar başarısız. ülkenin %95'inin de haberinin dahi olmadığını düşünüyorum. sonuç olarak gereksiz.


  • diffarentiationation  (27.06.17 19:10:34) 
diffarentin de dediği gibi bu insanları ekşi sözlüğü ve twitter'ı kullanan insanlar dışında kimse bilmiyor. bu da ülkenin %95'i falan. ya bu kadar alakasız bir eylem ki. tamam hakkını arama demiyorum ama devlet benim hakkımı gaspetse en son yapacağım şey açlık grevi. bilmiyorum ne yapabilirdim ama aihm'e git, elinin altında internet var. tv'ler seni haber yapmıyorsa başka şekilde sesini duyur. birçok şey var yapacak. bu insanlar ölünce olacak şeyi söyleyim. akp'liler oh iyi olmuş diyecek. ülkenin büyük kısmının haberi bile olmayacak. ufak bir kısım da üzülecek. siz de gelip burada oh ne devrimci, ne muhalif diye pohpohlayacaksınız.

ayrıca pkk nasıl bombalı eylem yapıyorsa belirli kesim de açlık grevi vs. yapıyor. o yüzden dhkp-c'nin adını duymama şaşırmadım. terörist demiyorum. terörist olsalar sadece kendilerine zarar vermezler. ama grup yorum'la falan aynı kesimden işte.
  • black mamba  (27.06.17 19:26:40) 
1. ölüm orucu değil açlık grevi yaptıkları.
2. khk ile işten atılan kişilerin birçoğu başka iş bile yapamıyor. adam hukuk okumuş avukatlık stajı yaptırmıyorlar. yurtdışına çıkış yasağı koyuyorlar.
3. nuriye ve semih'in adli sicilleri tamamen temiz. hiçbir suçtan ne hüküm giymişler ne de dava açılmış haklarında.
4. seslerini kimse duymuyor fikrine gelince, madem seslerini kimse duymuyordu semih ve nuriye'yi neden içeri aldılar? bugün avrupa birliği'nden bile bırakılmaları ve işlerine döndürülmeleri yönünde talep geldi.
  • burya  (27.06.17 19:38:23) 
khk ile binlerce insan işten atıldı ama başka işlere yöneldiler. şunu demiyorum. devlet seni işten attıysa kabullen. hakkını tabii ki ara. ama bu şekilde istediklerine de ulaşamayacaklar ki.

sicilleri nasıl bilmiyorum ama dhkp-c ile alakaları olmadığını sanmıyorum. en azından sempatizanları.

devlet bu. en ufak sesi bile bastırmak ister. ama çık dışarı ekşi'yi ve twitter'ı kullanmayan birine sor bu insanları. çoğu kimse adını bile duymamıştır. sadece solcu ufak bir kesim destekliyor.
  • black mamba  (27.06.17 19:45:40) 
polis yok hakim yok savcı yok. ee ne yapacaksın ?

asli mesele iş aş değil hak, hukuk. kendinden olmayanı zerre hak vermez bu çoğrafya egemenleri ama her zamanda buna karşı çıkacak ince memedleri karşılarında bulurlar.
  • danton  (27.06.17 19:54:07) 
Sadece ufak kesimin desteklemesi yanlış oldukları anlamına gelmiyor?

Senin karakterin sessiz mücadeleyi tercih eder, başka işe girmeyi tercih eder, o içine sindiremiyor haksız yere işten atılmayı. İşinden atılan ve açlık grevine gitmeyen başka akademisyenler de var. Hatta direkt dhkp c'li olup açlık grevi yapmayanlar da var.

Herkesin karakteri ayrı. Şurada yirmi satır bizi açlık grevinin saçmalığına ikna etmeye çalışmak yerine çevrende böyle bir şey yaşasa herkesin tepkisi aynı mı olurdu onu düşün.

Açlık grevi saçma, OLABİLİR?
Çoğu kimse adını bile bilmiyor, OLABİLİR?
İsteklerine ulaşamayacaklar, OLABİLİR?

Yaptıkları eylemle size hiiiçbir zarar vermeyen insanlara saygılı olun, olmuyorsanız da içinizden olmayın lütfen.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (27.06.17 19:56:02) 
haklarını araması yanlış demedim ki. bu eylemi yapma amacı ne? ilgi çekmek. e insanlar ilgi göstermiyorsa o zaman yanlıştır. yanlış olan yöntem. yoksa farklı bir şekilde ilgi çekmeye çalışsınlar. 90'lardaki solcu kafası bu. romantik bir düşünce. insanlar sadece öldükleriyle kalacaklar. siz de gelip ince memed diye güzelliyorsunuz.


  • black mamba  (27.06.17 20:04:39 ~ 20:07:59) 
@black mamba
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışmanın en güzel örneklerini koyuyorsunuz ortaya.

halkın %95 inin bilip bilmemesi önemli değil, o halkın %95i dediğiniz kitle hala bilmiyorsa bu olayı, bilse de sizin gibi düşünürdü zaten. esas sorun bu.

"dhkpc ile ilgili oldukları söyleniyor" filan gibi safsataları bırakın. aihm'e nasıl gidilir, nedir ne değildir onları da öğrenin.
iki insan yakında açlıktan ölecek, siz burada neler söylüyorsunuz. bu kadar saçmalamak size bile lüks.
  • luchetti  (27.06.17 20:17:20) 
yahu nasıl halkın bilip bilmemesi önemli değil? sen sesini duyurmak için yapmyıor musun bu eylemi? duymuyor kimse işte. hükümetin de umrunda değilsin.

dhkp ile ilgili olmasının neresi safsata? en iyi ihtimalle sempatizanı bu insanlar örgütün. konuyu daha ilk duyduğumda açlık grevini öğrenince aklıma dhkp-c geldi. yanılmamışım da.

ben de onu diyorum açlıktan ölmesinler işte. ne yaparlar bilmiyorum ama hala 90'lardaki solcu kafasıyla açlık grevi yapmak kimseye yaramaz.
  • black mamba  (27.06.17 20:23:59) 
siz biliyorsunuz da ne oluyor işte? üzerine iki dakika kafa yormadan ezberden konuşuyorsunuz.

sizin başınıza gelirse -umarım gelmez- siz daha çok işe yarayacak şeyler yaparsınız. ve umarım yaptığınız şey karşısında "bunun kime ne faydası var yeeaa :(" diyen denyolarla karşılaşmazsınız.
  • luchetti  (27.06.17 20:31:32) 
bak kılıçdaroğlu da eylem yapıyor. onu da sallayan yok. bu tarz direnişler zaten kimseye fayda sağlamaz günümüzde. hadi diyelim pasif direniş yapacaksın. kılıçdaroğlunun yaptığı da direniş. ne bileiym cumartesi anneleri var. pasif direnişin bile çeşitleri var. bu kafayla sadece kendine zarar verdiğinle kalırsın. romantik solcu kafası bu. bu insanlar ölünce "şehitlerimiz :(, yoldaşlarımız, direniş!!!111!1" diye malzeme çıkıyor size de işte.


  • black mamba  (27.06.17 20:36:58) 
Saçma ya da değil bir yorum yapmayacağım ama yaklaşık 20000 kişi khk ile işlerinden atıldılar. En yakın arkadaşım, yan masamda oturan kız fetöden atıldı, nuriye ve semihin atılma sebepleri olan boykota katıldılar diye çok sevdiğim bi arkadaşımın ablası ve eşi atıldı. Eee devlet geri almak istemiyor kimseyi, her şey göz önünde açlık grevi yaptılar diye nuriye ve semih'i alsalar diğerleri nolacak? Devletin geri adım atmayacağı bu kadar aşikar olan bir olay için açlık grevi yapmanın sadece kendilerine zarar verdiğini düşünüyorum. Eğer ben zaten yaşamak istemiyorum, öleceksem böyle öleyim diye düşünüp başladılarsa da yine çok üzücü, bu işlerden atılmak onlar için dünyanın sonu olmamalıydı.


  • ekaterina  (27.06.17 20:44:57) 
sanırım black mamba'nın istediği insanların dağa çıkıp, ses getirmek için şehirlerde bombalar patlatması. Bimer üzerinden devletimizin savcılarına kendisini ilettim. Orada açıklar derdini.


  • protector  (27.06.17 20:51:08) 
bana gayet onurlu, haysiyetli bir direniş olarak geliyor. nasıl direnirse dirensin, hangi yolu seçerse seçsin hepsi değerli insanlar. umarım amaçlarına ulaşırlar.


  • doxanikee  (27.06.17 20:56:29) 
@protector ahahha ne kafası yaşıyorsun merak ediyorum. ne demişim ben yukarda? elinin altında internet var, aihm var. sen hala kalkıp 90'lardaki eylemleri yapıyorsan geri kalmışsın demektir. kanallar seni haber yapmıyorsa internetten duyur sesini başka bir şey yap. git kılıçdaroğlu gibi yürü ya da.


  • black mamba  (27.06.17 21:04:38) 
kullanıcıadımbuolsun + 1

İki insan dışında konuşayım.

Her gun o kadar çok eylem, o kadar çok direniş hareketi oluyor ki; hiçbirinden haberimiz olmuyor. Eğer her gün bianet, diken gibi siteleri takip etmiyorsanız, Türkiye'nin bir yerindeki direnişlerden haber almanız imkansıza yakın. Kazova Direnişi bilmemkaçıncı ayında ses getirdi, benzer direnişler de uzun sürede kamuoyu desteği gördü. Şöyle söyleyeyim kamuoyu oluşturan direnişler %1'i geçmez. Herhangi bir direniş televizyonda haber olmuyor, sosyal medyaya direnişçilerin ailesi ve arkadaşları dışında düşmüyor. Kılıçdaroğlu'nunki de direniş ama o önemli bir figür. O bir şey yaptığında haliyle haber oluyor. Uslu uslu direndiğinde kimsenin haberi olmuyor, kimse sesini duymuyor. Nuriye ve Semih 10 gün açlık grevi yapsalardı, haberimiz olacak mıydı? Bir iki en fazla 1000 kişinin okuduğu sitede haber olacaklardı, hepsi o. Direnişi abartmadığın sürece haber olmuyorsun, üstelik 'bir iki avuç solcu' damgası ile dalga geçiliyorsun ve kimse ciddiye almıyor, kimse görüşünü sormuyor, kimse 'Derdini anlat' demiyor. İnan bana, normalde kamuoyu oluşturulsa, onu geçtim, iki dakika dinleseler destek verecek insanlar bile kim olduğuna bakmadan 'Başınıza bu geldiyse bir nedeni vardır, gidin kendinize bakın' diyorlar. Sadece 'direniş', 'dayanışma' gibi kelimeler sol tandanslı olduğu için ne olduğuna bakmadan, iki dakika bilgilenmeden, neyin neden olduğunu bilmeden 'Iyyy, yivrançsin' yaftasını yapıştırıyor, yasadışı gözü ile bakıyor çoğu insan. Tabu oynar gibi bu kelimelerden kaçarak derdini anlatman gerekiyor, üstelik tam da bu kelimelerin anlattığını pasif, barışçıl bir yöntemle yaparken.

Açlık grevinin çözüm olacağını sanmıyorum ama gerçekten bir kamuoyu oluşturdular. Seslerini duyurabilmek için canlarını koydular ortaya, çünkü ses gerçekten duyulmuyor. Bir akademisyenin, bir eğitimcinin sesi ise zaten yutulur gider dakikalar içinde. Bir yandan büyük takdir ediyorum, hiç kimsenin yapamayacağı bir iş. Bir yandan 'Ah be, yitip gidecekler' diye üzülüyorum.

İki insana dönecek olursak, mahkemede beraat ettikten sonra, sakin sakin direnişlerine devam ederken, açlık grevi büyük destek ve tepki almaya başladığında birdenbire bir bakanın 'Bunlar DHKP-C'li' dendikten sonra, apar topar mahkeme kurulup tutuklanması bile yeterince ikna edici benim için.
  • aychovsky  (27.06.17 21:05:04 ~ 22:07:28) 
bir eylemin ne zaman nasil sonuc verecegini tahmin etmek zor. gezi parkini hatirlayin. 10-15 kisiyle basladi, tum ulkeye yayildi. rte ucagina binip ulkeyi terk etti korkusundan.

nuriye ve semih'e gelince, asagida bazi arkadaslarin bahsettigi gibi kyk ile isinden uzaklastirilanlar herhangi bir firma'da is bulamiyorlar. devlet (akp), acik acik tehdit ediyor, firmaya yazi gonderiyor sen bu adami ise alirsan basina is acarim diyor. isten atilanlar, bari yurtdisina gideyim diyor. yok izin vermem diyor devlet, is de vermem (verdirmem) sana..burada acliktan oleceksin diyor. ve sen cikip diyorsun ki bu nuriye uzerine semih uzerine dhkpc suclamasi var falan da var filan da var. herhangi bir yargi karari var mi? cevap, yok. gecenlerde, internette nuriye ve semih'in yakin zamanda alinmis temiz kagidi vardi. haklarinda herhangi bir teror sucu vs yok.

kyklarla uzaklastirilanlarin %90ni akp'nin kendinden olmadigini bildigi tayfa. yani sen onlara yalakalik yapmazsan, seni pkkli dhkpcli ya da fethocu ilan etmemeleri icin bir sebep yok. bak, benim kardesimi kyk ile uzaklastirdilar. eminim burada da onun gibi onlarca, yuzlerce kisi vardir da sesleri cikmiyordur. bizim ailede, dayilardan-teyzelere kadar tut herhangi bir cemaat ya da akp ile baglantisi olan adam yok. biz, ataturkcu'yuzdur, mhpli akrabalarim vardir; ama akpye bir oy bile gitmemistir. nuriye ve semih'in basina gelenlerin kardesimin de basina geldigi icin neler oldugunu cok iyi biliyorum. akpnin nefreti, fethoculara karsi degil; cumhuriyet-demokrasi diyenlere karsi, halifeligi kaldiranlara karsi..

biz ailecek pkk vs turevlerinden nefret eden insanlariz. ama suan, siyasal islamcilardan daha cok nefret ediyoruz.

nuriye ve semih, neden bu aclik grevine basladi: cunku toplumun, kendilerine basina gelenlerini ogrenmesini istiyorlardi. ben, hukumette bir gram vicdan oldugunu dusunmuyorum. zaten olsaydi, hergun gelen sehit haberlerine karsi duyarli olurlardi. hatirlayin, zamanin basbakani-simdinin cumhurbaskani olen askerlerimiz icin "kelle" diyordu. kendileri altin klozetlere sicarken, copten beslenen insanlarin oldugu bir ulkede yasiyoruz biz. tum bunlari yapan, bilin adamlarda vicdan olur mu? semih ve nuriye bize, halka sesleniyor; vicdansiz haramzadelere degil..

elinin altinda internet var diyorsun da, turkiye'de genclerin bir kismi haricinde kim interneti bir seyler ogrenmek icin kullaniyor? internet, halkin geneline inebilseydi, suanki iktidar partisi olmazdi. insanlar, sacma sapan tvleri izlemekten baska bir sey yapmiyor. onlar da zaten, iktidar partisinin propaganda araci. sen, kac tane kanalda nuriye ve semih'in haberini gordun?

aychovsky+
  • ubi dubium ibi libertas  (27.06.17 21:54:48 ~ 21:56:13) 
öldükleriyle kalacak olan,bit kadar bir kitlenin belli günlerde anmalar düzenleyip sonunda unutulacak olan kişilerdir.
saçma,gereksiz,manasız bir grev.

  • jamswety  (27.06.17 22:48:05) 
bence de saçma gereksiz manasız ve bu insanların gerçekten de pkk ve dhkpc ile bağları olduğunu düşünüyorum :d
akp'den de nefret ediyorum ama solculuk adı altında kürtçülük yapanlardan da bi o kadar nefret ediyorum
onlara destek vermeliyiz diyenleri de anlamıyom? napcam ki destek vermek icin, ben de mi yemek yemiyim?
  • the beste  (27.06.17 23:25:14) 
the beste +1

akp hükümetinden, çomarlardan, dincilerden ne kadar nefret ediyorsam kürtçülerden ve pkk sempatizanlarından o kadar nefret ediyorum. son zamanlarda sözlükte kürtçülük ve terör seviciliği çok arttı. mesela o kırmızı fularlı teröriste bir ton güzellemeyi okuyunca iyice nefret etmeye başladım.
  • nothing in my way  (27.06.17 23:51:29) 
nuriye ve semih'in terorist oldugunu dusunen arkadaslar hangi kaynaga guvenerek oyle dusunduklerini yazabilirler mi? kaynak gtunuz mu? heyallahim ya..

hadi diyelim, bu adamlar uzerine bir suclama vardi. devlet neden bu vakte kadar bekledi? ben ogrencilerine kendi siyasi dusuncesini yansitan hocalarin bulunduklari pozisyonda tutulmalarini dogru bulmuyorum. yalniz bu herkes icin gecerli bir durumdur. siyasal islamcilarin da dusuncesini ogrencilerine empoze ediyorsa, onlarin da orada olmamasini istiyorum. geciniz bunlar, bin yil onceki ilkel kafaniz birakin artik.

bu ulkede akan kana, yapilan yolsuzluklara, haksizliklara karsi cikinca zaten terorist olursun.
  • ubi dubium ibi libertas  (27.06.17 23:59:45 ~ 28.06.17 00:01:57) 
Nuriye ve Semih arkadaşımdır. Direniş sürecinde tanıştık, ilk gözaltıları yaşadıkları sıralar. Tutuklandıkları zamana kadar yanlarında olmaya çalıştım. Şimdi de eylemlerinin ve taleplerinin destekçisiyim.

Nuriye de, Semih de işinden atıldığının ertesi günü açlık grevine başlamadı. İşe iade davaları açtı, imza topladı, TBMM'ye gitti, fax çekti, insanlara neden işlerinden atıldıklarını anlattı, paneller düzenledi, tüm bunları yaparken ise defalarca kez gözaltına alındı ve polis şiddetine uğradı. Yaklaşık 6 aydır İnsan Hakları Anıtı heykeli önünde onlarla bir kez konuşmayıp "bence yapmamalılardı başka yollar var yani" demenin samimi olduğunu düşünmüyorum.

Tüm bunları görmezden gelmek demek, haksız ama güçlü olanın, yani şu anda devletin yanında saf tutmak demektir.

(bkz: açlık grevi ve ontolojik alçaklık)

Bunun haricinde, burada "ben de mi yemek yemiyim ya bence bağlantıları var yani :d" yazan insan en hafif tabirle ahlaksızdır. Bu insanlar her an geri dönülemeyecek şekilde sağlıklarını, hatta hayatlarını kaybedebilirler, ben göğsüm sıkışmadan, onları düşünmeden uyuyamıyorum, sizse kakara kikiri yapmanın derdindesiniz.

Nuriye'nin bir tek gülüşüne, Semih'in gitarıyla çalıp söylediği bir tek şarkıya kurban olun ulan.
  • sevgikusunkanadinda  (28.06.17 00:04:36) 
Cevaplarin bir kismini ve sizin duyurunuzu okuyunca insanligimdan utaniyorum, kalbim paramparca. Biz ne zaman boyle olduk diye sormuyorum, zira bir onemi yok su noktada. Dhkpcli olsa ne olur olmasa ne olur? Kimin adalet hak edip etmedigine kim karar veriyor? kimin hukuk devletinde yasamayi hak edip etmedigine kim karar veriyor?


  • kassiopeia  (28.06.17 02:21:54) 
@kassi şu yorumunu okuyan da sevgi kelebeği, hümanist biri sanacak seni. dhkp-c'li olsa ne mi olur? bak bu örgüt terör örgütleri listesinde. insanları öldürüyorlar. ama kalbin paramparça öyle mi? adil olmadığını nerden biliyorsun? dhkp-c'li iseler atılmalarının neresi adaletsiz?


  • black mamba  (28.06.17 13:22:17) 
black mamba, bahsettigim baska bir sey. siz diyorsunuz ki, birileri bir listeye insanlarin ismini yazdi, bu insanlar fetocu oldu ve isinden atildi, ok, ve bunlarin bir kismi baska bir is buldu onu yapiyor. onlar da yapsin.
ben diyorum ki, kim olursa olsun, birisi bir listeye bu insanlarin adini yazdi diye - geri donusu olmayacak sekilde ve yargi yolu kapali olarak - isinden atamaz. atamamali. kim olursa olsun. hukuk devletinin gerektirdigi ilkeleri benimsemek sureti ile yargilamani yaparsin, bu insanlarin teror orgutu uyeligini tespit edersin atarsin. ancak yasadiklarimiz bambaska bir sey.

evet ocalan cok kotu, pkk kaka, dhkpc katil, ucuz milliyetcilikten kusmak istiyorum artik. yarin adiniz dhkpcli listesine yazilir isinizden olursaniz adaletin herkes icin gerektigini anlarsiniz. cunku, boyle insanlar var! gercekten hicbir teror orgutu ile alakasi olmadigi halde isinden atilan, hicbir yerde is bulamayan - ve aslinda baska is yapmak zorunda da olmayan - sesini duyuramayan, yasami alt ust olan insanlar var. sadece muduru kendisinden hoslanmadigi icin ve adini o listeye yazma yetkisine sahip oldugu icin isinden atilan, birak teror orgutu uyeligini, survivordan otesini izlemeyen, apolitik insanlar var.
nuriye ve semih dhkpc'li diye aslinda var olan bu insanlara gozunuzu ve kulaginizi kapayarak yasayamayi secmek sizin tercihiniz.
  • kassiopeia  (28.06.17 13:39:49) 
yasanan hukuksuzluga bir butun olarak karsi cikanlari populist bir yaklasimla terorist ilan etmek tam da gunumuz turkiyesine uygun. bu nedenle soylediklerinizi ciddiye alamiyorum.
ne onemi var evet. kim karar veriyor evet. idare ne zaman buna karar verir olmus?

Mahkemeler ne gune duruyor? ceza muhakemesi hukuku neden var? hukuk devleti, adil yargilanma, seffaf yargilanma ilkeleri neden benimsenmis? dhkpcli diye bunlari yoksaydik, bunun sonunu kim belirleyecek? kime gelene kadar bu ilkeler yok sayilacak? ne zaman bu ilkelerin yok sayilmasina dur denecek?

nuriye ve semih icin bu ilkeleri yok sayalim teroristler, peki black mamba ya da kassiopeia icin yok saymayalim'in kararini kim verecek? ne zaman ulke 'yeterince' yasanilmaz bir hale gelecek de ya hukuksuzluga dur diyelim diyecegiz?

ayrica, benim ve yasamim hakkinda en ufak bir fikriniz yok, benim humanist olup olmadigimin kararini vermek sizin haddinize degil.
  • kassiopeia  (28.06.17 13:48:13 ~ 13:58:44) 
birileri "bence terörist yaa:d" demiş. şaka mı bu?

nuriye hoca'yı bizzat tanıyorum. sevecen, güler yüzlü biri. solcu bir kimliği olan biri ama ulu orta haykırıyor da değil. dhkp-c ya da pkk'lı ya da terörist falan olduğuna inanmıyorum! madem bağlantısı vardı ve biliniyordu, kamuoyu oluşturulana dek neden alınmadılar gözaltına?

açlık grevine başlamadan önce 200güne yakın oturma eylemi yaptılar. haberiniz oldu mu? peki neden oturma eylemi yaptılar? çünkü demokratik haklarını kullandıkları için cezalandırılar. berkin elvan protestolarına katılmasıydı nuriye hoca'nın suçu. 3 ay kadar tutuklu yargılandı, beraat etti. öyp'li idi ve tez yazıyordu. hapisteki süresi tez süresine eklenmediği halde zamanında teslim etti. bürokratik gevşekliklerle tezi zamanında kabul edilmedi ve öyp'den ihraç edildi. tazminata mahkum edildi... sonra iade davası açtı, kazandı. işine geri döndü.

kaybetmek hükümete dokunduğu için khk ile atıldı. yine haklar arandı. oturma eylemi yapıldı. sadece oturdular. polis gözaltına aldı. falan filan...

sonra açlık grevine başladılar. 4 ay oldu, insanlar haberdar olup onları desteklemeye başlarken soylu ya da soysuzlar terörist ilan etti kendilerini. bu kadar. tüm olay bu.

başta sorduğum soruyu tekrar soruyorum; madem bunların bağlantıları vardı daha önceden, neden daha önce yargılanmadılar ya da beraat edildiler?

iki kişi kendi işlerini geri almak için açlık grevinde değiller artık, toplumsal bir simge haline geldiler. zaten hükümet de o yüzden bastırmaya çalışıyor onları. önemli iki figür onlar.
  • dahinnotha  (28.06.17 13:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.