[]

3 günlük çalışma sonrası iş bırakma, maaş durumu?

bir mağazada yeni işe başladım. bugün dördüncü gündü. mağaza yöneticisi ile tartıştım iş çıkışımı verdiler. bu durumda çalıştığım 3 günün ödemesini yapmama gibi bir hakları var mı?




 
Yapmalari gerekir


  • veritaslibertas  (07.06.17 15:07:04) 
ödeme yapmazlarsa hukuki yaptırımı var mıdır?


  • uyuya kalip kavimler gocunu kaciran adam  (07.06.17 15:08:10) 
öyle bir hakları yok, fakat sigorta girişiniz filan yapılmadıysa çalıştığınız günlerin üzerine yatabilirler çalıştığınızı kanıtlayamazsanız. geçmiş olsun.


  • evde liyakat kalmamis  (07.06.17 15:09:07) 
çalıştığım yer a101'di.


  • uyuya kalip kavimler gocunu kaciran adam  (07.06.17 15:11:31) 
mağazanın kamera kaydı falan vardır, orada çalıştığınızı o şekilde kanıtlayabilirsiniz.

ayrıca 1 (bir) gün de çalışsanız o parayı vermek zorunda.
  • hosein  (07.06.17 16:05:25) 
sigorta girişiniz kesin yapılmıştır. ay sonunda maaş yatarken 3 günlük kısmı alırsınız merak etmeyin


  • oscar  (07.06.17 16:22:53) 
Ücret ödemenizi hukuken yapmak zorundalar.


  • uzman avukat  (07.06.17 17:38:37) 
cevaplar için çok teşekkür ederim.

bir de şöyle bir şey oldu. ikinci gün 50 dakika fazla çalıştım.

işe başlamadan önce buna binaen belge imzalatıyorlar. mesai vermiyorlar fazla saate karşılık izin veriyorlarmış fakat bizim mağanzanın müdürü dahil kimse pek alamıyormuş bu izinleri.

müdürü aradım, merkeze 50 dakikalık fazla çalışmtığımı iletmesini söyledim. o da geçen ay çalıştığı fazla saatleri söyledi karşılığını vermediklerini söyledi. parası yok zaten mesainin bildirsem de bir şey çıkmaz dedi.

ben bu bir ssatlik mesaimin karşılığını alabilr miyim? dediğim gibi başta bir belge imazaladım adı da sanırım muavafakatnameydi. bu mesai meselesi ile ilgili.
  • uyuya kalip kavimler gocunu kaciran adam  (07.06.17 18:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.