[]

java başlangıç seviye iş bulma sorunsalı (hemi de tecrübesiz)

Selam,

Şimdi elimizde hafif karta doğru kaçan bir adam var. java öğreniyor. üzerine şıpring çalışıyor (randımanlı değil tabi) üzerine lazımsa başka şeyler de ekleyecek.

şimdi bu adamı kim hangi şartlarda işe alır ? ya da daha başka ne gibi bilgileri kovalaması gerekir ki işe girebilsin ?

"proce üzerinde çalış hocu !" diyenler, zamanında 3-5 kişi birleşip proceye mi girmiş de sonra iş bulmuşlar ?

(yurt içi-dışı dahil tüm seçenekler masada lakin alacak adam yok. haklı olarak :/ )

nabıcaz o_0 ?

(çok uzatmayayım diye daha yazmadım ama çok şeyler ekleyebilirim.)

 
Adam yeterince zeki ve Çalışkan ise başlangıç seviyesinde bir iş bulabilir, kendini be kadar geliştirdiği ile ilgili. İstanbuldaysa şansı daha yüksek. Jr maaşına ve çok çalışmaya tamam demeli sadece.


  • 111111  (08.05.17 15:59:23) 
jee isleri icin spring+hibernate sart, ozellikle spring batch ogrenmen lazim. ayrica onun yaninda ufak tefek seyleri bilmen lazim (bash, jaxb, ne biliim, web services/rest gibisinden)

java disinda da asgari seviyede sql bilmen sart.
  • beriberi  (08.05.17 16:28:34 ~ 16:29:30) 
Genelde is bulmak icin java tek basina yetmez. Gerekli yapilacak isle ilgili kutuphane, framework ve yan dillerde de bilgi ve tecrube ararlar. Maalesef ki turkiyede bir konuya yonelmis calisandan daha cok her seyi bilen calisan aradiklari icin isverenler gerekli ya da gereksiz her seyi is ilanlarinda isterler. Kacinilmaz olarak da is basvurusu yapan da bilse de bilmese de CV ye yazar.

Java ile calisilacak alana gore birkac temel kombinasyonu yazayim, bunlardan birini ne kadar cok bilirsen o kadar is bulma ihtimalin artar.

Back-End web developer: Java, SQL, RestFul, Junit
Front-End web developer: Jsp, servlet, Java, JavaScript
Android developer: Android API, Java, XML
Java Enterprise: JPA, SQL, Java EE

Bunlarin disinda algoritmalar, yazilim mimarileri, design patterns, OOP bilmek avantaj saglar. Genelde de is gorusmelerinde bunlar ile ilgili sorular cikar.
  • emrahday  (08.05.17 17:57:04 ~ 17:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.