[]

cpu sıcaklık

işletim sistemi cpu sıcaklığını büyük ölçüde etkiler mi? daha önce linux olan bilgisayara windows 8 yükledim ancak bilgisayar 10 dk'dan sonra kapanıyor ve cpu sıcaklıkları çok yüksek. işletim sistemi gerçekten bu kadar etkiler mi?




 
etkiler ama ciddi etkilemez. senin zaten işlemci muhtemelen sınırlarda çalışıyor win 8 linux a göre biraz daha zorluyor işlemciyi ve sonuç kapanmak. win 8 i ilk kurduğuna göre muhtemelen dizinleme gibi şeylerle uğraşıyor pc. windows açıldığı gibi güç ayarlarına gir ve güç tasarrufunu seç. işlemciyi düşük frekansta çalıştırıp düşük sıcaklıkta tutabilir bu.


  • washe  (08.04.17 11:35:47) 
Normalde tam tersi oluyor. Linuxta daha sıcak olduğu söyleniyor. driverlarla alakalı bir durum vardı, grafik karttan dolayı.

Kapanacak kadar ısınıyorsa başka sorumn vardır ama.
  • Cursed Chico  (08.04.17 12:10:43) 
valla fazlası ile çok bilinmeyenli bir denklem kurmuşsun. En temel cevap kurulum mimarisine göre cpu'nun daha fazla işlem yapmasını gerektiren, her program ve OS, CPU'nun ısısını etkiler.
Linux veya Windows daha fazla ısınmasına neden olur gibi çok genel bir kural tabiki yoktur. Kurulan sisteme ve amacına göre bu değerler değişiklik gösterir.
Amma velakin en alt seviye çıplak OS sistemlerini karşılaştıracak olursak, pek çok Linux dağıtımı CPU üzerinde, windows sürümlerinden daha az yük binmesine neden olacaktır.
Sonuç olarak kısa cevap, yüklemeleri ve sonra yüklediğin programları kontrol et, hangi programın kaynakları tükettiğine bak ve mümkünse win10 yükle, performans açısından daha fazla avantaj elde edersin.
  • cursor  (08.04.17 15:10:56) 
cursor +1
bunun dışında driver sebebiyle linux dağıtımın cpu fan'ı sürekli %100 çalıştırırken win değişken çalıştırıyor ve bu yüzden oluyor da olabilir.

  • redlinetheturk  (08.04.17 15:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.