[]

özel gün kutlamaları sadece bana mı saçma geliyor?

doğum günü,evlilik,tanışma yıl dönümleri vs.vs. bilumum özel gün kutlamalarına ifrit oluyorum resmen. geçen gün bizim sıpanın 1. yaş günü vardı. annesi 3 aydır plan yapıyor. konum komşu kim varsa toplayacaktı eve. defalarca kavga ettik zorla vazgeçirdim. annemle babam 1400 km yol tepip geldiler torunun doğum günü diye. sonra ben saçma deyince istenmeyen adam,kalas,mal ve öküz oldum.

siz ne düşünüyorsunuz bu özel gün kutlamaları için?


 
aşırı önemsenince ben de uyuz oluyorum.

doğum günü olayı eğer böyle ne biliyim görüşemeyen bir grup arakadaşın akrabanın tanıdığın berbaer vakit geçirebilmesi için sadece bir kanal bir bahane olarak falan olunca ya da en azından öyle düşünce iyi güzel falan diyorum.

Ama sırf özel gün diye insanların bireysel bir beklentiye girmesini ve çok abartılmasını ben de sevmiyorum.
  • qazaqwsx  (13.03.17 22:30:04) 
hepsi olmasa da çoğu. eşinizin, çocuğunuzun doğum günü ile eşinizle evlilik yıl dönümünüz olabilir. geri kalan hepsi çöp. eşinizin doğum günü belki ama çocuk kıskanacaktır. emin olun çevrenizde birileri kutlayacak o da benim neden olmuyor diye içlenecektir.

eşim benim doğum günümü kutlamadı diye üzülmem. ama onun üzülmemesi için kutlarım basit de olsa bir hediye alırım.

erkek tarafıyım.
  • blue eyes white dragon  (13.03.17 22:30:11) 
bu kadar abartılması saçma evet ama minik kutlamalar hoş bence.


  • fragile lady  (13.03.17 22:30:47) 
sana katılıyorum. gereksiz diyebilirim daha çok.

doğum günümü özellikle çevremden saklıyorum, özel insanlar biliyor sadece.
  • Apocalypse  (13.03.17 22:30:49) 
Sadece doğum günlerini kutlarım.
Bunun haricindeki özel günlerin tamamını saçma ve gereksiz bulurum. Doğum günü de saçma gelebilir ama e o kadar da olsun.

Hediye alışverişini çok severim. Bana alınması kadar birine hediye almayı da çok severim. İlla özel gün gözetmen içimden geliyorsa alırım veririm. Ve böyle durup dururken gelen hediye de daha fazla sevindirir.
  • mutekebbir  (13.03.17 22:35:13) 
3 ay plan yapilmasini sacma bulsam da sirf vakit ayirdi diye yapmasina izin verirdim. Gercekten cok anlayissiz davranmissiniz.
Ha cocugun dogumgunune komsu filan toplanmaz, aile + yakin arkadaslar olur ama neyse. Yine de anlayissiz davrandiginizi dusunuyorum.

Insanlari arada hatirlamak, dogumgunu/yil donumu kutlamak kotu seyler degil, kimsenin diline yapismiyor guzel bir sey yapinca. Ufak seylerden gelen mutluluk misali iste.
  • kuehles blondes  (13.03.17 22:36:00) 
Ben de kutlama taraftarı değilim, sevmem ama sevdiğim insan mutlu olacaksa kutlayıveririm, nedir yani. İncilerim mi dökülür.


  • bigbadabum  (13.03.17 22:44:38) 
Ben de özel günlerin kutlanmasından hoşlanmam - kadın bireyim bu arada- Ama bir bebeğin ilk yaş günü özel geliyor bana. 3 ay önceden plan yapılsa da.


  • gazmaskesi  (13.03.17 22:51:12) 
Büyük oranda katılıyorum. Sadece 2 kişinin bilinçli olarak özel kıldıkları günleri anlamlı bulabilirim. Bunun dışındakiler tamamen gereksiz.


  • harvey  (13.03.17 22:55:13) 
Diş buğdayı, baby shower, bridal shower gibi yeni gelen instagram malzemelerini pek sevmiyorum ama doğum günü gibi kutlamaları kalabalıklaşmayıp bir kaç kişi arasında kaldığı sürece severim. Bu kadar kasmaya gerek yok bence de ama sizin tepkiniz çok abartı. Bu kadar hevesle beklediği bir şeyi defalarca kavga ederek vazgeçirmeniz ve hevesini kırmanız bir ömür peşinizi bırakmaz.


  • jazzabel  (13.03.17 23:01:45) 
ben doğum günlerini kutlamayı,düşünüp hediye almayı seviyorum.
ama onun dışında 14 şubat vb. günler mecburiyete dönüştüğü için samimi gelmiyor ve kutlamıyorum.

bir de eleştiri; sizin için anlamlı olmayabilir ama kadın 3 ay boyunca heyecan yapmış çocuğunun ilk yaş günü için,bence söylendiği gibi öküzlük olmuş yaptığınız.
  • demoniclewinsky  (13.03.17 23:04:22) 
Belirli bir olay gerçekleştikten sonra dünyanın güneş çevresinde (ya da ayın dünya çevresinde) bilmem kaçıncı turunu atmasını kutlamak kadar saçma başka bir takıntı yok bence de. Ay gökte, yıl kitapta, buradaki gün ile ordaki gün aynı.


  • kargn  (13.03.17 23:07:50) 
Bana da aşırı gereksiz geliyor bu "özel gün" adı altındaki bütün günler. O gün biri hatırlatmasa aklıma bile gelmezler yani.


  • ms brownstone  (13.03.17 23:31:55) 
sana tamamiyle katılıyorum.
böyle, birilerinin çok özel biriymiş gib hissetmesi yada o şahsın çok özel biriymiş gib hissettirilmeye çalışılması felan hep çocukça gelmiltir bana.
koca evrende, ufak bir noktada hasbel kader yaşama şansı bulmuş; etrafa şaşkın şaşkın bakan canlılarız işte.
çokta büyütmemek lazım ne kendimizi ne de başkalarını.
  • pangea  (14.03.17 00:10:46) 
Vay kardeşlerim benim. bu kadar kalabalık olduğumuz bilmiyordum yahu. Bayağı mutlu oldum. Mal mal olayları kullanıp pasta tırtıklamak yerine gerçekten kutlayacağım bir şey varsa eğer o da sizin gibi rasyonel insanların var olması. var olun :)


  • sarcophagus  (14.03.17 00:16:14) 
sanirim kendimi tam olarak anlatamadim. tabi ki esimin gonlunu aldim. evde odayi susleyerek guzel bir aile ici kutlama yaptik. esim suslu guzel bir pasta yapti ve kestik komsulara dagittik. benim meselem bu degil. ozel gunler onlari ozel kilan insanlarca kutlanmali sadece. alakasiz insanlarla uzun uzadiya mevzular oldu mu ben ondan rahatsiz oluyorum


  • demirr  (14.03.17 02:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.