[]

Watson's boykotu neden var?

Evet biliyorum bi kız uygun olmayan çok kötü bir şekilde aranmıştı fakat watsons özür diledi ve çalışanı da kovdu diye biliyorum. Yanlış mı? Watsons napsın ki başka, tanram böyle bi insanı nasıl çalıştırdım deyip bütün şubelerini ateşe verip intihar mı etsin? Adamı nasıl almışlar falan demişler onu da gördüm, e ama bilemezsin ki bi insanın içinin nasıl olacağını, senelerimizi geçiriyoruz insanlarla ona rağmen değişik huyları çıkıyor sonradan, bu da öyle bi şey olamaz mı. Neyse işte bilmediğim başka bi şey mi var acaba diye merak ettim? Tşkler.




 
ilk cevapları çok saygısızcaydı, sonra insanlar üzerine gidince özür geldi. baştan dilenseydi böyle olmazdı...


  • hosein  (10.03.17 12:28:30) 
adamı kovasıya kadar kötü bir kriz yönetimi sergilediler. ancak olay çok çok büyüyünce aksiyon aldılar, hatta ilk açıklamaları skandalvari idi. bu da güveni yok etti.
sarsılan güven o kadar kolay kazanılmıyor.

  • cedex  (10.03.17 12:29:31) 
böyle büyük markaların kriz yönetimlerinde bu kadar başarısız olma şansları yok. yoldan geçen 100 insandan 20'si daha iyi idare edebilirdi. böyle düşününce hak ediyorlar bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.03.17 12:32:52) 
Kendilerine instagramdan tepki verenleri de liseli ergen gibi engellediler XD

Ayrica ozur dilemeleri de kendileri tarafindan olmadi toplu sekilde yurtdisindaki merkeze sikayet maili atildi ve oradan forward ile ozur dilediler. Yani bunlara kalsa cirkeflik devam edecekti merkez mudahale etti.
  • neferkitty  (10.03.17 12:33:11 ~ 12:35:58) 
Bu olayın geyiğini yaparken iş arkadaşım da watsons'da bir kere çıkarken alarm ötünce güvenliğin hiçbir şey demeden çantasını omzundan çekip alarak açıp aradığını söylemişti. Tek bir şubeye özgü değil belli ki bu yaklaşımları. Gitmem, mümkünse gideni de döndürmeye çalışırım.


  • whoosie  (10.03.17 12:33:34 ~ 12:33:46) 
Watsons calısanlarının bazısı cok mal zaten ya, bana denk geliyor heralde diyodum da genel mi yoksa :O bi kere bu ürün nasıl demiştim "watsons'ta kötü ürün satılmaz demişti" asdasd :D


  • ekaterina  (10.03.17 12:36:23) 
pideci mantığı ile çalıştıkları için. çakal seviyesiz esnaflar. linç kalb


  • hasmetizm 2046  (10.03.17 12:41:08) 
'kiz uygun olmayan, cok kotu bir sekilde aranmisti' bilemiyorum sizin taniminiz ne ancak bu kiz, bir lise ogrencisi ve soyularak, ciplak sekilde arandi. ciplak sekilde. birbirimizi kandirmayalim, alisveris yapmak istiyorsaniz yapin. eger siz ciplak sekilde arandiktan sonra, firmanin ceo'su sizi arayip ozur dilediginde kabul edecekseniz bu ozuru, yine alisveris yapmaya devam edin.

firma olarak, bence yurtdisi da dahil olmak uzere, rezil bir marka olduklarini ve en tepeden en asagiya kadar bir tane akli basinda adam calistirmadiklarini gosterdiler. yaptiklari sey suc. koca bir markasin, boyle inanilmaz bir olay yasaniyor ve on bes dakika icinde cikip boyle bir sey kabul edilemez demek varken, bunu once savunuyorsun, insanlari engelliyorsun. yurtdisi da nasil bir operasyon yonetiyorsa turkiye'deki birimin basina basiretsiz yoneticiler atamis. basiretsizlik bile degil, kabul edilemez nokta adamlar uzun bir sure bunun ne kadar yanlis oldugunu, nasil bir skandal oldugunu algilayamadi.

ha ama soyle de bir durum da var, kadinlar hala bir tepki koymadi, bilmeyen/umursamayan milyonlar var. bir de kendine blogger diyen, hediyeleri kesilecek diye tepki vermeyen kadinlar var. onlar da turkiye icin utanc sebebidir.
  • kassiopeia  (10.03.17 12:47:24 ~ 12:47:47) 
kassiopeia +bin


  • neynep  (10.03.17 12:50:21) 
@kassiopeia ben ilk anda özür dilemediklerini bilmiyordum ama bakın siz de diyorsunuz ilk anda özür dilemeleri lazımdı diye demek ki sizin için de tamam olacakmış o zaman. Söylediklerimi farklı yerlere çekiyorsunuz .s .s


  • ekaterina  (10.03.17 12:51:04) 
kassiopeia +1

ben artık mağazasının önünden bile geçmiyorum ama çok ufak bir azınlığız sanırım. tüm kadınlar adına çok üzücü bir durum bu.
  • yue  (10.03.17 13:22:52) 
kass +1 önunden geçerken içeri bağırmak istiyorum neden boykot etmiyorlar diye.. çoğunun haberi yok çok sosyal medyaya yansımadı olay FBlarda share rekoru kırmadığı için çoğu bilmeden alışveriş yapıyor hala


  • eja  (10.03.17 13:37:13) 
Benim gözümde bir firma bitti mi bitiyor, ne yaparsa yapsın artık eskisi gibi olmuyor.

Zaten birkaç belli başlı ürün almaya gidiyordum, alternatiflerini buldum, uğramıyorum artık.
  • peggy  (10.03.17 14:37:25) 
PR danışmanıyım, bir kriz ancak bu kadar kötü yönetilebilirdi. Ama şaşırmıyorum. VW'nin bile eline yüzüne bulaştırabiliyor.
Yine de yapılması gereken hatayı kabul edip, hırsızlık şüphesi olsa dahi hiç kimsenin -bırakın bir gençkızı- bu şekilde üstünün aranmaması gerektiği ve yapılanın büyük bir hata olduğuna dair bir özür yazısı yazmaktı.
Sorumlular işten çıkarılır, çalışanlara bundan sonra böyle durumlarla karşılaşınca neler yapmaları gerektiğine dair bir brief verilmeliydi.
Adamlar soyup aramayı "hırsızlık süphesi oluşması" gerekçesiyle savundular.
İndirim var diye hala oradan alışveriş yapan insanları da hala anlamıyorum.
  • dijalli  (10.03.17 14:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.