[]

iPhone'da geri tuşu yok ne demek?

Yıllardır duyuyorum iPhone'da geri tuşu yok diye. Ne demek bu? Eksiklik mi yani?

Teknolojiden anlarım biraz, bi şu muhabbeti çözemedim. Benim şu an kullandığım telefonda, LG G4'te hiç tuş yok. Android butonları da sanal olarak ekranın altında sabitlenmiş. E iPhone'da da öyle değil mi, her uygulamada bi yerde geriye dön tuşu var. Herkes yazılımcı mı da bu butonu programa koyma zorunluluğundan yakınıyor? Öyleyse tamam belki bi külfettir ui tasarımında ama son kullanıcı için ne değişiyor anlamadım. Biri anlatırsa sevinirim. Geri tuşu yok derken neyi kastediyorlar?


İki işletim sistemini de kullandım bu arada, iPhone 5 ve 4s kullandım daha evvel. Hiç böyle bir şey gelmedi aklıma.

 
want2die +1. android'de yeri sabit ve kolayda. her elime ayfor aldığımda bu yüzden bocalıyorum biraz.


  • zgrydn  (10.11.16 11:02:19) 
sol üstte değil mi geri tuşu android'te?


  • timmie  (10.11.16 11:02:51) 
iPhoneda sol yukarıda olan tuş. Ayrıca parmağınızı oraya kadar çıkartmayıp ekranın en solundan sağına herhangi bir yerden de kaydırınca aynı işi görüyor.


  • excespeace  (10.11.16 11:03:46) 
Sırf geri dönmek için yapılmış fiziksel bir tuş yok. Ana ekrana dönmek için ortaya basıyorsun. Uygulamada ilerledikçe de yukarıda çıkıyor işte geri tuşu, veya kaydırıyorsun. Safaride altta çıkıyor. Yeri değişiyor evet ama eksiklik değil bence.


  • peggy  (10.11.16 11:05:15 ~ 11:13:27) 
bir şey değişmiyor ya, android'te yeri sabit de iphone'da değil sanki. bi aşağıda çıkıyor bi ekranın ortasında gibi konuşuluyor çok ilginç.

hepsi sol üstte işte.
  • timmie  (10.11.16 11:07:18) 
Hiç bir zorluğu yok işte. Alışılıan dışındaki zor geliyor insanlara(ben dahil) ama alışınca hiç eksiklik hissetmiyorsun. Bir avantaj olduğunu da düşünmüyorum iki işletim sisteminde de. Bir ios bir android kullanıyorum. Aynı anda değil,dönem dönem.


  • bir ileti paylastim  (10.11.16 11:11:53) 
bir android kullanıcısı olarak elim fiziki bir geri tuşu arıyor, iphone kullanırken sol üst köşede geri tuşuna basma refleksim olmadığı için ne zaman iphone kullansam eğreti geliyor.

Androiddeki yazılımsal geri tuşu da kullanışsız, fiziki bir tuş olacak (aydınlatmalı, titreşimli geri beslemeli)
  • kimlanbu  (10.11.16 11:16:18) 
Sanki bi yukarıda bi aşağıda mı oluyor demişler. Evet iPhone'da uygulama bazında back button yerinde değişiklikler olabiliyor. Örneğin Safari'de aşağıda iken, Chrome'da yukarıda gibi.

Ama back tuşu yerine swipe ile geri gelmeye alışan biri için back tuşuna hiç ihtiyaç kalmıyor.
  • gkn  (10.11.16 11:17:25) 
ios'u iyi bilseydiniz çok daha basit olduğunu da bilirdiniz :( ios ta çok daha kolay yolları var. yolu değil yolları dedim fark ettiyseniz.


  • washe  (10.11.16 11:29:54) 
iphone'da excespeace'in dediği gibi bir fonksiyon var, hiç gerek kalmıyor geri tuşuna. hatta eğer 6s ve üstünü kullanıyorsan diğer uygulamaya geçmeyi de o şekilde yapabiliyorsun, geri tuşundan çok daha pratik.


  • roket adam  (10.11.16 11:35:29) 
Sanal geri tuş var ekranı kaydırma seçeneğin var. Ne bileyim bunlar zor geliyor da illa fiziki tuş aranıyorsa Nokia 3210 daha iyi bir seçenek olabilir bu kişiler için.


  • angelus  (10.11.16 12:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.