[]

hard diski çıkarıp başka bilgisayara takmak

sevgili bilgisayarcılar

bizim eski bir bilgisayar vardı, ama güç kaynağı ölmüş. üç dört yıldır açamıyoruz içinde fotoğraflar falan vardı. bunun hard diskini götürüp başka bir masaüstü bilgisayarın hard diskini çıkarıp onun yerine taksam zahmetsizce ulaşabilir miyim dosyalara acaba?

teşekkürler şimdiden.

 
Başka bir bilgisayara takarken ikinci disk olarak takın. O çalışan bilgisayarın kendi işletim sistemi ile açılmasını sağlayarak takın yani. Ana disk olarak takmayın. içinde fotoğraf olan disk D diski gibi açılsın. Disk çok eskiyse master/slave ayarı yapmanız gerekebilir.


  • jamiro  (13.09.16 15:02:59) 
11 yıllık disk. ikinci disk olarak nasıl takabilirim? o kabloların birden fazla mı girişi vardı?


  • bohr atom modeli  (13.09.16 15:04:04) 
sen 11 yıllık diskine harici disk kutusu alarak usb ve güç girişi ver. Ondan sonra istediğin gibi kullan.


  • superjax  (13.09.16 15:07:11) 
teoride güzel de yalnızca fotoğraf alacağım içinden o yüzden ekstra para vermek istemiyorum.
kullanmayacağım yani zaten.

  • bohr atom modeli  (13.09.16 15:08:43) 
bozulmadıyla açma ihtimalin olur. ama 11 yıllık disk ide/pata yeni masaüstü bilgisayarda uygun giriş olmayabilir. adaptör bulman gerekir bağlayabilmek için.
daha kolayı eski bilgisayara yeni güç kaynağı bağlamak olur tek bozulan parça güç kaynağıysa.

bir de tanıdık bilgisayarcı vs. varsa illaki vardır ellerinde o hddnin uyacağı eski bir sistem ya da yeni kasaya bağlamalık ide/sata adaptörü.
  • ucan spagetticanavari  (13.09.16 15:34:47) 
11 yıl yeterince eski. muhtemelen o hard disk sata değil ide girişlidir. son 3-4 yıldır çıkan anakartlarda ide bulunmaz bile.

fotoğraflara ulaşmak için öncelikle eski pc deki hard disklin sata mı ide mi olduğuna bak. bunu anlamak için de girişi aşağıdakilerden hangisi gibi ona bak

sata;
blog.forumrenkli.com

ide;
ae01.alicdn.com

eski hardisiki takacağın bilgisayarda ide slotu mevcutmu değil mi ondan emin ol. şayet varsa birden fazla hard disk bağlanır illaki ama ekstra kablo lazım. ide kablosu bulmak da bilemiyorum altan.

bana kalsa en mantıklısı;

www.hepsiburada.com

gibi dönüştürücüler. yalnız şunu da söyleyim. ide harddiske bunu takıp sonra diğer ucunu başka pc nin usb sine bağlarsan muhtemelen çalışmaz. linkteki üründe de bu yüzden güç adaptörü var. usb nin vereceği enerji 3.5 inch hardiske yetmez. linkteki üründe sanırım usb kablosu yok. onun için de klasik adroid telefonu şarj ettiğin kabloyu kullanabilirsin.
  • washe  (13.09.16 16:35:12) 
etrafinda HDD kutusu odunc alabilecegin birileri varsa ya da senin icin fotograflari kopyalayacak biri varsa ona yaptir.


  • idexo  (15.09.16 11:16:20) 
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. sorunu şöyle çözdüm:

o bilgisayardaki hdd'yi direkt söküp benimkini taktım. normal bir şekilde açıldı fakat onay kodu gerekli şu numarayı arayıp alın falan dedi. xp etkinleştirmek için. sonra ben aradım ama bayram dolayısıyla kapalıymış ben de güvenli modda komut istemiyle açmaya çalıştım.
o zaman da donanım bulundu sihirbazı çıktı karşıma. bir türlü geçemiyordum. en son yazılımı listeden bulu seçtim oradan bir dosyayı açmaya çalıştım hata verdi sonra bi baktım başlat menüsü çıktı alttan.

sonra cmd'yi kapadım. usbyi taktım ve aktardım.
  • bohr atom modeli  (15.09.16 11:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.