[]

Ev arkadaşli soru vol74844848

Bir ev arkadaşından ne beklersiniz?

Evde özgür ve rahat hissetmek, evimiz gibi hissetmek istiyoruz.


 
sorumlu olması.
ortak alanlara saygılı olması. anlayışlı ve iletişime açık olması kafi.

  • qazaqwsx  (05.09.16 23:45:04) 
Para ve temizlik konusunda üzerine düşeni yapması.

Gerisi lüks.
  • mete kudur  (05.09.16 23:47:50) 
kira ve faturalari duzenli odesin; gerisi gelir zaten.


  • jugador  (05.09.16 23:48:47) 
Temizlik yapsın haftada 1 Bulaşık yıkamasın, banyoyu temiz tutsun mesela . 9 senelik arkadaşımla aram böyle şeylerden bozuldu.


  • cabiday  (05.09.16 23:49:14) 
yemek yapınca mutfağın a*ına koymaması, koyarsa derhal temizlemesi, bulaşık biriktirmemesi, ortak alanlara gebeş gibi çökmemesi, kıyafetini çorabını eşyalarını rastgele ortak alanda bırakmaması, evde çılgın partiler vermemesi, hatta eve aynı anda max 2 kişiden fazla kişiyi davet etmemesi, tuvaleti temiz kullanması, yüksek sesli müzik dinlememesi, eve yatılı misafir gelirse bir zahmet misafirinin götünü toplaması.


  • littlejack  (06.09.16 00:11:36 ~ 02:02:28) 
Mutfakta bulaşık, banyoda saç bırakmaması.


  • Domuz  (06.09.16 01:30:11) 
ortak alanların kullanımına ilişkin gerekli tedbirleri alması.

gider kalemlerine yönelik belirtilen tarihlerde maddi kaynağı sunabilmesi.
  • ada meltemi  (06.09.16 02:00:52) 
Çok iç işlerime karışmaması, kanka olacağım derken özel hayata dalmaması ve aile gibi olmamak. Yakın olalım, bir şeyler paylaşalım ama akşam yemeği, kahvaltı gibi şeyleri ara ara paylaşalım; sürekli olmasın. Ev arkadaşına 'Ben şuraya gidiyorum' demek ya da ondan 'Yemek yaptım, neredesin' gibi şeyler duymak istemiyorum. Kafa dengi olursa iyi ama evi paylaşalım, hayatı komple paylaşmazsak sevinirim. Arkadaşım olabilir ama fahri ailem gibi de olmasın. Evin sorumluluğu dışında sorumluluk paylaşmayalım; benim sorumluluğumu almasın, kendi sorumluluğunu bana yüklemesin.

Hepimiz evde gibi hissetmek istiyoruz ama hepimizin 'ev'den anladığı ayrıntılar çok çok farklı. Hepimizin sistemleri farklı birbirinden. Herkes evdeymiş gibi davranmaya kalkarsa mutlaka bir kişi diğerlerinin bir ayrıntısından rahatsız olur. O yüzden aslında herkes bir parça da misafir evin içinde.

Evde gürültü olmasın, müzik dinlesin ama parti evi olmayalım. Akşam bardan 5 arkadaşını toplayıp gelmesinde sorun yok ama önce benimle bir kontrol etsin durumu. Belki o gece işim var ya da dinlenmek istiyorum. Eve arkadaşı gelsin tabii ki. İster onunla yapışık yaşayan sevgilisi olsun ve hiç gitmesin; bunlar hiç dert değil ama evi insanlarla doldurmasın.

Patronum ya da koğuş ağası gibi davranmasın. 'Gelirken şunu al' gibi doğrudan ya da 'Şunun alınması gerek' gibi dolaylı emir cümleleri kullanmasın; birbirimize 'Alır mısın', 'Alsan ne güzel olur' diyelim. Öfke kontrolü derdi olmasın, sevgilisiyle kavga edince hıncını mutfak kapısından ya da karşısına ilk çıkan kişiden (ben) çıkarmasın. Saçmasapan öke patlamaları, dramalar olmasın.

Dağınık ya da pisliği beni ilgilendirmez. Ortak alanda iğrençlik yapmasa yeter. İki üç tabak bulaşık bırakmışsa ben de yıkarım, dert değil ya da bir iki gün toparlayamaması dert değil. Daha önce bir ev arkadaşımla 'Yüz verdik ayıya, geldi s*çtı halıya' durumunu en somut şekliyle yaşamıştım. sarhoş sarhoş dışkılarken tuvaletin dışı olan banyo halısına da biraz bırakmış ve 4 gün temizlememişti. En son yine ben toplamak zorunda kaldım. O kadar da olmasın ya da örümcek ağı temizlemeyelim evin orasından burasından. Bir arkadaşım koridora dökülen kıvırcık kıllardan dolayı koridora 'kıllı yol' adını vermişti; böyle iğrençlikler olmasın, gerisi kolay ama atıyorum, yemek yediği masada kırıntı bırakmazsa da bonus süper olur. Bırakırsa arada silmekten gocunmam. Çöp ev olmayalım. Çöpleri üç endüstri boyu çöp torbası dolana kadar atmamazlık etmesin.

Kira ve faturaların zamanında ödenmesi de önemli tabii.
  • aychovsky  (06.09.16 05:26:29 ~ 05:36:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.