[]

tüm dünya müslüman olsa nasıl olur?

merhaba duyurunun güzel insanları,

tüm dünyada yaşayan insanlar müslüman olsa.
dünyada tek din islam olsa,
herkes günde 5 vakit namaz kılsa,
herkes ramazanda 30 gün oruç tutsa,
herkes ama herkes kuran rehberliğinde bir yaşam sürse,
yani anlatabildim umarım her şey kuranı kerime uygun olsa.
dünya nasıl bir yer olur?
insan hayatı nasıl olur?
sonuç ne olur?

 
tüm dünyanın müslüman olmasına gerek yok bence, her din mensubu gerçekten kendi inandığı kitaba göre yaşasa, onun yorumlarına, söylentilere vs. göre yaşamasa çok güzel bir yer olacağına inanıyorum dünyanın.


  • hlt1985  (19.07.16 11:08:05) 
hangi islama göre?
upload.wikimedia.org

  • tavukbanalop  (19.07.16 11:09:00) 
İşin ahlakı boyutu evet güzel olabilirdi. Ama bilim yönünden çok zayıf kalırdı. En başta merak etme biat et ile başlıyor din. Kuşkuyu kapatıyor sana. Sorgulamayan insanlık da bir adım işeri gitmez.


  • bir ileti paylastim  (19.07.16 11:11:37) 
hangi islama göre +1
ışıde bak mesela "not müslüman enough" diye kendi dinlerinden insanları patlatıp duruyorlar.
ahlak boyutu da güzel olmazdı, bilim boyunu düşünmek bile istemiyorum. bu sadece islam için geçerli değil ama, hangi kitap dünyayı ele geçirirse geçirsin aynı sıkıntı yaşanır, tek seslilik hiçbir zaman gelişme getirmez.
  • freya  (19.07.16 11:16:23) 
bayağı berbat olur.


  • doxanikee  (19.07.16 11:23:14) 
Herkes Sünni olmazsa tutmaz o. Herkes Sünni olsa bile hangi islama göre +1.

Bütün bunlar gerçekleştikten, kararlaştırıldıktan ve tek bir azınlık bile bırakılmadıktan sonra teknoloji, bilim, felsefe, tıp vs. alanlardaki logaritmik yükselme/ilerleme durur. Düşük eğimli lineer yükselmeye geçer.

Heteroseksüel erkekler için cennet olur. Kadınlar da ikinci sınıf insan yerine konulmaya alışık olduğundan sessiz sakin olurlardı.

Şahsen 4 köle kadın fikrine rağmen yaşamak istemezdim ben.

Mutlaka birilerinin yanlış şeyi sorguladı ya da yeterince müslüman değil diye öldürüldüğü olaylar yaşanmadı diye kabul ettim .
  • nawar  (19.07.16 11:36:22) 
bomba olur.

arkadaşların da dediği gibi mezhep savaşları başlar. o olmadı başka bir savaş.
  • Apocalypse  (19.07.16 11:55:40) 
Hicbir sey degismez.


  • stavro  (19.07.16 12:07:59) 
hoş olmazdı diye düşünüyorum.
herkesin benzer olduğu yerde, aslında kimseler yaşamıyordur.

  • pangea  (19.07.16 12:17:31) 
Mukemmel olur.

Herkes iyi ahlak sahibi olur, dünyada hiç bir kötülük olmaz, hüküm sürecek olan Barış'ın ve İslamla default gelen yüksek iq sayesinde bilimsel gelişmeler alır başını yürür, önü alınamaz.
  • no christ requires  (19.07.16 12:25:22) 
Birey olarak kadın diye bir varlık kalmaz. Kadın, genel itibariyle daha çok tüketime açık bir çeşit canlı halini alır, aynı inek gibi, koyun gibi.


  • soso  (19.07.16 13:57:42) 
Erkek egemen ataerkil bir dünyaolurdu. Kadın diye bir şey olmazdı.


  • Cursed Chico  (19.07.16 14:02:27) 
''herkes ama herkes kuran rehberliğinde bir yaşam sürse''

bence kilit ifade bu,

ister yahudilik, ister hristyanlık, ister islamiyet fark etmez. din her zaman yoruma açıktır, kutsal kitaplar temelde öğreti kitaplarıdır ve insan nasıl yorumlarsa din odur. 2*2=4 somutluğunda değildir. yüzyılın algılarından bağımsız değildir. bu yüzden tüm semavi dinlerde mezhepler, görüş ayrılıkları, farklı fraksiyonlar var olmuştur var olmaya devam edecektir.

dünyada 200 küsür ülke mi var? bence 200 küsür farklı ''gerçek islam'' ortaya çıkardı. 200 küsür farklı kurana uygun yönetim çıkardı.

dünyanın bir tarafında ışid var, onlara sorsan onlar da gerçek islamı yaşıyor, ama anadolu'daki sıradan makul muhafazakar vatandaşa göre de gerçek islam dibine kadar barış dini.

tek bir gerçek islam, tek bir gerçek hristyanlık falan çıkmaz, dini nasıl algıladığında ilgilidir olay. çünkü dini kitaplardaki dil çoğunlukla retoriktir, basit değildir. nereye çeksen gideri vardır. toplumsal yaşamdan bağımsız değildir.

herkes 30 gün oruç tutsa dünyada,
30 gün oruç tutup, ramazanda içki içene sonuna kadar hoşgörülü insanlar da olacaktır, onları yargılayan, doğrayan insanlar da olacaktır.

mesela tüm artan yobazlık ve radikalleşme eğilimine karşın türkiye, afganistan, somali vs gibi ülkelere kıyasla daha ılımlı bir islam anlayışına sahiptir günlük yaşamda. beş vakit namaz kılmıyorsunuz diye öldürülmeniz rutin filan değildir.

bunun sebebi anadolunun sosyal tarihinde tasavvuf'un bir dönem çok etkin olmasıdır. tasavvuf radikalleşmeyi önlemiştir. bugün islam barış dinidir, gerçek islam ışid değil diyenler genelde illa yunus emre'den mevlana'dan filan örnek verir. radikal, katı islamistlere göre de yunus emre münafık, kafir olarak algılanır. ben afganistan kırsalındaki bir taliban militanının yunus emreyi kafir olarak gördüğünü düşünüyorum. niye afganistan'da bu şekilde yumuşatıcı bir tasavvuf baskın bir şekilde yaşanmamış geçmişte.

veya anadolu müslümanlarında 4 kadınla evlilik, pratikte yoktur düşünce olarak. imkanı olsa da 4 kadın almaz yani. çünkü eski türk tarihinde, osmanlı filan değil kastım, çok daha eskileri, tek eşlilik esastır. kültürel genetik diye bir şey var. her milletin farklı farklı sosyal, siyasi, toplumsal geçmişi var, o milletin insanı bunlardan etkileniyor, farkında olsa da olmasa da din pratiğini de etkiliyor.
  • wilhelmwasmuss  (19.07.16 14:35:22 ~ 14:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.