[]

nasil hissediyorsunuz?

Ben çok sarsıldım, yorgun düştüm. Sinirlerim alt üst oldu. Çok öfkeliyim. Gezi olaylarında "Bu ülkeden sktrip gidicem" diyenleri, halka, memlekete kan kusanlari umutsuz olmakla, karamsarlikla suçlardim, ne olursa olsun umut var diye düşünmek istiyordum. Artık düşünemiyorum. Evden çıkmak istemiyorum, balkonlara, camlara asılmış bayrakları görmek istemiyorum. Küçücük çocukların bile aralarında darbe konuşmasına, TV lerde bismillah daha bu sabahtan başlayan hükümet, cumhurbaşkanı, kahraman halk guzellemelerine dayanamıyorum. Bu ülkeye, insanına, politikacisina, sözlerine, muhtirasina , bildirisine katlanamıyorum. Ölen insan sayısının en yakın önlüğü yuvarlanarak aciklanmasindan tiksiniyorum.

Daha fazla yazmak istemiyorum. Sizde durumlar nasıl? Gündelik hayata mi dönüyoruz şimdi, napıyoruz?


 
Onluga*


  • damdanakan  (16.07.16 14:01:26) 
Bunun ucu bize nasıl dokunacak acaba diye düşünüyorum.


  • Adramelekhh  (16.07.16 14:02:15) 
stres ve sıkıntıdan boynum tutuldu. asker videolarını fotolarını gördüm midem bulandı.


  • klakie  (16.07.16 14:06:47) 
bunun ucu herkese dokunacak, akpli olmayanlar hesap verecek, ezilecek diye bekliyorum. başkanlık ve daha sıkı yönetim gelecek sanırım. onun dışında başka bir şey yok.


  • nawar  (16.07.16 14:06:59) 
dün gece 200 can gitti. şaka gibi 100'ü asker 200 can.


  • tamam onu da ben yaptım  (16.07.16 14:10:10) 
İkiz kuleler bombalandığında çocuktum, aaa falan dedik.

O zaman kulağıma babamın bi cümlesi takılmıştı, eveeet dayanakları da var artık.
Tabi bi bok anlsmamıştım.

Şimdi ben diyorum, eveeet dayanakları da var artık.
  • cecilia  (16.07.16 14:14:14) 
yurtdışındayım ama 2-3 saat uyumuşumdur herhalde. uzakta çok daha zor oluyor, tarifi olmayan duygular içerisindeyim. ülkeden gitmek sadece güvenliğinizi sağlıyor, ki o avrupa içerisinde de çok mümkün değil artık aslında ama türkiye'deki durum gerçekten kahrediyor beni. şu son olayla birlikte hissettiklerimi göz önünde bulundurduğumda geri dönesim bile geliyor. yani bu şekilde türkiye dışına yerleştiğinde de gerçekten yaşıyor sayılmıyorsun. aksine, insanların kendi ritüelleri, keyifli hayatları devam ediyor burada, sen ise içten içe kahroluyorsun. bu yurtdışında yaşamak olmuyor ne yazık ki. mutsuzum.


  • soso  (16.07.16 14:14:55) 
Uykusuz ve biraz gergin geçen bir gece dışında pek değişiklik yok. İnsanlar içlerindeki pislikleri dışa vurdular. Ama tabi ki bunu barış, adalet, hukuk, demokrasi, insan hakları bla bla adına yaptılar. Bir sabah kalktığında sahip olduğunu düşündüğün şeylerin tümünün başkaları tarafından yok edilmesi ihtimali ürkütücü. Dünya, yaşanacak bir yer olmaktan çoktan çıktı.


  • harvey  (16.07.16 14:15:29) 
Iyi degilim şahsen.hem dun gece ki yasanan olaylar kaybettigimiz canlarimizin ustune sabah bir aci haberide hastanede yatan ananeden aldik.bugun defnedicez iste bekliyoruz.tam sarsildik.
Ister oyun densin ister baska bir kurgu sonuca baktigimizda cok buyuk bir yara aldik.ve olenlerde bizim çocuklarımız. :(

  • vi veri veniversum vivus vici  (16.07.16 14:16:04) 
Sosyal medya kanallarımda temizlik yapıyorum, akşama dogru çıkacağız dışarı. Normal akışa dönüyor gibiyiz ama aklımızda bu işin daha kötüye gideceği var. Başkanlık adı altında din afyonuyla uyutup uyutup milleti sokağa salacaklar. Eğitim, bilgi, görgü falan hepsi hikaye olacak, esas olan hırsızlık, ahlaksızlık ve kültürsüzlük. Selayla ortaya dökülen tiplerin üreyip çoğaldığı bir memleket...
Dinden soğuduğumu hissediyorum ve bu beni üzüyor, akrabaların bir kısmıyla bir daha görüşmek ve aptalca görüşlerini duymak istemiyorum.

Ayrıca dissendium+1 - ciddi anlamda araştırmaya girişeceğim. Ne yaşamak ne de aile kurup çocuk sahibi olmak için uygun bir yer değil burası. Bu "insanlarla" değil.
  • Sulfoxaflor  (16.07.16 14:16:49) 
müslümanlar yine kazandı, kaybedense her zamanki gibi laikçiler oldu :(


  • no christ requires  (16.07.16 14:18:28) 
Sığırlara hadleri bildirildi, bir daha kalkışmazlar böyle bir şeye.


  • i was made for you  (16.07.16 14:20:04) 
Yarım saate bir okunan seladan da tiksindim yeminle


  • cecilia  (16.07.16 14:22:48) 
Bana göre iç savaş için ideal başlangıç. İŞİD zaten dünden razı kürt grupları zaten Suriye'de aktif neden Türkiye'ye de girmesinler ki?
Ben zerre umut görmüyorum o ya da bu şekilde ya Tayyip Sultanlığı ya iç Savaş ya da ikisi birden.

  • bartholomew87  (16.07.16 14:24:45) 
psikolojim bozuk, seneye fransaya yerleşicem orası da karışık. ne yapacağımı bilemiyorum...


  • logisticsmanager  (16.07.16 14:25:16) 
Normalde yurtdisinda yasiyorum, hemen geri donmek istedim. Ama aileme, arkadaslarim haksizlik boyle bir luksumun olmasi diye dusunuyorum diger yandan.

Kafam karisim, basim agriyor.

Sokaga cikan tipleri gordukce, camilerden yapilan anonslari duydukca daha da tiksindim.
  • kuehles blondes  (16.07.16 14:31:45) 
Her siyasi hareketlilik sonrası @godosu beklerken in söylediği gibi birbirlerini ahiret edip takım tutar gibi ayrısip birbirine sallayan ama kesinlikle twitter, sözlük üzerinden atisip olağan hayatlarına geri dönen "Bu ülkeden sktir olup gidicem"cilere, "çoğunluğun kararına saygı duyun"culara falan gizli gizli aşırı gıcık olmuşumdur ben. Yani buralarda birbirlerine sallayıp dışarıda birtakım çıkar ilişkilerini devam ettirerek birleşip öküze giriyorlar ya da bankadaki paralarını daha çok dusunuyorlarmus gibi gelirdi. Yani TV lerde öyle bangır bangır bağırdiklari gibi bi toplumsal ayrışma, kutuplasma yok diye düşünüyordum. Korkak, davasına sahip çıkacak cesareti olmayan ve son derece orta yolcu insanlar olduğumuzdan ölene kadar bu bokun içinde debelenir, her fırsatta mizmizlanip ajite olur yine de bi bok yapmazmisiz gibi geliyordu. Fakat sanırım artık durum ciddi. Ben bile yaşadığım akp tabanlı sokakta dışarı çıkıp o komşuların yüzünü görmek istemiyorum. Ezan seslerinden rahatsız hatta irrite oluyorum, Allah lafı sinirimi hoplatiyor. Hiç iyi değilim.


  • damdanakan  (16.07.16 14:32:16) 
Ahiret=ajite olacak


  • damdanakan  (16.07.16 14:34:18) 
Her olayda inatla, israrla sevmeye calistigim ulkenin gercekten iflah olmayacagina artik tam manasiyla ikna oldum. Turk insani tum artilariyla eksileriyle yine de insan idi benim gozumde, ne bileyim geceyarisi evime birakan taksinin abla sen iceri girene kadar bekliyorum demesinde, sokakta aglayan cocugun yanina kosan annen nerde cocugum diyen teyzede guzellikler buluyordum. Evi yanan yasli cifte, sokakta kalan caresiz insana yardima kosan insani seviyordum.
Dun gece tarif edemeyecegim bir uyusma yasadim. Korktum. Anladim ki gercekten sabaha kadar ezan seslerine, tekbirlere, allahuekberlere filan alismam gerekiyor. Basimizdaki isterse her geceyi dun geceki gibi yasayabiliriz. Guzellik buldugum herseyin arkasinda bunlarin oldugunu gordum. Bu insanlarin onunde kimse duramaz artik bence. Bu kadar suursuzca, bu kadar aptalca, bu kadar korku icerisinde yasamak istemiyorum. Bu kadar nefret dolu, bu kadar korkutucu bicimde galeyana gelen halkin bir parcasi olarak kendimi goremiyorum. bunlarin hicbirini kabullenmek istemiyorum ben.
Hayat devam mevam etmesin artik bu saatten sonra. iyisini kotusunu bilemem, bu insanlar aptaldi kafam basmaz. Yonlendirilmislerdi, planlanmisti anlamam. Bizi bize dusurduler. Ister darbe olsun, ister tiyatro. Ne farkeder. Dun gece umudumu oldurduler. Ben artik gitmek istiyorum.
  • evde liyakat kalmamis  (16.07.16 14:37:57) 
Dini inancı olmayanların veyahut iktidar sahiplerinin istediği gibi bir dini inancı olmayan kimselerin çok ciddi baskılar göreceğini ön görüyorum.
Umarım, yanılıyorumdur.

  • pangea  (16.07.16 14:42:14) 
sabah kötü uyandım. yorgun, halsiz, aç.

dün öğlen gibi bir poğaça yemiştim, olayları duyunca yiyemedim az önceye dek.

en çok üzüldüğüm konu insanların basiretsizliği, kibirli bir tavırla "ben bilirimci" halleri. şiddet yanlısı olmaları, hemen galeyana gelmeleri. biliyorduk, böyleydi bizim toplumumuz ama dün görünce bu olayları çıplak gözümle, boğazımda düğümlendi. dün akşam olsun bu sabah olsun hep sinirliydim konuşurken. hakim olmakta zorlandım kendime. şimdi ise hala bitkin, depresif, iş yapmak istemeyen biri modundayım.
  • dahinnotha  (16.07.16 14:57:44) 
Fetocular darbe deniyor, bunu laiklik adına yapıyorlar kılıfıyla, ezanlar okunuyor. Ezanlar sanki din düşmanları darbe yapmış gibi okunuyor. 2 tane islami grup arasındaki kavga cumhurbaşkanının meydanlarda nefret kustuğu ateistlere, solculara çok daha sınırlı bir hayat olarak yansıyacak.

Bir sürü adli personel görevden alındı, sadece darbeyle alakası olanları görevden alacakları yok ya adamların, kim karşıtsa hepsini alırlar.

Biz bundan sonra çok daha ezilen bir grup olarak yaşayacağız bu adamların kavgaları yüzünden.
  • Adramelekhh  (16.07.16 15:12:50) 
He ya ben de iki saat nete girmedim, Ders çalıştım. Geldim buraya hadi ösym fotolarimizi ifşa edelim dedim. Bu yaptığından utanmalisin falan dediler, dedim noluyo. Olan olmuş. Sabah beşe kadar telefon elimde panikle bini kanal, Bi bu kanal gezerek, buradaki yorumları okuyarak, zenmate le Twitter a girmeli, ana babayla gece ikide çay içerek darbe tartışmalı ekstrem, acayip bi gece geçirdim. Sabah Binali nin TV den gelen sesiyle uyandım. Darbe oldu da Genelkurmay Başkanı açıklama yapıyor sandım. Üzülüyorum, Herkes için ayrı ayrı üzülüyorum. Geziden beri bu kadar kolektif bi üzüntü hissetmedim. Orada umut vardı, Burada yok.


  • damdanakan  (16.07.16 15:31:28) 
umutsuz yorgun üzgün bıkkın.


  • mobydick  (16.07.16 16:36:56) 
dediklerini hissediyorum işte aynen. çok öfkeliyim. çok umutsuzlaştım. tiksiniyorum.


  • uzunuzunilgi  (16.07.16 16:39:40) 
Az önce akpartililerin teslim olan askerleri tek tek öldürdüğü vidyoyu izledim. Bugün yapılmış, hava aydınlık. Kan içinde adama bir güzel küfredip, adamı tekmeleyip, sonra sırayla sıkıyorlar.


  • Adramelekhh  (16.07.16 16:46:10) 
çok ani duygu değişimi yaşayan biriyim, çok mutsuzken bşr anda epey mutlu olabiliyorum. Ama şimdi tabiri caizse bok gibi hissediyorum, bildiğin bok. Umutsuz ve mutsuz, ve geçmiyor.. Artık gitmek istiyorum, insanın kendi vatanına yabancı hissetmesi çok kötü be


  • body electric  (16.07.16 16:54:16 ~ 16:54:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.