[]

Kapıcı dolandırıp kaçmış

Annemler yurtdışında yaşıyor, mayısta geldiklerinde 340 tl. 2 aylık aidat borcunuz var demiş kapıcı. Onlar da vermiş sonra yeniden gittiler. Şimdi geri geldiklerinde kapıcı değişmiş, yeni kapıcı demiş ki 4 aylık aidat borcunuz var. Annem de sinirlenmiş, nerden 4 ay falan derken eski kapıcının o 340'ı vermediği ortaya çıkmış. Fakat bunun ortaya çıkması bir şey değiştirmedi yine 680 tl istiyorlar bizden. Ben vermeyin dedim. Çok saçma değil mi ya, madem böyle o zaman kapıcıyla toplamayın aidatı bi iban verin yatıralım. Hem sadece elden topluyorlar, hem zaten geç veriyorsunuz sizin yüzünüzden diye laf etmişler, burda suçumuz ne onu da anlamadım. Nasıl bi yol izleyelim? teşekkürler.




 
parayı verirken makbuz aldınız mı?
makbuz almadıysanız o parayı ha kapıcıya vermişsiniz ha sokaktan geçen birisine.

  • o kadar da degil aga  (08.07.16 13:05:04 ~ 13:05:38) 
Makbuz yoksa tek yol eski kapıcının ortaya çıkıp itiraf etmesi.


  • himmet dayi  (08.07.16 13:07:02) 
Ya kapıcıyı aramışlar, zaten faturalar için verilen parayı da yatırmamış cebe atmış, ortaya çıkmış yani alıp vermediği. Yönetici evet vermişsiniz ama o adam parayı geri getirmez biz napalım demiş. Ben de diyorum ki e biz napalım!?


  • ekaterina  (08.07.16 13:09:33) 
vermeyin bence; sonuçta o kapıcının sorumluluğu sizde değil ki? işe alan, tavsiye eden siz misiniz? Yönetici düşünsün, zorla alacak değil. Akıllanmışlardır.


  • piremses  (08.07.16 13:14:01) 
Makbuz yoksa apartman yönetimi sizi mahkemeye verip o parayı yine alır. Siz verdiğinizi kanıtlayabilir misiniz?

"Biz ne yapalım?" sorusunu makbuzun olup olmamasına göre kimin cevaplayacağı belli olur.
  • himmet dayi  (08.07.16 13:20:10) 
hep gönül işlerine yazdığım cevap bu sefer başka bir duyuruya da uydu: verin kurtulun asdfdgfhgjh

makbuz yoksa eninde sonunda alırlar o parayı sizden. gerekirse son aşamaya kadar bekleriz derseniz siz bilirsiniz tabi. makbuz konusunda bir ders almış olursunuz hiç olmazsa..
  • nrmnm  (08.07.16 13:26:15) 
Dolandırılan si değil site yönetimi oluyor. Vermeyin, az para değil.


  • bigbadabum  (08.07.16 13:31:44) 
Yöneticinin aidatlar için banka hesabı açtırması yasal zorunluluk; bu yapılmadığı için ve zararınız bu usulsüzlükten kaynaklandığı için yönetime dava açabilirsiniz. İcra davası açılırsa da bu şekilde savunma yapabilirsiniz.


  • whimsical  (08.07.16 13:49:44) 
O kişiyi işe alan yönetici şahıs sorumlu !

Yaptığınız ödemeyi Yöneticiden geri isteyin. Lütfen!

Konuyu Hukuk mahkemelerine taşıyacağınızı ve Tekrar ödeme yapmak gibi bir sorumluluğunuzun olmadığını hatırlatın.

Kapıcıları işe alan ve sorumluluk veren kişiye noterden protesto yazısı çekin.

(Bu konuda ciddi olduğunuzun farkına varan yönetici, Konuyu kapatacaktır.)
  • voyage  (08.07.16 14:02:03) 
Benden sonra yazan arkadaşlar haklı da, sanki bir şeyi atlıyorlar. Siz bu iki aylık aidatı ödediğinizi nasıl ispatlayacaksınız? Eğer makbuz olmadan bunu ispatlayabiliyorsanız "Ben ondan sonraki iki ay boyunca da burada olmayacağım için peşin 4 aylık verdim" deyin, hiç ödemeyin.

Dikkat ederseniz ben "kapıcının sorumluluğu sizin üzerinizde" gibi bir şey demiyorum. Aksini de söylemiyorum. O konuya hiç girmiyorum. Kaldı ki kapıcı kaçıp gitmemiş ile olsa, sizde makbuz olmadığından ödediğinizi ispat edemeyeceksiniz her durumda.

Uzun lafın kısası, bundan sonra her ödemenizde makbuz isteyin. Bankaya yatırıyorsanız da dekont alın. Ne olur ne olmaz.
  • himmet dayi  (08.07.16 14:35:13) 
Makbuz vermiyorlar ya kimseye vermiyor ayrıca yönetici kabul etti kapıcının alıp vermediğini. Böyle şey mi olur o zaman hiçbir aya makbuz vermediği için hiçbirini vermediniz deyip hepsini geri mi isteyecek. Şahitler var sonuçta bütün apartman biliyor makbuz vermediğini.


  • ekaterina  (08.07.16 14:38:15) 
Doğrudur, siz vermişsinizdir. Ancak iş hukuki boyuta ulaşırsa yöneticinin sözüne mi güveneceksiniz? Eğer yöneticiden o aidatların alınıp, kaçan kapıcı tarafından cukkalandığına dair bir belge falan alabilirseniz ne ala. Yöneticinin sözüne güvenip yarı yolda kalmayın.


  • himmet dayi  (08.07.16 15:01:41) 
yöneticinin bir banka hesabı açma ve bunu duyurma zorunluluğu var. kmk madde 35, j bendi. eğer bunu yapmadıysa yöneticiyi kıstırın, hesap açsaydı böyle olmazdı.


  • screamshot  (08.07.16 15:04:19) 
yönetici kapıcının parayı iç edeceğini nereden bilsin ki? bazıları yönetici suçlu falan diyor da. yönetici banka hesabını açmış olabilir. sonuçta makbuz karşılığında para alınıp, o hesaba yatırılıyordu belki.


ama sizin durumda verilen para makbuzsuz olduğu için soğuk sudan başka yapacak bir şey yok gibi.
  • burya  (08.07.16 15:18:38) 
parayı kapıcı vasıtasıyla toplama organizasyonunu yada tercihini siz yapmadınız.Bu şekilde toplanmasını kim organize ediyorsa cezasını o çekmeli.Ben olsam vermem


  • turkuaz  (08.07.16 15:47:42) 
@turkuvaz: onlar organize etmemişler ama organize edilmiş bu işe itiraz da etmemişler. verirken biz hesaptan yatıracağız denseydi zaten bu sorunlar yaşanmazdı


  • burya  (08.07.16 15:48:42) 
parayı vermeyin, çok istiyorlarsa imza karşılığında son 2 ayı vereceğinizi, ama diğer 2 ayı kapıcıyla çözmeleri gerektiğini söyleyin. burada yazdıkları gibi, eğer uzatırlarsa yöneticinin usulsüzlüğüne karşı dava açacağınızı falan söyleyin.

bundan sonra da imzasız para vermeyin.

Beşiktaş'ta bir evde oturuyordum ve kapıcı topluyordu yine aidatı. Kapıcı herkesin verdiğini ve imza gibi bir prosedürleri olmadığını söyledi. ben de kendim bütün aylar için bir A4 hazırladım ve her ay imza attırdım. Son ay gerçekten de benden bir ay fazla almaya çalıştı ve aralıkları da yazdığım kağıdı gösterip vermedim. bir şey diyemedi.

özet olarak, bundan sonra imzasız para vermeyin. Formu siz hazırlayın, her şey açık olsun, o imza atsın sadece. bunlar kolay ama hayat kurtaran detaylar.

bir tek size mi bunu yapıp gitmiş kapıcı? eğer öyleyse de bütün apartmanın zararı üstlenmesi mantıklı olabilir. tek bir kişiyi çok üzer, ama toplu ödenince kimseye koymaz.
  • prodeq  (09.07.16 09:11:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.