[]

puzzle yapmak için neler lazım?

1000 parçalık bir puzzle alıp kendime bi uğraş yaratma derdindeyim, puzzle halısı, yapıştırıcı vs. bir sürü ek şey var, bunlardan nelere gerçekten ihtiyaç duyacağım? halı vs. pahalı da, ucuz olsa alayım diyeceğim de. mukavva alsam onun üstünde yapsam puzzle halısını ikame etmiş olur muyum?




 
Kuzenim üç dört tane bitirdi. Hepsi de mukavva üzerinde.


  • dissendium  (07.07.16 17:38:49) 
Mukavvaya bile gerek yok. Ben mukavvasiz tamamladim hep puzzlelarimi en son mukavvaya aktardim. Once cerceve olan puzzle parcalarini ayirin ve birlestirin sonra renklerine gore gruplayin ki tamamlamasi kolay olsun. Masa uzerinde yaptigim icin hepsini en son kaydirarak mukavvaya aldim herhangi bir sorun da yasamadim.


  • dedim ben sana  (07.07.16 17:41:20) 
mukavva yeter. educa puzzle'lardan zaten yapıştırıcı da çıkıyor. halı biraz daha kullanışlı tabi mukavvaya göre. kaldırıp toplayabiliyorsun halı olunca yerin darsa özellikle. onun dışında çok bir faydası da yok zaten. bir sürü ek ney var ki başka?


  • in vino veritas  (07.07.16 17:43:35 ~ 17:44:13) 
Önce bi dişi bi erkek en az iki parçaya ihtiyacın var.


  • bigbadabum  (07.07.16 18:57:10) 
sabır.


  • pangea  (07.07.16 19:35:37) 
50 den fazla puzzle yapmış biri olarak halı kesinlikle gerekli değil diyorum. ben varken dahi kullanmıyordum. mukavva yeterli, ben direkt masanın üzerinde yapıyordum. yeni başlıyorsanız bence educa marka bir puzzle ile başlayın. çünkü educanın puzzle parçaları tek tip oluyor, alışması ve yapması daha kolay. diğer markalarda parça şekilleri 4-5 çeşit olabiliyor. bu da uygun parçayı ararken seçenekleri daraltmayı zorlaştırıyor. denildiği gibi ilk iş çerçeve olacak kenarları ayırıp yapmaktan başlıyor. daha sonra gözleriniz alıştıkça kısa ve tombik, uzun ve ince olacak şekilde iki çeşit parçalardan oluştuğunu göreceksiniz. onları da ikiye ayırırsanız yapmanız iki kat daha kolay olacaktır. ardından renklerine göre uygun olanları bularak bitirebilirsiniz. educa markalardan yapıştırıcısı da çıkıyor. üzerinde yazan miktarda suya karıştırıp bitmiş puzzle ın üzerine döküp güzelce yediriyorsunuz. kuruyunca da ters çevirip şeritler halinde koli bandı ile sabitlerseniz çerçeve yaptırmasanız da asla dağılmaz, uzun süre saklayabilirsiniz.


  • hypathia  (07.07.16 21:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.