[]

Konuşmadığım arkadaşımın yanlışlıkla koltuğunu yaktım

Oncelikle okuyup yorumlayanlara çook teşekkür ederim.

12 aydır 3 kız kalıyoruz. Bir kişi ara ara minik şeylere bozulup kızıp, ikimizle kavga ediyor anlamsız tavırlara giriyor selam dahi vermiyor konuşmuyor. Biraz zaman geçince kendiliğinden konuşmaya başlıyor. dengem bozuldu.

9 aydır kendisi ile evi ilgilendiren konular hariç konuşmuyorum ben, o da öyle. Kimseyi okadar alttan alıp bir öyle bir böyle davranması ile uğraşamam. Ki şuanda oldukca huzurluyum. En azından dengeli herşey.

tanıdığım kadarı ile iyi olduğuna oldukça iyi, kötü olduğuna sinsi. kendisi de buna yakin birseyler söylemişti. Birine sinir olursam görmeye dahi tahammül edemiyorum fln demişti. Ki evde ortak alanda isem benle karşılaşmamaya çalıştığını hissediyorum yine dönemsel olarak!

Şimdi ben onun koltuğunda ütü izi yaptım. Koltuklar yeni değil. Hatta oldukça eski ama kendisi çok beğeniyor. Şöyle birşey 6 sandalyeli iyi bir masa takımını 120 tlye aldık sahibindende. yine aynı dönemde koltuk baktık o 2 tane aldı. Taş çatlasa 500 liraya fln aldı ama bence 350 fln çünkü inanılmaz ucuz aldım diyip durdu aylarca.

Ütü izini görüp benim yenisini almam 2bin dedi. Gülecektim zor tuttum kendimi. Ütü izi simsiyah değil, koltuk kadife oldugu icin 1-2 sn utuyu koltuga koymustum, utu izi seklinde parlama ve iz var o bolgede birkac adet.

Şöyle de birşey var, 3 ay önce kapı önünden 3 ayakkabım kayboldu. Kapının önündeki ayakkabılıkta birsuru ayakkabi. Benim 3 adet vardı 3 üde gitmiş şansa bak sen. Hadi biri spordu da diğer ikisinden daha güzel olanlar vardı be ayakkabılıkta. Nolar da aynı 37 38.

Kızların ikisine de sordum bizim kaybolmadı dediler. Bu ev arkadaşım ona sormamdan 1 saat sonra ortak ev grbuna 3 gün önce aldığı sporların kaybolduğunu yazdı. Ama sporları görmedik biz hiç. Ve de ayakkabısı kaybolan insan korkup diğerlerini içeri alır diymi olmadı öyle birşey. Ilk sordugum anda da hic önemsemedi. Benim yeni aldığım spor kapının önünde olsa koşa koşa bakarım. Ki kendisi inanılmaz dikkatlidir benim 10 katım fln.

Ya onun yaptığını düşünmeyeyim diye spor ayakkabı yalanını söyledi ya da yaptığı için. Herneyse.

Onun bir sinir harbine gelip ayakkabılarımı toplayıp attığını düşünüyorum azıcık. Bu durumda salak durumuna düşüp bir koltukta iz yaptım diye para vermek fln istemiyorum. Ama bu durumdan emin de değilim tabiki.

Suan tasinma evresindeyim ve hic birşey demedi koltukla ilgili, konu ozmn orda kaldı.

Ne yapmalıyım enayi yerine koyulmadan?

 
döşemeciden koltuğun üzerine kaplama fln yaptır. böylece enayi fln yerine konmamış olursun. fln fln fln

ek: bi de koltuğu yaktım ne yaparım fln yazsan çözülecek soru 4 sayfa fln yazmışsın çohenteresan. fln
  • cekilmis gayfe  (27.06.16 10:50:29 ~ 10:53:05) 
cidden ne kadar uzun yazmışsın gereksiz yere. ayakkabı konusunda kanıtın yok. lafını etmeye bile kalksan çirkefleşir, olay daha da karışır. 250-300 lira teklif et. kabul etmezse de çek git. senin için rahat olur hiç değilse.


  • ufukcel  (27.06.16 10:55:58) 
bir an önce ayrılın bu ne karşılıklı fesatlaşmalar böyle :)

koltuğu kullanılmaz hale getirmemişsin sonuçta o kadar da yeni koltuk almak zorunda değilsin. anladığım kadarıyla yastığı bütün ama değilse iz olan yeri ters çevirip kullanabilir. benim de abim aynı şeyi yapmıştı kadife koltuğuma, çok seviyodum valla üzülmüştüm. ama yapacak bir şey de yok. :)
  • nıç  (27.06.16 11:03:35) 
sen daha sık yazsana bu ev olaylarını got u beklerken ıyı olur.


  • bryan fury  (27.06.16 11:09:17) 
@sour
Bilerek yakmadım elbette. Bunu nasil düşündünüz aklim almadi. Gerçekten buyuk bir ayip ettiniz.

Koltuga normal kumas muamelesi yaptım bilmeden. Kadife olduğu icin farkli bir parlaklik ve sey oldu. Normal kumas olsa idi iz fln olmazdi 2 sn utuyu koydum diye.

Koltugu cok seviyor mu bilmiyorum, sadece begeniyor ve ucuza hallettiği icin memnun.

Açıkçası her tartismada benim daha fazla hatali oldugumu sanmıyorum. Elbette hatalarim var ama herzmn benim daha hatali oldugumu sanmiyorum. Cunku diger ev arkadaşımla da sürekli sorun yaşıyorlar. Normal zamanda digeri ile daha yakinlar. Ama dolunca icini bosaltmak icin digerinin bana söylediği seyleri buraya yazmiyim diyorum.

Bir de bütün yaziniz beni elstirmekle ve cirkin suclamalarla dolu. Yok bilerek yakmisim. Yok ben hep haksiz imisim ama bunu hafifletmeye çalışıyormuşum. Bana yeni koltuk aldirmali imis. Elestirin ama bu suclamalar cok saygisizca.

Burda yazmadığım seyelr uzerine kafanizdan birşeyler ilave etmeniz benimle bir derdiniz olduğunu düşündürdü.

Buarada yeni koltuklar bakarsak öğrenci evinde 350 ye satanlar var çok da fark olacağını sanmıyorum verecegim para ile.
  • mobydick  (27.06.16 11:34:01 ~ 12:10:34) 
Adeta bir game of thrones , spoiler işareti lazım.


  • kurnaz  (27.06.16 12:25:18) 
  • jugador  (27.06.16 12:35:11) 
@jugador hahahahaha, ben de bu duyuruyu nereden hatirliyorum diyordum.


  • yuzır  (27.06.16 13:06:35) 
@sour
Buhafta evden taşınacağım sevgili yazar. Icim rahat etsin istiyorum son kez sorudm o yüzden.

Hatta kendimde linke atıfta bulunmayı düşündüm. Ama aynı cümleleri kurdugum icin gerke görmedim sonradan.

Kısacası tatmin edici bir cevap alamadığım için tekrar açtım.

Ben göründüğünü bilmiyor muyum aynı duyurunun.

Hala tatmin edecek bir cevap bekliyorum.

Benimle ilgili istedigin gibi düşünebilirsin. Ama oyle biri olsa isim burada ne yapsam diye kafa yoracagima kiz hic bahsetmiyorken konusunu bile acmazdim.

Sadece bana karsi oldukca fesat oldugunu bildigim birine karsi enayi konumuna dusmek istemiyorum.
  • mobydick  (27.06.16 13:54:27) 
@sour
yorumlanırınızı silmeniz ve yeni bir şeyler yazmnız beni de yeni bir yorum yazmaya zorunlu kıldı.

öncelikle bilerek yaktığımı söylediniz. bilere yakman hiç hoş değil diyerek.
bilerek yakmadığımı söyledim. ki bilerek yaksam burda ne yapayım da daha adaletli olsun diye bir duyuru açmazdım. çok zeki çıkarımlarınız yok anladığım kadarı ile.
ortaya bir laf atıyorsunuz ne kadar karıştırırsa.

ikinci yorumundaki bilinçaltına katılabilirim, olabilir. bilinçaltımız ayrı bir dünya.

ama benim ne adaletli bir insan olduğumu da bilmiyorsun. diğer ev arkadaşımla araları baya açıkken ikisinin de bu evde kalması daha iyi olacağı ve ben mezuniyetim dolayısı ile ayrılacağım için ikisinin arasını düzelttim.

bu esnada ikinci kişinin bana onun hakkında söylediği onlarca şeyi unutmuş gibi davrandım. çünkü en doğru ve olgun davranış bu idi.

istesem bir daha hiç konuşmayacakları şekilde açabilirdim. bunu ben değil onların söyledikleri, yaptıkları gerçekleştirirdi. ama ben birleştirici bir rol üstlendim.

benim konuşmadığım biri de olsa, gerekli olgunlukta, anlayışta ve sevgide davranabilecek biriyim. konuşmadığım biri diye kin besleyecek biri değilim. elime başkalarının koz fırsat olarak gördüğü şeyler geçince, başkaları yerimde olsa kullacakken, bunları kullanacak biri değilim. böyle şeylere takılmam açıkcası. ama onun benim yerimde olsa nekdr benim gibi davranabileceğinden emin değilim işte. herneyse.

ayakkabı konusunda suçlamamın berbat birşey olduğunu da biliyorum. daha fazla detay daha fazla ayrıntı var. yine de emin olmadan böyle birşey söylemem çok kötü. ama elimde değil. yüzde yüz emin değilim. öyle olmadan belki o almış olabilir demem hoş değil. ama neler yaşandığını da ben biliyorum.

minik konu olayı, bardağı nereye koyduğundan, suyu nasıl taşıdığına(senin kendi suyunu) kadar laf sokabilecek biri. ve bunu erkek arkadaşı söylüyorsa buyüzden defalarca kavga ediyorlarsa, ben söylüyorsam, diğer ev arkadaşım söylüyorsa bilemiyorum. belki de bu konuda garip olan odur.

Buhafta evden taşınacağım. Icim rahat etsin istiyorum son kez sorudm o yüzden. Hatta kendimde linke atıfta bulunmayı düşündüm. Ama aynı cümleleri kurdugum icin gerek görmedim sonradan. Ben göründüğünü bilmiyor muyum aynı duyurunun.

Kısacası tatmin edici bir cevap alamadığım için tekrar açtım. ve düşündüğün gibi biri olsa idim, burda ne yapayım diye sorup vaktimi harcamak yerine, hazır konusu hiç açılmamışken unutmuş gibi davranırdım. ki öğrenci halimle cebimden para çıkacak farkında isen.

Benim tek derdim, bana karsi oldukca fesat oldugunu bildigim birine karsi enayi konumuna dusmek istemiyorum. Eski ev arkadaşı ile de sorunlu idi. Arkasından çok konuştu. Benim de konuşmaması için sebep göremiyorum.
  • mobydick  (27.06.16 14:14:40) 
son cevabı okuyan var mı? varsa evliya ilan edecem doğru söyleyin.


  • cekilmis gayfe  (27.06.16 15:58:52) 
ben okudum.


  • bryan fury  (27.06.16 16:01:54) 
bak, birisi seni üstelik de haksızca rahatsız eden bir şeyler yaptığında bunu o zaman söylemeyi seçmezsen hata senin olur. maalesef böyle. çünkü karşındakine "sen de bana benim davrandığım gibi davranacaksan, ancak o zaman, bunları seninle paylaşmayı seçebilirim" demiş değilsin. evet, bunun evvelden denmemiş olmasını bazen insanlar "yapmasaydın, seni zorladım mı" gibi kullanabiliyor.

yani karşındaki gerçekten böyle bir çakalsa yapacak bir şeyin yok. ama onle bir şeyler paylaşmayı, sırf onun da paylaşabildiğini görmek için bunu yapmayı, şayet böyle yapıyorsan, kesmek durumundasın. bu boşa kürek çekmek olur.

onun dışında koltuğun bilmemnenin hesabını ben bilemeyeceğim. seni kazıklamaya kalkarsa elbette kendini kazıklatmayacaksın ama sen bilmeyerek de olsa onun çok sevdiğini bildiğin bir eşyasını yakmış durumdasın. eğer o da benim bütün erzağımı yedi diyeceksen bunu ona söylemelisin. yani "bugüne kadar izinsiz yediğin her şeyin parasını alayım lütfen" dersin o zaman. koltuğu da aynı kumaşı bulup birine döşettirirsin. ayakkabı ile ilgili durumun bununla alakası yok. kanıtlayabileceğin bir şey değil.

yani bunları yapmak için de yukarıdaki gibi belli seviyede çirkinleşmen gerekebilir.

yazdığın şeyde anahtar kısım bence şurası: "benim konuşmadığım biri de olsa, gerekli olgunlukta, anlayışta ve sevgide davranabilecek biriyim. konuşmadığım biri diye kin besleyecek biri değilim. elime başkalarının koz fırsat olarak gördüğü şeyler geçince, başkaları yerimde olsa kullacakken, bunları kullanacak biri değilim. böyle şeylere takılmam açıkcası. ama onun benim yerimde olsa nekdr benim gibi davranabileceğinden emin değilim işte. herneyse."

o nedenle sen bence aslında şu cevabı arıyorsun: evet enayi olmasan da seni enayi yerine koyan birileri olabilir. evet bu insanlar bencil olabilir ve evet herkes aynı değil, herkes benzer ölçüde samimiyet vs beklemiyor. aradıkları ve değer verdikleri şeyler aynı olmayabilir.

sen dostluk gösterdiğini ama görmediğini düşünüyorsan yapacak bir şey yok.


sana verilen cevaplar belli. tatmin olmamışsın ama yapılacak milyon çeşit şey yok. yapılabilecekleri insanlar saymış zeten. demek ki senin tatmin olmayışın bu kişiyle biraz manevi olarak ilgili.

sana bir şey söyleyeyim: eğer çıkarken eşyalarını bırakacağın tarz bir türk filmi çekersen ve bu kişi düşündüğün gibi bir kişiyse zerre utanmaz, anca güler. daha bile mutlu olur, hatta "eziğe bak, her şeyi bıraktı gitti" der. o ne derse desin de sen yine zarar edersin. bazı insanlarda aradığın utanma duygusunu bulamayacaksın, hayır. doğal gördüğün "adalet" vb duyguları da. şimdiden kabul et bunu da rahatla. ancak öte yandan bil ki falan filan durumda bunu, şunu yapacak biri olmaman bundan sonra kendini korumana engel değil.
  • godoşu beklerken  (27.06.16 16:40:55 ~ 17:01:36) 
@godoşu beklerken,
uzun olan herşeyi okuyup, yine bukadar uzun bir cevap yazdığın için teşekkür ederim.
söylediklerinin hepsinde haklısın.
çok doğru, çok güzel bir analiz yöntemin var.
yazınla farkedemediğim noktaları görmek imkanı buldum. çok sağol:)
  • mobydick  (27.06.16 19:19:29 ~ 19:20:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.