[]

Konuşmadığım arkadaşımın koltuğunu yaktım

Oncelikle okuyup yorumlayanlara çook teşekkür ederim.
Şimdi efendim öncelikle evdeki dengeler adına bir ön giriş yapmak istiyorum;
9 aydır evde 3 kız kalıyoruz. Ve bir kişi ara ara gerçekten minik şeylere bozulup kızıp, ikimizle kavga ediyor anlamsız mesafeli tavırlara giriyor selam dahi vermiyor konuşmuyor. Sonra biraz zaman geçince kendiliğinden geri konuşmaya başlıyor fln. Benim dengem bozuldu en son böyle yaptığında bundan sonra konuşmama kararı aldık. Şuan halimden daha mutluyum. En azından tutarlı herşey. Son 4 aydır evi ilgilendiren konular hariç hiç konuşmuyoruz.

Açıkçası onu tanıdığım kadarı ile iyi olduğuna oldukça iyi kötü olduğuna oldukça sinsi olduğuna kanaat getirdim. Hatta kendisi de buna çok yakın bir şekilde ifade etmişti. Birine sinir olursam görmeye dahi tahammül edemiyorum demişti. Ki evde ben ortak alanda isem benle karşılaşmamaya çalıştığını hissediyorum yine dönemsel olarak!

Şimdi ben bu ev arkadaşımın koltuğunda ütü izi yaptım. Koltuklar çok yeni değil. Hatta oldukça eski ama kendisi çok beğeniyor. İkinci elden taş çatlasa 500 liraya fln aldı ama bence 350 fln çünkü inanılmaz ucuz aldım diyip duruyordu. Ütü izini görüp benim bunun yenisini almam 2bin fln dedi. Gülecektim zor tuttum kendimi.

Şimdi evden haziran ayında şehir değişikliği nedeni ile ayrılacağım. Koltuklari kaplatayım mı, 250 lira fln cuzi bir miktar mi vereyim hic orali olmayayim mi?

Şöyle de birşey var, 2 hafta önce kapının önünden 3 ayakkabım kayboldu hepside iyi idi. Iyi bir apartmanda oturuyoruz ve evarkdslarima sorduğumda bizim kaybolmadı dediler. Ki kapının önünde birsuru baska ayakkabi. Ve benim 3 adet vardı 3 üde gitmiş şansa bak sen. Bu ev arkadaşım 1 saat sonra ortak ev grbuna 3 gün önce aldığı sporların kaybolduğunu yazdı. Ama sporları görmedik biz hiç. Ve de ayakkabısı kaybolan insan korkup diğerlerini içeri alır diymi olmadı öyle birşey.

Velhasıl kelam onun bir sinir harbine gelip ayakkabılarımı toplayıp attığını düşünüyorum. Bu durumda salak durumuna düşüp bir koltukta iz yaptım diye para vermem fln istemiyorum. Ama bir yandan da ayakkabılarımı o bile almış olsa benim içim rahat etmez hatamın zararını karşılamazsam. Ne yapmalıyım enayi yerine koyulmadan?

Ekleme:koltuk için 250 versem gayet yeterli bence. Şöyle birşey evimize 6 sandalyeli buyuk bir masayi oldukça iyi durumda 150 tlye aldık sahibinden.comdan. yine aynı dönemde ordan koltuk bakıp 2 tane aldı. 500e alsa herkonusu açıldığında çok iyiye aldım diyeceğini sanmıyorum. Bence totalde 350 ye fln aldı.

 
Ayakkabı konusunda ispatın yok, emin olmadığın bir şeyden yola çıkarak karar veremezsin. Ancak, koltuk mevzusunda para vermen gerekir diye düşünüyorum


  • lcha  (25.04.16 17:23:19) 
onun birkaç ayakkabısını kısa süreliğine yok edip tepkisini gözlemlerdim, ulan yine mi çalındı diyecek yoksa sizlere mi tepki verecek hafif pasif agresif şekilde.


  • okumayi sevmeyen okur  (25.04.16 17:24:48) 
ayakkabı konusu bence deşilecek bir konu değil. ispatın yok ve bence hüsnükuruntu yapıyorsun.

koltuk konusunda da bence kaplat gitsin. adamın dırdırı ile uğraşma. ama öyle 250 TL'ye flan kaplamazlar haberin olsun.
  • teritori  (25.04.16 17:30:00) 
Sen telafi et. Neticede bulandıran sen olmuşsun . İcin rahat etsin . Bosver


  • nucleon  (25.04.16 17:31:29) 
ayakkabıyla uğraşma bence.
Koltuk için öyle bir talebi varsa, uygun bir ödeme yaparsınız. cüzi bir şey olsun ama çok abartmayın ikinci el koltuk sonuçta, bir ütü izi alt tarafı. Kullanılmaz hale gelmedi yani.

  • aquarium  (25.04.16 17:31:41 ~ 17:32:16) 
yenisini almam 2000 tl diyen igrenc bir insanla ayni evde yasadiginiz icin size uzuldum. ben olsam koltugu tamir ettirirdim. ayakkabi konusunda suphelerinizde haklisiniz ama o bir tahmin. tahmin uzerine is yapmazdim. koltugu yaptirip keyfime bakardim. bunun uzerine bile cingenelige devam ediyorsa, ki burada butun roman kardeslerimizi tenzih ederim, onu once kibarca siktireder, ardindan kabaca siktir ederdim. sktir edemiyosam kendim ceker giderdim.


  • beyteper canavari  (25.04.16 17:41:53 ~ 04.05.16 11:22:21) 
Verme parasını filan. Ortak alanda duran koltuk sonuçta, ev orası, her şey eskir hasarlanır, ki çok küçük bi olay utu izi. Boşver, unut gitsin.


  • turk kizi  (25.04.16 17:51:20) 
Haziran ayında evden çıkıyorum zaten.

Ayakkabı konusunda bir kesinyargıya varmam mümkün değil evet. Yine de onu tanıdığım kadarı ile ve de olayın böyle gelişmesi aklımı kurcalıyor işte.
  • mobydick  (25.04.16 17:51:25) 
aranızın iyi olduğu bi zaman eşref saatine denk getir 250'ye anlaşabiliyosanız anlaşın. koltuk falan kaplatma olayına girme çünkü sana 250den çok daha fazlaya mal olur. zaten birden fazla koltuk varsa biri başka kaplı diğerleri başka desen olmaz. gereksiz yere diğerlerini niye kaplatasın sonra?


  • olutaklidi  (25.04.16 17:52:08) 
"Açıkçası onu tanıdığım kadarı ile iyi olduğuna oldukça iyi kötü olduğuna oldukça sinsi olduğuna kanaat getirdim." burada beynim yandı, devam edemedim.


  • antikadimag  (25.04.16 19:48:09) 
Busabaha kadar ev arkaşımın koltuk minderlerini kaplatmayı ya da 250 tl para teklif etmeyi düşünüyordum. Ama sonra busabah odamı temizlerken odama ilk taşınmam aklıma geldi. Bütün bir evden tek bir odaya taşınıyordum ve çok fazla eşyam vardı. Erkek arkadaşım bedelli askerlikte olduğu için yardım edememişti. Tek başımaydım inanılmaz yorucu idi.

1 hafta boyunca odamı temizledim. Bir huyum vardır bir iş yapırsam çok kaptırırsam yemeği içmeyi fln 2.plana atarım. Suan samimi olduğum ev arkdşm sonradan taşınacaktı.

Konuşmadığım ev arkadaşım hersabah kendine kahvaltı hazırlar, odasına geçer müziğini açar takılırdı. Bir kere olsun bile bana bir şeyler getirmedi. Heralde ben olsam kızım çalışmaktan aç kalıyorsun, ay sana da bir tabak yaptım diyip getirirdim en az birkere olsun. Aç susuz akşam 6 ya kadar eşya yerleştirir sona birşeyler yerdim. Akşam yemeklerini yine yanlız yerdi. Sonra buzluktaki şeylere dadanır kız senin etleri buakşam yapalım mı fln derdi. Düşünüyorum da 3. ev arkadaşım olmasa herkesin birbiriyle konuştuğu güzel 5 ayımız bile olmazdı.

Evin başında kahvaltılıkları konusunda çok hassas olduğunu kullanılmamasını istediğini söyledi, sadece onları var gibi birşeydi çünkü. evde birtek ben öğrenciyim diğer ikisi çalışıyor belki onla alakadır bilemiyorum. Belki ondan şey etmiştir. Ama sonra baktı ki benim eski tek yaşadığım evden deli gibi açılmamış konserveler, 6lik doze paket paket icetealer vs vs geliyor, ben baya sağlam mutfak malzemesi alıyorum rahat rahat açıp onlarla yemek yapmaya vs başladı. Bana ikram etmek yok tabi. Uzun süre kendimi bayağı kullanılıyor gibi hissettim. Diğer ev arkadaşım farketmedi sanırım o çok yoğun çalışıyor. Sonra 1-2 ay sonra bir şekilde biz bütün mutfak malzemelerini ayırdık. Biraz kendine çeki düzen verdi. Rahata erdim. Buzluktaki etlere dadanmasa, iki üç konservenin lafını edecek değilim. Ama o kadarı da niyetini açıkça ortaya koyuyor bana kalırsa. Elbette küçük şeylerin hesabını yapmak hoş değil. Ama hep bana bana durumu varsa o da biraz enayi yerine konmak oluyor.

Düşündüm de, para fln vermeyeceğim. Beni defalarca enayi yerine koymaya çalıştı. Gerçekten. Umrumda değilmiş gibi davranacağım. Belki umrumda, ki istemesem bile umrumda olur üzülürüm, yapım böyle. Ama cidden vermeyeceğim.

Haziranda çıkarken evdeki bütün eşyalarımı(içinde onların yeniden almasını gerektiren eşyalar olduğu halde) ücretsiz verip, tek bir iğne dahi bırakmadan gitmeyi düşünüyorum. Okadar doldum. Düşünün.

Herkese yorumu için tekrardan teşekkür ediyorum. Biraz düşüneyim yine de, buradan yardım alacam düşünürken.
  • mobydick  (26.04.16 12:22:06 ~ 12:37:49) 
verme be kanka verme. Eşyalarını da git. Sen tek kelime etmeden gidince onun utanacağını mı sanıyorsun? utanmaz. Bir güle güle bile demedi diyecek. her halükarda çirkefliğe devam edecek. Al eşyalarını öyle git gittiğinde.


  • beyteper canavari  (04.05.16 11:25:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.