[]

Bir insan neden survivor izler?

Zaplarken aklima yeniden geen soru..
Sozlukte falan da goruyorum iste "su baslikta survior basliginin onda biri entry var" falan diye, sanirim malesef gercekten isleyen var bunu,
Yahu bir tek kisi bile izliyorsa, bir insan bunu niye izler, gercekten bunun psikolojik, sosyolojik faan sebebini merak ediyorum, daha dogrusu fikirlerinizi merak ediyorum
Magazin programlari, televoleler, muge anlilar, evlilik programlari falan bir yana da bir insan nasil ve neden oturupta 30 saniyeden fazla bu survivor denen sacmaligi izler bi anatin yahu, ozellikle izleyenler..

 
niye izlemeyelim? saydığın programlardan ayıran ne survivoru.


  • bobinhoo  (15.06.16 23:33:23) 
Bir insan neden dahi anlamındaki ekleri ayıramaz? Gerçekten bunun sosyolojik, psikolojik boyutunu merak ediyorum. Sonuçta senelerce eğitim görüyoruz, hadi okulda öğrenemedin entelektüel seviyesi yüksek biri yaptığı hatayı neden fark edemez? Gerçekten anlatın yahu, özellikle ayıramayanlar...

Bu arada yemişim Survivor'ı belki çıplak hatunlara bakmak için izliyorlardır belki de kaslı adamlara. Hiç olmadı adam kafa dağıtıyordur. Kullandığın dilin inceliklerini bilmeden başkalarını aşağılamak kadar acı değil bence.
  • komsu komsunun nickine muhtactir  (15.06.16 23:34:22) 
herkesin kendi bileceği iş ama açıkçası survivor ı ciddi ciddi tartışan insanları herahngi bi konuda ciddiye alamıyorum. tv izlemek başlı başına gereksiz


  • washe  (15.06.16 23:36:26) 
dahi anlamındaki eklerin veziri de gelmiş tam olmuş. adsdgdhj. ben izlemiyorum çünkü sıkıcı. izleyenlere sorduğumda televizyon da başka birşey olmadığı için izlediklerini söylüyorlar.


  • allanpoe  (15.06.16 23:38:36) 
emekli babam izliyor. favorisi de damla. içerden "hadi damla hadi" diye tezahüratını duyuyorum.

bence de büyük bir saçmalık ve tamamen zaman kaybı. meyve yerken beş dakika maruz kalınca bile zamanımı çöpe atmış gibi hissediyorum. ayrıca atomu parçalamıyorum elbet ama survivordan başka yapacak daha iyi bir işi olmayanların anlayamayacağı işlerle meşgulüm.
  • ruhen hastayim ben  (15.06.16 23:39:55) 
Derdim entellik kasmak falan degil, gercekten aklima takilan bir sorunun cevabini ariyorum, de ler da lar ve diger yazim aksakliklarina da cok takilmayin, telefondan yaziyorum ve hakki dewrim rahmetlinin tirnagi degiliz hicbirimiz... Takilmayin boyle seylere azizim..


  • alttaraf  (15.06.16 23:44:36) 
takım tutunca ve kalabalık izleyince güzel oluyor.


  • damdanakan  (15.06.16 23:46:48) 
hakkı dewrim dedin, adam mezarında ters döndü şu an :P


  • damdanakan  (15.06.16 23:48:09) 
Bunu hicbir zaman ogrenemeyecegiz, bu soruyu sorma bence:)


  • stavro  (15.06.16 23:55:36) 
hakkı bey yeni mi öldü? allah rahmet eylesin.


  • damdanakan  (15.06.16 23:59:26) 
ya bu göstermelik entelektüeliteye de ayar oluyorum ha. sana ne birader? her izlediğimiz, dinlediğimiz ya da okuduğumuz şeyin ille de bi anlamı mı olması gerekiyor? anlamsız olsa da izliyorum ve bu beni senden daha mı salak, cahil ya da zevksiz yapıyor?

metafizikle ilgili belgesel izleyince "neden onu izliyosun?" diye sormuyoken survivor izleyince de "neden?" diye soramazsın abi. sorarsan da gayet açık "sana ne" derim. sürekli izlemiyorum, arada bir denk geliyor ve gayet de keyif alarak izliyorum. mesela ben de evlilik programı izlemem hiç ama izleyene de "abi nasıl izliyosun ya, kıro musun?" demem. izler izler, bana ne?..
  • reso aga  (16.06.16 00:15:04) 
bi ara da bbg 24 saat yayındaydı ve izleniyordu. yeni bir şey değil ki bu.

aradığın cevap: insanlar bunu talep ediyor.
insanlar posta gazetesi okumak istiyor. insanlar tayyip'in yönetmesini istiyor. serdar ortaç'ı demet akalın'ı dinlemek istiyor.

ulan iki dakkada depresife bağladım ya :(
  • yons  (16.06.16 00:15:18) 
Yazdim bir daha yazayim, derdim entellik satmak degil, ayrica entelligin survivor izlemeyerek olmayacagini bilecek kadarcik da izanim var, keske " sana ne bilader" den baska yazacak seyler de bulabilse bazi arkadaslar..


  • alttaraf  (16.06.16 00:29:49) 
Arkadaşım yarıştığı için :)


  • tsubasacandy  (16.06.16 01:01:31) 
bırak survivorı evde tv8 kanalını silmiş biri olarak sana ne be kardeşim millet ne izlerse izler. bu tür programları izlemenin tek amacı kafayı dağıtmak olmalı.


  • mrthany  (16.06.16 01:05:53) 
Onu birak neden ertesi gun işyerinde orda olanlari tartisir. Bu konuda tavrim nettir. Survivor gibi seyleri izlemem izleyenden hazzetmem. Asagilarim. Uzgunum


  • koca dost dev  (16.06.16 02:38:34) 
Keyif alinir izlenir bu kadar basit.Onemli bi etken daha ise merak.. Izlemeye basladin ki 3-5 bölüm ister istemez sonraki bolumler icin merak duygusu oluşuyor. Bastan bulasmazsan mesele yok.


  • trejemu  (16.06.16 02:47:15) 
Tv izlemekten farkı yok. İnsanlar akşam iş dönüşü ailesi ile başbaşa kalınca sıkılıyor. Tv hayat kurtarıcı. İnsanları cümle kurmaktan kurtarıyor. Ben 15 yıldır izlemiyorum. Eksik hissetmedim. Bazen misafirlikte falan açıyorlar, acunun programları hipnoz edici. Kitleniyor insan manasızca. Ondandır belki de.


  • hasmetizm 2046  (16.06.16 07:59:28) 
telefondan yazmamak türkçe konuşamamaya neden engel değilse, o yüzden. adam konuştuğu dili yazamıyor, survivor izleyenlere sallıyor burda. hayatınızda neyi başardınız ki insanları ne izlediğiyle yargılamak haddinize oldu, bazen insan hayret ediyor.


  • piremses  (16.06.16 08:09:25) 
hiçbir survivor'ı izlemedim bu yaşa kadar. bu son survivor'ı ise yunus arkadaşım diye izledim ara ara. o da elenince açıp da bakmıyorum.

zaten yunus da berbattı oyunlarda. herif o kadar vücut kastı sivil hayatta sözumona; sıfır sonuç, sıfır sonuç. kaliteli elemandır ama kendisi.
  • mermize  (16.06.16 08:31:42) 
Bizimkiler işsizlikten izliyor. İnsanların tek eğlencesi, ya da meşgalesi diyeyim, TV olunca birşeyleri takip etmek zorunda, bu bazen TV dizisi oluyor, bazen amarikan filmi oluyor, bazen evlilik programları, bazen de survivor.


  • Tutkun  (16.06.16 08:42:54) 
çünkü içinde acı var, zafer var, yenilgi var, ihanet var, dostluk var, kardeslik var, her bölümün sonunda bir beklenti var, kendini özdeşleştirebileceğin karakterler var. herhangi bir televizyon dizisinden tek farkı, görece olarak survivor'un anlik insan tepkilerine dayanmasi. genel bir cerceve icinde herkes gercek davranarak rolünü icra ediyor. televizyon dizilerinden daha iyi bu sebeple de.

bir de hakikaten sanane.
  • thewizardofearthsea  (16.06.16 09:31:36) 
Aptal eğlencelerle zihinlerini meşgul edip, can sıkıntısından kurtulmak için zamanlarını öldürüyorlar işte. Futbol, diziler, tv vb. Hepsi aynı şeyi sağlıyor.


  • harvey  (16.06.16 09:44:18) 
Adam nasıl ve neden diye sormuş. Belki bilimsel toplumsal bireysel analizler beklemekte. Birileri de gelmiş "hayatında neleri başardın" diyor. aşsdfhsh.

değişik kafalar

reytingi yüksek olan program ilgi çeker-algı yönetir. sonra da bir şekilde bağımlılık yaratır.
iletişim terk.

@allanpoe

vezirim çok yaşa! kılıcın değsin daşaa! (Yok lan böyle değil miydi?)
  • ikcı  (16.06.16 10:26:50 ~ 10:28:59) 
yakın zamanda başladım izlemeye. daha doğrusu kendimi izlerken buldum resmen. bu zamana kadar da izleyene gerizekalı gözüyle bakardım, doğru bir bakış açısı olmadığının farkındayım o zaman da farkında olduğum gibi.

sebebe gelecek olursak, baya yoğun çalışıyorum, eve giderken araç kullanmayıp 15 dakika falan yürüyorum. kafamı boşaltıyorum. yemek yediğim saate denk geliyor, dizi takip etmektense oyunu izlemek daha eğlenceli bence. aradaki konuşmalarda vs sessize alıyorum. tamamen işten uzaklaşınca da kapatıp kendi kişisel işlerime başlıyorum. özetle arada geçiş olarak kullanıyorum. kişisel iş kısmında bir şeyler yazmak, çalışmak kadar kitap okumak vs de dahil.
  • kulakligin calismayan teki  (16.06.16 10:44:33) 
neden diye sormasının altında yatan nedeni hepimiz iyi biliyoruz ikcı, en değişik kafa seninkiymiş. "Magazin programlari, televoleler, muge anlilar, evlilik programlari falan bir yana" diyerek aslında aynı minvaldeki programları ayrıştırmakla gerçekten süper bir analiz yapılabilir. her analizin bir matematiği vardır, sen pek eğilmemişsin oralara.


  • piremses  (16.06.16 10:48:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.