[]

kediden korkmak

çalıştığım ajansa yavru bir kedi aldılar.
ilk zamanlar çok tatlıydı ve hiç ani hareketleri olmuyordu. o yüzden masanın köşesinde durduğu için beni çok korkutmuyordu.
zaten havyan hiç yürümedi 2 ay falan hep peluş ayı gibi kucakta gezdi. böyle olunca kendini kurtarmak için ısırmaya falan başladı.şu an biraz büyükçene, agresif, ordan oraya atlayan, insanları ısırmayı oyun sanan bir kediye dönüştü.

insanlar hala çok sevimli buluyor, anlıyorum.
ama ben kendimi bildim bileli kediden korkuyorum hele bu kedi beni aşırı korkutuyor. aniden masaanın üzerine, insanların üzerine zıplıyor.

insanlar çok sevimli buldukları için benim korkmamı anlamsız buluyorlar ve özellikle kutusuna koymuyorlar.

ben ne yapayım? Gerçekten o kadar çalışamıyorum ve sinirlerim bozuluyor ki istifa etmeyi düşünüyorum. gece rüyalarıma giriyor kedi :(

kediseverleri de anlıyorum ama beni nasıl anlarlar onu bilemiyorum.

 
linç edilebilirsiniz ama bir spreye normal su doldurun, kedi masanıza yaklaşınca ya da zıplayınca kediye sıkın, zararlı bişi değil. Bir yerden sonra sadece spreyi masanın üzerine koyunca bile gelmeyecektir (tabii kediden kediye değişir)


  • whoosie  (31.05.16 12:07:33 ~ 12:07:59) 
Petshoplar da spreyler var masanıza filan sıksanız en azından kokudan dolayı masanıza filan yaklaşmaz.


  • allanpoe  (31.05.16 12:12:26) 
aslında yavruyken geldiği için daha rahat alışırdın, keşke en başlarda sıkça vakit geçirseydin, o da sana alışırdı. ben de eskiden kedilerden çok korkan ama sonra aynı evde yavrudan alışınca (iki kere) sorununu çözmüş biri olarak şöyle bir tavsiye verebilirim. mümkünse kimse yokken minik de oyun halinde değil de uykuluyken birlikte biraz vakit geçirin, herhalde aşısı falan bi şeyi vardır, eğer oyunda hırslanıp saldırmıyorsa canınızı yakacak gibi patilemez / ısırmaz. birlikte sakin sakin zaman geçirip sakinken kucağına falan almaya alışırsan o ani davranısları seni çok etkilemez. ha ben evdeki salağı kafamda oturtuyorum bütün gün ama ani bi şey yapınca camdan atasım geliyor o da ayrı.


  • freya  (31.05.16 12:12:52 ~ 12:14:39) 
Klasik bir düzgün hayvanın mal insanlarca delirtilmesi, huyunun bozulması vakası.

Masanda kedinin kokusundan hoşlanmayacağı şeyler bulundurabilirsin. Misal limon kolonyası, naftalin. Madalina kolonyası falan da olabilir, kediler narenciye kokusundan nefret ediyor. Geldiğinde ıkı fıs fıs sık masanın etrafına, bir iki gelir gider sonra da burası kötü kokuyor diye gelmemeye alışır muhtemelen.
  • buff  (31.05.16 12:13:58) 
Kedi spreylerinden aldım ama bana mısın demiyor hala hoplaya zıplaya geliyor.

Suyu denemedim onu bir deneyeyim çok kızacaklar ama bu hissettiğim şeyi hissetmeleri imkansız
  • odetojoy  (31.05.16 12:17:37) 
Mandalina, limon kokusu +1 elimde mandalina görseler koşarak uzaklasiyorlar.

Ama daha kucukmus; ara ara sevip alışmayı da deneyebilirsiniz. O kadar küçük bir hayvan Size hiçbir zarar veremez k.
  • fraise  (31.05.16 12:22:42) 
Kediye su sıkmakla kediye tekme atmanın kedi için bir farkı yok. Biri fiziki olarak zarar veriyor diğeri psikolojik. Misal biri benim yanımda kediye su sıksa tekmeyi gömerim ağzına. Su sıkma o yüzden. Onun dışında yapacak bir şey yok. Kedi kendisine ilgi gösterene değil de daha ziyade ilgi göstermeyene ya da görmezden gelene yanaşıyor "Bundan bana zarar gelmez" gibisinden. Dost gibi algılıyor. Sana yanaşıyorsa bu nedenden ötürü de yanaşıyor olabilir. En nihayetinde kedi bu baş etmek kolay değil.


  • angelus  (31.05.16 12:24:36) 
Hayvan eğitiminde kullanılan aynı zamanda kovucu özelliği olan bir cihaz var. Sinyal yayarak hayvanı uzaklaştırıyor. Uzaklaştırma yanında eğitimde de kullanılan bir cihaz yani bir zarar vermez muhtemelen. Masaya çıktığında sinyal yayarak kaçırabilirsin. Herhangi bir fiziksel müdahale olmadığı için zarar vermeyeceğini düşünüyorum.

Ama yine de zarar veriyor mu bir araştır.
  • ıch will  (31.05.16 12:36:33) 
kolonya +1
arada elinize limon kolonyası sürün, kokudan rahatsız olup masanızdan uzak duracaktır. ama lütfen kedinin üzerine bir şey sıkmayın.

  • peggy  (31.05.16 12:45:29) 
hayvanlardan korkanları hiç anlamıyorum.

gerçekten merak ediyorum, yargılamadan soruyorum. 4/1inizden daha küçük bir hayvandan nasıl korkuyorsunuz?
  • suicides underground  (31.05.16 12:47:27) 
Bende su yargilayanlari anlayamiyorum arkadas, korkuyo iste nedeni nasili varmi bu isin bi seyden korkmak icin illa 5 katimiz mi olmasi gerekiyo.


  • topraam  (31.05.16 12:52:17) 
Kolonya + 1
Hiç sevmiyorlar, kaçıyorlar.

@suicides underground Bazen böceklerden korkuyorum. Hani, o iyice küçük benden. Bir ezimlik canı olan bir canlı ama bazen gördüğüm yerde zıpladığım oluyor. Bunu bir mantığa oturtamıyorum. Korkuların çoğu gibi doğrudan mantığa oturtulabilecek bir temeli büyük olasılıkla yok. (Küçükken tırmalamıştı, vb. travmaları dışında) Belki dolaylı bir şekilde oturtulabilecek mantığı vardır ama genelde içten, refleks olarak geliyor.
  • aychovsky  (31.05.16 12:53:23) 
kedi milleti, küçük toplarla oynamaya bayılır!
bu bilgiden hareketle, sana tavsiyem odur ki;
oyuncakçıdan tarif ettiğim gibi bir top al.
iş yerine varıp, masana oturunca bu topu kedinin biraz uzağına at.
kedi, uzun süreler boyunca sana ilişmeyecektir.
bu yöntemin çıkmazıysa, mesai saati bitip de, topu geri almak icap edince anlaşılır.
bu elim hadise de, mesai arkadaşakarından topun geri alınmasını içeren bir rica cümlesiyle halledilebilir.
  • pangea  (31.05.16 13:32:00) 
çok teşekkürler.
limon kolonyası süreyim ama bu sprey bir işe yaramadıysa onun da işe yarayacağını sanmıyorum.
su sıkmak sadece korkutur gibi düşünüyorum. "psikolojik zarar" kadar büyük bir zararı var mıdır ya? tamamen bilmediğim için soruyorum.

bir de hakikaten korkuların bir mantığı yok. hayatım boyunca hiç, bi kediye yaklaşmadım, okşamadım. hep korktum.
  • odetojoy  (31.05.16 13:33:38) 
Kedilere sudan korkuyorlar demeyelim de suyu sevmiyorlar diyelim. Hatta nefret ediyorlar. Kıllarının ıslanması kediler için rahatsızlık veriyor, bir de bıyıkları ıslandığında algıları tamamen karışıyor. O da haliyle kedinin kafayı çizmesine neden oluyor. Kedi/su problemi buradan kaynaklanıyor. Birinin bizim gözümüzün içine su sıkmasıyla kedinin bıyığının ıslanması benzer sıkıntılara neden oluyor.


  • angelus  (31.05.16 13:43:32) 
@suicides underground galiba burda zaman zaman kedilerimi ayırırken parçalandım diye fotoğraf atanları görmüyor.

her kedi uysal değil, çılgın gibi saldıranları var. güçleri kıyaslarsak tabii ki kedi bana bir şey yapamaz ama bunun için yakalayıp kafasını kopartmam lazım? kopartacak mıyım? hayır. kediye zarar vermemek için hiçbir şey yapmayacağım doğal olarak o sırada da o benim ağzıma sıçacak. çünkü hayvan. tüm kediler bir russian blue gibi "umrumda değilsin lütfen burdan git" demiyor durduk yerde koşup laps diye ısırıp kanatıyor. sen de diyorsun ki neden asla zarar vermeyeceğin ve bu sebeple sana fiziksel zarar verebilecek bir yaratıktan korkuyorsun. PES.

herkes hayvanlarla çok iyi anlaşmak zorunda değil, içli dışlı olmak zorunda da değil, şu an ne kediden ne köpekten korkmuyorum ama korktuğum zaman vardı ve bence çok mantıklıydı korkmam da. aştığım için mutluyum ama aşamasam da ne olacak yani ben hayvanlardan korksam yaklaşmasam hayvan ölmüyor ya.

insanları bi korktukları şeye göre yargılamadığınız kalmıştı gerçekten hayret ediyorum.

edit: şu an yaşadığım evde cins olmayan bir kedimiz var, dediğim gibi kafamda da yatırıyorum ama çıldırdığında da delirip saldırıyor biz alıştık ama yani eve gelip korkan birine "ne var yani saldırsa azcık kolun kanayıversin" mi diyeceğim.
  • freya  (31.05.16 13:48:48 ~ 13:57:04) 
Ben de kedileri çok severim ama öyle oraya buraya atlayan hayvanla düzgün iş yapılmaz. Bu işin tek yolu çalışma arkadaşlarınızla iletişime geçmek. Çok korkuyorum, fobim var klinik vaka çalışamıyorum demek.


  • ThomasJefferson  (31.05.16 13:48:49) 
yargılamadan sordum. gerçekten anlamaya çalışıyorum. korkan korkar banane de merak ediyorum yahu. bir sebebi olmalı.


  • suicides underground  (31.05.16 14:56:15) 
kedinin büyüme evresinde olduğunu var sayıyorum. sürekli ısırmasının sebebi o. dişleri kaşınıyor. 2 ay sabredince sürekli ısırma olayınada kendisi son verecek. bu sırada vurmamak, kızmamak önem arz ediyor. uzaklaşmasını istiyorsanda ensesinden tut sonra parmağının içiyle hafifçe burnuna dokun. bende işe yarıyor belki sendede yarar.


  • naylonlee  (31.05.16 15:21:03) 
Ben de palyaçolardan korkanları anlamadım mesela hiç ama anlamaya da çalışmadım, saygı duydum. Çünkü korku öyle bi duygu bence, bi nedeni yok özellikle

Kediyi elime alacak olsam ohooo
  • odetojoy  (31.05.16 16:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.