[]

TED Talks Sevmeyen Tek Ben miyim?

Selamlar.

Ya bu TED talks meselesi biraz overrated değil mi sizce de? Hatta overraTED gibi bir espri de patlatayım yeri gelmişken. Yani severek izliyorsanız alınmaca gücenmece olmasın, bu sadece benim fikrim tabii ama yalnız olup olmadığımı merak ettim.

Bir self-improvement junkie olarak bir ara full TED talk izliyordum ben de, bir yerden sonra acayip sıktı. Bana adamakıllı bir şey kattığını hissetmedim. Genelde iyi konuşmalar olarak verilenler de konuşmacının esprili falan olduğu videolar, yani adam iyi konuşuyor tamam ama içi boş. Yanlışsam düzeltin ama bu TED olayı düşüncelere sevk edici özellik taşıma iddiasında değil mi? Ben izlerken birbirini vasat tecrübeleriyle gazlayan Starbucks müdavimi beyaz yakalı tayfası ve onların idolize ettiği birkaç elemandan başka bir şey göremiyorum. Ben güzel konuşmalara mı denk gelmedim yoksa nedir?

 
bazıları çok güzel ama çoğu kişisel gelişim.

güzel olanları genelde bilim üzerine olanlar bence. onlar dışında katılıyorum tamamen.
  • kurnaz  (02.05.16 23:32:27) 
Benzer şeyler düşünüyorum. En azından Türkçe videolar için.

İlk başta vay be adamlar haklı lan diyorsun, sonra yavaş yavaş azalıyor etkisi.
  • pomknos  (02.05.16 23:32:29) 
self improvement olarak değil de, güzel eğlenceli konuşmalar olarak değerlendiriyorum, o yüzden hoş geliyor. ama daha ileri gitmez.


  • bigbadabum  (02.05.16 23:37:31) 
Cok fazla konusma var, guzel olanlarin orani dusuk. Ama ozellikle ilgilendiginiz alanlardaki konusmalari izlerseniz faydali oluyor.

Yoksa "bir video izledim, hayatim degisti" gibi bir durum soz konusu degil.
  • crown  (02.05.16 23:40:25) 
Kişisel gelişim tadındakiler için söylediklerine katılıyorum ama bilim, doğa, politika, ekonomi vs gibi alanlarda çok dolu içerikler de mevcut. Severek izliyorum.


  • pike  (02.05.16 23:43:10) 
amway'in konuşmalı olanı, bol gaz. bol rol kesme. bol idealize etme ve basitleştirme. tam gerizekali amerikalilar icin. etliye sütlüye dokunmadan bin türlü hikaye. bir tane de kardeşim tüm bu sorunlardan bahsediyoruz ama ırkcilik var, sömürü var, türlü türlü faşizm var demiyor.


  • thewizardofearthsea  (02.05.16 23:56:47) 
üzerine söyleyecek bir şeyim yok, sadece haklısın diyorum. benim izlediğim çoğunda hiçbir bok yoktu affedersin, klasik gazlamalar ve "ben yaptım oldu" tarzı sallama taktiklerle doluydu büyük bölümü.

kişisel gelişim kitaplarını beğenmeyen yeni neslin "kişisel gelişim" boşluğunu dolduruyor artık sanırım bu ted konuşmaları. aynı b*kun laciverdi benim gözümde.

hep söylemişimdir: günümüz insanı kendini önemli hissetmeye bayılıyor. herkes elon musk, herkes girişimci, herkes özel amk yerinde. bi tanesi de demiyo ki ben kardeşim ben minibüs şoförü olcam, akşam hanımla oynaşacam, survivor izleyip çay içtikten sonra uyuycam. ondan sonra da depresyona falan giriyo keresteler. OLUM ÖNEMLİ DEĞİLSİNİZ LAAAN. SİZDEN ÇOK VAR. BUNU OKUYAN 100 KİŞİDEN 1 VEYA 2'Sİ SPEŞIL VAN, BİLEMEDİN TU. gidip bütün eğitiminizi çöpe atın, vasat olun demiyorum ama kendinizi bu kadar büyük görüp kasılmayın, kendinizi üzmeyin ya. kişisel gelişmek zorunda değilsiniz amk olmuyosa zorlamayın, sktir edin.
  • der meister  (03.05.16 00:12:27) 
orada konuşma yapan adamlardan ders almaya kalksak binlerce dolar ödememiz lazım. ilgilendiğin bir konuda görüşünü önemsediğin birini bedavaya dinleme imkanı sunuyor işte. bence çok faydalı.


  • tescillimarka  (03.05.16 01:37:08) 
esprin güldürdü.

sadece bunu yazmak istedim.

iyi geceler.
  • eksimeksi  (03.05.16 01:50:47) 
tamamin izlemeyeecksin ki. mesela sempanzelere üzüm ve salatalik verdikleri deney oldukca ilgincti. deney ilginc, soru daha ilginc. etik kavrami ne zaman olusuyor? etik sosyal bir canli olmakla mi, dinle mi, düzenle mi geliyor? ilgincti. var öyle birkac tane oha iyiymis dedirten.

kalaninda cogu kisisel gelisim.

bu arada sauce: www.youtube.com
  • Silesius  (03.05.16 01:55:31) 
Zamanında 1 tek satırlık bilgi için bir kitap almış insanım. O nedenle 3 cümlelik yeni ve ilgimi çeken bilgi için 18 dk TED konuşması dinleyebilirim. Yani burada bilgiye verdiğiniz anlam ve vaktinizin bolluğu arasında gidip gelen bir değerleme süreci işliyor. BEn değerli buluyorum. Ha içinde bir sürü boş konuşma var, ama kesinlikle çok değerli anektodlar içeren yığınla video var.


  • kitap gibi sessiz  (03.05.16 02:20:49) 
www.ted.com

www.ted.com

www.ted.com

www.ted.com

www.ted.com

ben bu konuşmaları çok beğenmiştim.

bazıları çok boş, haklısın.
  • hayirsiz  (03.05.16 02:33:49 ~ 02:59:22) 
bizim okulda bir öğrenci konuşmacı olmuştu. o günden beri ciddiye alamıyorum TED talks'u. şarlatan ve dolandırıcıları adeta ilham perisi gibi gösteren her türlü organizasyona karşıyım. bkz. yga


  • lawrence of arabia  (03.05.16 07:55:25) 
Konuşmaların bir kısmı hoşuma gitmiyor değil; arada ilginç, bilgi verici olanlar çıkabiliyor. Bilim konularında bilgilendirici olanlar var ama onların da çoğunu ben anlamıyorum zaten. Gerizekalılığımdandır ama bazı konularda sıfır bilgi sahibi bir insan olarak konuşmalar çok Bilal'e anlatırmış gibi gelmiyor ve çok bir şey anlamıyorum. Kişisel gelişimdekilerin birkaçı hariç çoğu gereksiz geliyor. Toplamda 8-10 videoyu seviyorumdur ama daha çok birinci dünya problemi olan insanların dünyaya gözlerini kapayıp "körler sağırlar, birbirini ağırlar" çerçevesinde eğleşmeleri olarak görüyorum. Yine de boş zaman doldurgacı olarak işe yarıyorlar. Tuvalette fayans saymaktan iyi gibi.


  • aychovsky  (03.05.16 08:11:16 ~ 08:45:50) 
Buyuk cogunlugu kisisel gelisim, bos konusmalar, katiliyorum sana.

Ama zaten kisisel gelisim videolari izlemedigim icin Ted'de de izlemiyorum.
Su gibi Ted videlolarini seviyorum:
www.ted.com
www.ted.com
www.youtube.com
www.ted.com
Bir de espriye guldum:)
aychovsky'ye de iyi guldum:)
  • stavro  (03.05.16 08:38:15 ~ 08:43:42) 
beni de sarmıyor böyle şeyler. icraat lazım icraat.


  • victum  (03.05.16 08:45:05) 
Kişisel gelişim üzerine olanları ben de sevmiyorum.
AMAAA, bazen kimi fizikçilerin, evren üzerine konferanslarına denk geliyorum ki, of, of ,of!
Bir anda ufkum genişliyor.
Aslında, ekmek parası derdi olmayacak, her gün evreni araştırıp, onun üzerine düşüneceksin.
  • pangea  (03.05.16 10:21:30 ~ 10:21:47) 
Çoğu boş nadiren iyilerine denk geliyorum


  • basond  (03.05.16 11:37:27) 
espri süper demeye geldim ben de


  • bir garip melek  (03.05.16 15:36:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.