[]

Ekşi Duyuru'da Dolandırılma - Dolandıran: serseri serbest stili

Geçen ay başımıza gelen tatsız olayı ve neler olduğunu buraya yazıyorum ki bu sahtekar arkadaşın gazabına başkaları da uğramasın.

Biletleri biletix'te tükenmiş olan 27 şubat tarihli Athena konserine, sözlükle çok alakalı olmayan bir arkadaşım için 2 bilet arıyordum. Aklıma ilk olarak duyuruya girip yazmak geldi. Duyuruya buradan bakabilirsiniz. www.eksiduyuru.com

Nicki "serseri serbest stili" olan birisinden şöyle bir mesaj aldım "selam 3 tane bilet var elimde. aldığım fiyat olan 56 tlden satıyorum. istanbul dışındayım şu an kargo ile göndereceğim biletleri". Sevinçle hemen arkadaşımın telefonunu verdim. Ardından "serseri serbest stili" ve arkadaşım whatsapp'tan yazışmaya başladılar.

"serseri serbest stili" 2 bilet için normal satış fiyatı olan 120 TL istedi ve TC kimlik numarası ile birlikte bir hesap numarası verdi. Arkadaşıma biletler acil lazım olduğu için, sözlükten de yamuk olmaz herhalde düşüncesiyle parayı transfer etti. Kargonun nasıl olacağını sorduğunda da "serseri serbest stili" kargo firmasında tanıdığı olduğunu, kargoyu bir şekilde bedava ulaştıracağını söyledi arkadaşıma. Arkadaşım biletleri kargoya vermeden fotoğrafını çekip göndermesini rica etti, "serseri serbest stili" tamam olur dedi ama fotoğrafları göndermedi.

Birkaç saat sonra "serseri serbest stili" arkadaşıma parayı çekemediğini söyledi. Arkadaşım her şeyi kontrol ettiğini, bir yanlışlık olmadığını söyledi. "serseri serbest stili" parayı çektiğini söyleyerek teşekkür etti ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

Bu arkadaşın nickini kasten defalarca yazdım ki kafanıza kazınsın. Zaten araştırırsanız sözlük hesabını da satılığa çıkardığını, sözlükte sadece 1 entry'si olduğunu göreceksiniz.

Başka bir duyuruda hakkımızı arayıp arayamayacağımızı sordum. Başınıza böyle bir durum gelirse hiçbir şekilde yardımcı olunamadığını öğrendik. www.eksiduyuru.com

Sözlük veya duyuru bu "serseri serbest stili" nickli dolandırıcı hakkında hesabının silinmesi bile dahil olmak üzere hiçbir şey yapmıyor yani.

Kabul ediyorum, hata bizde ama yine de uyarmak istedim.

Parayı göndermenizi istediği tc kimlik numarasını ve bilgilerini de yazıyorum ki olur da buralardan bir şey satın alırsanız bu tc kimlik numarasını gördüğünüz yerde kaçın. Evet başka tc kimlik numarası da kullanabilir ama en azından bir tanesini bilmiş olun.

Aslan Mahsum - TC Kimlik No: 64177079764 - Telefon: 0546 400 4572

 
abi ben dolandırılmadım fakat bu adamın dolandırıcı olduğunu 4 kez duyuru açarak yazdım. Modlar bu konu hakkında neden bir şey yapmıyor hala anlamış değilim. Şuradan alışveriş yaparken de bir adamın nickine bakın adam eski mi yoksa hesabı açmış 2 gere girmiş dolandırmak için bekliyor mu.


  • gozu acik sevisen yahudi  (17.03.16 21:38:14) 
ben dolandırılan arkadaşa da dün yazmıştım şimdi de yazayım. ben adamın nick altını karalayalım diyorum. hesabını satamaz hiç olmazsa bu şekilde.


  • yamuklu sucurta  (17.03.16 21:38:31) 
bugün bornovada kalacak yer arayan adama evimi açmadıysam nick altında 1 entry olduğu içindir. aramaya inanmak lazım. kimseye güvenmemek lazım. o paranın sizden çıkacağı varmış. sağlık olsun.


  • hasmetizm 2046  (17.03.16 21:48:08) 
nick altı +1
yardırın millet görsün bilsin

  • hasmetizm 2046  (17.03.16 21:50:30) 
bana attığı bilgiler şunlar

tc no: 43928055714

serkan mısırlıoğlu

tel: 0530 072 81 13
  • glore  (17.03.16 22:44:06 ~ 18.03.16 07:32:59) 
@hasmet, benim de nick altında bir tane girdi var ama bu beni güvenilmez biri yapmaz.
Your argument is invalid.
1.bp.blogspot.com
  • bigbadabum  (17.03.16 22:49:36) 
serseri serbest stili başlığına entry yazdım geçen dolandırıcı diye. ama tabi götümüze girebilir gerekçesiyle silindi hemen.

buradaki kullanıcılardan büssürü şey satın aldım ve alıyorum hala. sözlük ya da duyurudan bişey satın alınacağı zaman entrylerini, duyurularını, ne bileyim duyurulara verdiği cevapları filan araştırmak gerek bence. burada yazılanlar fikir verebiliyor.

bu mahsum aslan'dan mil satın alıcaktım bi sene önce. iş yoğunluğundan araştıramamıştım fazla. hemen yolliyim parasını çıksın aradan demiştim. allahtan yine aynı iş yoğunluğundan parayı da gönderemedim. akşam evde hallederim dedim sonra bi baktım adam tam bir dolandırıcıymış meğer. sözlüğe yazdım hemen ama entry silindi. neyse sözün özü laps diye dalmamak lazım her şeye. ucuz etin yahnisi.
  • spirit crusher  (17.03.16 22:55:32 ~ 22:57:12) 
arkadaşlar ben bunu bir türlü anlayamıyorum. "moderatörler bir şey yapmıyor" deniyor. moderatörlerden ne yapmasını bekliyorsunuz? ne yapabilir ki moderatör? moderatör polis değil, savcı değil.

modratörün tek yapabileceği şey kullanıcıyı uçurmak olabilir. sizin yapılmasını istediğiniz şey de uçurulması olabilir. ama bakın farklı başlıklar altında sanırım dördüncü kez tekrar ediyorum, uçurmak bir çözüm değil. ben bunu diyince "moderatör dolandırıcıyı koruyor" zanndiyorsunuz ama ben kullanıcıları korumaya çalışıyorum.

dolandırıcı olduğu bilinen bir nicki duyurudan uçurmak, dolandırıcıyı caydıracak bir yaptırım değil. lösev'e 5 lira bağış yaparak geri gelebilir. geri gelirken aynı kişi olduğunu anlamanın da hiçbir yolu yok. ahmet kuburoğlu ismiyle bağış yapıp makbuzu gönderdiği anda yepyeni, sıfır bir kullanıcı olarak aramıza katılır. yani bu sadece o kişiye yepyeni, sıfır ve hiç bilinmeyen bir nickle yeniden dolandırıcılık yapma imkanı sağlamaktan başka hiçbir işe yaramaz.

bakınız bu kendisinin ilk nicki değil. önceki nickini şu anda hatırlamıyorum, ararsam bulurum. ama o nickle dolandırıcılık yaparken de aynı şeyleri söyledim, dolandırıcıyı korumakla itham edildim. neticede uçuruldu. gitti serseri serbest stili diye sıfır bir nickle geri geldi ve yaptığı işe aynen devam ediyor. söylemek istediğim buydu. e bu da uçurulur, gidip hede hödö diye yepyeni bir nickle gelip yine dolandırır. uçurulmak adamın işine gelir yahu.

ha belki hazırda yeni nickleri vardır, hala farklı bir nick de kullanabilir ama henüz kullanmıyorken, kullandığı nick sabıkalı iken, hakkında dolandırıcı diye onca duyuru açılmış ve başlığı altına yazılmışken, en azından o bilinen nick'e dikkat ediniz.

savcılığa başvurduğunuzda duyuru'nun yapabileceği bir şey olursa çekinmeden yapacağından da emin olabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (18.03.16 00:17:37) 
vay be gene ayni adam. yarın savcı babam ilgilenecek.


  • partizan  (18.03.16 02:41:50) 
@bigbadabum güvenilmez demiyorum, güvenmek için sebep yok diyorum. Adam dolandırıcı demedim ki. Temiz biri olabilir, bunu anlamak için nick altı oldukça pratik bu sözlükte. Nick altı boşsa anonimliğini koruyordur, belirli konularda güvenmek kötü sonuçlar doğurabilir


  • hasmetizm 2046  (18.03.16 07:46:18) 
oha nasıl ya.

aynı adam defalarca nasıl dolandırabilir? inanılır gibi değil.
  • [silinmiş]  (18.03.16 07:53:48) 
IŞIKLAR MAH. 209 SK. NO: 3 MİDYAT / MARDİN


  • difdiringi  (18.03.16 08:19:05) 
bu herif beni de dolandırdı.
www.eksiduyuru.com

banka hesaplarında 70 tane haciz var bu mahluğun.
para geliyor. bir kaç dakika içinde çekebilirse çekiyor. genelde para transferlerini mesai saatlerinin dışında yaptırır. haftasonu vs.

savcılığa dilekçemi verdim. ben de iz üstündeyim.
internette aratırsan zaten isminin yanına "dolandırıcı" ibaresini otomatik koyuyor google..
bakmayın buradaki tutarın 120 lira olduğuna. herif her yerde ve nerede bir "alınık" ilanı varsa orada bitiyor.

işi gücü bu.
  • celiski profesoru  (24.03.16 05:52:14) 
geçmiş olsun, uyarıda bulunarak iyi de etmişsiniz ama bir şey sormadan edemeyeceğim: neden ısrarla duyurudan bu işleri halletmeye çalışıyorsunuz?

adam(lar) kuyruklu yalan atmış. yani ne zorunuz vardı ki, athena bu, ne bileyim 40 yılda bir gelen yabancı bir grup bile değil. ki bu riski alacağınıza karaborsa bulurdunuz.

zirvelere gidip de iki lafın belini kırdıklarınız ve birebir değil de grup içerisinde tanıştıklarınız dışında bence kimseyle böyle münasebetlere girmeyin. dolandırıcılık için anonim bulunulan yerler kadar uygun ortam mı var, yapmayın şunu artık. adamlara burada gün doğuyor resmen.
  • godoşu beklerken  (24.03.16 06:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.