[]

Transeksüel kadinlarin nüfus cüzdani ne renk ?

sabahin bu saatinde mantikli bi diyalogla gelmek isterdim ama saat ve kafalar gereği iddaalaşarak kendimizi burda bulduk.

başlıkta belirttiğim gibi erkekken penisini kestirip kadin olmuş bireylerin nüfus cüzdani rengi değişiyor mu ?

internette buna dair bir tek ekşide eksisozluk.com bunu buldum.

başlikta belirtildiği kadar net bi süreç mi bu ?

 
ben de böyle biliyorum evet. transeksüel olmak, tam anlamıyla cinsel kimliğini değiştirmek gerekiyor pembe nüfus cüzdanı için (gerçi pembe de değil, turuncumsu bi şey ya, neyse). travesti tabiri, bu radikal dönüşümü tamamen geçirmemiş kişiler için kullanıyor ve kimlikleri de sabit kalıyor dolayısıyla.

diğer yandan, zaten bu yıl yeni kimliklere geçiliyor. yeni kimliklerde renk ayrımı yok, hepsi ehliyet boyutunda ve beyaz renk olacak. hatta ilginçtir, din hanesi de bulunmayacak. hayır, akp çok özgürlükçü olduğu için yapmadı elbet, bugüne kadar avrupa insan hakları mahkemesine dava açıp kazanan tonla insan yüzünden daha fazla tazminat ödememek için yapmak -zorunda- kaldılar. neyse bu alakasız bilgi.

velhasıl, evet transeksüellerin pembe nüfus cüzdanı edinme hakkı var. operasyon sonrası hemen gidip bunu yaptırmak zorunlu mu ondan emin değilim ama. kimliğini değiştirmeyip, yani bu durumu devlete bildirmeyip operasyon geçirenler de vardır diye tahmin ediyorum.
  • cevap botu  (14.03.16 05:36:39) 
Değişiyor evet.


  • ekaterina  (14.03.16 05:36:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.