[]

Wi-Fi şifresi değiştirme

Benden bin küsür km uzaktaki bilgisayardan hiiiç anlamayan biri TTNET e geçmiş. Evde bilgisayar yok. İnternete telefondan ve iPad den bağlanıyor. Bu amca Wi-Fi şifresini bilgisayardan kabloyla modem arayüzüne girmeden öğrenebilir mi veya değiştirebilir mi?




 
telefonu bilmiyorum nasıl olur ama ipad üzerinden web sayfasına girip adres çubuğuna 192.168.l.l veya 192.168.l.2 adreslerinden birini girsin. açılan sayfada kablosuz bağlantılardan şifresini değiştirebilir.

edit: arkadaş cevap vermiş. ayrıca modemin arkadasında yazar wi-fi şifresi. oradan bakarsınız ipad üzerinden giriş yaparken.
  • golgi aygıtı  (20.01.16 19:44:38 ~ 21:14:33) 
Peki onu yapmak için kablolu bağlantı gerekmiyor muydu? E iPad i de ethernet kablosuyla modern nasıl bağlayacak? Yoksa iPad e özel olarak kablosuz arayüz ulaşılabiliyor mu?


  • yemrem  (20.01.16 19:51:29) 
kablosuz olarak da golgi nin dediği gibi yapabilirsin. şifreyi değiştirip onayla dediğin an ipad le modem arasındaki bağlantı kopacaktır. sonra ipad de bu ağı unut diyip yeni şifreyle tekrar bağlanınca olay tamam


  • washe  (20.01.16 19:58:34) 
bazı modemlerde girmesi gereken adres: 192.168.2.1

kullanıcı adı ve şifre isteyecek. marka ve modele göre kullanıcı adı ve şifrenin ne olduğunu arama motorlarından bulabilirsin. genelde admin / administrator gibi şeyler olur.

bu şekilde modem arayüzüne girmiş olacak. yine modemin markasına bakarak arayüzün nasıl bir biçimi olduğunu bulabilirsin. genelde güvenlik ayarları gibi bir sekme altında yer alır şifre işlemleri. wpa-spk gibi bir şey olmalı. o şifre türünü belli eder. onu seçip şifresini girmeli ve onaylamalı.

sonraki aşamada cihaz ile bağlantı kesilir ve internetten düşer. cihaz bağlandığında şifre istemeli. istemez ise "ağı unut" gibi bir şeye tıklayıp, yeniden bağlanmalı.

ttnet modem bu ise:
www.ttnet.com.tr
  • dahinnotha  (20.01.16 20:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.