[]

sevgili ile iletişim sorunu

erkek arkadaşımla gün içinde acil bir durum yoksa haberleşmiyoruz. bu durum benim canımı sıkıyor. işte detaylar:

4-5 aydır birlikteyiz, yaşlar 30+. ben haftada 6 gün 5'e kadar çalışıyorum, ayrıca lisansüstü eğitime devam ediyorum. erkek arkadaşım haftada 5 gün 7-8'e kadar çalışıyor işi benimkine göre daha stresli, benim ise işten kalan vakitlerimi çoğunlukla okulla ilgili çalışmalar alıyor. hafta içi -özel bir program yoksa- en fazla bir gün, haftasonu ise bir tam gün görüşebiliyoruz. ben gün içinde messengerdan bir kaç cümlelik bişeyler yazıyorum, daima cevapsız kalıyor. telefonla konuşma sayımız günde ya da iki günde bir, o da çok yüzeysel. geçen gün arama kayıtlarından baktım, 3 günde toplam 12 dk konuşmuşuz, yüzyüze de görüşmemiştik.

yüzyüze görüştüğümüz zamanlarda iletişimimiz iyi. ancak hafta içi yukarıda açıkladığım uzun ara durumlarında ben arıza çıkarmaya meyilli oluyorum. bana göre ilişki paylaşmak demek, ancak gün içine yaşadığım şeyleri onunla paylaşma imkanım olmuyor bu durumda. fazlasını talep eder konuşmalar yaptım, ancak sonuç alamadım, çoğunlukla yoğunluğu sebep gösteriyor.

bazen gün boyu yaşadığına dair hiçbir belirti görmeden akşam oluyor. yatmadan önce 'naber, hayatta mısın, hiç sesin çıkmadı?' tarzı bir msj atıyorum. 'işim vardı vs. ama sen de aramadın ki' dediği çok oluyor. hal böyle olunca ben kendimden şüphe eder oldum. dağa küsen tavşan mıyım, fazla beklenti içinde miyim? sizce durum ne?

ilginize şimdiden teşekkürler.

 
@onu iyi dedin, cinsiyetiniz nedir?


  • manuel mandalina  (30.12.15 12:14:29) 
sen daha dolu bi ilişki istiyosun oda biraz daha rahat. 4-5 ay iyi dayanmışsınız. ilk zamanlardan beri iletişim periyodunuz böyleyse çok normal ama bi süre sonra cicim ayları geçince erkek tarafı salmaya daha müsait oluyor. sen derdini söylemişsin, bence bırak bi süre daha izle onu. eğer orta bir yol bulamıyorsanız çokta zorlamanın alemi yok diye düşünüyorum.


  • bruceandwayne  (30.12.15 12:15:16) 
buradaki duyuruları okurken, özellikle yoğun çalışan erkeklerin kadınların iletişim taleplerine karşı haklı eleştrilerine çok denk geldim. bu nedenle amacım biraz dışarıdan yorum almak.

@bruceandwayne, ilk zamanlardaki iletişimimiz daha iyiydi sanıyorum. gerçi ilişki henüz rutine girmeye başladı ve ben genelleme yapabilir hale geldim.
  • manuel mandalina  (30.12.15 12:23:07 ~ 12:23:40) 
her akşam yatmadan önce ara, zamanla alışır o da aramaya başlar.


  • peggy  (30.12.15 12:24:42) 
işte büyük resmi görmek lazım :) çokta düşünüp hesap yapmaya gerek yok aslında, sen bişey istiyorsun, o biraz daha başka bişey veya her ne ise. bunu ara ara hatırlatmalısın, ortak bir paydada buluşuncaya kadar. dediğim gibi olmuyorsada dünyanın sonu değil.


  • bruceandwayne  (30.12.15 12:27:13) 
Aynısı başıma gelse arıza çıkarırım. Hiçbir yoğunluk, sevgiliye iki dakika ayırmamaya sebep olamaz. Sevgi kısmını bi gözden mi geçirsek ne?


  • devilred  (30.12.15 12:28:44) 
Yoğunluk= Bahane.
E sen de aramadın = Suçu üzerinden atma hamlesi.
Yaşadığından bile emin degilim gün içinde haberleşmiyoruz diyosun. Kendi açından düşün demek sen o gün allah korusun yolda kaza geçirsen ölüp gitsen adamın umrunda degil. Senden haberi bile yok. Deneyimlerime ve görüp duyduklarima dayanarak bu ilişkiden fazla beklentili olmamani öneririm. Sana işinden gücünden daha fazla vakit ayırabilen biriyle olmalısın.
  • buzbebek  (30.12.15 12:33:53) 
normal değil.

istediği kadar yoğun olsun gün içinde eyvallah ama işten sonra da seni özleyip seni arayıp sormuyorsa sıkıntı var demek.

gün içinde de ne kadar yoğun olursan ol, üç beş mesaj hal hatır sorma bilmem ne olur. akşam da işlerini halleder bi arar sorarsın.

tamam her akşam yarım saat bi saat konuşulmaz, kendine zaman ayırmak ister ama onun dengesini tutmak zor değil.

zaten konuşmuyorsa, merak etmiyorsa çok da önemsemiyor demektir.

yaşadık, öğrendik maalesef.
  • jugador  (30.12.15 12:38:58) 
@onu iyi dedin, faydalı olur, sağolun.

@bruceandwayne, ben ara ara hatırlatıyorum ama iletişim seviyemiz az olunca her görüştüğümüzde bununla ilgili dırdır eder pozisyona düşüyorum sanırım.

@devilred, yoğunluk konusunda ben aynı fikirdeyim ama o değil sanıyorum, ki sorun da bu noktada.. kafası rahat olunca dönmek istiyor sanırım ama o rahatlık gelemeyebiliyor. örneğin dün halı saha günleriydi, gün içinde bişeyler yazdım, havadan sudan bişey, 'çok yoğunum bakamadım, kusura bakma' yazdı. akşam işten maça koşturuyor, maçtan çıkınca da arkadaşlarıyla takılıyorlar. bugün bu saat oldu halen ses yok..
  • manuel mandalina  (30.12.15 12:43:52) 
@peggy, onu yapmaya çalıştım ama sonuç vermedi.

@buzbebek, haklısınız. bunu pek çok kez örnekleyerek açıkladım ama sonuç vermedi. çünkü kendisi yaz aylarında motor kullanıyor, ses çıkmadığı durumlarda 'beni merak etmiyor'dan çok, 'başına bişey mi geldi' derdindeyim.

@jugador, "gün içinde de ne kadar yoğun olursan ol, üç beş mesaj hal hatır sorma bilmem ne olur. akşam da işlerini halleder bi arar sorarsın." beklediğim tam da bu aslında. eski erkek arkadaşlarımla bazen bana yazdığınız kadarı bile fazla geliyordu. telefonu, mesajlaşmayı falan çok seven biri değilim esasen. ama kısıtlı görüşünce sanırım telefonu sık sık kontrol eder oldum.
  • manuel mandalina  (30.12.15 12:49:45 ~ 12:51:32) 
arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim. dediğim gibi bazen bu işin normali ne idi, ben mi abartıyorum diye çok şüphede kalıyorum. kafamın netleşmesine çok yardımcı oldunuz.
dilerim sevgiliniz sizi çok sevsin, bayıltana kadar arasın :P

  • manuel mandalina  (30.12.15 12:59:54) 
Darlama adamı.


  • bigbadabum  (30.12.15 14:14:30) 
aynı şekilde davranan erkek tarafı olarak şöyle söyleyim, işi gerçekten stresli olabilir, işyerinde telefonla oynaması hoş karşılanmıyo olabilir, keza arayınca da rahat konuşamıyo olabilir.

benim için tüm bunlardan önemlisi ise işle sevgiliyi birbirine karıştırmamak. gün içinde yaşadığın boktan durumlar, patronun tafrası, iş arkadaşının yavşaklığı vs. arasında işle bu konuşmaları mesajlaşmaları ayrı tutmak. laiklikte dinle devletin ayrı tutulması gibi.

özetle darlama adamı.
  • confessions of an adman  (30.12.15 14:45:41) 
İlişki yeni sayılır her şey normal. Bu rahatsızlığınızı güzel bir tonda dile getirin bence. Sizi anlayacaktır


  • lcha  (30.12.15 14:57:25) 
gayet normal ve kabul edilebilir bir durumdasınız bence. abartmanın lüzmu yok. gayet ideal.


  • beyteper canavari  (30.12.15 15:07:57) 
İşte kadın ve erkek arasındaki en büyük farklardan biri.

Kadın gün içinde yaşadığı şeyleri "hemen" paylaşarak o an yaşadığı duyguyu karşı tarafa da iletmek istiyor. Yaşadığı gerginliği, mutlu olduğu biriyle konuşarak azaltmak istiyor. Sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi işine geri dönecek.

Aynı anda tek bir işle meşgul olabilen erkek tarafının düşüncesi ise şu: "Esra bir dur Allah'ını seversen zaten ortalık karışık!"

Erkek o an ne hissettiğini paylaşmaz arkadaşlar, kızar/güler/yaşar geçer. Çok da kasmayın yani. Hatta şundan adım gibi eminim, sizin gibi paylaşımcı olsa daha çabuk sıkılacaktınız.
  • pulsartgr  (30.12.15 15:09:36) 
@confessions of an adman, işi çok stresli, evet. yukarıdaki arkadaşlara paralel olarak durumumuzun normal olmadığını düşündüğüm halde, bu stres nedeniyle kendisi gibi davranamadığını düşündüğümden sabretmeye çalışıyorum.

iş ile sevgiliyi karıştırmama konusunda ise, bu bir tercih olabilir, saygı duyuyorum. benzer davrandığınızı söylediğiniz için soruyorum, iş dışı vakitler için sizde durum nedir? yazmanızda sakınca yoksa
  • manuel mandalina  (30.12.15 15:10:29) 
maalesef yaşlar 30u geçince canımlı cicimli sevgili durumları erkek tarafı için daha zor.
bana kalırsa biraz anlayış gösterin.

  • Absinthe75c  (30.12.15 15:16:19) 
@pulsartgr, yalnızca iş saatlerinde değil, akşam saatleri ve hafta genelinde haberleşme-görüşme durumundan da bahsettim sorumda. yoksa yazdıklarınıza büyük oranda katılıyorum.


  • manuel mandalina  (30.12.15 15:17:40) 
iş dışında aynı sizin gibiyiz, haftada bir maks. iki görüşebiliyoruz. ama gün içinde eve dönüp bi kendime geldikten sonra zaman ayırıyorum, o yazmazsa ben yazıyorum. pek telefonla konuşmayı sevmiyoruz o yüzden whatsapp web'den yürüyo.

ama bunu içimden gelerek yapıyorum, zorla ağzımızdan laf almıyoruz anlattığın gibi. eğer öyle hissediyorsan ruhu öküz olabilir:)
  • confessions of an adman  (30.12.15 15:18:30) 
çok yoğun olabilirsiniz, çok başka başka işlerinizde olabilir, ama bir telefon açmak, arada bir iki kelime yazmak insanın içinden gelir zaten yahu. yoksa hayatımda biri olmasının ne anlamı var. çok beklenti içindesin diyenlere aldırma, normal bir duygusal beklenti içindesin, sen her saniye rapor versin, beni ilgi manyağı yapsın, aşkitom aşkitom diye kıçında dolaşsın istemiyorsun ki? normal, duygusal bir ilişkide zaten olması gereken bir durumdan bahsediyorsun. insan gerçekten ilişkideki partnerinden hoşlanıyorsa, seviyorsa zaten tutamaz kendini iş yoğunluğu ne olursa olsun, özler, canını sıkan bir konuyu paylaşmak ister, bir nefesini duymak ister vesaire...


  • Phoebe  (30.12.15 19:27:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.