[]

jiletle tıraş olmanın avantajı var mı?

beyler makine gibi bir kolaylık varken neden jiletle tıraş oluyorsunuz? sinek kaydıysa makine de sinek kaydı kesmiyor mu?

ben oldum olası makine kullanırım daha jilet değmedi yüzüme, babamda öyle mesela. 5 yıl öncesine kadar babasının 80 model makinesini kullanıyordu, sonra bozuldu da kendi mekinesini aldı sonunda.

jilet tercih edenler alışkanlıktan mı kullanıyor yoksa bir bildiğiniz var mı?

(fotoğrafı da sabah gördüm, soldaki jilet sağdaki makineyle kesilen sakal)

 
Ben jiletle daha hızlı traş oluyorum, tek sebebi bu olabilir. Bir de makine ile aynı yerden tekrar tekrar geçmek gerekebiliyor, düzgün bir jilet ile tek seferde işlem tamam. Ayrıca her cilt/sakal makineye uygun olmuyor.


  • Abdurrahman  (16.12.15 08:33:45 ~ 08:35:07) 
fotorafa göre makina kılların anasını sikiyormus:) sinek kaydı olmak isteniyorsa makina jilet kadar yakın tıraş edemiyor.


  • all girls dream  (16.12.15 08:34:13) 
alışkanlık + sinek kaydı traş.


  • lesmiserables  (16.12.15 08:37:14) 
olm makinadan soğuttun beni o nası foto.

cevap: ikisini de kullanıyorum değişmeli olarak
  • technicalte  (16.12.15 08:53:24) 
tek sebebi tahriş.
mezun olduktan sonra ilk girdiğim işte babam philips'in çok iyi bir makinesini almıştı bana hediye olarak. 4 ay denedim ancak boynumda sürekli tahriş yaptı, kabardı kızardı boynum. bu sebeple jilete devam ettim.

makine kullanmayanların en büyük sebebi budur.

bir de ben seviyom köpük su filan
  • teritori  (16.12.15 08:55:53) 
Eskilerin bir bildiği olmalı, tıraş olmak sakalların sağlıklı kesilmesinin, düzgün bir görünümün yanı sıra cilt bakımıdır da. Tıraş makinaları pratiklik sağlıyor, duş altına bile kullanabiliyorsun filan ama ben tercih etmiyorum. Düzgün bir jilet, güzel tıraş sabunu ile çok iyi sonuç alabilirsin. Makine ile jilet arasındaki görsel farkını bilmiyordum ama şimdi düşününce tıraş bıçağı kullandığım döneme kıyasla bile jilet kullanmamın farkını ayırdettim.

Ayrıca yakın zamanda bunla ilgili bir başlık açmıştım, o zamandan beri Safety Razor kullanıyorum çok memnunum.

www.eksiduyuru.com

Ek : "Traş" mı yoksa "Tıraş" mı sorusu takılmıştı aklıma doğu kullanmışım, "Tıraş" olarak geçiyor doğrusu :)
  • burka  (16.12.15 09:28:22 ~ 09:31:39) 
Makine jilet gibi yakın tıraş sağlamıyor, hatta kılı kesmek yerine kopararak çalışıyor. Bu da kalitesiz bir tıraş ortaya çıkarıyor. Genelde de kıl dönmesi gibi tahriş gibi problemlere neden oluyor makine.


  • angelus  (16.12.15 09:29:18) 
@burka; ya evet "tıraş" olacak o "traş" değil, dikkat etmemişim :)


  • tolga asp  (16.12.15 09:38:20) 
makine jilet gibi kesemez. ve daha uzun sürüyor. şekil vermek için zaten makine şart da kalan temiz yerleri yine jiletle alıyorum.


  • ergenpezeveng  (16.12.15 10:37:17) 
makine cildin içine ediyor.


  • esenboga  (16.12.15 12:15:07) 
ikisinide kullandım. her gün traş oluyorsan iyi bir makina güzel bir sonuç verebilir. ama birazcık uzadığında bir kaç kere aynı yerden geçtiğin için cilde zarar veriyor. sonra jilete geçtim tabiki.

belki su altında kullanılabilenler daha az tahriş ediyor olabilir. onları bilmiyorum.
  • morcivert  (16.12.15 12:55:02 ~ 12:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.