[]

Kibir

Neden kibirliyiz?

değiliz demeyin, öyleyiz. Neden?


 
çünkü insanız


  • sta  (09.12.15 20:26:02) 
korkuyoruz o yüzden.


  • in search we trust  (09.12.15 20:26:20) 
Kendimizi üstün görmekten alacağımız hazza ihtiyacımız var, çünkü zavallı bir benliğe sahibiz.


  • harvey  (09.12.15 20:29:52) 
karşıdakimizle kendimizi ölçüsüz kıyaslamanın sonucu.


  • 1adam  (09.12.15 20:32:24) 
yani aciz olduğumuzu bildiğimiz için mi kibirliyiz? ne büyük ironi.


  • dahinnotha  (09.12.15 20:37:18) 
sta +1 insan olmamız yeterli bir sebep.


  • kakao  (09.12.15 20:41:44) 
Sizin kibriniz eksiklikten, benimki ekberlikten. Kibir ekbere yaraşır. Ekber olunca da kibir olmaz, kendini bilmek olur.

Paragon bireyin kendini bilmesine kibir diyorlar, ona ifrit oluyorum.
  • g man  (09.12.15 20:47:32) 
  • Ufuk  (09.12.15 21:09:41) 
Hırs var
Sinir var
Stres var
Öfke var
Kıskançlık var
Hepsinin sonunda grur yapmak var
  • Bysb  (09.12.15 21:25:06) 
Kendimizi bi bok sandığımızdan.aslında hiç bişey degiliz. Bakınız Carl SAGAN Soluk Mavi Nokta


  • delicevat  (09.12.15 22:33:40) 
Çünkü ben John Fante'nin .ötüne tekme vurabilecek bir yazarım. Çünkü ben böcekler arasında tanrıyım diye gezenlerin harçlığıyım. Çünkü ben, vaktimiz olmaz da yapamayız denen şeyin mucidiyim. Çünkü ben cesaretim ve kolayca vazgeçenlerin öğütülmüş sesiyim. Çünkü ben sıradan bir insan olmanın olanca ihtişamını yaşıyor ve sadece sahip olmaya çalışan budalalara gülüyorum. Çünkü öğretilerin bile paraya çevrildiği bir döviz bürosu, benim okuduğum okuldan daha ciddidir. Çünkü annem benden utanıyor. Çünkü her sabah uyanıp bu lanetli "günaydın" deyişlerimizin, parlak dişlerimizin ve deodorantla bastırılmış korkumuzun kokusunun ben farkındayım. Çünkü kibirli olduğumu beni yere göğe sığdırmamanız gerektiğini size söyleyecek cesaretim yok ve kibrim yüzünden saklanmayı öğrendim.Çünkü ben insanlarla tokalaşıyor ve kibirlerini hak edip etmediklerine bakıyorum. Çünkü yalnızca para kazandığı ya da adının başında ünvanı olduğu için aramızda yaşayan maymunları alaşağı ediyorum. Çünkü ben, bu bir defa geldiğimiz oyunda rolümü ezberlemeyi reddediyorum. Çünkü ben aptal bir romantik gibi görünen fakat gerçek dünyanın ne kadar kayıp, yönünü bulamamış olduğunu bilen biriyim. Çünkü ben bozuk paralardan nefret ediyorum. Çünkü ben kavanozun kapağını açan ve hoşlandığım kadınlarla yatan erkeklerden nefret ediyorum. Çünkü ben onlara bir manzara verip arkasına yalanlar iliştirmemeyi marifet biliyorum. Çünkü ben basitim ve basitliğin kimseyi öldürmediğini biliyorum. Çünkü ben, gezegende sürekli sidik yarışı yapanların idrar kokularını kmlerce uzaktan alabiliyorum. Çünkü ben sabahtan akşama kadar kendini diğer insanlardan ayıran ve onlardan farklı, üstün olmaya çalışan insanlara bir tarafımla gülüyorum. Çünkü ben ölümlü olduğumu biliyorum. Çünkü ben işler yolunda gitmediğinde bile gülüyorum ve bunu içtenlikle yapıyorum. Çünkü ben arızalıyım. Çünkü ben, aptal bir sırıtışla gezegene meydan okuyorum ve sivrisinek kadar bile yer kaplamıyorum. Çünkü ben kendimin efendisi, kendimin sadık kölesi ve kendimi asiliğe iten şeytanım. Çünkü ben başkalarına da hak verebiliyorum. Çünkü ben hiçbir yarışı kazanmaya çalışmadım. Yarışıyor olmayı sevdim ve kazanabileceğim yarışlar olduğunda, yalnızca bunu bilmek bana yetti. Çünkü beş yaşında oğlanlar gibi birbirinin bileğini bükmeye çalışan toplumun soluduğu nefes benim ciğerlerime girmedi. Çünkü ben bana ekonomi dersi veren, kapital okudun mu diyen, tarih biliyor musun diyen, bilgiyi güç olarak kullanmaya çalışan insanları itin rektumuna sokuyorum. Çünkü ben gerekirse yumruk yumruğa kavga edebiliyorum. Çünkü ben ağzımda dişlerim dökülse bile o yapmacık sertliği takınmıyor, sakince sevebiliyorum.
Çünkü ben tutkuyu biliyorum.Çünkü bu yazıyı okuduktan sonra "bu ne biçim hergele be" diyeceğinizi biliyorum. Çünkü beni sevmeyeceğinizi, öfke duyacağınızı, lanetleyeceğinizi biliyorum. Çünkü kimseden sevgi dilenmiyorum. Çünkü bir bilgeyim. Çünkü üfürükten sorunlara bile büyük matematik denklemleri gibi yaklaşıyorum. Çünkü büyük matematik denklemleri içinde ketçap kalmadığını bildiğiniz şişenin altına vurmaktan öteye gitmiyor. Çünkü insan olmayı seviyorum. Çünkü insan olmayı beceren insanların var olduğunu biliyorum ve başarısız olanları kabullenen hiçbir mabedi kabullenemiyorum.
Başarısızlık dediğimde insanların aklında canlanan şeyi söküp atmak istiyorum çünkü. Çünkü kibirli olduğumu bilip kendimi terbiye etmeye çalışıyorum. Çünkü ben, benim cezam olarak gelmişim. Çünkü ben, benim cezam olarak buradayım. Çünkü ben, benim lanet olası cezam olarak buradayım.
Bu yüzden kibirliyim.
  • kalemdefter  (09.12.15 23:02:53) 
eziğiz kendimizi o yüzden daha yükseklerde göstermek istiyoruz. tabi bunu aşan insanlar var.

işin içinde para varsa geleceği garantiye almaya çalışmak-zengin olmak yeni kapılar açmak için burnumuzdan kıl aldırmıyoruz.
  • morcivert  (09.12.15 23:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.