[]

google analytics

www.hlt1985.com domaini ile bir web sitem olduğunu varsayalım. siteyi google analytics ile takip ediyorum. Ancak sitede olmayan ve 404 veren bir sayfaya ulaşsam bile bu google analyticste görünüyor. Örn: www.hlt1985.com/akdjgaejbakjf gibi bir linke tıklayınca 404 hatası veriyor doğal olarak ancak web sitemde olmasa bile hata mesajı sayfası değilde direkt /akdjgaejbakjf ziyaret edilmiş gibi gösteriyor. Bu normal mi? başka web sitelerinde denedim ancak böyle olmuyor:(


Not. site farklı bir yere taşındığı için link yapısı korunmadan yapılmış bu. Dolayısıyla eskiden beri oluşan bütün dış linkler olmayan sayfalara geldiği için böyle bir sorun oluor.

 
normal, izleme kodu siteniz içindeki her sayfada yer aldığı için ziyaret edilmiş gibi görünür. 404 sayfanızda da yer alan bu kod, adres çubuğundaki dizin ne olursa olsun kayıt yapmaya programlanmıştır, asıl normal olmayan diğer sitelerde bununla karşılaşmıyor oluşunuz bence.


  • paradoxical  (30.11.15 11:00:49) 
sistem wordpress falan mı? öyle bir hazır sistemse zaten siz kodu bir kere koyuyorsunuz her sayfada (404 dahil) o kod oluyor.

ama html bir site yap, sadece anasayfaya o kodu koy sadece anasayfaya girenleri sayar.
  • rodriguez2  (30.11.15 11:12:48) 
@rodriguez2 evet site wordpresss. peki bunların seo ya bir etkisi olur mu? olursa neden olur? olmaz ise neden olmaz?:)


  • hlt1985  (30.11.15 12:26:54) 
çok deneyimli değilim ama all-in-one seo ya da yoast seo gibi bir plugin kurup seo işini ona bırakın. Siz açıklamaları vs girin. Ben all-in-one bir de onun içindeki xml-sitemap eklentisini kullanıyorum, update diyince güncellemeyi google ve bing'e bildiriyor.

bir de google search console'a(eski google webmasters) siteyi kaydettim ve sitemap.xml'i gönderdim.

Wordpress seo açısından gayet iyi diyorlar, temaya göre de değişiyor galiba ama çoğu ücretli tema ona uygun güzel kodlanıyor.(seo-friendly, clean code vs yazıyorlar)
  • rodriguez2  (30.11.15 13:16:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.