[]

word'de makro yazmak ya da benzeri bir fonksiyon

merhaba

şu durumda kullanmak adına yardımınızı rica ediyorum.

elimde bir doküman var ve bazı sözcükleri kenara ayırmam gerekiyor. seçtiğim ve işaretlediğim sözcükleri bir tuşa basarak ya da otomatik olarak başka bir Word (ya da text) dosyasına otomatik olarak yapıştırmasını istiyorum.

yani başka bir tabir ile;
*sözcüğü seç
*kopyala
*başka bir dosyaya yapıştır.

çok basit bir işlem ancak zamandan tasarruf için bunu otomatikleştirmeliyim. "seç, ctrl c, alt tab ile diğer pencere, yapıştır, alt tab ile eski pencereye geç" işlemi benim için uzun.

 
  • rhan  (18.10.15 19:36:48) 
şöyle bir kod yazdım, işe yaradı. ancak geliştirmek istiyorum.

Sub kopyala()
'
' kopyala Makro
ThisDocument.Range.InsertAfter ("String") 'Insert text
Selection.Copy 'Copy your selection
Documents("D:\bel1.docx").Activate 'Activate the other document
Selection.PasteAndFormat wdPaste 'Pastes in the content
'Selection.InsertBreak Type:=wdLineBreak
Selection.InsertRowsBelow
Documents("D:\bel2.docx").Activate
End Sub

iki tane Word belgesi var. bel2 benim kullandığım dokuman, bel1 ise yapıştırılan metin. bel1'de bir sütun ve satırdan oluşan bir tablo var. kod diğerlerini otomatik oluştuyur.

istediğim ise şu;
sol tarafa oluşturulan ve alt alta dizilen sözcüklerin hemen yanına, sağ tarafına bir sütun daha oluşturup saat ve dakika yazsın.
  • dahinnotha  (19.10.15 12:07:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.