[]

hdp akp ile anlaştı

şimdi aklıma geldi de ne gündem olmuştu şu konu yahu. ben de dahildim ha o güruhun içerisine, öcalan gibi birisinin başını çektiği oluşumun bu konuda güvenilir olmadığını düşünerek oy vermemiştim. neyse, ülkede her şey olabilir diyoruz da ne olursa olsun daha birkaç ay önce neler tartışılırken, şu an gelinen noktayı görünce insan şaşırıyor da biraz.

soruya gelirsek; içinizde, olayların bu noktalara gelebileceğini tahmin eden var mıydı? bundan sonrası için senaryolarınız var mı? her türlü uçuk tahmin de olabilir.


 
Akp çözüm sürecini çöpe atınca, kürt soeunu yoktur deyince o geyiğin bi manası kalmamıştı. Ben garip bulmuyorum. Seçim akşamı buraya varacağını tahmin etmiştik.


  • i ve been mistreated  (12.10.15 22:16:11) 
seçim öncesinden bahsediyorum. gerçi seçim akşamı dahi buralara varacağını pek de tahmin eden yoktu, millet zafer kazanmışcasına seviniyordu, yapmayın.
edit: tahmin eden var mıydı diye soruyorum, vardı diye cevap geliyor, ben de yoktu, yapmayın diye cevaplıyorum :) özür dilerim, saçmaladım biraz. ama genel hava olumluydu hani, onu demek istedim.

  • soso  (12.10.15 22:18:52 ~ 22:22:16) 
Yok yav bahçeli hepimizin hevesini kursağında bıraktı işte canlı yayında, biz de tüh lan tayyip ülkeyi zorla erken seçime götürecek o arada da milliyetçi oyları toplamak için elinden ne gelirse yapacak dedik.


  • i ve been mistreated  (12.10.15 22:22:29) 
HDP'nin kabineye bakan vermesinin sebeplerinden birisi seçim güvenliği konusunda yaşanabilecek sorunlara karşı önlem almak idi. Bunun dışında yaşanan katliam girişimlerine karşı da kamuoyuna duyuru yapmak amacıyla bakanlıklar kritik mevziler. En etkisiz bakanlıkların teklif edilmesine rağmen kabul etme sebeplerini böyle görüyorum. AKP ortaklığı ile bakanlığın bir alakası yok yani.

Ha bana teklif edilseydi kabul eder miydim? Asla. Ama kabul ettiği için kimseyi suçlayamam.

Kürt hareketi Gezi esnasında etkisiz kaldığı ve bu sıradaki talihsiz beyanatları dolayısıyla suçlanabilir, eleştirilebilir. Ama bu hükümetle barış yapılamayacağını, müzakerelerin bir yerde tıkanacağını ve eninde sonunda net olarak karşı karşıya gelineceğini düşünüyordum.
  • sevgikusunkanadinda  (12.10.15 22:35:20) 
Bir de ruşen çakır'ı çok takip ederim. O uzun zamandır selefilerin bir noktada başa bela olacağını söyleyip duruyordu. Cumhuriyet tırları haber yaptı zaten. Dış basın ve ülkedeki yabancı muhabirler devamlı kevgire dönen sınırı yazdı. Şükür ki le monde, the guardian gibi sosyal demokrat gazeteleri orijinalinden okuyabiliyorum. Bir de cemaati temizlemek için yetişmiş polisleri sürdüler. O da zafiyete yol açtı. Bundan dolayı da bekliyordum, çok şaşırmadım olup bitene.


  • i ve been mistreated  (12.10.15 22:54:54) 
Seçimin hemen ardından böyle şeyler olabileceğini tahmin eden HDP'li(partü üyesi, önemli konumda olan insanlar) tanıdıklarım bunların olabileceğini söylemişti. Birkaçı keşke biz barajı geçsek, Akp de tek başına iktidar olsaydı, bu adam sapıtacak, elinden ne gelirse yapacak, gerekirse inanılmaz kan akıtacak demişti.


  • noluyo yaa  (12.10.15 22:59:43) 
islamcı örgütlerin başa bela olacağı kaçınılmazdı zaten. ancak anladığım kadarıyla sadece ışid değil ışid dışındaki yeni ya da eski örgütlerin veya ışid ile bağlantısı olan yapılanmaların rolü daha büyük gibi türkiye üzerinde. nitekim, yanlış bilmiyorsam, ışid türkiye'deki hiçbir eylemi üstlenmemişti de, ki yemen'deki, arabistan'daki sivilleri hedef alan eylemlerini direkt birkaç saat içerisinde üstlenen bir örgütten bahsediyoruz. bizdeki ışid'in işaret edildiği hiçbir eylemi kendilerinin üstlenmemesi ya da suçlamalara karşı en ufak bir karşılık dahi vermemesi de garip.


  • soso  (12.10.15 23:00:38 ~ 23:02:15) 
(bkz: akp ile hdp anlaştı)

gizli comarlarin akildan yoksun bir teziydi, curudu gitti ama hala savunma curetinde bulunanlar var, ozguven degil, baska bir sey bu.

akp'nin kurtleri gozden cikardigini, ocunu alacagini tahmin ediyordum ama bu kadar ileri gidebileceklerini dusunmemistim.

yillardir ozellikle akpli kurtlere anlatmaya calistigimizi sagolsunlar cok guzel gosterdiler, islamcilarin ne kadar tehlikeli olabilecegini insanlar yasayarak ogrendi.
  • nawres  (12.10.15 23:17:04) 
Tüzel meselesi EMEP ile HDP arasındaki ittifaka dair bir problemdir, arkadaşlar kendi aralarında çözerler. Yanlış buluyorum ancak karışamayız.


  • sevgikusunkanadinda  (12.10.15 23:37:25) 
Bir de hdp'leri iç güvenlik oturumunda gördükten sonra akp ile tekrardan yaklaşmaları zor olacak diye düşünmüştüm. Hdp hayvan gibi muhalefet yaptı 2015'te. Adamlar diğer üç parti gibi devletçi olmadıklarından g*te g*t diyebiliyorlar o açıdan helal qarşim...


  • i ve been mistreated  (12.10.15 23:53:34) 
Yahu birader parti tuttuğumu nereden çıkarttın? Şu kara bulutlar bir dağılsın, HDP'ye dair sürüsüne bereket eleştiri yapabilirim, şüphen olmasın. Ama 16 şehidi olan EMEP'i, bir sürü insanını kaybetmiş HDP'yi bir şeylerden dolayı sorumlu tutmak en hafif ifadeyle ayıptır. Bak daha ağır olanları da var ama en makulü "ayıp".

Mantıklı bir açıklaması vardır demedim, karışamayız dedim. Tutup da iki hareket arasındaki tartışmaya karışma haddini kendimde görmüyorum. Siyasi etik, siyasi tutum bunu gerektirir. Ama ille de ısrar ediyorsan söyleyeyim: 2 bakanın sonrasındaki istifa sebepleri Tüzel'in reddetme sebepleriyle birebir örtüşüyordu. O zaman niye kabul ettin, hadi ettin etmeyeni bu sebepten niye vekil listesine almadın diye sorarlar. E soruyoruz da. Meselede bir yanlış oluğu aşikar zaten.

O değil de HDP'lilerden çok HDP takip ediyonuz hacoli... Kabinde "acaba mı lan" diyonuz de mi bak doğru söyleyin ;)
  • sevgikusunkanadinda  (13.10.15 00:12:08) 
Şüphesiz ki bunda devlete inananlar için ibret vardır: www.youtube.com

Yazdığına cevap değil bu arada, sadece Osman Bey'in vizyonsuzluğuna dair bir ek yapmak istedim, duyuruya yorum olarak.
  • sevgikusunkanadinda  (13.10.15 01:26:22 ~ 01:26:56) 
yahu kabineye bakan vermenin isbirligiyle ne alakasi var, hakki verdi. keske tum partiler vereydi de bunlar kafasina gore at kosturmasaydi.


  • erbay  (13.10.15 01:51:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.