[]

Odamı Dekore Ediyor(sun)uz :) v2

Eskisi www.eksiduyuru.com

Herkese tekrar merhaba

Armutluğu bırakıp daha yapıcı işlerle geldim. Hatta bu süreçte mimar bir arkadaşla da konuşup odada beni neyin rahatsız ettiğini buldum gibi gibi. Renk kargaşası birinci faktör

Bazı funfactler oda hk.
* Oda aslında salon
* Cuma - Cumartesileri preparty hatta bazen party (6-8 kişi) temalı kullanılıyor
* Normalde yaşam alanım
* 8-18 çalışma dışında odada en çok yapılan aktivite maç, dizi film vs izlemek, kitap okumak, müzik dinlemek. Ara ara gaza gelip şirket kurmaca falan oynuyoruz.
* Spor vs yapmıyorum odada. O amaçla da kullanmıyorum yani.
* Odanın aslında istediğim konsepti ne KİĞILI ne De Facto erkeği. Tam 2sinin arasında smart casual bir şey arıyorum.

Odanın floorplanner çizimi ve odadaki eşyaların fotosu da şu drive klasöründe.

Feedbacklerinizi bekliyorum.

drive.google.com

 
önce o koltuğun üzerindeki çarşafları filan değiştirin bi, tek renk olsun.
o çirkin küçük çöp kutusundan kurtulun
dolapları filan değiştirin.
  • allanpoe  (12.10.15 17:33:27) 
smart casual bir atmosfer istiyorsan tüm o sarımsı mobilyalardan (bilgisayar masası, gardırop, şifoniyer vs.) kurtulman gerek. o galata kuleli koltuktan, anane halısından falan da. soruyu da tam anlamadım gerçi. eşyaları mı değiştirmek istiyorsun yerlerini mi? istediğin kadar yerlerini değiştir, bu mobilyalarla şık bir şey yaratman çok zor. parke de sarı olunca ekstra ucuz durmuşlar. preparty, smart casual, funfact falan diyerek o abiler evi havası kırılmaz hacı :)


  • sir gawain  (12.10.15 17:34:23 ~ 17:41:11) 
Feedback'im yok ama okurken aklıma şu geldi.

www.youtube.com
  • Evocati  (12.10.15 17:35:50) 
@sir gawain ; ev bugüne kadar öğrenci evi havasında devam ettiği için eşyalar hiç umursanmadı. şimdi hem eşyalar değişecek, hem de oda tasarımı. O yüzden genel geçer tüm feedbacklere hazırım.

@allanpoe : çarşaflar falan gayet alelade ama ben koltuğun kendi renginden de çok rahatsızım. :) onu nasıl yapçaz.
  • afrodizyak etkisi  (12.10.15 17:44:40) 
kumaş diktireceksiniz o zaman. öyle deniyordu sanırım.. şu işte :www.google.com.tr

ayrıca o dolap. o bilgisayar masası. yatak örtüsü filan hepsi gidecek. ikea'dan sade ucuz birşeyler bulabilirsiniz sanırım
  • allanpoe  (12.10.15 17:48:10) 
belki kolaya kaçmak gibi oluyor ama ikea'ya gidip temel mobilyaları (bilhassa gardırop, bilgisayar masası, koltuklar) oradan al. güzel bir kitaplık da al (billy falan değil). mobilyaları koyu renklerden seç, sarı parke ve aydınlık duvarda açık renk mobilya kötü durur. ortaya düz renk tek bir halı at. çok büyük olmasın. şifoniyerden komple kurtul, tüm eşyalarını gardıroba koy. köşeye tek bir L koltuk bak. duvarları boyatabiliyorsan beyaza ya da kırık bir beyaza boyat. duvarların sarısı parkeyle birleşince kötü görünüyor çünkü. beyaz duvarlara siyah çerçeveli birkaç resim asarsan ekstra güzel durur. ikea'da satılan karton ya da plastik kutulardan alıp açıktaki ıvır zıvırları oraya koy. ortada bir şey kalmasın. odada tv izleniyor ya da takılınıyorsa (bu nasıl kelime lan?) tavan lambası gereksiz. sıcak sarı ampullü ayaklı bir abajür ya da sehpa üstü abajur falan al. tavan lambasını kullanma. şimdilik aklıma gelenler bunlar oldu.


  • sir gawain  (12.10.15 17:54:05 ~ 18:01:38) 
ilk başta duvar rengini değiştir bence. 2 renk yapabilirsin karşılıklı cepheler aynı olacak şekilde.

odanın bir kısmını ıvır zıvırı kaldırmak ve portatif dolap yapmak için perdeyle veya raydolap kapağıyla kapayabilirsin. raydolap daha şık olur. bi usta tut ölçülerini aldır odanın kısa kenarlarından bi tanesini sadece ön cephe olacak şekilde (etrafı olmayacak sadece raydolaptan bir dolap gibi düşün) tercihine göre siyah, über koyu kahve veya beyaz renkte çıkıntısız (belki ayna) raydolap kapattır.

dolap içine de ihtiyacın doğrultusunda raf, askılık (kesme boruyla gayet güzel oluyor) vesaire şeklinde ayar çek bütün o bavulları kıyafetleri içine göm.

bilgisayar masası yerine düzgün sade bi masa al rengi açık kahve olmasın :)

yatağı koyu kumaş ve tek renk koyu pastel nevresimlerle halledebilirsin. koçtaştan ucuza malolabilir.

bir de tavsiyem bilgisayar masasını koyacağın yerin üst kısmına raf vesaire koyman onun üstüne de işte dizmelik ıvır zıvır kitap vesaireni koyarsın.

geri kalan mobilyalardan da kurtul :/
  • yuto  (12.10.15 19:14:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.