[]

Odamı Dekore Ediyor(sun)uz :)

Merhaba sevgili dekorseverler,

Şimdi benim yıllardır süregelen kronik bir problemim var. Odamı dekore etmek anlayışım herşeyi bir kenara çekerek ortada en geniş alanı yaratmak üzerine kurulmuş basit bir algoritma.

Fena da işlemiyor ama bu sıradanlık normal hayatımda yaptığım şeylerle hiç uyuşmuyor. Hiç de anlamam bu işlerden o yüzden odanın boş planını ve eşyalarının listesini vereceğim.

# not : taralı alan eve ait olmayan bir kısımdır. Oda bu L şeklindedir.

Odanın L'nin yatay çubuğu olarak göreceğiniz alanı yaklaşık 15m2 , diğer alan ise yaklaşık 12 metrekaredir.

Odamda yer kaplayan olarak ;
- 2 kişilik bazalı yatak
- 1 şifonyer
- 1 çalışma masası
- 1 plastik yuvarlak masa (tv amaçlı)
- Bir adet camlı küçük dolap
- Bir adet 2 kapaklı kıyafet dolabı
- bir adet 3lü koltuk
- bir adet 2li koltuk
- 4m2'lik bir halı
- bir adet boy hizasında lamba

 
odanın fotolarınıda eklersen yardımcı olmak isteyene kolaylık olur.


  • 1917  (05.10.15 16:30:04) 
bunun için ölçekli ve 3d uygulama yapan bir program var. kullanımı da çok basit. akşam eve gidince fırsatım olursa ismini veririm programın.

edit: şunun gibi bir şey veya buydu işte :)
www.google.com
  • teritori  (05.10.15 16:31:41 ~ 16:32:46) 
Hocu gozunu seveyim al sunu ugras biraz:

chrome.google.com

Gozlerim acidi yeminle.
  • fortisvita  (05.10.15 17:29:45) 
çizimde sıkıntı var. o nasıl bir masa, kereste gibi upuzun ince. masalardan biri şifonyer kadar, diğeri koltuktan uzun. yatak boyu üçlü koltuğun iki katı vs. ne desek boş bu plana bakıp.


  • sir gawain  (05.10.15 17:44:41 ~ 17:46:59) 
Böyle harf oyunlu şakalı komikli duyurular, başlıklar... Çok eğlenceli bi yer burası. O zaman cevap şu olsun, koltukları birbirine dik koyup lambayı arasına koy.


  • bigbadabum  (05.10.15 18:30:15) 
duvar olculerini yazarsan daha duzgun yorumlar alabilirsin.


  • mehmet lutfi  (06.10.15 08:39:01) 
normal hayatında yaptığın şeyler ne? mesela spor yapıyorsan odanda bir spor aletine yer var mı? -koymak istiyorsan tabi- ne bileyim, sinefilsin ya da gamersın da odana büyük ekran tv mi koymak istiyorsun? duvarlara afiş/poster/tablo mu asmak istiyorsun? mesela bence odandaki çoğu eşya gereksiz, ama evin salonunu kullanıyor musun? artı, çizim bence çok kötü değil ama, foto cidden daha iyi olur. ayrıca dikkatimi çekti: dolapla duvar arasında niye gereksiz bir boşluk var, yoksa çizimden mi kaynaklanıyor? bir de odada niye o kadar koltuk var, yoksa benim odam gibi oturma odasıyken yatak odasına çevrilmiş de koltuklar atılmaya kıyılamamış mı? işte bunlar hep dekorasyon :D


  • pasp  (06.10.15 09:19:54) 
Herkese tekrar merhaba

Armutluğu bırakıp daha yapıcı işlerle geldim. Hatta bu süreçte mimar bir arkadaşla da konuşup odada beni neyin rahatsız ettiğini buldum gibi gibi. Renk kargaşası.

Bazı funfactler oda hk.
* Oda aslında salon
* Cuma - Cumartesileri preparty hatta bazen party (8 kişi) temalı kullanılıyor
* Normalde yaşam alanım
* 8-18 çalışma dışında odada en çok yapılan aktivite maç, dizi film vs izlemek
* Spor vs yapmıyorum odada. O amaçla da kullanmıyorum yani.
*

Odanın floorplanner çizimi ve odadaki eşyaların fotosu da şu drive klasöründe.

Feedbacklerinizi bekliyore.



drive.google.com
  • afrodizyak etkisi  (11.10.15 21:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.