[]

dört yıllık birliktelik

Selam duyuru. Başlıkta da belirttiğim gibi dört yıllık bir ilişkimiz var. İkimiz de 19 yaşındayız. İlk iki yilimizda ben biraz ona karşı sert davrandım acımasız yani. Sonra o üniversite için ankaraya gidince işler değişti özlem başladı. İyi kötü bir şekilde yürüttük ankara izmir arası. Her gün telefon vb. Şimdi ben de ankaraya geldim. Okullarımız farklı ama çok daha sık görüşebiliriz. Gel gör ki tam okullar açıldı bir haftadır buradayım derken küçük bir kavga yaşadık. Buluştuk geçti derken geçmemiş aslında. Konuyu tekrar açtı. Bana karşı eskisi gibi olmadığını, ilişkimizi istemediğini beni sevdiğini ama eskisi gibi bir sevgili olarak sevmediğini söyledi. Ben de bir buluşma ayarladım. Buluşunca görüşmeye ve tekrar denemeye ikna ettim. İki gün sonra tekrar buluştuk biraz fazla sıkıştırdım sorularımla ama yapacak bir şeyim yoktu içim içimi yiyordu. Kafalar iyiyken sormanın zamanı diye düşünüp iki gündür ayrılma fikrinden biraz olsun vazgeçtin mi diye sordum hayır dedi. İlişkimizin eskisi gibi olmasını da istemiyorum dedi. Bunu kastederek mi söyledi bilmiyorum. Sonra ben ilişkimizde farklılık yapmamız gerektiğini söyledim. Eskişehir e gitmek istiyordu bu sene başında. Ben de trenle gidebiliriz dedim. İki hafta sonra gideceğiz sınavları geçince. Bana iki gün zaman tanı dedi. Elimden bir şey gelmeyeceğini bilerek tamam dedim. Sadece ilişkimiz için çabalamasını istedim söz verdi. Ben bu insanı kaybetmek istemiyorum çünkü gerçekten benim için yeri çok ayrı. O da baba aşırı değer veriyor sadece eski aşk yok galiba aramızda. Çözüm nedir güzin ablalar? Not ben erkek o dişi




 
En iyi ihtimalle evlenene kadar 4 yıl daha sevgili olarak takılacaksınız. 8 yıl çok uzun bi zaman. Bence ayrılın birbirinize emeğiniz geçmiş, büyütmüşsünüz ama bitmiş. Bunu 1 yıl sonra belki sen diyeceksin. Yeni insanlarla tanışın biraz ara verip ya da. Şunu düşün senin de hissettiğin alışkanlık mı, aşk mı?


  • ekaterina  (09.10.15 08:49:54) 
Canım kardeşim, 19 yaşında hayatında yapabileceğin en büyük kötülük, zaten 4 senedir süren ve bitme sinyalleri veren bir ilişkiyi devam ettirmektir.

Mümkünse ayrılığı kabullen ve bir müddet uzun süreli hiçbir ilişkiye başlama. Yeni arkadaşlar edin, yurt dışına çık, kendini her yönden geliştir, gez, dolaş, eğlen. Uzun süreli ilişki günü de elbet yine gelip kapını çalar. Kız arkadaşınla da birbirinize düşman olarak değil, birbirinizi her daim güzel anacak şekilde bitirmiş olursunuz; abla sözü dinle.
  • pandispanya  (09.10.15 08:55:08) 
Alışkanlık veya aşk. Ne farkeder ki? Aşk dediğin birkaç hormon değil mi zaten? Bağlılık ve vefa olduktan sonra daha ne? Yirmi otuz yıllık evliliklerde hala aşk mi var? Ben ondan vazgeçeceğimi hiç sanmıyorum ve bu boktan durumu çevirmek istiyorum


  • Atimi  (09.10.15 08:56:47) 
O iliski bitmis gomeni yok henuz net bilgi.


  • floydian  (09.10.15 09:03:11) 
Valla çok şey farkeder aşk olmayınca gözün dışarı kayıyor. Göreceksin.


  • ekaterina  (09.10.15 09:03:13) 
Zorlama fazla daha gençsin, ayrılığı kabullenmeye çalış. Kız gördüğüm kadarıyla kafasında bitirmiş, eski ilgisi kalmamış, senin ısrarlarına dayanamayıp olur deneriz diyor. Zorladıkça üzülen taraf sen olacaksın.


  • bigbadabum  (09.10.15 09:09:32) 
Bi de soyle diyim kiz senin 15 yasindaki cocuk halinden hoslanmis ergenlige girince oldugun seyden sogumus. Hala da israrci olup rahatsiz ediyorsun zoraki bir iliski icin azcik gururlu olun lan nefret ediyorum biten iliski icin yalvar yakar olan insanlara.


  • floydian  (09.10.15 09:18:13) 
Biz buna karşındaki insana değer vermek diyoruz floydian. Dört yıldır birlikteyiz he diyince bitmiyor biliyor musun?


  • Atimi  (09.10.15 09:22:54) 
sevgilinin sana karşı duyguları bitmiş, geri dönüşü olmaz.
ısrar ederek kendini boşa üzecek ve yoracaksın. gençsin, daha köprünün altından çok sular akar.
not: abla sözü
  • vecihi ile fikret  (09.10.15 09:32:34) 
Ama o ayni sekilde hissetmiyor iste senin her israrin onu boguyor senden iyice uzaklastiriyor sana oyle gelmese de.


  • floydian  (09.10.15 09:33:22) 
yahu adama ısrar ediyor diye yüklenmenin bi manası yok. herkes ısrar ederken öküz olacak diye birşey yok. ama dostum, kız bitirmiş ve sana bunu kibarca belirtmiş. şu an da ayıp olmasın diye birliktesiniz. 2 kere 2 dört yani. başka sebepler bulma kafandan. kendine bu kötülüğü yapma.


  • baharat  (09.10.15 09:37:42) 
Yukarıda eklemeyi unutmuşum. Eve gidince mesaj attı konuştuk falan. İkimiz de sarhoştuk. Karşılıklı birbirimizi sevdiğimiz söyledik vs. Ben gerçekten onun kafasının karışık olduğunu düşünüyorum çünkü daha birkaç gün öncesine kadar bana olan sevgisini görebiliyordum öküz değilim. Ha gerçekten böyle bir şey hissetmesem ilişkinin bittiğinik kabul ederdim. Hal böyle olunca kolay kolay bırakmak istemiyorum. En kötü kafamdan uyduruyorsam bile daha fazla üzülemem zaten.


  • Atimi  (09.10.15 10:04:12) 
İşte o da zorlaştırıyor işi sen de bence. Onun bu mesajları tepkiyi vermesinin tek sebebi senin ısrar etmen. tamam o da bazı şeyleri atlatabilmiş değil bence ama, ben bu zamana kadar biri bitirelim dedikten sonra devam eden mutlu bir ilişki görmedim. o cümleleri sana kurabildiğini bilmek yeterli bence. çok acımasız gelebilir burda sana karşı yazılan cümleler ama inan insanların senle bi alıp veremediği yok.


  • baharat  (09.10.15 10:09:33) 
Yok hocam kendi söyledi beni sevdiğini ben yalnız kalalım bir süre demiştim en son. O cümlelerin bir sinir harbinde çıkabileceğini biliyorum direk gördüm ve gördüğüm çift en mutlu evliliği yaşıyor şu an. Biliyorum insanların benle alıp veremediği yok ama dışarıdan da ben ısrarcı, zorlayan biri olarak gözüküyorum.


  • Atimi  (09.10.15 10:15:52) 
(: hayırlısı.


  • baharat  (09.10.15 10:20:58) 
Tamam biraderim sen şimdi elinden geleni yap, en küçük elde etme umudunu bile değerlendir. Çünkü böyle durumlarda insan en ufak umut kırıntısını bile parlak ışık gibi görüyor. Şimdi seni seviyorum der, yarın sevmiyorum da der. İş uzadıkça, sen o fikrini değiştirsin diye uğraşırken hatun bi başkasından hoşlanmaya başlar, buda sana çok koyar. Bunu görmemek için yol yakınken sen de vazgeç. Hem belki de o seni özleyecek zaten gerçekten hâlâ seviyorsa. İlerde varacağı yer bu. Gözünde büyütme bak ikiniz de gençsiniz daha. Ha aşk köpekliktir illa dibi görücem dersen sen bilirsin. Ben gördüm, çok kötü zamanlar yaşadım ordan biliyorum


  • bigbadabum  (09.10.15 10:25:26) 
@bigbadum bana kalırsa zaten yalnız kalmak en iyisi birkaç gün bir hafta falan. O da anlar ben de anlarım durumu diye düşünüyorum. Ama işte bu rasyonel duruşu yalnız kalınca koruyamıyorum. En yakın arkadaşım beklemem gerektiğini eninde sonunda hatasını anlayacağını düşünüyor. Hata olmasa bile yapacak bir şey var mı ki zaten? Bekleyip görmekten başka bir yol yok anlaşılan.


  • Atimi  (09.10.15 10:30:57) 
liseden beri devam eden uzun ilişkiler arasında gördüklerim: ya 22 yaşında hemen evlendiler ve sonra 5 yıl içinde boşandılar. ya da birbirlerine gençliklerinin en güzel senelerini (7,8...) verdikten sonra evlenmeden kavga gürültü ayrıldılar. çok kasma kız üniversitede farklı insanlar tanımış ufku açılmıştır, kimseden 15 yaşında sevdiği insanı 19 yaşında sevmesi beklenemez.


  • ambrosia  (09.10.15 11:08:18) 
boşver delikanlı. kızcağızı da yalnız bırak. 19 yaşında 4 yıllık ilişki nedir yahu? Sevin sevişin rahat bırakın takılın başkaları ile.


  • Frederick Co  (09.10.15 11:40:10) 
sen daha 19 yaşındasın, "aşk olmasa ne olur, bağlılık vefa olduktan sonra" lafları sana beş beden büyük gelir, önce burada anlaşalım. ilişkini yürütmek için çabalamanda bir yanlış yok ama daha çocukken başlamış, kaza bela dört yıl sürmüş ve artık karşı taraftan bitme sinyalleri gelen bir ilişkiyi sürdüreceğim diye kendini paralarsan bundan olumlu bir sonuç çıkma ihtimali yok, azıcık insanlara kulak ver. karşındaki kız da 19 yaşında. bugün seviyorum der, yarın istemiyorum der ayrılır, bir ay sonra barışmak için yalvarır, iki gün sonra hataydı der yine ayrılır. sen bunlardan en az zararla kurtulmaya bak.


  • nxtrls  (09.10.15 12:26:07) 
bitmiş o ilişki. üzgünüm genç.


  • sen git ben geliyorum  (09.10.15 14:11:32) 
ilişki için yalvarmak çok itici. insanların beğenileri zamanla değişiyor. 15 yaşında sevdiği şeyleri artık sevmeyebilir. evli de değilsin ortak ev kredisine girmiş değilsiniz ki bu beraberliği sürdürmek için sebebi olsun. bu yaşlarda sevgililik öyle zaten sirkülasyon çok fazla. bu senin kötü veya onun kötü olması ile ilgili değil. bu işin fıtratında var :) daha çok sevgilin olur onun da olur. en sonuncusuyla evlenirsin o kadar. çok büyütme yani. nexte bas. 26 yaşında bir abin.


  • kelepir  (09.10.15 16:05:59) 
Senen daha iyisini bulabileceğini düşündüğü anda seni bırakır. Bulmasına gerek yok bulabileceğini düşündüğü an bırakır. Geçmiş olsun.


  • mevsimler  (10.10.15 11:17:43) 
abicim bak bunu samimiyetle söylüyorum, biliyorum kabul etmeyeceksin ama kendine yapabileceğin en büyük kötülük, kendine verebileceğin en büyük zarar bu ilişkiyi sürdürmek. çıkmaya başladığınızda çocukmuşsunuz, kızın senden başka dünyası yoktu ama üniversiteye gitti ve bir anda dünyası akıl almaz derecede büyüdü. yeni insanlar, farklı ilişkiler ve değerler keşfetti. kız kafasında çoktan bitirmiş, yeni birileriyle birlikte olmak, farklı şeyler yaşamak istiyor. doğruyu söylemek gerekirse haklı da. senin yapman gerekende tam olarak bu. 15-19 aynı kişiyle geçmiş bir şekilde ama git başka insanlar tanı, farklı ilişkiler kur.
hiçbir ilişki sonsuza kadar sürmüyor, hiçkimse birbirini sonsuza kadar sevmiyor. ileride karşına daha çok kişi çıkacak. çok seveceksin ve bağlanacaksın ama önce bu kızdan kurtulman lazım. kurtulmandan kastım kaç, sil, küfret anlamında değil. kafandan atman lazım, acı biliyorum ama, o seni çoktan attı kafasından.
bende zamanında çok sevdim, çok değer verdim, emek verdim ama bir yere kadar. benimde sen yaşlarında 'takıntılarım' oldu, emek verdim bu ilişkiye dedim ama gerçekler farklı. zararı sadece kendime verdim.
binbir emekle oluşturduğum ilişkiyi kendi elimle bozdum sonra tekrar yaptım ama hiçbir zaman eskisi gibi olmadı. demem o ki kız ikna olup seninle tekrar denemeye karar verse dahi ilişkiniz hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak ve belki 1 ay belki 1 yıl sonra sen pişman olacaksın.
  • air  (10.10.15 16:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.