[]

kitap okuma alışkankığını nasıl kazanabilirim?

hiç okumuyorum ve bir 10 sene sonra çok sıkıntısını çekeceğimi düşünüyorum. şu kitaplardan başla seneye bir günde sefilleri bitirirsin be abijim diyeceğiniz kitaplar var mı ?




 
Polisiye gerilim okusana heyecanlı oluyor onlar öyle öyle gelişir zaten
Yazar istersen

Harlan Coben ve Tess Gerritsen favorim
  • indescribable  (05.10.15 21:59:59) 
Kazanamazsin
"Kitap" denen sey de romanlardan ibaret degil.

  • stavro  (05.10.15 22:00:52 ~ 22:02:21) 
Sevdiğin türlerden başla, sevmediklerini de merak etmeye başlarsın. Benim aliskanlik 90larda kuponlarla aldigimiz ansiklopedilerle başladı.


  • 1adam  (05.10.15 22:01:11) 
Hayatimda hic kitap okumadim. Eksikligini hissetmiyorum.


  • mahone  (05.10.15 22:02:09) 
kısa kitaplara yönel ilk...belki şimdiye kadar okuduğun tarzlar ilgini çekmemiştir bende oturup dünya klasiklerinden okumak istiyorum ama inanılmaz sıkıcı


  • 05  (05.10.15 22:02:29 ~ 21.11.15 02:57:50) 
çok basit.
küçük kitaplardan başla.
mesela küçük prens, şeker portakalı, samed behrengi kitapları gibi. bundan sonra kısa romanlar, şiir kitaplarıyla devam edersiniz. bu sayede kendinize ben kitap okuyorum mesajı verirsiniz ve güveniniz yerine gelir.
  • rakicandir  (05.10.15 22:03:24) 
ilgini çekecek kitaplarla başlaman önemli. polisiye kitaplar gerçekten çok sarıyor, film izliyor gibi merak içinde okuyorsunuz. ya da fantastik kitaplar olabilir. bildiğin harry potterla falan bile başlayabilirsin. ya da game of thrones falan okuyabilirsin. tonla ilgi çekici fantastik kitap var. denildiği gibi kitap denen şey romanlardan ibaret değil, fakat bu da bir adımdır, bakma sen bu ukala tiplere. kimse anasının karnından çıkınca felsefe okumaya başlamıyor.


  • veritaslibertas  (05.10.15 22:06:35) 
bence yapacak başka şeylerin olduğu için okumuyorsun. ben de bir süredir okumuyorum, geçen gün elektrikler kesildi 10 saat, çıktım evden turgenyev'in babalar ve oğullar'ını aldım. oturdum 185 sayfa okudum. o günden bugüne yüzüne bakmadım sonra kitabın. bugün 7 sayfa okuyup bıraktım.


  • rahip janick  (05.10.15 22:16:01) 
Roman okumayı sevmiyorsan roman okuma. Herkes edebiyat sevmek zorunda değil. Tarih sosyoloji vs ilgilendiğin alan üzerine de bir şeyler okuyabilirsin.


  • i ve been mistreated  (05.10.15 22:31:50) 
ben kindle aldim, kindle sayesinde bir polisiye seri ile karsilastim, simdi 3.cü kitaptayim bütün kitaplar ayni kisiler üzerinden ilerliyor yani gözü pek bir polis, bir hacker, eskiden bodyguartlik yapmis bir eleman ve bir adli tip doktoru catlak bir hanim. ilk kitabi okuduktan sonra ikinci ücüncü kitaplari da okumak istiyorsun. hatta yazar seriye yeni bir kitap ekleyince hemen alasin geliyor.

edit; isim istenildi: yazarin ismi alexander hartung

seri isimleri (almanca):

-Bis alle Schuld beglichen
-Vor deinem Grab
-Wenn alle Hoffnung vergangen

kitaplarin ingilizce isimleri:

Until the Debt Is Paid

Grave Intent
  • bonaparte  (05.10.15 22:37:29 ~ 07.10.15 15:11:28) 
agatha christie oku.


  • mesgul ve huzursuz  (05.10.15 22:56:04) 
ilgi duyduğun konularda oku. okumaya alışınca kurgu da okursun, ki kurgu okuman gerekmiyor. esasen öğrenmek için okumak lazım diye düşünüyorum.

edit: ha tabi kurgu var kurgu var; bazıları gayet de öğretici.
  • whimsical  (05.10.15 22:58:32 ~ 23:29:45) 
İnternete ayrılan zaman kesinlikle ama kesinlikle kısaltılmalı. Diğer türlü insan beyni her zaman kolay olana meyletmek istiyor ve inan kitap o kolay olan olmuyor hiçbir zaman :)

Bir adet Kindle edinmek motive edebilir. Şahsen ben toplamda 40 dakikamı metro gidiş gelişlerinde kitap okuyarak değerlendiriyordum okul zamanlarında. Ayrıca e-kitap beleş bir şey olduğu için "istedim de alamadım" dediğin kitapları bile hemen edinebiliyorsun.

Bir de Nazım'ın oğluna yazdığı mektuplarda öğütlediklerinden birisi "kendine günde en az şu kadar sayfa okuyacağım diye söz vermelisin. bunu da benim için değil, kendin için yapmalısın" idi. Böyle bir limit de konulabilir, çok zorlamayacak ama günden güne geliştirecek bir miktar zamanla belirlenir.

Benden bu kadar :)
  • sevgikusunkanadinda  (05.10.15 23:06:22) 
İnternete ayrilan zaman kesinlikle ama kesinlikle kisaptilmamali!
İnternette bos beles işlere ayrilan zaman kisaltilmali.

  • stavro  (06.10.15 14:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.