(4) 

Muhasebe sorusu (Cari hesap açılışı)

dissendium #1581720 
Merhaba. Kursta cari hesap açarken hoca 320.001 şeklinde açtı Mikro'da. Burada açtığımız her hesapta 001 sayısını takip etmemiz mi gerekiyor? Gerçekte hesap açilırken nasıl bir sistem izleniyor? Sağ olun.

KPSS deneme önerisi

dissendium #1581628 
Merhaba. Denemelerde Pegem, Yargı, Yediiklim çözdüm. Geçen CBA adında 15'li Türkçe denemesi aldım. 3 tane kaldı. Bunlar dışında ders ve genel olarak hangi denemeleri önerirsiniz? Çözümlü çıkmış ALES mantıklı olur mu?
(7) 

Diş fırçaladıktan sonra mide yanması

dissendium #1581506 
Diş fırçaladıktan sonra mide yanması normal mi? Sizde oluyor mu? Bende hep oluyor. Bu neden olabilir?
(3) 

Avrupa'da, ABD'de muhasebe sistemi nasıl

dissendium #1581487 
Merhaba. Lojistikte taşıma irsaliyesi hazırlanıyor mu? Beyanname veriliyor mu? Ne tip vergiler var? Sağ olun.
(14) 

Ücret ödediğiniz şeyler

dissendium #1581424 
Merhaba. Ücret ödeyerek aldığınız şeyler neler?

Küçük yaştan beri Bilim ve Teknik dergisi okuduğum için 1 yıllık edergi üyeliği almayı düşünüyorum. 40 TL'ymiş. Çok ucuz.

Sizin ücret ödediğiniz dergi var mı? Bir de reklamdan bıktırması nedeniyle Youtube için üyelik düşünüyorum.
(2) 

Tarih sorusu

dissendium #1581293 
Merhaba. Sykes Picot Antlaşması ile İngiltere Irak'ı, Fransa Suriye'yi alıyor kabaca. İngiltere'nin hedefinin petrol olduğu belli. Cumhuriyet ilan edildikten sonra da Nasturi ve Şeyh Sait isyanlarının da etkisiyle Musul'u alıyor ve hedefine ulaşıyor.

Bu durumda Fransa Musul'da petrol olduğunu bilmiyor muydu? Neden Irak konusunda İngiltere ile anlaşmazlık yaşamadı? Sonuçta Suriye'de bir şey bulunmuyor. Fransa Suriye'den ne elde etti? Teşekkür ederim.
(2) 

1929 krizi

dissendium #1581249 
Merhaba. Tarihteki 1929 krizinin sebebini tam anlayamadım. Borsa çöküşü yazıyor ama nasıl Türkiye'yi etkileyecek noktaya geliyor? Olay ne tam olarak?
(7) 

Araç yol tarifi

dissendium #1581212 
Merhaba. Bir yere gidecekken kafanızda rota oluşturup mu yola çıkıyorsunuz? Ya da yolda telefondan yol tarifi mi açıyorsunuz? Google mı? Yol tarifini önce inceliyor musunuz? Bunları hiç kullanmadan mı gidiyorsunuz? Sağ olun.
(12) 

En büyük pişmanlıklarınız neler

dissendium #1581043 
Merhaba. En büyük pişmanlıklarınız neler?

Benim lisans bitirmiş olmam. Bu konuda dertliyim. 2 yıllık bir bölüm okuyup atanmayı seçmediğim için çok büyük pişmanlık yaşıyorum. Üniversitede matematik bölümünü bırakıp makine müh. kazandım, bitirdim. Bir de üniversite kazanmak için kaç kez çalıştım. Resmen yıllarımı boşa geçirdiğimi hissediyorum. Bunu kesinlikle potansiyelim olmadığı için söylemiyorum. Lisede, üniversitede integral sorusu çözen, matematikten geometriden 100 alan insandım. Ama şu an istediğim konum tamamen huzurlu bir memurluk ve bunu yapmak için aslında bırakın integrali, iki yıllık bir bölüm okumak yetiyor. Bulunduğum noktada kimsem yok. KPSS çalışırken de olmayacağını hissediyorum. İç dökme sorusu oldu. Teşekkür ederim.
(1) 

Kanun sorusu

dissendium #1580966 
Merhaba. Medeni Kanun İsviçre'den, Ceza Kanunu İtalya'dan alınmış cumhuriyetin ilk yıllarında. Bu şekilde başka bir ülkeden kanun alırken o ülkeye para ödeniyor mu? Her ülke istediği şekilde kanun alabiliyor mu? Bir sürü hukukçu çalışıp kanun yazmak için uğraşırken bir ülkenin direkt o kanunu alması nasıl oluyor?
(5) 

Dolar mı Euro mu

dissendium #1580939 
Merhaba. Cüzdanda durması için sembolik 20 30 dolar euro almak istiyorum. Birikim olabilir aynı zamanda. Sürekli yükseliyor. Hangisini nereden almak mantıklı? Teşekkür ederim.
(3) 

Türkçe soru çözme hızı

dissendium #1580902 
Merhaba. KPSS, ALES sınavlarında Türkçeyi hızlı çözenler nasıl çözüyorlar? Her gün bir deneme çözüyorum. 10 Türkçe denemesi bitirdim. Doğru sayım düzeldi ama hız konusu için bir çözüm bulamıyorum. Hızlı okumam gerekiyor. Nasıl hızlı ve anlayarak okuyabilirim?
(2) 

Anayasa Mahkemesi sorusu

dissendium #1580611 
Merhaba. Anayasa Mahkemesi üyeleri 12 yıl için seçiliyor. Bu süre fazla değil mi? Cumhurbaşkanı 5 yıl için seçilirken Anayasa Mahkemesi üyelerinin 12 yıl seçilmesinin nedeni nedir? Bir de neden 12? Bunu belirleyen kişileri 12'de durduran neydi?
(11) 

Kafelerin içecek dolandırıcılığı

dissendium #1580323 
Merhaba. Geçen bir içecek aldım rengine kanıp. İçine resmen 1 2 damla aroma koymuşlar. Ondan bile şüpheliyim. Gerisi maden suyu ve buzdu. İnanılmaz bir kazıklanma. Ucuz bir şey de değil. Bana mı denk geldi yoksa kafeler gerçekten içecek konusunda dolandırıyorlar mı? Aynısı Starbucks'ta da olmuştu bu arada. Cool lime almıştım ama resmen buzlu su içmiştim. Bu olaydan sonra kafelerde içecek içmemeye, sadece tatlı yemeye karar verdim? Aynı hatayı bir daha yapmayacağım. Aklıma taze sıkılmış portakal suyu geldi ama onda da Cappy koymalarından şüphelendim. Siz bu durumla karşılaştınız mı?
(13) 

Milletvekili olma şansım nedir

dissendium #1580270 
Merhaba. Yaşadığım şehirden milletvekili olma şansım nedir? Genç belediye başkalarını görünce heveslendim. İstiklal Marşı'nı okuyamayan milletvekili de gördük. Bunlar yapıyorsa ben de yaparım diyorum. Aslında bunu TBMM kanun koyucu olduğu için istiyorum. Ülke için faydalı işler yapabilirim. Belediye başkanlığı gibi şova gerek yok. Yaş 30. Lisans bitirdim. Sağ olun.
(2) 

Osmanlı Türkçesi sözlük

dissendium #1580027 
Merhaba. Tarih çalışırken anlamını öğrenmek istediğim kelimeler çıkıyor. Anlamını öğrenince daha iyi aklımda kalıyor. Online, güvenilir Osmanlı Türkçesi sözlüğü önerir misiniz? İngilizce çeviri de olabilir. Yabancılar bu işi bizden daha iyi yapabiliyor. Teşekkür ederim.
(1) 

KPSS tavsiyeleri

dissendium #1579928 
Merhaba. KPSS için soruyorum ancak ALES de olabilir. Sınava kadar her gün bir Türkçe denemesi çözmek mantıklı mı? İşe yaramaz mı? Bu şekilde çok deneme çözülmüş oluyor. Siz neler yapmıştınız sınav için?
(5) 

Bayram için tatil planlarınız

dissendium #1579887 
Merhaba. Bayram için tatil planlarınız neler? Bayramda Kapadokya nasıl olur?
(6) 

Zamanı bütünüyle algılayabiliyor musunuz

dissendium #1579826 
Merhaba. 65 milyon yıl önce dinozorlar yok oldu ifadesini okuduğunuzda kafanızda ne canlanıyor? 65 milyon yılı algılayabiliyor musunuz?
(1) 

Tesol, İngilizce öğretmenliği

dissendium #1579738 
Merhaba. Ben bir ara İngilizce öğretmenliğiyle kafayı bozmuştum. İngiliz dili okumayı düşünüyordum. Tesol adında bir şey duydum. Toefl'da belirli bir puan alarak, belirli bir saatte ders alınarak dünyanın birçok yerinde İngilizce öğretmenliği yapılabiliyormuş. Meb de bunu tanıyormuş. Bu gerçekten var mümkün mü? Tesol sertifikası alan biri ders verebiliyor mu?
(5) 

Bir eğitime en fazla kaç TL verirsiniz

dissendium #1579733 
Merhaba. Bir konuda kendinizi geliştirmek istediğinizi düşünün. O konuda iş bulma isteğiniz var. Boğaziçi Üniversitesi'nin bir eğitimini gördünüz. CV'nizde iyi bir etki bırakacağını düşündünüz. Ama ücret 30 bin TL. Verir miydiniz?

Başka bir durumda Excel eğitimi almak istiyorsunuz. Excel'i öğrenemeyeceğiniz yer yok. En kötü gidip Youtube'dan öğrenirsiniz. Bu durumda gidip 2 bin TL verip iyi bir üniversiteden belge alarak eğitim alır mıydınız? Cem Yılmaz gibi parayı basıp "öğretin" der misiniz?

Bunun başka boyutları da var. Gidip ABD'de pilotluk eğitimi alan da var. Bir ara şeflik eğitimi popülerdi. Sınırlama yok. Hepsini yazabilirsiniz. Teşekkür ederim.
(10) 

Anlamadığım İngilizce email

dissendium #1579613 
Merhaba. Email şu.

We hope this email finds you well. We are excited to inform you that your application has been received and we would like to invite you to the next step of our hiring process.

As part of our innovative approach to recruitment, we have a video interview step where we ask candidates to answer three simple questions in English. This is a great opportunity for us to get to know you better and for you to showcase your skills and personality in a more personal way than a traditional resume or cover letter allows.

Please don’t worry about being perfect; we are interested in getting to know the real you. We understand that speaking on camera, especially in a non-native language, can be daunting, but we want to reassure you that this is a relaxed process. You can record your responses as many times as you like until you are satisfied with your answers.

We look forward to seeing your responses and learning more about you. If you have any questions or need further clarification, please do not hesitate to contact us.

Thank you for your interest in our company and for taking the time to participate in this step of the application process.

*

3 soru söylenmemiş. Bu soruları ben mi bulacağım? Bu şekilde bir tecrübesi olan var mı? Teşekkür ederim.
(14) 

Başarılı olmak için az uyumak

dissendium #1576986 
Merhaba. Kendini geliştirmek, çalışmak için az uyuyan var mı? Belirli bir süre (6 ay olabilir) yapıldığında bir zararı olur mu? Lisede, üniversitede, iş hayatında bunu uygulamış olan var mı? İşe yaradı mı? Sağ olun.
(5) 

Deterjan üreticisine dava açmak

dissendium #1576927 
Merhaba. Uzun süredir kaşıntı şikâyetim vardı. Burada da sormuştum. Uyuz şüphesiyle acile ve özel hastaneye de gitmiştim. Bir aydan uzun sürdü. Bir anda bunun deterjandan, yumuşatıcıdan kaynaklanabileceği aklıma geldi. Dr. House sahnesi yaşadım resmen. Gerçekten de şikâyet yumuşatıcı kullanımından sonra başladı. Daha önce yoktu. Ailede herkeste kaşıntı var. Tek mantıklı seçenek bu çıkıyor. Üstüne dermatolojik olarak onaylanmıştır yazılmış. Eniştesine mi onaylatmış üretici. Ne test raporu var ne başka bir şey. İnternette de bir sürü şikâyet buldum. Bu alerjiyi destekleyen. Hatta kaşıntı sonrası kabarcıkların görüntüsü bile aynı. Kardeş burası ABD değil dediğinizi duyar gibiyim ama insan sağlığı bu kadar değersiz olmamalı. Dava açsam mı? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Sağ olun.
(4) 

KPSS soruları

dissendium #1576906 
Merhaba. KPSS'den 85 üstü puan almış arkadaşlara sorularım var.

1. Sınavda çözdüğünüz derslerin sırası nasıldı?

2. Türkçe ve matematik için kaç dakika ayırdınız?

90 üstü hedefleyen birine neler önerirsiniz?

Bir de soru bankasıyla uğraşmadan sadece deneme çözsem olur mu? Sağ olun.
(3) 

Tablet uygulama önerisi

dissendium #1576816 
Merhaba. Bir tablet aldım. İlk tabletim. Hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? Ders çalışmak için kullanacağım. Not alma uygulaması önerir misiniz? Sağ olun.
(8) 

Kamera açık sınav yapıyor musunuz

dissendium #1576727 
Merhaba. Bir iş için İngilizce sınavı gönderilmiş. Kamera açık olacakmış. Bu bana saygısızlık geliyor. 30 yaşındayım. Bu yaşta ne yapabilirim. Çocuk olsam anlarım. Prensibime aykırı geliyor. Siz bu tip şeyleri kabul ediyor musunuz? Siz yapar mıydınız?
(4) 

Çiçek Sepeti, satıcıyı şikâyet etmeli miyim

dissendium #1576681 
Merhaba. Çiçek siparişinde 7 çiçek yazıyordu. 6 çiçek göndermiş satıcı. Bir de göndermeden önce onay için fotoğraf göndermedi satıcı. Direkt araca verilmiş. 1 çiçekten kâr mı edecek satıcı? Şikâyet etmeli miyim? Siz şikâyet eder miydiniz? Sağ olun.
(2) 

Araba kiralamam mantıklı mı

dissendium #1576630 
Merhaba. Ehliyetimi 2022 yılında aldım. Boş zamanım olunca özel ders alıyorum. Bir saat 550 TL. Belirli bir noktaya geldim sayılır. Bundan sonra araba kiralamam mantıklı olur mu yakıtı düşününce? 2 3 saat kullanmak daha iyi olur.
(2) 

Dolap montajı sorusu

dissendium #1576446 
Merhaba. Dolabın arka plakasını monte ederken çivinin yamuk olması nedeniyle sunta az çatladı. Beyaz kaplaması attı. Bunu nasıl bir macunla kapatabilirim? Bir adı var mı?

Bir de bu plakada iki çivi arasında boşluk kalıyor ve hafif bombe oluyor. Bunu hangi yapıştırıcıyla yapıştırabilirim?

Sağ olun.
(2) 

Dolap rafı koruyucu

dissendium #1576441 
Merhaba. Dolabın rafı, çekmecesi için taban olarak ne kullanılıyor? Islak mendille silinebilen bir malzeme olursa iyi olur. Sağ olun.
(1) 

Şu kedinin cinsi ne

dissendium #1576342 
Merhaba. Kediden anlayan varsa şu kedinin cinsi nedir? Sağ olun.

www.instagram.com
(5) 

Telefonu kalemle kullanan var mı

dissendium #1576250 
Merhaba. İş ve ders için telefonu çok kullanıyorum. Not almak için kalem almayı düşündüm. Telefonu kalemle kullanan var mı? Memnun musunuz? Marka önerir misiniz kalem için? Bir süre sonra kenara atmak istemem. Ucuz bir şey değil. Sağ olun.
(4) 

Oda kokusu giderme

dissendium #1576220 
Merhaba. Pazar günü küf temizleyiciyle odamın iki duvarını temizledim. Gündüz işte olduğum için havalandıramadım. İşten gelince 1 saat havalandırdım. İki gündür koku gitmiyor. 750 ml sıkmıştım. Nasıl gider bu koku? Sağ olun.
(7) 

Çikolata bağımlısı mıyım

dissendium #1576173 
Merhaba. Her gün çikolata yemek istiyorum, yiyorum. Bugün gidip Milka aldım. Neredeyse hepsini bitirdim. Aklıma Antep fıstıklı baklava geliyor gün içinde. Geçen profiterol yemiştim. Kaliteli lokum da seviyorum bu arada. Bir gün hasta olmaktan korkuyorum. Geçen alerji çıkmıştı. Günlerce kaşınmıştım. Sorunum ne olabilir? Ne yapmam gerekir? Bir de sevmediğim tatlıyı yemem. Gidip ucuz, kalitesiz çikolata almam, yemem. Bu konuda parayı düşünmüyorum. Sağ olun.
(9) 

Sevgilinizi aldatır mısınız

dissendium #1576109 
Merhaba. Sevgilinizi, eşinizi cinsellik olarak aldatır mısınız? Aldattınız mı? Aldattığınızı söylediniz mi?
(1) 

Arap alfabesi öğrenmek

dissendium #1575898 
Merhaba. Arapçaya merak saldım bu ara. Arapça yazılmış şeyleri Latin alfabesine dönüştürmeyi öğrenmek istiyorum ilk aşamada. Bunun için basit bir anlatımı olan kaynak önerir misiniz? Sağ olun.
(3) 

Yeni maaşın açıklanmama nedeni

dissendium #1575861 
Merhaba. İşveren yeni maaşı neden açıklamıyor? Bunun işverene bir katkısı mı var? Hesaplamanın zor olduğunu düşünmüyorum.
(6) 

Kaş çatmak

dissendium #1575826 
Merhaba. Bazen kaşlarımı çatıyorum. İşte otobüste. Alışkanlık olmuş. Kırışıklık oluşmuş az da olsa. Bundan nasıl kurtulabilirim? Sağ olun.

Edit

Kırışıklıktan değil kaş çatmasından nasıl kurtulabilirim?
(2) 

Borsa yüksekken ne yapıyorsunuz

dissendium #1575775 
Merhaba. Alım satım yaptığım hisseler bir süredir yüksek. Bu seviyelerden terste kalırım korkusuyla alım yapmıyorum. Her an çakılacakmış gibi geliyor. Uzun süre bekle deseniz geçen yılın en yüksek sevilerinde şu an. Bu durumda ne yapıyorsunuz? Altına geçmek mantıklı olur mu? Risk alıp bu seviyelerden hisse alımı yapıyor musunuz? Sağ olun.
(3) 

Finans departmanı borsada işlem yapıyor mu

dissendium #1575490 
Merhaba. Yakın zamanda muhasebe kursu bitirdim. Kursta öğrendiğim kadarıyla işletmeye kaynak bulma amacıyla borsa da değerlendiriliyor. Bir şirkette gerçekten finansçı biri hisse alıp satıyor mu? Buna kendi mi karar veriyor? Bir nedenle hisse çok düşerse şirket sahibi buna nasıl tepki veriyor? Sağ olun.
(4) 

Borsa sorusu

dissendium #1575331 
Merhaba. Borsadaki T+2 süresi verimsizliğinin bir çözümü var mı? 2 gün nakit olmadığı için alım fırsatları kaçıyor. Yeni olduğum için bilmediğim bir yolu olabilir mi merak ettim. Bunun T olarak gerçekleşme durumu yok mu? Bu motivasyon düşürücü bir şey değil mi? Siz 2 gün ne yapıyorsunuz?
(9) 

Almanya yüksek lisans

dissendium #1575288 
Merhaba. Almanya'da bir üniversiteye yüksek lisans için başvursam kabul alma şansım nedir? Makine mühendisiyim. Ne kadar harcama yaparım tahmin olarak? Bir de yüksek lisans süresince çalışma şansım olur mu?
(2) 

Varis tedavisi/ameliyatı

dissendium #1575126 
Merhaba. Askerlik yaparken nöbet tutmaktan sol dizime yakın bir yerde varis oluştu. Bunu uzun süredir ihmal ediyorum. Askerliğimi 2019 yılında yapmıştım. Şimdi bunun için doktora gitmek istiyorum ama öncesinde bilgi almak istedim. Varisin ameliyatla tedavisi sonrası iyileşme, işe dönme süresi ne kadar oluyor? Çevremde hiç yok. Ondan soramadım. Teşekkür ederim.
(7) 

Ağız kokusu önleme

dissendium #1575116 
Merhaba. Dişlerimi düzenli fırçalıyorum. Sigara kullanmıyorum. Ama ağzımda bir tatsızlık oluyor. Ağız bakım suyu denedim ilk defa ama hiç beğenmedim. Ağız dokusunu nasıl yüzde yüz önleyebilirim?
(3) 

Şarjlı diş fırçası önerisi

dissendium #1575047 
Selamlar. Şarjlı diş fırçası almak istiyorum. Hangisini önerirsiniz? Siz hangisini kullanıyorsunuz? Sağ olun.
(2) 

İmza nereye atılır

dissendium #1574985 
Selamlar. Özelde çalışıyorum. Memur değilim. İmza atmam gerektiğinde nedense adımın alt kısmına atıyorum. Askerde yazıcıydım. Adın üst kısmına atılıyordu. Özelde bunun bir temeli var mı? Kaynak paylaşabilir misiniz? Sağ olun.o
(1) 

Nereden dolap alabilirim

dissendium #1574934 
Merhaba. Trendyol'dan masa almıştım. Memnun kaldım. Şimdi de dolap almak istiyorum. 3 4 bin olanlar suntalam. Mağazadan almak daha ucuz mu olur? Sağ olun.
(3) 

İş ilanları durgun mu

dissendium #1574874 
Merhaba. Az iş bakayım dedim. Ne var ne yok. Başvurdum 3 5 yere. CV'me bakmadı bir yer. Kısa sürede görüntülenme alıyordum. Çalışıyor olmak dezavantaj mı yeni yerler için?
(3) 

Yatırım yaptığınız yabancı borsalar neler

dissendium #1574694 
Merhaba. Yatırım yaptığınız yabancı borsalar neler? TL'nin dolar ve euro karşısındaki durumu dikkate alındığında hangi borsa yatırım yapmak için ucuzdur? Brezilya borsası olabilir mi? Sağ olun.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık