Giriş
(2)

Yüksek Lisans Bilgi Rica

465ff
Selamlar,Sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans yapmak istiyorum. aklımda Galatasaray, İTÜ ve YTÜ var. bu üniversiteler hakkında bilgisi olan varmıdır? hangisini tavsiye edersiniz? harçlar ne kadar? ikinci öğretimde bedel değişiyordu sanırım.verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
Selamlar,

Sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans yapmak istiyorum. aklımda Galatasaray, İTÜ ve YTÜ var. bu üniversiteler hakkında bilgisi olan varmıdır? hangisini tavsiye edersiniz? harçlar ne kadar? ikinci öğretimde bedel değişiyordu sanırım.

verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler
0
465ff
(17.05.12)
hangi alanda yapacağına göre değişir ama genel olarak sosyal alanlarda galatasaray teknik üniversitelere göre daha iyidir.
0
bilan
(17.05.12)
sosyal bilimler enstitüsünde yüksek lisans yapmak diye bir şey yoktur. hukuk yüksek lisansı da sosyal bilimler'e bağlıdır, fransız edebiyatı da. hangi bölümde yapmak istediğinizi biliyor olmanız gerek.
0
fapple
(17.05.12)
(1)

Askerlik için Küçükyalı'da Sınava Gireceğim

465ff
nasıl gidebilirim? araç ile gitsem nasıl giderim?sınav günü neler yapılır? çok uzun süre beklemek gerekiyormuş sanırım.tavsiyeleriniz nelerdir?
nasıl gidebilirim? araç ile gitsem nasıl giderim?
sınav günü neler yapılır? çok uzun süre beklemek gerekiyormuş sanırım.
tavsiyeleriniz nelerdir?
0
465ff
(30.03.11)
kucukyali'da 2. veya 3. gun ya da ogleden sonra giderseniz o kadar cok beklemek gerekmeyebilir. sozlukte onceki donem sinavlarinin basliklari icinde kucukyali diye aratin.
0
ainothia
(30.03.11)
(2)

Çocuklar duymasın dizisinde Haluk'un taktığı saat

465ff
soru yukarıdadır. bir dizi de en uzun süre kullanılan aksesuar olduğunu farkettim.saat güzel de görünüyor. yardımlarınız için teşekkürler
soru yukarıdadır. bir dizi de en uzun süre kullanılan aksesuar olduğunu farkettim.
saat güzel de görünüyor.

yardımlarınız için teşekkürler
0
465ff
(28.03.11)
Bir ara welder taktigini gormustum
0
ayhsegul
(28.03.11)
u-boat zaten welderde alt markası
0
beckett
(28.03.11)
(7)

İç gıcıklayan zeka soruları

465ff
bildiğiniz insanı geren, mantıklı ama iç gıcıklayıcı sorular varmıdır?
bildiğiniz insanı geren, mantıklı ama iç gıcıklayıcı sorular varmıdır?
0
465ff
(04.02.11)
iç gıcıklayıcı ne demek?

edit : daha doğrusu iç gıcıklayıcı zeka sorusu nasıl olur?
0
cakabo
(04.02.11)
www.egonomik.com


ufak bi tane buldum ben
0
dynamo
(04.02.11)
google'ın mülakatlarında sorulanlar vardı. on tane üst üste yapmış adamlar. onları bir araştır derim.

buldum bile: www.businessinsider.com
0
sen git ben geliyorum
(04.02.11)
örn:

sabit bir hızla giden aracın içindesiniz (90 km hızla giden bir otobüsde olduğunuzu düşünün). oturduğunuzu varsayalım. elinizde bozuk para var ve parayı havaya fırlatıyorsunuz yazı tura gibi. para nereye düşer? fırlattığınız gibi elinize mi? ya da arkaya mı? neden?
0
🌸465ff
(04.02.11)
bir kitap var cambridge mi harvard in mi ne tam hatirlamiyorum, iste oyle bir okullarin mulakat sorulari.
su aralar kitapcilarda var hep.

ornek,

musa gemisine kac cesit hayvan almisti?

boyle cin sorular oldugu kadar, daha yoruma acik sorular da var. ve cevaplari elbette.
0
leci
(04.02.11)
zeplich
(04.02.11)
geometrik şekiller iç gıcıklayıcı geliyorsa :
www.web-books.com
0
weeping guitar
(04.02.11)
(12)

Bilmece mi desem ne desem ama fizik sorusu olduğu kesin

465ff
bindiğim otobüsler çok kalabalık olduğundan bir türlü deneme fırsatım olmadı. sorum şudursabit bir hızla giden aracın içindesiniz (90 km hızla giden bir otobüsde olduğunuzu düşünün). oturduğunuzu varsayalım. elinizde bozuk para var ve parayı havaya fırlatıyorsunuz yazı tura gibi. para nereye düşer?
bindiğim otobüsler çok kalabalık olduğundan bir türlü deneme fırsatım olmadı. sorum şudur

sabit bir hızla giden aracın içindesiniz (90 km hızla giden bir otobüsde olduğunuzu düşünün). oturduğunuzu varsayalım. elinizde bozuk para var ve parayı havaya fırlatıyorsunuz yazı tura gibi. para nereye düşer? fırlattığınız gibi elinize mi? ya da arkaya mı? neden? açıklamasını da yapabilecek dahiler varsa memnun olurum
0
465ff
(03.02.11)
çok tartıştığımız bi konu arkadaşlarla :D

sabit hızla gidiyorsa araç, yine eline düşer. Ancak araç ivmeli hareket ediyorsa, örneğin hızlanıyorsa biraz daha arkana düşer.
0
Manert
(03.02.11)
eline düşer. paranın ilk hızı senin ilk hızına eşit çünkü. yani o da göreceli olarak otobüsün hızı oluyor.
0
loveinaflipbook
(03.02.11)
galiba eline düşer,eylemsizlik prensibine göre olamsı lazım ama başka şeyler de işin içine giriyor olabilir.
0
nekodunlangafana
(03.02.11)
daima eline düser. otobusun icindeki havada otobüsle beraber hareket ettiği icin paranın otobuse gore hızı 0 dır. ama elini camdan dısarı cıkarıp da parayı at bakalım eline düser mi ? asla ( cok yukarıya atmadıysan belki ) cunku daima yatay yönde yavaslayan hareket yapar.
0
platoniclover
(03.02.11)
yani paranın hızı otobüsün hızına eşitmidir? hava da bile olsa?
0
🌸465ff
(03.02.11)
otobusun icinde otobuse esittir paranın hızı
0
platoniclover
(03.02.11)
eşittir ama havada kalkma süresi arttıkça yavaşlar bu bir.

iki, para havadayken otobüs keskin bir şekilde ivmelenirse arkaya düşer.

edit: yavaşlamaz demiş olabiliriz daha önce çünkü yavaşlamasına sebep olacak bir sürtünme faktörü yok, otobüs içerisindeki hava da aynı hızda olduğu için. evet yavaşlamayabilir durum bu. ikinci seçenek hala geçerli.


edit2:
durumu biraz açıyorum. şimdi biz biz otobüsteyiz. otobüse göre sabit olduğumuza göre otobüsle aynı hız ve ivme değerlerine sahibiz. yani otobüsün hızı neyse bizim hızımız da o. zaten eylemsizlik faktörüne karşı koymak için otobüsün ve oturduğumuz koltuğun bize uyguladığı baskı, yani otobüsün benzin yakmasına sebep olan şey bize bu hızı kazandıran.

para elimizde. para bize göre sabit. otobüs hız kazanırken paranın bize uyguladığı eylemsizlik oldukça küçük, bu yüzden bunu bariz hissetmedik. ama para da bizle aynı hız ve ivme değerlerine sahip şu an sonuç olarak.

şimdi. parayı havaya attık. eğer otobüsün bir ivmesi var ise hızı sabit kalmaz zaten, ama önemli de değil. çünkü aynı ivme değerine para da sahip. dolayısıyla otobüs paranın havada kaldığı süre boyunca ne kadar hareket etmişse, para da o kadar hareket etmiştir. elimiz de o kadar hareket ettiği için çat diye elimize geri düşer.

dikkat edilmesi gereken nokta, otobüsün ivmesinin sabit olmasının gerekliliği. çünkü para havadayken otobüsün ivmesi artmaya devam eder ama paranın ivmesi yeterince artmaz. neden? çünkü hava gaz halinde bir madde olduğu için paraya yeterli baskıyı uygulayamaz. işte o zaman sorun çıkar.

yani tek koşulumuz var: para atıldığı an otobüsün ivmesi para düşene kadar sabit olarak kalacak.

bu arada paranın ivmesinin havada niye düşmediğini de belirtelim, çünkü bir kuvvet yok. ivmenin artıp azalması için net kuvvete ihtiyacımız var. hava sürtünmesi normalde paranın ivmesini düşürürdü(açık havada), ama otobüsün içerisindeki hava otobüsle beraber hareket ediyor ve aynı ivmeye sahip.
0
cro magnon
(03.02.11)
ikinci sebep eylemsizlikten kaynaklanıyor heralde. ani bir fren yaparsa da öne düşer.
0
platoniclover
(03.02.11)
peki otobüsün içinde uçan sinek normalden daha fazla enerji mi harcıyordur? buyur burdan yak
0
kelimeyounu
(03.02.11)
hava ortamı olayı doğru değğildir.otobüsün içi uzay boşluğu da olsa yine elinize düşer.
ancak otobüse göre hızın 0 olduğu bir gerçektir.
şunu da unutmamak lazım siz havaya attıınızda aslında otobüsün ilerleme yönüne göre 90 km hızla iler doğru da atmış oluyorsunuzi
dolayısıyla yerdeki bir gözlemciye göre hem ileri hemde havaya atılmış oluyor. ama otobüs içinde göreli hız sıfır old için sadece havaya atılmış gibidir.
0
Google01
(03.02.11)
@kelimeyounu bence daha fazla harcamaz. bu konuda cok emin değilim ama otobusun icindeyken otobus durmus ya da hareket etmis onemli değil. fakat su turist otobusleri vardır ustu acık onlar icin gecerli olabilir.
0
platoniclover
(03.02.11)
sinek olayını gözlemledim .sinek araç hızında değil içinde bulunduğu hava kütlesine göre hareket ediyordu.(hava kütlesi araç hızında dır ancak çevresel şartlar etkili)kapı açılınça hava kütlesi hareket edince sinekte eylemsiz olarak kütleyle beraber yer değiştiriyor.veya çukura girince araç ,sinek hava kütlesinin içinde bir miktar yükseliyor gibi geliyor .
0
keller
(03.02.11)
(2)

budget.com ya da arac kiralayan diger firmalar

465ff
Duyuru sakinleri hic bu firmadan arac kiraladinizmi nasildir? 3 gunluk arac kiralayacagim. Tavsiye edeceginiz firmalar varmi? Ve ilkkez arac kiralayacagim nelere dikkat etmeliyim.Yardimci olursaniz cok sevinirim
Duyuru sakinleri hic bu firmadan arac kiraladinizmi nasildir? 3 gunluk arac kiralayacagim. Tavsiye edeceginiz firmalar varmi? Ve ilkkez arac kiralayacagim nelere dikkat etmeliyim.
Yardimci olursaniz cok sevinirim
0
465ff
(05.10.10)
hertz vardi fiyatlari uygundu. mali sınırlılık diye bisey cikti simdi. kaza durumunda neler dahil onu bir sor. tek surucu olayi var. bi de alkollu kullanma.
0
helenart
(05.10.10)
kiralık araç kaskosu olsun ki kaza anında hasar giderilirken arabanın kirasını senden almasınlar.
0
ceo
(05.10.10)
(4)

Askerlik Sorunsalı - Uzar mı? Kısalır mı?

465ff
duyurucular benim ve pek çok duyurucu için önemli olduğunu düşündüğüm bir konuyu açmaya ve sizden fikir almaya karar verdim. (üniv mezunuyum)sizce bu askerlik ne olacak? ne zaman uzar? uzaması gündemdeyken askere gitmek mantıklımıdır? ya da tecil ettirmeye devam mı edeyim. yaş da oldu 27 iyi de bir
duyurucular benim ve pek çok duyurucu için önemli olduğunu düşündüğüm bir konuyu açmaya ve sizden fikir almaya karar verdim. (üniv mezunuyum)

sizce bu askerlik ne olacak? ne zaman uzar? uzaması gündemdeyken askere gitmek mantıklımıdır? ya da tecil ettirmeye devam mı edeyim. yaş da oldu 27 iyi de bir işim de var.

kişisel fikrim herkes için eşit askerliğin adaletsiz olduğu yönünde sonuçda yıllarca dirsek çürüttük. ama böyükler böle karar vermiş ne gelir elden. fikirlerinizi bekliyorum.

hatta "Git", "Gitme" diye bile yazabilirsiniz.

herkese hayırlı tezkereler
0
465ff
(16.09.10)
Bir an önce git kurtul.
0
nesenbilneben
(16.09.10)
senin gelecek planlarını, işindeki durumunu konumunu, işinle ilgili planlarını vs. kimse bilemeyeceği için git yada gitme yazsada arkadaşlar çok sağlıklı olmaz. sen sadece şuna karar vereceksin şu anda mı 6 (hatta 5) aylık bir ara seni çok etkiler kariyer vs olarak yoksa 2 yıl sonra olası bir 9 aylık ara mı? bu şekilde en doğru kararı verirsin.
0
pposeidon_1
(16.09.10)
Dirsek çürütmüşsün ama hala "herkez" yazıyorsun, neyse.. Soruna gelince, yasa tasarısı meclise sunulmuş ve ilk görüşülecek tasarılar arasındaymış. Detay: www.borsagundem.com
0
mytonn
(16.09.10)
ben askerliğimi yapmadığım sürece kısalmaz(uzayabilir). evet bu kadar da iddialıyım...

yine de gitme derim, gitmeyin arkadaşım.
genel bir kaç şey yazmak isterim; kaçmak, kaytarmak için binbir yol ararlar en sonunda gidince de erkeklikten dem vururlar(askere gitmeyene kız vermezler). Erkek gibi gitmiyorum deyin yiyorsa... giderkenki "Vatan millet sakarya" kısmına hiç girmiyoum zira askere gidip de böyle döneni görmedim. "Askerlik adamı vatana düşman eder" diyenine rastladım ama...
0
late viper
(16.09.10)
(5)

FIAT Linea'yı nasıl bilirsiniz?

465ff
sorum yukarıdadır. haftasonuna kadar karar vermek gerekiyor. kullanan ya da kullanan bir yakını olan varsa ve her açıdan anlatıp cevap vermeye çalışırlarsa bir garibanı mutlu etmenin sevabına erişir:)
sorum yukarıdadır. haftasonuna kadar karar vermek gerekiyor.
kullanan ya da kullanan bir yakını olan varsa ve her açıdan anlatıp cevap vermeye çalışırlarsa bir garibanı mutlu etmenin sevabına erişir
:)
0
465ff
(16.07.10)
o kasa motora ağır geliyor. araba gitmiyor.onun haricinde fiat işte..
0
cirkinkizyokturazvotkavardir
(16.07.10)
görüntü var ses yok :))
fiat işte
0
.aylin.
(16.07.10)
arkadaşım iş için kullanıyo ayda bir servisde diyelim sadece görüntüsü var... allahdan şirket karşılıyo dıyo kendisi...
0
mavi kız
(16.07.10)
tekerlegi var gidiyo, çok düşünmemk lazım, parçalarıda ucuz, daha iyisini alamıyosan al gitsin.
0
Afro the cat
(16.07.10)
şirket arabası olur ancak

(bkz: eczacıbaşı)

para verip alınacak bir araba değil...
0
deeperdown
(16.07.10)
(3)

google chrome da youtube

465ff
Firefox'da dammy server kullanarak youtub'u açabiliyorum. Google Chrome'da bunu nasıl çalıştırabilirim? ilkokul talebesine ders anlatırcasına anlatabiliecek cengaver varmıdır?
Firefox'da dammy server kullanarak youtub'u açabiliyorum. Google Chrome'da bunu nasıl çalıştırabilirim?

ilkokul talebesine ders anlatırcasına anlatabiliecek cengaver varmıdır?
0
465ff
(27.05.10)
open dns. chrome, firefox, opera, i.e. hiç farketmez hepiciğiyle birden açarsın. internette resimli anlatımı var. google'a open dns youtube yazınca çıkıyo.
0
ounr
(27.05.10)
dns ayarlarinizi degistiriniz.
0
0dy
(27.05.10)
jacker felan ne yüklediysen kaldır onları. sadece google dns yada open dns bişey kullan girer.

dns ayarlarını
208.67.222.222
208.67.220.220
yapabilirsin bu olmazsa
208.67.220.220
208.67.222.222 'yi deneyebilirsin.
0
kiral
(27.05.10)
(6)

Ekşi Duyuru, Moderatöre Öneri, Rica Lütfen vs

465ff
Sayın Moderatörbu üst tarafta kırmızı ve turuncu renklerle belirtilen ve uzun süre üst tarafta kalan duyurular uzadıkça uzuyor. belirli sürelerde silinmesine rağmen sayfanın neredeyse yarısı turunu kırmızı. bu duyurular azaltılamaz mı? ya da sayfanın en altına açılsa biz de her açtığımızda görmesek
Sayın Moderatör

bu üst tarafta kırmızı ve turuncu renklerle belirtilen ve uzun süre üst tarafta kalan duyurular uzadıkça uzuyor. belirli sürelerde silinmesine rağmen sayfanın neredeyse yarısı turunu kırmızı. bu duyurular azaltılamaz mı? ya da sayfanın en altına açılsa biz de her açtığımızda görmesek daha iyi olmaz mı? ya da kırmızılar üstte kalsın turuncular alta alınsın

ne dersiniz?

destekleyen arkadaşlarımız haklısın, aynı şeyi düşünüyoruz, emeğine sağlık gibi şeyler yazabilirler.

teşekkürler
0
465ff
(01.04.10)
e onların amacı o zaten, renk olsun diye değil ki. önemli, öncelikli olduğu için en üstte gözüksün diye. alta alınırsa ne anlamı kalır? zaten kan duyuruları da öncelikli duyurular da belirli bir günden (mesela 1 hafta) sonra aşağı alınıyor. bakarsanız en eskisi 4 günlük zaten. o kadar da dursun ki öncemli, öncelikli olmasının anlamı olsun. 2 saat durursa kim görür onu?
0
kibritsuyu
(01.04.10)
chrome kullanıyorsanız adthwart eklentisiyle kurtulabilirsiniz onlardan.

img16.imageshack.us
img413.imageshack.us
0
galadnikov
(01.04.10)
mouse tekerini azıcık aşağı yuvarlamak kimseye zarar vermez. bi gün acil bi duyuru açarsanız sizin de ihtiyacınız olabilir bu özelliğe.
0
jangara
(01.04.10)
aslında bir noktada haklısınız. şöyle ki,

* kan aranıyor duyurularında eğer kanın hangi güne kadar gerekli olduğu söylenirse o güne kadar tutuyoruz. örneğin ameliyat perşembe günü olacaksa o duyuruyu ertesi haftaya kadar tutmanın bir alemi yok ama arkadaşlarımız unutuyorlar bunu yazmayı. o zaman da 5 gün üstte kalıyor.


* diğer turuncu duyurular ise, mahiyetine göre 3 ya da 5 gün yukarıda tutuluyor.

Peki neden bu kadar çok turuncu duyuru var?
Çünkü genelde, duyuru bir müddet yukarıda kalabilir mi diyenleri geri çevirmiyoruz. Ama elbette bir süre sonra, her şeyde olduğu gibi, duyuruda da işin boku çıkıyor ve herkes, her duyurusunun yukarıya taşınmasını istiyor.

O zaman ne yapacağız?
Herkes sağduyulu davranacak ve her duyuru için lütfen bunu yukarıya alın demeyecek. İşi bitenler de, işinin bittiğini haber verecek ya kendisi silecek duyurusunu ya da bize mesaj atacak, biz de tekrar normal hale getireceğiz.
0
kahvegibi
(01.04.10)
oncelikli duyurular antin kuntin duyurular olmadigi icin yer isgal etmesi beni hic rahatsiz etmiyor.
insanlarin ev arama duyurulari da benim aciliyetim olmasa da, baskasinin onceligi mahiyetinde. cok fazla duyuru girisi oldugu icin onceliklerin de o oranda artmis olmasi bence kacinilmaz. oluversin o kadari da.
0
pyro clustic flow
(01.04.10)
yanlış anlaşılmasın lütfen ben de karşı değilim ancak benim için turuncu duyurular aciliyeti düşük duyurulardır ve onları üst basamaklarda görmek istemem. kırmızılar acildir dursunlar hiç bir sakıncası yok.

sadece bir eleştiri yapmak istedim. ancak önemli olan sadece eleştiri yapmak değil aynı zaman da çözüm önerisini de beraberinde getirmektir.

bu nedenle benim önerim kırmızılar top duyuru turuncular da aşağı ltfn
0
🌸465ff
(01.04.10)
(2)

Çok Zor Bir Soru Soracağım

465ff
Digital Signage alanında Türkiyede çalışan bir firma biliyormusunuz? merkez ankara olursa süper olur. Digital Signage basit tarifi: şu alışveriş merkezlerinde gördüğünüz LCD lerin içinde reklam, haber, hava durumu gibi bilgileri veren yazılımın ta kendisi
Digital Signage alanında Türkiyede çalışan bir firma biliyormusunuz? merkez ankara olursa süper olur.

Digital Signage basit tarifi: şu alışveriş merkezlerinde gördüğünüz LCD lerin içinde reklam, haber, hava durumu gibi bilgileri veren yazılımın ta kendisi
0
465ff
(12.03.10)
Koçsistem. İstanbul gerçi.

(bkz: Pixage)
0
lex
(13.03.10)
emin olmamakla beraber niceye group da yapıyor sanırım.
0
girl in a coma
(13.03.10)
(1)

Oracle'nin Türkiye deki İş Ortaklarını bilen var mı?

465ff
sorum başlıktadır. ,Not: Oracle, Kurumsal Kaynak Planma (ERP) Alanında faaliyet gösteren Dünyanın en büyük yazılım firmalarından biridir.
sorum başlıktadır. ,
Not: Oracle, Kurumsal Kaynak Planma (ERP) Alanında faaliyet gösteren Dünyanın en büyük yazılım firmalarından biridir.
0
465ff
(03.03.10)
Oracle Turkiye tel:
0800 211 0 444 / 0212 329 6839

Ayrıca, "experteam","bilişim" vb firmalar da oracle erp konusunda çözüm sunmaktadır.
0
zeki baba
(03.03.10)
(5)

ADSL Başvurusu Smile mı? yoksa TTnet mi?

465ff
selamlar, ADSL için başvuracağım Smile mı almak mantıklı yoksa ttnet mi? bir de 8MB iyi bir hızmı? anlamamda bu işlerden bu hız konusunu anlatacak olan duyarlı arkadaşlar için anlama rahatlığı bakımından diyelimki 3dk lik bir şarkı indiriyorum kaç dk sürer gibi anlatırsa sevinirim. herkez bilgisayar
selamlar, ADSL için başvuracağım Smile mı almak mantıklı yoksa ttnet mi?
bir de 8MB iyi bir hızmı? anlamamda bu işlerden
bu hız konusunu anlatacak olan duyarlı arkadaşlar için anlama rahatlığı bakımından diyelimki 3dk lik bir şarkı indiriyorum kaç dk sürer gibi anlatırsa sevinirim.
herkez bilgisayardan anlamaya biliyor:)
0
465ff
(10.11.09)
teorik olarak saniyede 700-800 kb ileçeker. 3dk lık bir şarkının yaklaşık 6 mb olduğunu düşünürsek

6*1024/700 = 8.7 saniyeye tekamül eder.
600 mb'lik bir film ise 870 sn yani 14.5 dk'da iner.
0
ocanal
(10.11.09)
çok ciddi anlamda fiyat farkları yok hatta ikiside aynı fiyat bildiğim kadarıyla. ayrıca şöyle bir durum varki smile, biri vb firmalara türktelecom hat verdiği için hız olarak veya altyapı olarak türktelekoma bağlı bu firmalar hatta şöyle bir dezavantaj olabilir (olurmu bilmiyorum sadece ihtimal) şimdi diyelim telecomda 20 port var bunların 10 tanesini 5 farklı firmaya dağıtmış olsun her firma 2 port kullanır (port mu hat mı demek uygun yaa? neyse) 2 porta yüklenecek 100 kullanıcı olsa port başına 50 kullanıcı eder ama telekom aynı kullanıcı sayısını elindeki 10 porta böleceği için port başına 10 kullanıcıya hizmet verir yoğunluk düşük verimlilik yüksek olur diye düşünüyorum...

benim tavsiyem eğer bulunduğun semt uygunsa fiber net al.
0
pposeidon1
(10.11.09)
8mbit alırsın ama sen 8mbit görür müsün bilinmez.
altyapıyla, santrale uzaklıkla ilgili. ben ttnet'ten alırdım.
0
sutlu nescafe
(10.11.09)
neden biri adsl istemiyorsun...
bende biri adsl var, abone olduğumda piyasadaki en pahalı modemi hediye ettiler, ayrıca müşteri hizmetleri de mükemmel çalışıyor, telefon ettiğimde 10saniyeden fazla beklemeden, operatöre bağlanabiliyorum (türkiyede ilk ve tek bence)
ttnet ise çok ilgisiz, ağabbeyim ttnet abonesiydi, bu hafta o da biriye geçti.
smile adsl kullanan kimseyi görmedim şimdiye kadar, onun için yorum yapamam
0
de jure
(10.11.09)
Ben TTNET 8 Mbit'e kadar olan tarifeyi kullaniyorum ve 6.950 Mbit goruyorum. Bu hiz tabiki de evinin santrale olan uzakligi ile olarak degisiyor. Evin santrale ne kadar yakin olursa hizin o kadar 8 Mbit'e yakin olur.

Diger ISP ler (telcom haric) TTNET'in alt yapisini kullaniyorlar. Yani hatlarda bi iyilestirme yapmalari mumkun degil. O ISP lerde bir sorun yasadiginda onlar da cozemez ise TTNET'e ticket aciyorlar.

Hiz konusuna gelirse, senin 8 Mbit hiza sahip olman internette ucman manasina gelmiyor. Soyle bi ornekle aciklayayim. Sen evine capi 10 cm olan bi su borusu cektin. Ama iski sana suyu 1 cm capindaki borular ile veriyor. Haliyle senin borunun capinin cok buyuk olmasindan dolayi suyun cok olmayacaktir. Karsi tarafta sana yuksek hizla gonderecek ki hizi hissedesin. Hizi ancak torrent'lerde hissedebilirsin... Yani 750 MB lik bir filmi 20 dk da indirdigimi bilirim
0
yilmazyildirim
(10.11.09)
(3)

Askerlik - Tecil Sorunsalı

465ff
Üniversiteden temmuz ayında mezun oldum. askerliği tecil ettirmek istiyorum. herhangi bişey yapmama gerek varmı? eve askerliğe çağrıldığıma dair bişey gelmedi ne yapmalıyım?şubeye gitmelimiyim?
Üniversiteden temmuz ayında mezun oldum. askerliği tecil ettirmek istiyorum. herhangi bişey yapmama gerek varmı? eve askerliğe çağrıldığıma dair bişey gelmedi ne yapmalıyım?
şubeye gitmelimiyim?
0
465ff
(02.11.09)
kasım'a kadar bekleyebilmeni takdir ettim. genelde okulun yolluyor askerlik şubene "biz bu çocuğu mezun ettik gerisi sizin" diye. şubene gidip tecil işlemini yaptırman gerekiyor.
0
jesters cap
(02.11.09)
fotoğrafını diplomanı falan götür şubene,orada muayene oluyorsun direkt 2 yıl tecil ediyolar.
0
karazindan
(02.11.09)
dün itibarıyle yoklama kaçağısın. 31 ekim sondu yoklamalar için. hakkında arama emri falan çıkarılacak üf bi sürü saçma iş.

diploman (geçici mezuniyet belgen), nüfus cüzdanın, 8-10 tane fotoğrafınla şubeye git de halletsinler tecilini.
0
karapolisnas
(02.11.09)
(3)

Barboros Bulvarı ozalit firması

465ff
Barboros bulvarından Beşiktaşa inerken İş bankasının yanında bir ozalitçi vardı büyük bir firma neydi adı
Barboros bulvarından Beşiktaşa inerken İş bankasının yanında bir ozalitçi vardı büyük bir firma neydi adı
0
465ff
(21.10.09)
Zeki
0
calendil
(21.10.09)
teknik servis?
0
humin zararlisi
(21.10.09)
necdet
0
bryan fury
(21.10.09)
(3)

en iyi balayı ve düğün mekanı (Kış Sezonu Ocak)

465ff
Ocak'da evlenmeyi planlıyoruz. en iyi mekan önerileriniz nerelerdir balayı içinbir de yemekli bir düğün olsun istiyoruz yaklaşık 100- 150 kişi bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz mekanlar varmıdır İstanbul için? Not: eğer biliyorsanız yaklaşık maliyeti belirtebilirmisiniztşk
Ocak'da evlenmeyi planlıyoruz. en iyi mekan önerileriniz nerelerdir balayı için
bir de yemekli bir düğün olsun istiyoruz yaklaşık 100- 150 kişi bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz mekanlar varmıdır İstanbul için?

Not: eğer biliyorsanız yaklaşık maliyeti belirtebilirmisiniz
tşk
0
465ff
(06.10.09)
Taksim de TRT nin orada Revan REstaurant var sanırım kişi başı 45-60 gibi bi rakam verirler tabi alkollü alkolsüz rakam değişir. bir ara konuş istersen.
0
pposeidon1
(06.10.09)
Küçükçekmecede Paşa Garden diye bir yer var. Aslında bahçesi daha güzel ama düğününüzün kış olması itibariyle mevcut olan kapalı kısmından faydalanabilirsiniz. 150-200 kişilik bir düğün vardı burada ve gayet güzeldi, yemekleri falan çok süper hatta. Fiyat olarak bir fikrim yok ama birçok menüsü var ve fiyat da buna göre değişiyordur muhtemelen. Bir arayın sorun derim.
www.pasagarden.com
0
meliannn
(06.10.09)
ben hep fransa'yi gezmek istemisimdir. tur sirketleriyle bir gorusmek gerekir balayi icin.
0
osuruklu
(06.10.09)
(2)

Çanakkaleye Tur Düzenlemek İstiyorum YARDIM lütfen

465ff
Selamlar,ekim ayı içerisinde çanakkale tur'u düzenlemek istiyorum. kalkış yeri istanbul olacak yaklaşık ekip'de 25 kişi ancak maliyeti ne tutar? nereler gitmek lazım? tur rehberini nasıl bulabilirim Çanakkalede bir bilgim yok. bilgisi olan arkadaşlar aydınlatıcı fikirlerini sunabilirlerse sevinirim
Selamlar,
ekim ayı içerisinde çanakkale tur'u düzenlemek istiyorum. kalkış yeri istanbul olacak yaklaşık ekip'de 25 kişi ancak maliyeti ne tutar? nereler gitmek lazım? tur rehberini nasıl bulabilirim Çanakkalede bir bilgim yok.
bilgisi olan arkadaşlar aydınlatıcı fikirlerini sunabilirlerse sevinirim
0
465ff
(23.09.09)
truvaya şehitliğe havalar iyiyse bozcaadaya gidilebir bence...bu saydığım yerlerin girişinde tur rehberleri var zaten
0
spy of soul
(23.09.09)
Çanakkale'de bu işi yapıyorum.Kalacağınız gün sayısına ve elbette bütçeye göre Gelibolu, Şehitlikler, Truva, Asos, Bozcaada,Gökçeada, Kazdağları, ve hatta Ayvalık turu yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için [email protected] adresini kullanın derim :)
0
45.27
(23.09.09)
(2)

msn konuşma penceresinde 1'den fazla kişiyle sohbet

465ff
Duyurucular,geçen bir arkadaşımda gördüm. tek konuşma penceresi içinde birden çok kişi için tab açmış konuşuyordu. yeni bir sürümmüdür bu yoksa eklentimidir?eğer link gönderirseniz müteşekkir olurum.teşekkürler
Duyurucular,

geçen bir arkadaşımda gördüm. tek konuşma penceresi içinde birden çok kişi için tab açmış konuşuyordu. yeni bir sürümmüdür bu yoksa eklentimidir?

eğer link gönderirseniz müteşekkir olurum.

teşekkürler
0
465ff
(08.09.09)
messenger plus yukleyip "sekmeli sohbetler" i aktif hala getirmeniz gerekiyor.

www.msgplus.net
0
dahicocuk
(08.09.09)
konuşmaya davet edebilyorsun,grup şeklinde konuşabiliyorsun. böyle bişey mi? yani herkes birbiriyle mi konuşuyor. yoksa bi kişi dier hepsiyle ayrı ayrı mı konuşuyor?
0
asıl cap ou pas cap benim ama şifremi unuttum
(08.09.09)
(8)

Simit yapılırken Pekmez kullanılırmı?

465ff
Duyurucular, Ankara ya da Konyaya yolunuz düşmüşse mutlaka sokakda satılan o gevrek simitlerin tadına bakmışsınızdır. İstanbulda yapılan simitler ordakiler gibi değil ne yazıkki bildiğin ekmek hamuru:) geçen gün bir arkadaşım simidi pişirmeden önce pekmeze batırdıklarını ve ardından fırına sürdükler
Duyurucular, Ankara ya da Konyaya yolunuz düşmüşse mutlaka sokakda satılan o gevrek simitlerin tadına bakmışsınızdır. İstanbulda yapılan simitler ordakiler gibi değil ne yazıkki bildiğin ekmek hamuru:)
geçen gün bir arkadaşım simidi pişirmeden önce pekmeze batırdıklarını ve ardından fırına sürdüklerini söyledi. doğrumudur?
Pekmez = Tatlı, Simit = Tuzlu
nasıl bir çelişkidir bu?
varmıdır bilen?
0
465ff
(01.09.09)
evet pekmez kullanılır gevrek yapımında (pardon simit lskjdsfkl). susam'ın yapışmasında ana maddedir. ayrıca tuzlu tatlı bir çelişki değil, zıtlığın mükemmel dansıdır. en basitinden fıstık - çikolata..

şurada da yorumlarla bezenmiş bir tarif varmış: kimseokumazsabenokurum.blogspot.com
0
dambil
(01.09.09)
doğrusu pekmezdir. o siyah rengini de pekmez verir. tabii sulandırılmış pekmezdir, öyle yoğun saf pekmez değildir. ama pahalı olur diye yanmış şeker kullanır kimi çakallar.
0
kibritsuyu
(01.09.09)
9 yaşındayken, gaza gelip hayatımda sadece bir gün simit satmıştım. simitleri fırından almadan önce hatırladığım manzara şu şekildeydi.

simitlerin hamurlarınız hazırlıyorlardı. sonra pekmez renginde bir sıfıya batırıyorlardı. sonra onları oradan çıkartıp, üzerinlerine susamları atıyorlardı. susamlar da düşmüyordu simitin üzerinden; yapışıyordu bildiğin. seneler öncesinde aklımda kalan bu manzaraya göre, batırdıkları o sıvının pekmez olması muhtemeldir. sonra da simitleri fırına veriyorlardı.
0
skybreak
(01.09.09)
abim geçen sütlü simit yapmış evde onun tarifini anlatıyordu. bepmez var evet.
0
Karluk
(01.09.09)
şekerli su diye biliyorum, etrafını sıvıyorlar simidin daha hamurken.
yüksel caddesindeki fırınlardan simit alırken yapılışını izlemediniz mi hiç?
0
aithra
(01.09.09)
Malzemeler
Bu ölçülerden 5 adet simit çıkıyor. Daha fazla simite ihtiyacınız varsa miktarları ona göre ayarlayın.
• 1,5 çay bardağı ılık su (200 ml)
• 1,5 çorba kaşığı kuru toz maya (yaş maya kullanacaksanız, bir paket, 42. gr.)
• 1 çay bardağı oda sıcaklığında süt (150 ml)
• 3 su bardağı un (375 gr.)
• 1-2 tutam tuz
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• Bol miktarda susam (simitlerin her yanını susamla kaplamak için birkaç küçük paket susam kullandım ben.)
• Bir çay bardağı su + 1,5 çorba kaşığı PEKMEZ

Yapılışı
• Öncelikle 1,5 çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve 1 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın, kabarması için biraz bekleyin.
• Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırın. Karışımın ortasını havuz gibi açın.
• Mayalı suyu ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışan bir kıvamda olacak, bir miktar daha una ihtiyacınız olabilir fakat hamur tamamen elinize yapışmayan bir kıvama gelmeyecektir. Yumuşak ve hafif elinize yapışan ama elinizde kalıntı bırakmayan bir hamur elde edince yoğurmayı bırakın ve üzerini örtüp 30 dk. mayalanması için bekletin.
• Bir kapta 1 çay bardağı su ve 1,5 çorba kaşığı pekmezi karıştırın, susamları da geniş ve düz bir tabağa alın.
• Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
• Hamurun mayalanma süresi bitince hamuru tezgaha alıp çok az un ilavesiyle hafifçe yoğurun ve yapışkanlığını alın.
• Hamuru beş eşit parçaya ayırıp her birini top haline getirin.
• Topları teker teker elinize alıp resimdeki gibi parmaklarınızla ortasına bir delik açın ve hamuru parmaklarınız etrafında hafifçe döndürerek deliği genişletin. Bu işlem hamur elastik olduğu ve çok kolay şekilldendiği için oldukça basit. Elde ettiğiniz çember orjinal simit boyutlarına geldiğinde hamuru önce pekmezli suya her tarafı ıslanacak şekilde batırın ve daha sonra susam dolu tabağa yerleştirin.
• Simiti şeklini bozmamaya dikkat ederek susam dolu tabakta her tarafı iyice susama bulanana kadar çevirin ve yağlanmış tepsiye alın. Her top için aynı işlemleri tekrarlayın.
• Tepsinizin büyüklüğüne göre 5 adet simit 1 tepsiye sığmayabilir, ben 3 + 2 şeklinde 2 seferde pişirdim. Birinci grup pişerken diğer simitler bekleyebilir, sorun olmaz.
• Simitleri önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırında susamlar altın sarısı renk alana ve hamur kızarana kadar pişirin.
Not: Kullandığımız süt nedeniyle bu tarifle elde ettiğiniz simitler pastane simidi kıvamı ve lezzetinde olacaktır. Sokak simidini tercih ediyorsanız verdiğim süt ölçüsü kadar süt yerine su kullanın. Süt hamura yumuşaklık verir. Su ise hamurun pişince daha sert ve çıtır olmasını sağlar. Ha bir de, kuru toz maya ya da yaş maya yerine instant maya kullanmak isterseniz mayayı suda eritmiyorsunuz. Un, tuz, mahlep karışımına ekliyorsunuz. Şekeri de bu kuru karışıma ekleyip daha sonra su ve süt ilave ederek yoğuruyorsunuz. Bunu da belirteyim

Hayde simitçieaaaaa geldieeeeaaaaa
0
jamswety
(01.09.09)
kıtır kıtır olan kırmızı simit için pekmezli su, beyaz-sarı renkte olan pastane simitleri için yağlı (sütlü olabiliyormuş) su kullanılır.
0
hia
(01.09.09)
muğlada kullanıldığından eminim. hatta muğla simitinin özelliği de pekmez sürülmesidir diye bilirim.
0
lamneth
(01.09.09)
(5)

Nedir Hocam Bu Superman - Louis Aşkı

465ff
Duyurucular anlamıyorum yaaaa, Superman gibi bir adam Louis gibi bir kadına nasıl aşık olur? yokmu sanki daha güzel bomba gibi bir hatun? benim tahminim hiç Rusyaya falan gitmemiş birilerini kurtarmak için:) gitse gelmek istemezdi heralde ne Louisler bulurdu:)
Duyurucular anlamıyorum yaaaa, Superman gibi bir adam Louis gibi bir kadına nasıl aşık olur? yokmu sanki daha güzel bomba gibi bir hatun?
benim tahminim hiç Rusyaya falan gitmemiş birilerini kurtarmak için:) gitse gelmek istemezdi heralde ne Louisler bulurdu:)
0
465ff
(22.08.09)
çizgi roman de geç. ayrıca filmde louis'i çirkin bir kadın canlandırıyor olabilir de bu louis karakterinin özünde çirkin olduğu anlamına gelmez, yapımcıkların amık olduğu anlamına gelir.
0
cro magnon
(22.08.09)
superman'in tam kendine göre bir kadınla* da aşk yaşamışlığı var ama lois lane durumu biraz farklı. özellikle aynı yerde çalışıyor olmaları ve superman'den çok clark kent'in onunla vakit geçirmesi hikayeyi biraz daha ilginç kılıyor. hani, kadın hem clark'a o gözle bakmıyor hem de sadece bir gözlük farkıyla superman'e delice asık olabiliyor. okuyucunun bu gerçeği bilmesi aralarındaki ilişkiye bakışını değiştiriyor ve lois'le superman'in büyük aşkından çok olayların nasıl şekilleneceğiyle ilgilenmesini sağlıyor. ama bence en önemli neden. superman'i boyle sıradan bir kadına asık ederek onun bir kriptonlu'dan cok bizden biri olduğu hissinin uyandırılmaya çalışılması.

ayrıca red son adlı elseworlds serisinde de superman amerika değil rusya'da yetisen biri olarak cıkıyor karsımıza.
0
northernn
(22.08.09)
sembolizm. sıradan hırsları olan sıradan kadın ona aşık olan adamın potansiyelinden ziyade, kabul görmüş süper adamın muhteşemliğini görüyor. hepimizin yaşadığı şeyler.
0
blackdog
(23.08.09)
efe
(23.08.09)
buna literatürde yoko ono problemi deniyor :P
0
frank n furter
(23.08.09)
(6)

Hayvan gibi çalışan satışçı nasıl olunur?

465ff
Arkadaşlar Selam,kim katılır kim katılmaz bilemem ama satış zor bir iş. malum hedefler vs illallah ettirir, yaşam sevincini düşürür, iktidarsız bile bırakır işin stresi alimallahbir de ağzınla kuş tutsan bile patrona müdüre direktöre beğendiremessin kendinişimdi sorum şudur diyelimki satış işine gön
Arkadaşlar Selam,

kim katılır kim katılmaz bilemem ama satış zor bir iş. malum hedefler vs illallah ettirir, yaşam sevincini düşürür, iktidarsız bile bırakır işin stresi alimallah
bir de ağzınla kuş tutsan bile patrona müdüre direktöre beğendiremessin kendini
şimdi sorum şudur diyelimki satış işine gönül veren bir cengaversin nasıl olurda Hayvan gibi satış yapan bir satışcı olursun?

Tabir (Hayvan gibi satışcı) alıntıdır:D
0
465ff
(18.08.09)
şirket ve sattığın ürünle alakalı bir durum,istediğin kadar hayvani şekilde saldır piyasaya ürün ürün değilse sende satışçı değilsindir.
0
sirincem
(18.08.09)
a)Müşterilerin önemli günlerini , çoluklarını çocuklarını takımlarını falan öğrenmek için özel zamanından iş zamanına zaman kaydır.
b)Müşteri ürün almasa bile sürekli ziyaret et, haberdar ol...
c)Ödeme günlerini, finansal durumlarını, tedarikçilerini, müşteririlerini araştır, öğren ve sabırla bu bilgilerin işe yarayacağı zamanı bekle.
d)Hediye al, maça götür, bilet ver (çoğu cebinden çıkabilir)
e)Seninle ilk çalıştıklarında öl-kal ne vaad ettiysen onu ver. (siparişi geciktirme, farklı fiyatla karşısına çıkma, müdürünle bu ilk siparişin önemini paylaş)Sözünü tut..
f)Herkesle aynı satışı yapmış olsan da, şirkete iyi yaptığın şeylerin reklamını şirket çalışanlarına, müdürüne, yan departmana, muhasebeye şov yap/reklamvari anlat. Burda dikkat: çok uçarsan gg...Fazla da abartmamak lazım...
g)İçerideki ilişkilerini mutlak iyi tut. Sevkiyat departmanı gün gelir canını kurtarır, muhasebe bir ricayla faturayı öbür ay keser...
0
girisimci ruh
(18.08.09)
size bu tür bir dayatmada bulunan $ef, müdür, patron ws. kimse onun ben taaaa .....

kolaysa kendi yapsın o kadar satı$ı da göreyim.

rahat olun. çükünüz da$ağınıza denk i$inizi yapın. Beğenen beğenir beğenmezse onun problemidir.

Rahat olun.
0
robinbook
(18.08.09)
sattığınız şeye inanırsanız daha kolay oluyor. kalıpları değil içinizden gelenleri söylyorsunuz. gene de zor iş. tabi ne sattığınıza da bağlı.
her ne satıyorsanız önce kendinize satmalısınız bence.
0
supergirl
(18.08.09)
jeffrey gitomer'in kitaplarına bir göz atabilirsin.
0
boshi
(19.08.09)
selam..öncelikle insan psikolojisi üzerine yoğunlaş..bu tür içerikli bol bol film izle..müşterilerine bıktırıcı derecede telefon etme sürekli mail yollama..boğma onları..görüşmelerde onları dinle,suskun kal,bu tür görüşmelerde 10 dakika ciddi konuşulursa 20 dakika geyik yapılur..genel kültürünü mutlaka arttır..abartılı şekilde saygılı olma..efendimli filan konuşma..ama kaba ve sulu olma))..piyasada satılan tüm ürünler üç aşağı beş yukarı aynıdır...seni farklı kılacak unsur..müşterilerine çok hızlı geri dönüşler olacaktır hizmet farkı ile rakiplerine üstünlük sağlayabilirsin ancak..ve baştada söylediğim gibi insan psikolojisine hakim olduğunda müşterilerinle aynı frekansı yakalaman en büyük avantajın olacaktır..bu konuda hiç bir kitap okumadım..ama süper bir satışçıyım))..başarılar dilerim
0
makr
(21.08.09)
(2)

Araçlarda Dış-İç Koruma (Güvenlik)

465ff
Duyuru sakinleri hepinize selam ola,aracımı bugün dış boya koruması, iç boya koruması ve camlara film yaptırmak için servise verdim. + motor koruması da hediye edilecekmiş toplamda 850TL anlaştık sizce fiyat nasıl? çok mu pahalı yoksa?bir de bu korumaların gerçekten bir faydası oluyormu? deneyen ark
Duyuru sakinleri hepinize selam ola,
aracımı bugün dış boya koruması, iç boya koruması ve camlara film yaptırmak için servise verdim. + motor koruması da hediye edilecekmiş toplamda 850TL anlaştık sizce fiyat nasıl? çok mu pahalı yoksa?
bir de bu korumaların gerçekten bir faydası oluyormu? deneyen arkadaşların yorumlarını rica ediyorum

Merci:)
0
465ff
(15.08.09)
dış koruma + 4 cam filmi 2 sene önce ziebartta 500 e yaptırdım.
0
buffy de vampir sayilir
(15.08.09)
meguiars ürünlerini kullanmanı tavsiye edebilirim. ziebart gerçekten pahalı. film konusunda ise 3m filmlerini tavsiye ediyorlar...
kızıltoprak meguiars uygulama konusunda iyiymiş. (bir kulübümüz var da oradaki üyelerin tavsiyesidir.) motor koruma denilen şey bir toz alma ve sprey gibi birşeyden ibaret, pek işe yaramıyor. boya koruma özellikle kuş pislikleri için koruma sağlıyor.
0
ac
(15.08.09)
(3)

Avustralya Seyahati

465ff
Selamlar Ekşi Sakinleri,Avustralya'ya nasıl gidilir? bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla THY'nin bir uçuşu yok. Aktarma olacak sanırım.bunun maliyeti ne kadar olur tahminiAmaç:) Hem iş hem eğlenceYardımlar için şimdiden emeğinize sağlık:)
Selamlar Ekşi Sakinleri,

Avustralya'ya nasıl gidilir? bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla THY'nin bir uçuşu yok. Aktarma olacak sanırım.
bunun maliyeti ne kadar olur tahmini
Amaç:) Hem iş hem eğlence

Yardımlar için şimdiden emeğinize sağlık:)
0
465ff
(31.07.09)
biletlere burdan bakabilirsin. geçen baktığımda ağustos ayı için en düşük 1300$ gösteriyordu. dubai aktarmalı.

www.expedia.com
0
quadropol
(31.07.09)
www.ekobilet.com'da rastgele tarih girdim, 650'den 2200'e kadar (euro) seçenek var. Hepsi aktarmalı, aktarma yeri Abu Dabi, Dubai, Singapur vs... kullanılan havayoluna göre değişiyor.
0
ezeriko
(31.07.09)
fly.emirates.com

emirates 750 eurodan basliyor direk ucus.
0
sirincem
(31.07.09)
(4)

Host Problemi

465ff
Selamlar,Bilgisayarım C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts dosyasını görmüyor, Win XP kullanıyorum, ne önerirsiniz?Örneğin : 208.117.236.70 youtube.com www.youtube.comyazmama rağmen youtube açılmıyor.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Selamlar,

Bilgisayarım C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts dosyasını görmüyor, Win XP kullanıyorum, ne önerirsiniz?

Örneğin :
208.117.236.70 youtube.com www.youtube.com

yazmama rağmen youtube açılmıyor.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
0
465ff
(24.07.09)
tarayıcıyı kapatıp açın. olmadı makineyi yeniden başlatın. olur.
dns değişikliği var bi de :)
0
yapacakbirseyyok
(24.07.09)
dns degisikligi sart degil de yanlis yazmissin, ondandir.

208.117.236.70 youtube.com
208.117.236.70 www.youtube.com

seklinde yazman lazim.
0
sourlemonade
(24.07.09)
o şekilde bitişik yazmıyorsunuz değil mi?
0
gossamer
(24.07.09)
tarayıcı ile ilgili yolları denedik. hatta farklı bilgisayarlardaki host dosyasını alıp bilgisayarımdaki host dosyası ile değiştirdik. Herhangi bir gelişme yok.
0
🌸465ff
(24.07.09)
(1)

Yıldız Teknik Üniversitesi

465ff
Arkadaşlar Yıldız Teknikte sınavlar ne zaman başlıyor? bilen varmı?internet sitesinde herhangi bir duyuru yok. ya da artık tek vize yapılıyor da bizmi bilmiyoruz. İİBF odaklı yanıtlarsanız sevinirim:) teşekkürler
Arkadaşlar Yıldız Teknikte sınavlar ne zaman başlıyor? bilen varmı?
internet sitesinde herhangi bir duyuru yok. ya da artık tek vize yapılıyor da bizmi bilmiyoruz.
İİBF odaklı yanıtlarsanız sevinirim:) teşekkürler
0
465ff
(14.12.08)
çoğu mühendislik bölümünün 2. vize haftası bu hafta ama sizin fakülteyle ilgili bir bilgim yok
0
Zaphod
(14.12.08)
(6)

internet hızımı arttırmak istiyorum (rapid için)

465ff
Selamlar, şuanki internet hızım 1mb ve ben hızımı arttırmak istiyorum hani rapid'e üye oldum para boşa gitmesin telekomuda sömürdükçe sömüreyim diye hızımı 2 mb yapsammı diye kara kara düşünüyorum. sizce ne yapayım? hızımı arttırmak bana ne gibi bir avantaj sağlar? örneklerle açıklayabilirmisinizcev
Selamlar, şuanki internet hızım 1mb ve ben hızımı arttırmak istiyorum hani rapid'e üye oldum para boşa gitmesin telekomuda sömürdükçe sömüreyim diye hızımı 2 mb yapsammı diye kara kara düşünüyorum. sizce ne yapayım? hızımı arttırmak bana ne gibi bir avantaj sağlar? örneklerle açıklayabilirmisiniz
cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. yazmayıp okuyanların da canı sağolsun.
0
465ff
(12.12.08)
4mb yaptır direk. laptop kullanıyosan cok fark etmez ama masaüstü pc ise ve bu bir aylık bir durum değilse(rapid hesabı) elektrikle parasına verecegini telekoma vermiş gibi olursun zarar etmezsin :)
0
rurouni
(12.12.08)
ilerde ne olur bilinmez ama rapid de şu an 2.6gb kota var yani hızı arttırmanız sadece indireceğiniz şeyi daha hızlı indirmenizi sağlar ki mevcut hızınızla kotayı yaklaşık 8 saatte doldurursunuz demem o ki rapidin kotası kalkmadıkça 2mbit e geçmeniz pek avantajlı gözükmüyor
0
extirpation
(12.12.08)
rapidshare gunluk kullanımı 2.66gb ile sınırlı , bılıyorsunuz umarım. daha fazlası ıcın daha fazla para .
belkı gozden kacırmıssınızdır diye hatırlatma ıhtıyacında bulunmak ıstedım.
0
dodocan
(12.12.08)
kotalı olup olmadığını belirtir misin? hızlardan anlaşılıyorsa da ben anlamadım.
0
desdinova
(12.12.08)
sadece rapid için kullanacaksanız hiç değmez bence. arkadaşlarında dediği gibi gün bitmeden dolar sınırınız ondan sonra da kös kös oturursunuz.
ama daha spresifik şeyler yapmayıda planlıyorsanız 2 Mbit uygun olabilir, 4 Mbit'e hiç gerenk yok.
0
etna
(12.12.08)
rapid için değil de genel için 4mb e çıkardık biz baktık ki download da dogru durust bir artış yok neymiş efendim bizim buranın telefon hattına 4mb gelmiyormuş en fazla 2 geliyormuş yok bilmemne 2 ye geri döndük. bu konuda bi fikriniz yoksa bi kontrol ettirin derim. bi de imkanınız varsa hızlı bi internet her zaman iyidir ya. bi sayfanın açılmasında 10 sn az beklemek size bir günde kimbilir ne kadar zaman kazandırır eh. flashlar hemen yüklenir, videolar pause etmeden dolar fln. güzel bişey hızlı internet. adsl varsa uploadla işiniz de oluyorsa hele. upload hızı anca 4te bir fln oluyor download hızının. ama dediğim gibi internetin herbişekilde kullanıyorsanız önemli hızı. yoksa kota da varmış ben olsam telekoma boşuna fala para vermem. günde 1 terabayt fln indirsek de sömürülen biz oluyoruz zaten baştan =P aynı paraya 5 katı hızlı internet varken dünyada laylay...
0
random blonde
(12.12.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.