Giriş
(1)

playstation pluscılar bi bakın

kilimanjaro
şimdi DMC (devil may cry) direk beleşmi 1 saat kadar kaldığı yazıyor ve şimdi eğer 3 aylık plus aboneliği alsam 5-10 dk içinde bedava yükleyebilecekmiyim...
şimdi DMC (devil may cry) direk beleşmi 1 saat kadar kaldığı yazıyor
ve şimdi eğer 3 aylık plus aboneliği alsam 5-10 dk içinde bedava yükleyebilecekmiyim...
0
kilimanjaro
(30.01.14)
aynen ps plus üyeliğini aldıktan sonra satın al'a tıklayıp alacaksınız. ne zaman indireceğiniz size kalmış oyunu. artık o oyun ps plus üyeliğiniz devam ettiği sürece sizin.
0
5481736
(30.01.14)
(1)

The most private thing I’m willing to admit.

sidd79
ne demek?
ne demek?
0
sidd79
(29.01.14)
"itiraf edeceğim en özel şey" daha mantıklı burada. istekli olmaktan çok bu eylemi kendi iradenizle gerçekleştirmeniz bu kullanımın vurgusu.
0
5481736
(29.01.14)
(4)

uygun fiyatlı müzik market

5481736
yakın zamanda dijital bir piyano almayı düşünüyorum, ama malum piyanolar oldukça pahalı aletler. istanbul'da kazık yemeyeceğim uygun fiyatlı hatta pazarlık yapabileceğim(yapılır mı ki?) bol model bulunan bir müzik market var mı bildiğiniz?
yakın zamanda dijital bir piyano almayı düşünüyorum, ama malum piyanolar oldukça pahalı aletler. istanbul'da kazık yemeyeceğim uygun fiyatlı hatta pazarlık yapabileceğim(yapılır mı ki?) bol model bulunan bir müzik market var mı bildiğiniz?
0
5481736
(24.11.13)
tüneli tek tek gez.
dore müzikten aşağı inerken sağ tarafa dön. 10-20mt aşağıda sağda büyük bir yer var. ikinci el piyonalar da mevcut. bakmanı öneririm.
0
papillon7
(24.11.13)
Sahibinden'i de kontrol et her gün. Temiz bi yamaha vs. Düşerse alirsin.


mydukkan dan alcak olursan da model begen, indirim yaptirmaya calisirim.
0
la traviata
(24.11.13)
Midi klavye al. Şuradan incelemeye başlayabilirsin. www.m-audio.com
0
creepy
(25.11.13)
midi klavye istemiyorum, param var sadece kazık yemek istemiyorum, alabildiğim en iyi fiyata alayım ne alacaksam. 2000 tl civarına kadar çıkabilirim, midi klavyenin bir esprisi kalmıyor bu durumda.
0
🌸5481736
(26.11.13)
(6)

köri soslu tavukla nasıl bir şarap

mevtagezer
tercih edilse iyidir?tens yu veriyor
tercih edilse iyidir?

tens yu veriyor
0
mevtagezer
(20.12.11)
şarap tavsiye edemeyeceğim maalesef ama elma suyuyla da çok iyi gidiyor bu köri soslu tavuk. şu dimesin ilave şekersizleri var ya onlarla.
hani iyi bir tavsiye gelmezse diye dedim.
0
5481736
(20.12.11)
kremalı yemeklerle beyaz şarap daha iyi gidiyor. kırmızı biraz metalik tad bırakır. aslında acılı, körili yemekler çok şarap kaldırmıyor bence.
0
spankenstein
(20.12.11)
Tavuk&balık beyaz şarap Et ile de kırmızı şarap diye bir genelleme yapabilirim sanırım.
0
skywalkeremre
(20.12.11)
aslında beyaz şaraptır tavuğun yanında da. bence meyva şarabı da güzel olabilir.
0
lewanie
(20.12.11)
köri ile şarap kesinlikle tavsiye etmiyorum.
elmasuyu+1
0
goldentitan
(20.12.11)
turkiye de varmidir bilmiyorum ama hint yemekleriyle en iyi gewürztraminer uzumunun gittigini notlarima baktiktan sonra hatirladim.

ayrica sauvignon blanc ve riesling yuksek uyum saglarmis.
0
modlar bu benim feykim silebilirsiniz
(20.12.11)
(5)

traş sonrası boyunda çıkan sivilceler

dereotu
bıktım bunlardan. traş olduktan 2 gün sonra azıyorlar hafta sonuna doğru azalıyor gibi oluyorlar fakat her pazar traş olmak zorunda olduğumdan salı günü yine çıkıyorlar meydana.1- ters almıyorum.2- nivea traş köpüğü (sensitive) ve gilette mach3 kullanıyorum. 3- traş sonrası nivea after shave losyon
bıktım bunlardan. traş olduktan 2 gün sonra azıyorlar hafta sonuna doğru azalıyor gibi oluyorlar fakat her pazar traş olmak zorunda olduğumdan salı günü yine çıkıyorlar meydana.

1- ters almıyorum.
2- nivea traş köpüğü (sensitive) ve gilette mach3 kullanıyorum.
3- traş sonrası nivea after shave losyon kullanıyorum. (ekte resmi var)
4- beyaz tenli ve yağlı bir cildim var.

özellikle boynumun sağ tarafındalar ve sol tarafta tek tük.

ne kullanmalıyım nasıl azaltırım bunları?
0
dereotu
(14.12.11)
antibakteriyel sabunla yıkıyor musunuz traş olmadan önce?
0
5481736
(14.12.11)
Traştan sonra krem olarak bepanthene kullan. Hergün sür bişicik olmaz...
0
rnlelk
(14.12.11)
Jiletin temiz olduğundan eminsen eğer farklı bir marka kullanmayı dene. Gene aynısı olursa bir kaç kere usta berbere gidip usturayla tıraş ol. Eğer yine çıkıyorsa da cildin inanılmaz hassas yapacak pek birşey yok.
0
onexey
(14.12.11)
ben bunu kullanıyorum. ilacın bu:

www.derinmor.com

bir de tıraş olurken lavaboyu tıkaçla tıka ve kaynar suyla doldur. düzenli olarak bıçağı kaynar suda temizle. kaynar suyla bıçakların arası hemen temizlenir. bu sayede tıraş kaliten artacak...
0
atmosphere
(14.12.11)
Gilette Mach3'lerde bıçağı sıcak suya temas ettirmek özelliğini bozuyor diyorlardı. Hepsinde böyle midir yoksa sadece markaya özgü müdür bilemem ama belirtiyim dedim.
0
onexey
(14.12.11)
(6)

ip adresi

5481736
merhabalar, ip adresi modemle mi belirlenir yoksa bilgisayarla mı? mesela benim aynı ağa bağlı iki bilgisayarımın ip'si aynı mıdır? değildir diye tahmin ediyorum ama emin olamadım.
merhabalar, ip adresi modemle mi belirlenir yoksa bilgisayarla mı? mesela benim aynı ağa bağlı iki bilgisayarımın ip'si aynı mıdır? değildir diye tahmin ediyorum ama emin olamadım.
0
5481736
(02.12.11)
ip adresi mantıksaldır yani ikisininde ip si aynı olamaz olursa ip çakışır nete çıkamaz. bilgisayarla alakası yoktur, modemle vardır en kaba tabiriyle.

edit::: müthiş bir anlaşmazlık varrrrrrr

sorduğunuz soru: iki bilgisayarımın ip'si aynı mıdır? cevap hayırrrrrr yüz kere hayır bin kere hayır.

örneğin. ist üni ağındaki 500 bilgisayarın tamamı whatismyipaddress.com a girdiğinde aynı sonucu alırlar çünkü internete çıkış bir router üzerindendir ve hepsi aynı ip adresinden çıkış yaparlar.

ama bu 500 bilgisayarında ip adresi farklıdır mesela bi hoca yazıcısını diğer bi arkadaşı ile paylaşmak isterse ona kendi ip adresini o da o ip adresini kullanarak yazıcıyı paylaşabilirler. yani her bilgisayarın ip adresi farklıdır.

umarım anlatabilmişimdir. gerekirse bilgisaayar ağlarını her şeyiyle de anlatabilirim
0
neden 40 karakter ki
(02.12.11)
Merhaba

bir modeme bağlanan bilgisayarların ip leri aynıdır. örneğin modeminin ip si 192.168.x.x bir ip sie(bu ip genelde /24 yani 253 tane bilgisayar ip alacak kullanılabilecek şekilde)o modeme kaç adet pc bağlı olursa (wireless ta dahil) hepsi aynı ağdadır aynı networktedir yani ip leri 192.168.2.2, 192.168.2.3, .... diye gider. yani cevabına göre aynı modeme (ağa) bağlı iki bilgisayarının ip si aynıdır.
0
ardolf rendall
(02.12.11)
@neden 40 karakter ki
anladığım kadarıyla kendinizle çelişmişsiniz aynı modeme bağlı iki bilgisayarın ip adresi aynı olamaz demişsiniz ama modemle belirlenir demişsiniz. açabilirseniz biraz iyi olacak.
@ardolf rendall
aradığım cevap buydu, teşekkürler.
0
🌸5481736
(02.12.11)
ip adresi modemle yada bilgisayarla belirlenir şeklinde bir cevap veremeyiz. Öncelikle internete açık olan (real ip) yada iç ağlarda kullanılan (private ip) yi mi kastettin onu bilmemiz gerekir. Örneğin normal bir dsl kablonet v.s bağlantıda dış dünya tek bir ip adresini görür (NAT) ancak iç tarafta bilgisayarların private ip leri farklidir.
0
ned flanders
(02.12.11)
iki bilgisayarda ve bir tablette denedim ip adreslerim aynı gözüktü, sormama bile gerek yokmuş aslında akıl edememişim
google'ın what is my ip help kısmında da açıklanmış güzelce:
What is my IP?
Just like a street address determines the recipient of a letter, an IP address (short for Internet Protocol address) is used to identify computers on the Internet. When your computer sends a request, such as a Google query, it tags the request with its IP address in order for the response to be sent back to your computer -- just like a return address on a letter. IP addresses are sequences of numbers that are usually displayed in readable notations, such as 172.16.254.1 (for IPv4) and 2001:db8:0:1234:0:567:8:1 (for IPv6).

When you type the query [ what is my ip ], Google will respond by showing you the IP address of the computer from which the query was received. In the simplest case, this IP address uniquely identifies your computer among all computers on the Internet. There are, however, several network configurations that may cause Google to receive an IP address that differs from the one assigned to your computer. For example, if you have a home network or a corporate network, devices are usually assigned "internal" IP addresses by a Network Address Translator (NAT) located within your router or modem. The NAT hides the internal IP addresses from websites, making the entire home network appear to outside computers to have a single, "external" IP address. In this case, we will show you the external IP address assigned to your home. Other network configurations, such as proxies, can also cause the IP address received by Google to differ from the actual IP address of your computer.
0
🌸5481736
(02.12.11)
Internal ve external 2 IP adresi var, sanirim karisikligin sebebi o olmus. Ev aginda iki bilgisayarin ic ip adresleri farklidir (192.168.2.2, 192.168.2.3 gibi gider bur ic ip adresi). Ancak internet agindaki IP adresi modeme aittir ve o modem uzerinden internete cikan tum makineler ayni harici ip adresini kullanir.
0
crown
(02.12.11)
(11)

Bu mu medeniyet?

vito andolini
Gelişmiş bir medeniyet olma yolundayız diye yıllardır kendimizi kekliyoruz ama bu resimlerdekiler nedir arkadaş? Mutlaka bu duyuruyu okuyan birçok duyuru sakini bu resimleri görmüştür ama Allah rızası için resimdekileri açıklayacak olan beri gelsin. Nasıl oluyor bunlar?
Gelişmiş bir medeniyet olma yolundayız diye yıllardır kendimizi kekliyoruz ama bu resimlerdekiler nedir arkadaş? Mutlaka bu duyuruyu okuyan birçok duyuru sakini bu resimleri görmüştür ama Allah rızası için resimdekileri açıklayacak olan beri gelsin. Nasıl oluyor bunlar?
0
vito andolini
(20.11.11)
bunların bir çoğununun sonradan yerleştirildiği ortaya çıkmıştı diye hatırlıyorum
0
angelofdeath
(20.11.11)
@angelofdeath
peki var mı brir kaynak-araştırma falan. işte bunlara karbon 14 testi falan yaptık, sonradan eklendikleri ortaya çıktı gibi?
0
🌸vito andolini
(20.11.11)
evet ben de üzerlerinde oynamalar olduğunu duymuştum bu hiyerogliflerin.
0
5481736
(20.11.11)
oynama yok abi, helikopter işte o. adamlar helikopterle taşımışlar piramitlerin taşlarını...
0
urubitinga
(20.11.11)
eski mısırda helikopteri değirmende arıtılmış saf nil suyuyla çalıştırıyorlardı herhalde. helikopterin hiyeroglifi bulunmuş ama pilot, oksijen borusu, helipad hiyeroglifleri nerde?
0
hakiki fake
(20.11.11)
uzaylılardan feyz almışlar işte.
0
hewit
(20.11.11)
bu ve buna benzer bir cok sahte fotograf var ama gercekten su anki teknoloji ve bilimle aciklanamayan antik uygarliklara ait alet, edevat, cizimler ve yapilar da mevcut.

esasinda yanlisa dusulen durum mantik su; toplumlar her zaman ilerler ve su anki cag insanoglunun en gelismis donemi. bu fikir/mantik/dusunce yanlis. bundan 12000 yil once insan yerlesik yasama gecti. bu rakam bundan 20 sene once 7000-8000'di. yani daha tarihi okumakta bile zorlaniyoruz ve yeni yeni anlayabiliyoruz ki tutupda biz en gelismis, ilerlemis kulturuz demek yanlis.

bir de su var donem donem toplumlar ilerledigi gibi gerileyebiliyor da. cok gerilere gitmeye gerek yok. misal roma; inanilmaz ordusuyla o donemki (batinin)bilinen dunya'da kocaman bir imparatorluk kurdu. simdiki romaya baktiginda onu goremezsin. diger yandan antik misir, adamlar pi rakamini bulacak, devasa ve asiri karmasik yapilar yapabilecek kadar bilmin her alaninda gelismislerdi. bu gun misira baktiginda gordugun tek sey karisiklik ve gerilik. buna benzer onlarca ornegi detaylariyla verebilirim.

yani demem o ki ne biz sandigimiz kadar cok gelismisiz, ne de eksi donemlerdeki toplumlar sandigimiz kadar gerilerdi.
0
rm
(21.11.11)
hiyeroglifler de CNC makinesinden çıkmış gibi maşallah. pürüssüz.
bildiğin bevel emboss var onlarda yahu. bak kafam karıştı şimdi
0
vakumlu
(21.11.11)
eskiyemeftun
(21.11.11)
hiyerogliflerin üst üste binmesiyle oluşan bir takım şekiller, bilmem kaç tane belgeselde geçiyor böyle oldukları... kardeşim arkeolog, yine de emin olamazsanız, tanıştırırım size açıklar.
0
bak ne diycem simdi
(21.11.11)
(bkz: abydos)
0
ermanen
(21.11.11)
(16)

niye yaşıyoruz sorusuna cevap bulabilen

in vino veritas
var mı?
var mı?
0
in vino veritas
(20.11.11)
makarna yemek için
0
tolga asp
(20.11.11)
çişim var çişe gideceğim, şu anda onun için yaşıyorum, bi bir saat daha yemek yemek için yaşarım 1-2 gibi uykum gelir uyumak için yaşarım. vallahi samimiyim.
0
hewit
(20.11.11)
amaç ne yani o zaman? çiş mi makarna mı uyku mu? bunlar her gün milyar tane saçma sapan insanla ve olayla uğraşıp zibilyon tane saçma sapan derde strese girmeye değemeyecek kadar basit değil mi? ya da nedir?
0
🌸in vino veritas
(20.11.11)
cennete gitmek için yaşıyorum hacı osman..
0
blackmail
(20.11.11)
üremek ve tüketmek için
0
cnzdmr
(20.11.11)
kanka yaşa işte ne yapcan
0
zlatan
(20.11.11)
çünkü eşşeğin zikinden dolayı.
0
hakiki fake
(20.11.11)
daha güzel bir cevabım var yine bana dair, adalet hissimi tatmin etmek için, bu mübarek herşeyden önce gelir ve anayasamın değişmez kanunudur ama çiş uyku makarna da az değil hani...

işin özü niye yaşadığıma dair sorular sormuyorum, nasıl yaşayacağıma dair sorular soruyorum.

yaşamakta öyle abartılacak bişey yok, öte yandan ölümde var, buradan çıkan bir başka durum da ölmemek için yaşadığım.

neyse sen de biliyorsun seni tatmin edici bir cevap olmayacak, kendi içinde takılıp gideceksin.

bi kere çok boktan bir soru, yaşa işte, zorun ne lan. seni sıkanları, strese sokanları bertaraf edecek cesarete ulaşmak için yaşa ne bileyim.
0
hewit
(20.11.11)
çok saçma gelecek belki ama geçen zamandan keyif almak için yaşadığımı düşünüyorum, en azından yaşarken geçen zaman bende iyi kötü bir iz bırakmalı ki yaşayıp da unuttuğum çok az şey olsun. ne bileyim bir yudum kahve boğazımdan geçerken de, canım çok yanmışken hıçkırarak ağlarken de 'evet yaşıyorum ve bunlar gerçek, acı da mutluluk da gerçek, o zaman devam' diyorum kendi kendime. nasılsa bir gün öleceğiz, zaman da geçiyor, eh ruhen de küpü doldurmak lazım. işe yarıyor mu, bazen. çalışıp eve geldiğimde boş vaktim varsa oturup yayılıyorum, temizlik yapacaksam bunu canımı sıkmadan nasıl yapabilirim pahasına bir saatte bitirecekken bir buçuk iki saate yayıyorum. bazen çok uyuşukmuşum gibi geliyor ama napiim, ben de böyle bi insanım işte.
0
marikaki
(20.11.11)
sevmek , öğrenmek, değişmek ve yaşamak için.
0
sayinseyirciler
(20.11.11)
çünkü yaşamak güzeldir. çünkü sorunun ne olduğu bulup çözmeye çalışmak yada çözemeyip siktir etmek, uğraşmak güzeldir.

çünkü güzel bir film izlediğinde, saykodelik bir müzik dinlediğinde, bunların bize neden zevk verdiğini anlamaya çalışmak gereksizdir, çünkü sadece keyif aldığımız yeterlidir.

çünkü her insanı hayata bağlayan bir şey vardır. kimi aşk ister, kimi para, kimi sadelik ister, kimi şöhret. kimi hırsızlık yapmak ister, kimi adam öldürmek, kimi de bunları yapanlara ceza vermek ister. hayat döngüsü böyledir işte; çok karışık ama bir açından da çok basittir.
0
hollowlife
(20.11.11)
yaşamaktan başka yapabileceğimiz birşey olmadığı için.
0
5481736
(20.11.11)
çünkü dünyaya geldiğimiz için. Bir de yaşam çok güzel ya da çok berbat olduğu için değil, diğer opsiyonların tam olarak neye benzediğini bilmediğimiz için, ya da opsiyonumuz olmadığı için. Bi bakıp gelmek şansı olsa deneyen çok olurdu sanırım.
0
wtfps
(20.11.11)
çocuk yapmak için
0
tatarcik
(20.11.11)
bahçedeki ağaç neden orada sorusunun cevabıyla aynı, ya biri dikti, ya kendi bitti.
0
kediebesi
(21.11.11)
var: Maslow
0
Tutankamon616
(21.11.11)
(10)

beyaz ceket beyaz boğazlı kazak. altına ?

kvlknctk
şeklinde kombinasyon yapmak istiyorum. fakat pantolon olarak neyi tercih etmeliyim ve kundura mı olmalı yoksa converse mi iyi gider ?
şeklinde kombinasyon yapmak istiyorum. fakat pantolon olarak neyi tercih etmeliyim ve kundura mı olmalı yoksa converse mi iyi gider ?
0
kvlknctk
(15.11.11)
mümkünse yapma, iğrenç bir şey olacağa benziyor.
0
5481736
(15.11.11)
yeşil kumaş pantolon, Mike ayakkabı iyi gider.
0
axijazz
(15.11.11)
beyaz ceketin içine beyaz boğazlı kazak pek hoş olmaz sanıyorum. ama illa öyle olsun diyorsan koyu renk bir pantolon ve kundura olmalı diye düşünüyorum.
0
pelinn.
(15.11.11)
boğazlı kazaktan kastım yarım boğazlı çok hoş olacağını düşündüm ama pek tercih edilmeyen bir şey miş sanırım.
0
🌸kvlknctk
(15.11.11)
bence de sakınn yapmayın bu kombini.
0
pinking of you
(15.11.11)
sadece kazak da cekette beyaz olunca fazla boğar bence
0
pelinn.
(15.11.11)
ama ileride moda olursa bu başlığı göstericem size.
tamam giymiyorum.
0
🌸kvlknctk
(15.11.11)
evet en doğru karar
0
hipersomniac
(15.11.11)
Boğazlı kazak altına ceket çok kötü, Sıfır&bisiklet yaka ile ceket daha iyi durur. Altına kot&kumaş pantolon istediğini giyebilirsin. Ayakkabı seçeneğin de daha esnek olur ama boğazlıdan uzak dur.
0
skywalkeremre
(15.11.11)
bnde bu uyumu hıc sevmedım:/ ama converse ıyıdır
0
cmr_sa
(15.11.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.