Giriş
(4)

Şu domain para eder mi sizce?

assault
İnternette dolanıyordum, tesadüfen bir yerde gördüm. Baktım boşta aldım ben de.Domain: elbi.se
İnternette dolanıyordum, tesadüfen bir yerde gördüm. Baktım boşta aldım ben de.

Domain: elbi.se
0
assault
(31.10.24)
pek anlamam ama ikinci el kıyafet uygulaması/sitesi için iyi gider gibi.
0
zemberek
(31.10.24)
cok kelime oyunlu, domainin ozellikle isim oyununn parcasi oldugu isler calismiyor. Insanlar dolandirici bu diye bakiyor. Bu ozellikle gerek korsan film gerek bahis sitelerinin random domainlerle calismaya baslamasindan sonra oldu. tabi istisnalar kaideyi bozmaz.
0
wallcan
(31.10.24)
Wallcan +1
0
kaptan maydanoz
(31.10.24)
Çok ciddi reklam harcaması yaparsanız güven konusunda problemi aşarsınız belki
0
olaylar olaylar
(01.11.24)
(4)

Saliha sultan vakfı arsama şerh koydurmuş

Unde bach canim
Öncelikle arsa istanbulda ve hisseli imarı olmayan bir arsa. Fakat satış için onca zorluk çektikten sonra saliha sultan vakfı denilen ne olduğu neye hizmet ettiği belli olmayan, herhangi bir internet sitesi dahi bulunmayan bir vakıf, 450 hissedarı bulunan 88 dönümlük araziye şerh koydurmuş (sadece d
Öncelikle arsa istanbulda ve hisseli imarı olmayan bir arsa. Fakat satış için onca zorluk çektikten sonra saliha sultan vakfı denilen ne olduğu neye hizmet ettiği belli olmayan, herhangi bir internet sitesi dahi bulunmayan bir vakıf, 450 hissedarı bulunan 88 dönümlük araziye şerh koydurmuş (sadece duyum olarak para istediği o şartla şerhi kaldırdığı söyleniyor). Evveliyatta ermeni bir kadının hisse hisse sattığı bu araziye 2023 yılında benim de hakkım var diyerek bu vakıf dava açıyor.

Bunca sene hak iddia etmemiş bir vakıf bana sanki böyle sorunlu arazileri(hisseli olduğu için satış sirkülasyonu çok fazla) bulup bir şekilde kanuna uydurup dümen çeviriyorlar, milletten para tırtıklamaya çalışıyor gibi geldi ama, ne olabilir bu saçmalık? Belediye bile biz bilmiyoruz diyip kenara çekiliyor.

Esas sormak istediğim, gerçekten haklı gerekçesi olan bir kurum/kişi mi şerh koydurabiliyor yoksa ben de kardeşimin kendi parasıyla aldığı yere benim de hakkım var diyerek dava sonuçlanana kadar herhangi bir delil olmadan şerh koydurabiliyor muyum?
0
Unde bach canim
(31.10.24)
dava dosyasına bakmak lazım, şerh dediğin şeyin ucu açık. neden dolayı talep edilmiş, mahkeme öyle her talebi kabul etmez normalde, ciddi deliller sunmuşlardır.
0
turuncu tonlarda
(31.10.24)
davalıdır şerhi konulmuştur belki de. avuktala görüşün bence
0
paintov
(31.10.24)
Gelen mesaj şu: Basvuru : Tapu mudurlugunden yetki istenmis olup ancak SALIHA SULTAN VAKFINDAN MUKATAALI serhi oldugundan yetki iptal edilmistir.
terkin yazisi bulunamamistir. seklinde cevap gelmistir. islem iptal edilmistir.evrak asillarinizi alabilirsiniz.
0
🌸Unde bach canim
(31.10.24)
ankarakecisi
(31.10.24)
(3)

İngilizce kalıp

Unde bach canim
Bu niye böyle yazılmış, anlamlandıramadım.Bu metin Soru şıklarından biri bu arada:Comply with the speed limit on the road the driver is joining.
Bu niye böyle yazılmış, anlamlandıramadım.
Bu metin Soru şıklarından biri bu arada:
Comply with the speed limit on the road the driver is joining.
0
Unde bach canim
(31.10.24)
Tam olarak soru neydi?
0
but that was just a dream
(31.10.24)
Cümle kalıbını anlamlandıramadım, yalın hali nasıl olur?
0
🌸Unde bach canim
(31.10.24)
Bu "imperative" bir cümle, genelde yol tabelalarında vb. kullanılıyor.
0
salihdt
(31.10.24)
(1)

en hızlı şekilde vize nasıl alabilirim?

manchester valisi
Merhabalar. Aralık ayında eşim ve çocuğumla beraber noel pazarlarını gezmek için Prag ve Viyana turu yapmayı düşünüyorduk fakat Çekya, Avusturya vizesi için randevu bulunmamakta. Daha önceden yeşil pasaportlu olduğumuz dönemde seyahatlerimiz mevcut fakat ilk defa Schengen vizesine başvuracağız. En h
Merhabalar. Aralık ayında eşim ve çocuğumla beraber noel pazarlarını gezmek için Prag ve Viyana turu yapmayı düşünüyorduk fakat Çekya, Avusturya vizesi için randevu bulunmamakta. Daha önceden yeşil pasaportlu olduğumuz dönemde seyahatlerimiz mevcut fakat ilk defa Schengen vizesine başvuracağız. En hızlı ve uzun süreli vizeyi hangi ülkeden almamız mümkün olur?3-4 aylık multigirişli vize almamız halinde şubat gibi tekrar yurtdışı seyahati planlıyoruz. Fikir verebilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
0
manchester valisi
(31.10.24)
Vize araci firmalarini bir arastirin veya o da olmazsa yunan, haftaya filan kasim ortasi icin basvurulari acar. Oraya basvurup 1-2 fake seyahat gosterin yunan’a. Aldiktan sonra da ilk girisi ordan yapin. Ama yunan vizesiyle gittiginiz ulkeler agirlikla yunan disi olursa, sonraki yunan vizeniz sikintili olabilir. Takintililar biraz.
0
mor oje
(31.10.24)
(2)

Tuvalet örümcekleri ne yiyor ne içiyor?

chicha_v2
Bi tanesi bir aydır tavanda kendi halinde takılıyor.Bir diğeri başka bir köşede yine ne zaman gitsem hep orada.Bu sevimli dostlar ne ile besleniyor evde sinek böcek de yok pek. Olsa bile ağları boş sürekli yatıyor bunlar.
Bi tanesi bir aydır tavanda kendi halinde takılıyor.

Bir diğeri başka bir köşede yine ne zaman gitsem hep orada.

Bu sevimli dostlar ne ile besleniyor evde sinek böcek de yok pek. Olsa bile ağları boş sürekli yatıyor bunlar.
0
chicha_v2
(31.10.24)
Açlığa uzun süre dayanıyorlar ama muhtemelen siz evde yokken yakaladığı minik tuvalet sineğiyle besleniyor. Bu sinek çok küçük olduğundan görmeniz zordur.
0
zaman ilac degil insanlar unutkan
(31.10.24)
60 güne kadar avlanmadan yaşayabiliyorlar.
0
gabe h coud
(31.10.24)
(9)

Google maps neden böyle yapıyor

regina phalange
Mesela 10 km’yi 10 dakika olarak gösteriyor sonra ben bu güzergah üstünde appin göstermediği başka yola giriyorum 12 km’ye çıkıyor uzaklık ama 7 dakikaya düşüyor. Bu güzide uygulama neden beni daha uzun ama daha hızlı yolda değil de daha kısa ama daha yavaş görünen yoldan götürüyor?
Mesela 10 km’yi 10 dakika olarak gösteriyor sonra ben bu güzergah üstünde appin göstermediği başka yola giriyorum 12 km’ye çıkıyor uzaklık ama 7 dakikaya düşüyor. Bu güzide uygulama neden beni daha uzun ama daha hızlı yolda değil de daha kısa ama daha yavaş görünen yoldan götürüyor?
0
regina phalange
(31.10.24)
Anlık trafik, yol uygunluğu, sponsor ücretli yol/köprü işletmeleri vb. gibi birçok kriteri var. Ayarlardan yakıt tasarrufu, ücretli yol tercihi gibi seçenekleri kapalı ve açık olarak aniynı güzergah üzerinde ayrı ayrı deneyin.
0
zaman ilac degil insanlar unutkan
(31.10.24)
Sanırım yokuşu da algılıyor. Ama emin değilim, sallıyor olabilirim
0
Unde bach canim
(31.10.24)
bir ayarı var ana yol kullan diye onu kapatırsan alternatif sunuyor ama yine sokak aralarına sokmuyor, şehir içinde genelde hep 2 şeritli yolları otomatik olarak önceliklendiriyor.
0
eja
(31.10.24)
eski navigasyon uygulamalarında (sygic, ovi maps falan) en kısa yoldan götür, en hızlı yoldan götür diye ayar vardı. google maps'te ben de aradım bulamadım ama illa ki öyle bir tercih sunuyordur.
0
kibritsuyu
(31.10.24)
Aynı soruyu işe gelirken bugün ben de kendi kendime sordum.Yukarıda arkadaşların bahsettiği ayarlar seçili aslında ve bir değişiklik yapmadım ayarlarda fakat son günlerde senin dediğin gibi daha kısa ve yavaş görünen yoldan götürüyor. Acaba genel bir güncellemenin sonucu olabilir mi diye düşündürttü.
0
noexpectationsnodisappointments
(31.10.24)
rota ayarlarında daha az akaryakıt kullan gibi bir seçenek vardı, onu kapatın.
0
nuisance2
(31.10.24)
Diyelim hız sınırı 50km/s olan yoldan çıkıp 110km/s olan yola girdiniz, mesafe artsa da ortalama hız yükseleceği için süre düşüyor, ya da dedikleri gibi trafiği de dikkate aldığı için daha serbest bir yola geçtiğiniz için süre düşüyor.

Ben yandex'e geçtim, google ı fersah fersah geçmiş durumda.
0
kimlanbu
(31.10.24)
google'la istanbul'dan ankara'ya bile gitmek dert artık (dünyanın en belirli yolu sanırım)

körfezi geçmek üzereyken '150 km geri dönüp osman gazi'den geç' diyor ya da 2. köprü bomboşken 'illa da 3. köprü'den gidelim' diye tutturuyor.

iyice boka sardı.
0
brkylmz
(31.10.24)
çünkü bütün olası yolları analiz edip optimal bir sonuç verme işi uzun bir süreç, kullanıcı o kadar bekletilmez ayrıca gerek de yok 100 rotada birinde en az sürede götürmemiş, kullanıcıya en hızlı cevabı vermek daha önemli, onun yerine en olasıları hesaplayıp onlar arasında bir değerlendirme yapıyor.
0
gezegen olan pluton
(31.10.24)
(3)

İzmir'de mobilya ve mobilya mağazası tavsiyesi

Phoebe
Koltuk, konsol, yemek masası, kitaplık vb için önerebileceğiniz mağazalar var mı? Kısıkköy, Karabağlar gibi genel önerilerden ziyade, bak şu mağaza çok düzgün, çeşit çok vb önerilere çok ihtiyacım var.Bir de yazdıklarım için model, marka, dikkat edilecek noktalar, şunu al/alma kullanımı kolay/kolay
Koltuk, konsol, yemek masası, kitaplık vb için önerebileceğiniz mağazalar var mı? Kısıkköy, Karabağlar gibi genel önerilerden ziyade, bak şu mağaza çok düzgün, çeşit çok vb önerilere çok ihtiyacım var.

Bir de yazdıklarım için model, marka, dikkat edilecek noktalar, şunu al/alma kullanımı kolay/kolay değil vbönerilerinize de çok açığım.
0
Phoebe
(30.10.24)
KARABAĞLAR - DM MOBİLYA
10 numara 5 yıldız, işçilik, malzeme ve model. 6 yıl önce evlenirken aldık, eşyalar hala aynılar. Geçen yıl kardeşim evlendi ona ev dizdik işlerinde iyidirler.
Fiyat performans arıyorsanız gidip bakın derim. beğenmeme ihtimaliniz çok az.
0
erty_ksk
(31.10.24)
kısıka doğru giderken Ükea ya da ülkea var. adı bazen değişiyor. epey geniş seçenekleri var. bildiğim kadarı ile senetle de taksit yapıyorlar. gerçi o kadar gelmişken kısık mobilya sanayiine de gidin. çok ilginç fırsatlar yakalayabilirsiniz hele de nakitiniz varsa.
0
ground
(31.10.24)
karabağlarda 10 mağaza gez anlarsın. butik çalışan firmalarda var. görerek bakarak anlaşılır.
0
mikahakkinen
(31.10.24)
(5)

İki tane yurtdışı (kayıtsız) telefon almak?

chicha_v2
Telefonumdan memnunum ama şu ara yeni telefon alma arefesindeyim.Oneplus 12 bakıyordum 20k civarına satılıyor ama kayıt ücreti malum 33k. İmei de atılmıyor bunlara. Çift fiziki sim var, bir de e-sim var bu telefonda. İki yuvayı yılda 240 gün kullanabiliyorum değil mi buraya kadar sorun yok.Peki e-si
Telefonumdan memnunum ama şu ara yeni telefon alma arefesindeyim.

Oneplus 12 bakıyordum 20k civarına satılıyor ama kayıt ücreti malum 33k. İmei de atılmıyor bunlara. Çift fiziki sim var, bir de e-sim var bu telefonda. İki yuvayı yılda 240 gün kullanabiliyorum değil mi buraya kadar sorun yok.

Peki e-sim'i kullanmadığım durumda yine 20k civarına bir tane de Google Pixel 8 pro alsam kalan 120 gün de onu kullansam sıkıntı olur mu?

Kaçırdığım bir şey var mı bu senaryoda?
0
chicha_v2
(30.10.24)
kaçırdığın bi şey yok yapabilirsin. yasa değişmedikçe.
0
jelly bear
(30.10.24)
240 gün'de tak diye kapanmıyor, mesela benim telefon yılbaşından beri açık, 300 gündür kullanıyorum henüz kapanmadı
0
hoot
(30.10.24)
Aynısını iki aypon alarak yapmayı düşünüyordum bi sene sonra birini satıp üst model alarak kullanmayı deneyeceğim.
0
olaylar olaylar
(31.10.24)
öncelikle çoğu cihazda e-sim 3. imei'ye sahip olmuyor. yani önce iki fiziksel sim'i kullanır sonra e-sim'e geçer 4 ay da onu kullanırım düşüncesi varsa %99 işlemez. e-sim fiziksel sim'lerden birinin imei'sini kullanır.

telefon değiştirmek şu an için bir çözüm ancak 4 ay kullanım hakkını büyük bir olasılıkla daha da kısıtlayacaklar. bu yüzden imei değiştirilemeyen bir hatta iki telefon almanızı hiç tavsiye etmem. birkaç ay içinde kanunda/yönetmelikte değişiklik yaparak 4 ayı 2 aya düşürdüklerinde telefonlar elinizde patlar.
0
shadowfollower
(31.10.24)
@shadowfollower 4 ayı 2 aya düşürme konusunda endişe etmeyin o kadar. sonuçta bunun amacı turist vizesinin süresi kadar. vizesiz olarak seyahat süresi çoğu ülke için 90 gün diyelim, 90. gün gidecekken sorun olsa bir de telefonsuz kalmaman için bunu 120 gün yapmışlar.
0
hoot
(31.10.24)
(2)

20 bin civarı laptop

hoot
merhaba millet, bir gence laptop alacağız, bilgisayarla oynamayı seven engelli bir genç, oyunlara heveslenmiş, çok aşırı kaliteli oynatmasına gerek yok, açsın yeter. muhtemelen yine şimdiki bilgisayarındaki gibi küçük oyunları oynayacaktır. bunun dışında pili iyi gitmesi iyi olur dediler, ekranın k
merhaba millet, bir gence laptop alacağız, bilgisayarla oynamayı seven engelli bir genç, oyunlara heveslenmiş, çok aşırı kaliteli oynatmasına gerek yok, açsın yeter. muhtemelen yine şimdiki bilgisayarındaki gibi küçük oyunları oynayacaktır.

bunun dışında pili iyi gitmesi iyi olur dediler, ekranın küçük taşınabilir olmasına pek gerek yok, sadece evleri küçük olduğu için ve taşınabilir olduğu için laptop, büyük olmasında sakınca yok.

önümüzdeki günlerde indirim olur diye biraz üstten tuttum fiyatları, indirime girmesini beklerim bir kaç hafta. sizin tavsiye ettiğiniz, zaten 20 bin altı güzel ürün tavsyienizi alırım.

teşekkürler

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com
0
hoot
(30.10.24)
Bence bu duyuruyu Kasım indirimleri başlayınca açın. İndirimler yansıyıp fiyatlar netleşince o bütçeye mümkün olan en iyi cihazı seçeriz.
0
zaman ilac degil insanlar unutkan
(31.10.24)
hocam almışken ekran kartlı bir makine alın bence. belki lazım olur bir oyunda.
www.akakce.com

ultrabook düşünülüyorsa sondaki huawei d16 alınabilir. mağazada incelediğim kadarıyla d16/d14 serisinin 8 gb ramli modelleri kötü bir klavyeyle geliyor, 16 gb ramli olması iyi olur.
0
kesmekes laleler
(31.10.24)
(2)

1 gün Ertelenen Uçuş İçin Tazminat

themanwhowasntthere
Merhaba,THY'den gidiş dönüş Dublin uçak bileti almıştım, Dublin'den dönüş biletim uçuşa henüz 3 hafta gibi bir zaman varken, 1 gün sonraya ertelendi. Bu durumda tazminat alma hakkım var mıdır? Var ise nereye başvurmam gerekiyor?Teşekkürler
Merhaba,

THY'den gidiş dönüş Dublin uçak bileti almıştım, Dublin'den dönüş biletim uçuşa henüz 3 hafta gibi bir zaman varken, 1 gün sonraya ertelendi. Bu durumda tazminat alma hakkım var mıdır? Var ise nereye başvurmam gerekiyor?

Teşekkürler
0
themanwhowasntthere
(30.10.24)
şurada bilgi var, bakmis miydiniz?

cdn.turkishairlines.com
0
orient blue
(30.10.24)
ücretsiz saat/ tarih değiştirme ve kesintisiz ücret iade seçenekleriniz var.
0
brkylmz
(30.10.24)
(1)

almanya ticari vize

theseachange
yakın zamanda almanya’dan ticari vize alan var mı? varsa eğer idataya evrakları teslim ettikten sonra tam olarak kaç gün sonra vizeyi aldınız?
yakın zamanda almanya’dan ticari vize alan var mı? varsa eğer idataya evrakları teslim ettikten sonra tam olarak kaç gün sonra vizeyi aldınız?
0
theseachange
(30.10.24)
1.5 sene önce 45 gün civarı sürdü, 2 sene verdiler.
0
kimlanbu
(31.10.24)

word - kaynakçada yer alıp metinde yer almayan kaynakları tespit etme

helios
selamlar,word ile ilgili bir sorum var.300 sayfalık, içerisinde referanslar ve kaynakçalar olan bir metin dosyası üzerinde çalışıyorum. metnin 50 sayfalık bir kısmını sileceğim, bu 50 sayfalık kısımda muhtemelen 30 tane metin içi kitap referansı vardır. bu referanslar aynı zamanda en alt kısımdaki k
selamlar,
word ile ilgili bir sorum var.
300 sayfalık, içerisinde referanslar ve kaynakçalar olan bir metin dosyası üzerinde çalışıyorum. metnin 50 sayfalık bir kısmını sileceğim, bu 50 sayfalık kısımda muhtemelen 30 tane metin içi kitap referansı vardır. bu referanslar aynı zamanda en alt kısımdaki kaynakça kısmında da kaynak olarak yazıyor.

bu 50 sayfayı sildiğimde, eğer metnin bütününde artık o kaynak geçmiyorsa, kaynakçadan da silinmesini istiyorum.

yani esasında sorum, kaynakçada yer alıp metinde yer almayan kaynakları nasıl tespit edebiliriz? bunun kolay bir yolu var mı?
0
helios
(30.10.24)
(4)

fine dining date restoran tavsiyesi

mr.goodcat
istanbuldaaksam yemeğimümkünse manzara veya ortamın güzel olduğurestoran tavsiyelerini alabilir miyim?yeni açılan restoranlardan olabilir. porsiyonlar mümkünse kuş kadar olmasınmediterranean, italyan, türk olabilir
istanbulda
aksam yemeği
mümkünse manzara veya ortamın güzel olduğu
restoran tavsiyelerini alabilir miyim?

yeni açılan restoranlardan olabilir. porsiyonlar mümkünse kuş kadar olmasın

mediterranean, italyan, türk olabilir
0
mr.goodcat
(30.10.24)
Herise İstanbul

Seraf Vadi
0
basubadelmevt
(30.10.24)
Mürver
0
peki madem
(30.10.24)
mikla
0
ala09
(30.10.24)
16roof ( favorimdir)
Noir
Cafe de paris ( suadiye hotel roofunda )
Hood ( double tree by hilton moda roofunda)
Ken
Nobu Istanbul ( süzer plaza’da)
Lacivert
0
andy kaufman
(30.10.24)
(4)

20'lik yaş diş kanaması

yetkili birine benzeyen abi
sol üst 20'lik dişim baş verdi ve sürekli kanıyor.ne yapmam lazım?doğru mu çıkıyor, beklemem mi lazım yoksa doktora mı gitmeliyim?doktora gitsem ne kadar öderim, klinik mi bulmalıyım yoksa özel muayenehane mi daha uygundur?
sol üst 20'lik dişim baş verdi ve sürekli kanıyor.
ne yapmam lazım?
doğru mu çıkıyor, beklemem mi lazım yoksa doktora mı gitmeliyim?

doktora gitsem ne kadar öderim, klinik mi bulmalıyım yoksa özel muayenehane mi daha uygundur?
0
yetkili birine benzeyen abi
(30.10.24)
doktora git. ilk muayeneden para almazlar zaten. fiyatı söylerler.
0
jelly bear
(30.10.24)
nasıl para almazlar? muayene ücreti yok mu?
röntgen falan çekmek isterlerse bir de...
0
🌸yetkili birine benzeyen abi
(30.10.24)
sadece röntgene para alıyolar. muayene parasız. işlem yaparlarsa ücretli sadece. en azından fikir alırsın sonra devlete gidersin
0
jelly bear
(31.10.24)
Güvendiginiz dis doktoruna gidin, arkadaslarinizdan vs tavsiye alin. Kadiköy tarafindaysaniz annemi tavsiye ederim :D
0
kuehles blondes
(31.10.24)
(1)

Damacana İadeli & İadesiz ne demek?

Zetnikov
2 senaryoya yorum yapar mısınız1- aynı marka damacana var gene aynı marka damacana satın alıp elımdekı bosları verıcem2- elimde A marka damacana var memnun degılım B markasın damacanasını alıcam
2 senaryoya yorum yapar mısınız

1- aynı marka damacana var gene aynı marka damacana satın alıp elımdekı bosları verıcem

2- elimde A marka damacana var memnun degılım B markasın damacanasını alıcam
0
Zetnikov
(30.10.24)
şöyle üçe ayrılıyor mesele:
1-aldığınız markadan almaya devam ederseniz en uygun ücretten suyunuzu alıyorsunuz. damacananız aynısıyla değişiyor ve bu böyle sürüp gidiyor.
2-elinizdekinden farklı marka alacaksanız sizdeki damacanayı alıp diğer markayı verirler ama ekstra ödeme yaparsınız. markası farklı olsa da "ikisi de damacana işte" demiyor fazlasını alıyorlar genelde.
3-elinizde hiç damacana yoksa ya da eskisi dursun yenisini alacağım derseniz en çok ücreti burada ödersiniz.

siz 2. şıkkı uygulayacaksınız.
0
anna sun
(31.10.24)
(2)

Ürün çekimi için iş nereden bulunuyor?

ananiyimioguz
Bir lens alacaktım da adam satmaktan vazgeçmiş. Neden vazgeçtiniz dedim 2 aydır favorilerdeydi.. valla normalde hobi için almıştım ama şimdi ürün çekimleri için kullanıyorum güzel kazandırıyor dedi.Ben de teşekkür ettim başka yerde buldum aynısını. Bizim kullanım amacımız farklı olacak ama ekipmanla
Bir lens alacaktım da adam satmaktan vazgeçmiş. Neden vazgeçtiniz dedim 2 aydır favorilerdeydi.. valla normalde hobi için almıştım ama şimdi ürün çekimleri için kullanıyorum güzel kazandırıyor dedi.

Ben de teşekkür ettim başka yerde buldum aynısını. Bizim kullanım amacımız farklı olacak ama ekipmanları almışken başka iş yoksa çekeriz cıncık boncuk ne olacak.

Fakat şeyi anlamadım bu insanlar bu müşteriyi nereden buluyor? Yani ben antepteyim ya burada bulmam lazım ya da bana ürünleri kargolayacak (tabi o kadar uğraşacağı için piyasanın biraz altında fiyat vermem gerekebilir) sonra ben çekip geri gönderirim.

Ben sahibindene mi ilan açayım, bu üreticiler, satıcılar, toptancılar falan nerede aratıyorlar da buluyor bu hizmeti ona göre orada ilan açayım, piyasaya bakayım.
0
ananiyimioguz
(30.10.24)
bu iş network işi tamamen. ilanla çok ekmek çıkacak bir şey değil. ki ürün gönderilsin, çekeyim göndereyim gibi prodüksiyonu baya zorlayacak bir şeyden bahsediyorsunuz.
kendi stüdyonuz ya da hemen kurulabilir mobil prodüksiyon şeysiniz(ışık, perde, çeşit çeşit stant vs) olacak siz gibi portable set kurup çekim yapacaksınız.
0
patronaj1
(31.10.24)
istock vs ile güzel para kazanan arkadaşlarım var. allah daha da artırsın tabi.

bu siteler aylık satılacak fotoğraf konuları hakkında 1 ay önceden mail atıyorlar.

burdan girerseniz bu tür fotoğraf arayanlar size bir şekilde ulaşır. istockta simit ve poğaça fotoğraflarını çeken biri arkadaşım mesela. deü gsf mezunu.
0
janderzel zartanyan
(01.11.24)
(9)

Togg t10x i olan var mı?

kisa
MerhabaBu araçtan alacağız. Sahip olan varsa uygulamadan kod paylaşımı ile iki tarafa da on bin TL veriyormus.Varsa referans kodunu girebilirim.
Merhaba

Bu araçtan alacağız. Sahip olan varsa uygulamadan kod paylaşımı ile iki tarafa da on bin TL veriyormus.
Varsa referans kodunu girebilirim.
0
kisa
(30.10.24)
x.com

şupaylaşım altında kod paylaşmış togg sahipleri. ama şikayetlerin fazlalığı dikkatimi çekti.
0
exlibris
(30.10.24)
Bakacağım teşekkürler
0
🌸kisa
(31.10.24)
Geçen Ordu'dayız. Togg'u övüyor seyahat arkadaşlarım. Lan dedim denek olmak isteyen alsın. Geçmişi, yaşanmışı olmayan şirketten bir şey alınmaz. Yok süper, ben gördüm sürdüm vs dediler. Olm sistem açılmasa burada yolda kalsanız ne yapacaksınız dedim ve derken dağların arasındaki yolda mangalcının orada bir Togg gördük. Gelin lan soralım dedim. Sorduk, dayı nasıl araba memnun musun diye? Çok memnunum dedi. Dedim hiç sorun çıkarmıyor mu? Yolda kaldık, ekran açılmadı, araba çalışmadı bekledik 1 saat düzelmesini dedi. Yardım için numara varmış onu aramış arabayı aç kapa yapın düzelir normal demişler. Lan böylesi riske girilir mi dedim içimden. Benim arkadaşlar da bana hak verdi. Pirzola yedik.

Sen al, sonra bize anlatırsın. Bence alma.
0
Shepard
(31.10.24)
:) pirzola güzel
Ordu da güzel aslında.
Togg için pek fikrim yok. Şirkete alacağız, uzun hikaye.
0
🌸kisa
(31.10.24)
Arkadaşım aldı. Nefretle sattı. Uzun yolda çok yordu. Şarj olayı çok yordu. Daha zamanı var bulaşmayın dedi kısaca.
0
jackyr
(31.10.24)
Teşekkürler
0
🌸kisa
(31.10.24)
batarya şarjı can sıkıcı.

bence o istasyon sayıları en az birkaç kat daha artmalı. benzinde 10 dk da yoldasın. yok sıradı, süresi, çalışmaması, çekilmiyor.

ama togg u ben beğeniyorum. kırmızısına ve mavisine yanığım :)
0
baldan kaymak
(01.11.24)
Bir de Ayder yeşili çıkartmışlar sanırım. Çok güzel görünüyordu.
0
🌸kisa
(01.11.24)
Benim fabrikasında çalışan bir arkadaşımda var kendisi tavsiye ediyor, memnun. Ama orada çalıştığı için mi öyle diyor bilemiyorum :) Bende sırf alımda kredi kolaylığı var diye düşünüyorum ancak etrafımda kimsede yok.
0
mirty
(01.11.24)

hukuk alanında en iyi soru bankası?

bogurtlenliporsuk
kurum sınavı için hukuk alanında (medeni, borçlar ... vs.) soru çözmem lazım. hangi yayınları önerirsiniz? hangilerini almalıyım?
kurum sınavı için hukuk alanında (medeni, borçlar ... vs.) soru çözmem lazım. hangi yayınları önerirsiniz? hangilerini almalıyım?
0
bogurtlenliporsuk
(30.10.24)

Tasarım desenleri

war of the world
Hangi kitabı önerirsiniz? Baskısı olan ve mümkünse Türkçe
Hangi kitabı önerirsiniz?
Baskısı olan ve mümkünse Türkçe
0
war of the world
(30.10.24)
(5)

database mimarisi

hlt1985
merhaba, bir yemek tarifleri web sitesi yapmak istiyorum. sitenin databse'i için bir şema çıkardım. konunun uzmanı değilim, yazılımcı değilim, hobim sadece. bu yapı doğru mu yanlış mı yol gösterecek biri var mı?Sitenin amacı: kullanıcıların girip üye olabilecekleri, benim eklediğim yemek tariflerini
merhaba, bir yemek tarifleri web sitesi yapmak istiyorum. sitenin databse'i için bir şema çıkardım. konunun uzmanı değilim, yazılımcı değilim, hobim sadece. bu yapı doğru mu yanlış mı yol gösterecek biri var mı?

Sitenin amacı: kullanıcıların girip üye olabilecekleri, benim eklediğim yemek tariflerini görebilecekleri yorum ve puan bırakabilecekleri bir site.

ibb.co

yorumlar için şimdiden teşekkürler!:)
0
hlt1985
(30.10.24)
User spesific alanları neden profile diye bir tablo oluşturarak orada tutuyorsunuz? User'a dair ikincil düzeyde bilgiler için bir tablo oluşturulacaksa bunda sorun yok ancak email, telefon gibi bilgiler user tablosunda tutulmalı bence

İngredients tablosunda gıda malzemelerini tutabilirsiniz, böylelikle bu tabloda tek bir domates kaydını kullanarak bir çok recipe de domatesi kullanabilirsiniz.

Bir recipe'ye select attığında malzemelerin de bu sorgu ile gelmesini beklerim. Recipe'ye birden fazla ingredient kolonu ekleyerek (ingredient1, ingredient2, ingredient3.... Bu best practise değil ama istediğiniz kadar nullable kolon oluşturmakta özgürsünüz.) ingredient tablosundaki entity'nin id'sini burada foreign key olarak gösterebilirsiniz.
0
war of the world
(30.10.24)
RecipeIngredients adında bir junction table ile tarif-malzeme ilişkisini tutmak daha sağlıklı. Ekstra 20 tane kolon eklemeye lüzum yok
0
war of the world
(30.10.24)
eğer bunu online bir şeyde yaparsan yardımcı olmak daha kolay olur, burası şöyle burası böyle olur diye.

ingredients bağımsız bir tablo olmalı,

recepie_ingredients diye bir tablo oluşturup tarifte kullanılacak malzemeleri bağlayabilirsiniz daha kolay olur.

instructions da order olmalı, düşün kü tarifte yağı tenccereye koyun soğanı kavurun kısmı en sona geliyor. çünkü unutulmuş, sonradan eklenmiş.

çoğu instructions aynı aslında onlarıda da ayırabilirsiniz,
(hemen hemen her yemekte, yağı koy, soğanı kavur, salçayı ekle gibi)

recepie_photos diye bir tablo olmalı (fotoğraflar, çoğul) ve receipe_videos da olmalı.

user varda bu user ne haklara sahip o belli değil,

perms diye bişi olmalı, birde user_perms, perms de admin, user, moderator vs. gibi şeyler olacak ki kimin neyi yapabileceğini belirleyebil.


bu dediklerim tamamen normalizasyona dönük tavsiyeler, aslında tek düz bir tablo ile de çözebilirsiniz işinizi, daha hızlı ve kolay olur zira o tarifleri yazarken bir şeylerden bir şeyler seçip, sıralamasını yapmak oturup komple yazmaktan zor.
0
selam
(30.10.24)
chatgpt'ye isterleriniz söyleyin yapsın.
ayrıca sizin yapıda nosql dbde iş görür ve hızlı olur.
0
nuisance2
(30.10.24)
1- Profil ve kullanıcı tabloları çakışıyor.
2- Bazı tablolarda veri tipleri yanlış atanmış. Örneğin, comments tablosundaki recipe_id alanı varchar, profile tablosundaki phone alanı ise int olarak tanımlanmış.
3- Gözüme çarpan en büyük eksiklik rol bazlı bir yönetim olmaması. Bir kullanıcı sisteme logn olduğunda, admin mi, editör mü yoksa standart bir kullanıcı mı olduğunu belirlemek için bir rol yönetim mekanizması eklemeniz gerekir.

İlk bakışta gözüme çarpanlar bunlar.

edit: yazım error
0
datnet
(31.10.24)
(4)

Malum şahsa telefonda vs küfür

makbur
Geçen gün annemlere gittim komşuları vardı (70 yaş bir grup) komşunun kizi aradi, -konu 5 yıllık emlak vergisi- direkt adını söyleyerek "ölemedi gitti geberesice" vs bi sürü sövüş duydum:) annemler de bazen gaza geliyorlar yahu telefonda demeyin bari diyorum :)Dışarda falan da çok denk geliyorum art
Geçen gün annemlere gittim komşuları vardı (70 yaş bir grup) komşunun kizi aradi, -konu 5 yıllık emlak vergisi- direkt adını söyleyerek "ölemedi gitti geberesice" vs bi sürü sövüş duydum:) annemler de bazen gaza geliyorlar yahu telefonda demeyin bari diyorum :)

Dışarda falan da çok denk geliyorum artık insanlar kamusal alan vs de umursamiyorlar; bu tarz ikili telefon görüşmesinden sayın malum sahsimiza hakaretten vs işlem görene duyup görüp rastladiniz mi hiç?
0
makbur
(30.10.24)
hatlardan biri teknik takipte değilse telefon konuşmasının içeriğinden 3. kişilerin haberi olmaz.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(30.10.24)
senin dediğin olsa her gün 500 bin kişiyi içeri almaları lazım.
0
orpheus
(31.10.24)
arkadaşlarıyla konuştuğu whatsapp grubunda hakaret etti diye hapis cezası almış çocuk var www.gazeteduvar.com.tr

yani şikayete bakar
0
titanyum22
(31.10.24)
@tiyanyum22

Haberi okudum.

"Raporda, çocuğun eyleminin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu belirtildi. Ayrıca iddianamede, çocuğun, “Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” iddia edilerek cezalandırılması istendi."

Adam öldürse tam tersini savunup salacaklardi.

Artık suna kesinlikle eminim ki hukuk sistemi de başla beraber ülkeyi karıştırmak için organize çalışıyorlar.
0
🌸makbur
(31.10.24)
(1)

Fiyat/performans ürünü laptop önerisi

yine de geldim dunyaya
Sağlam olsun, bozulmasın. Arada AutoCAD gibi programları çalıştırması gerekebilir.
Sağlam olsun, bozulmasın. Arada AutoCAD gibi programları çalıştırması gerekebilir.
0
yine de geldim dunyaya
(30.10.24)
macbook air m1 chipli öğrenci indirimi ile mis, pt.com.tr
0
gurur
(31.10.24)
(10)

travis kelce yakisikli mi

robert bosch
10 üzerinden kac veriyorsunuz?
10 üzerinden kac veriyorsunuz?
0
robert bosch
(30.10.24)
7 veririm bıyıkların hatrına
0
thesomberlain
(30.10.24)
4,5-5 veririm.
0
Amaranta ursula
(30.10.24)
evet. taylor 6-6.5 en fazla travis 9 falan bence.
0
hot potato
(30.10.24)
@hot potato, taylor 10 üzerinden 15 falandir da neyse...
0
🌸robert bosch
(30.10.24)
Hic begenmedim ya
3-4 olsun
0
Kittie
(30.10.24)
Hanımköylülükten bir senedir swiftie olan biri olarak taylor daha iyi bence ikili ilişkide. Travis tipik midwest hödüğü bence tip olarak. Eli yüzü düzgün de Taylor 9/10 minimum, Travis 7/10 olabilir gibi max

Sevgilime sordum o da onayladı :d
0
nundu
(30.10.24)
Yakışıklı Shrek yakışıklılığı var: uploads.dailydot.com
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(30.10.24)
yakisikliligi sadece erkek giyim modeli yuzu standartina indirgerseniz tabii ki 4-5 verirsiniz. ama adam su anda dunyanin en populer kadiniyla sevgili. demek ki 10 uzerinden 10 vermek gerek adil olmak istiyorsak biraz.
0
baldur2
(31.10.24)
Biraz daha kilo vermiş ve saçlarının modelini düzeltmiş haline 8/10 veririm.
0
kaptan maydanoz
(31.10.24)
7.5 bence.

üstteki arkadaşa güldüm. çok popüler bir kadınla sevgili olunca 10/10 yakışıklı mı olunuyor yahu ne alaka? demek ki kadın için her şey tip değilmiş ;)
0
candide
(31.10.24)
(1)

kaliteli çorap nereden alınır?

stationary traveller
selamlar terletmeyen, ayağı sıkmayan kaliteli çoraplar nereden alınır? özellikle spor ayakkabılarla uyumlu beyaz soket arıyorum.
selamlar terletmeyen, ayağı sıkmayan kaliteli çoraplar nereden alınır? özellikle spor ayakkabılarla uyumlu beyaz soket arıyorum.
0
stationary traveller
(30.10.24)
Babam Mısırlı çorabın bambu serisinden çok memnundu ben de hep onlardan alıyordum. Ancak spor ayakkıbılara ne kadar uyar bilemiyorum. En son decathlon'dan aldıklarımı da beğenmişti.
0
Amaranta ursula
(30.10.24)
(16)

32 yasinda bir insanin simdiye kadar hic curuk disinin olmamasi

bohr atom modeli
az rastlanan bir sey mi? biri cok sasirinca merak ettim.
az rastlanan bir sey mi? biri cok sasirinca merak ettim.
0
bohr atom modeli
(30.10.24)
İyi bir genetik miras ve bilinçli bir aile elinde yetişmenin verdiği avantaj sayesinde iyi bakımla olabilir bir şey.

Şaşıracak kadar az değil ama çok da değildir diye düşünüyorum.
0
Mirket
(30.10.24)
Son 10 yılda 2 kişi gördüm buna benzer, biri 41 yaş ilk dolgusunu yaptırmış, diğeri de 32 sıfır dolgu.

Ama ben çok insan görüyorum yani ayda 2000 insan görüyorum öyle düşün.
0
buluty
(30.10.24)
ben normal bir sey saniyordum, biri bana nasil curugun olmaz deyince tepkisini abartili bulmustum simdi tum yasitlarima sordum hepsi var dedi. aydinlandim.
0
🌸bohr atom modeli
(30.10.24)
o kisi benim, ispartali degil istanbulluyum.
0
🌸bohr atom modeli
(30.10.24)
45 yasindayim, hic curugum ya da dolgum yok. Az rastlanan bir sey evet, bir dis hekimi tanidigim ogrenince cok sasirmisti.
0
sertac akin
(30.10.24)
babana tesekkür et.
0
robert bosch
(30.10.24)
az once sordum kendisi 30lu yaslarda tek disini cektirmis, amcasi 80 yasinda ve agzindaki dislerin tamami kendininmis, dedemin de orta yaslara kadar hic curugu olmamis.

genetik demek ki.
0
🌸bohr atom modeli
(30.10.24)
@bohr
Çok mu iyi bakıyorsun? Mutlaka farklı bir şey olması lazım hocam ya. Yani yemek yeyip hemen dişini mi fırçalıyorsun?
0
benaslindayohum
(30.10.24)
Sadece iyi dış bakımı yetmiyor. Çocukken çok hasta olup fazla antibiyotik kullanmissaniz bir şekilde dişlere olumsuz etkisi oluyor.
0
makbur
(30.10.24)
ilkokuldan beri gunde iki kez aksatmadan fircaliyorum. 3-5 gunde bir de dis ipi ama duzenli degil. yemekten hemen sonra fircalamiyorum yatarken ancak.

bunun bana olaganustu bi sey oldugunu soyleyen kisi benden daha iyi bakiyordur dislerine ama onun da iki curugu mu ne varmis.
0
🌸bohr atom modeli
(30.10.24)
baya az rastlanan bisey, saglam gen habercisidir.
karim 40i devirdi hala curugu yok.
anneannesi 90 yasinda hala geziyor.
0
cooperr
(30.10.24)
Az rastlanır. Askerde çürüğü olmayan tek kişi bendim. 40 yaşındayım hala yok.
0
gabe h coud
(30.10.24)
Bende de çürük yok hiç. Hatta diş taşı bile yok. Diş hekimim çok şaşırmıştı çünkü benim dişim çapraşık. "Çapraşık dişlerde, diş taşı olur sizde yok" dedi.

Ben çok iyi bakıyorum dişlerime. Fırçalama, diş ipi, dil temizliği, ağız suyu.
0
rock n roll
(30.10.24)
Benim dişçime göre bu tamamen genetik bakmakla en fazla çürümeyi geciktirirsin ya da dişi kısmen kurtarırsın. ciddi diş bakımı yapmadığı halde hiç çürüğü olmayan bir arkadaşım var
0
kestane gürgen palamut
(30.10.24)
32 yaş sıfır dolgu sıfır çürük benim de.
Çevremde az çok herkeste dolgu köprü filan var bence azınlıktayız
0
yenibirgüzelnick
(31.10.24)
Dişleri sağlam olan kişilerin belki de en genel ortak özelliği gece uyurken nefes alma esnasında ağızlarının kapalı olmasıdır, burundan rahat nefes alamayıp ağzı açmak diş sağlığını ciddi etkiliyor
0
apocalipy
(31.10.24)
(3)

Windows 10 kurulu bilgisayardaki diski...

mikro patlama
...tamamen yeni bir masaüstü bilgisayara taksam, yeni donanıma ait sürücüleri yükleyip sorunsuz şekilde sistemi başlatır mı?Bunu yapıp, sorunsuz şekilde kullandım diyen var mı?
...tamamen yeni bir masaüstü bilgisayara taksam, yeni donanıma ait sürücüleri yükleyip sorunsuz şekilde sistemi başlatır mı?
Bunu yapıp, sorunsuz şekilde kullandım diyen var mı?
0
mikro patlama
(30.10.24)
genelde windows update'den bulup yükler güncelleme yaptığında, ayarlarda özellikle kapatmadıysan varsayılan aktifti yanlış hatırlamıyorsam... ama biraz eski sürümleri yükleyebilir. bazen çeşitli stabilite ve performans sorunlarına sebep olabilir ama sorunsuz çalışabilir de... iki sistemin donanımlarına bağlı biraz, e muhtemelen son denediğimden beri sistem de gelişmiştir.

zaten windows 10'da filan windows to go diye bi sistem bile var normalde enterprise sürümlerinde kullanılıyor. taşınabilir diske kuruyorsun farklı farklı cihazlarda kullanıyorsun. var yani windowsun desteği bu konuda, ama en son kusursuz değildi.
0
konetsu
(30.10.24)
bios'un eski olmaması lazım, ikisi de uefi bios ve disk ayarlamaları doğruysa çalışır. dene bir şey olmaz
0
hoot
(30.10.24)
not: taktım, sorunsuz çalıştı.
0
🌸mikro patlama
(06.12.24)

Almanya'dan gelecek olan var mı

mirty
Çok büyük olmayan bir motosiklet parçası isteyeceğim ücreti mukabilinde
Çok büyük olmayan bir motosiklet parçası isteyeceğim ücreti mukabilinde
0
mirty
(30.10.24)
(16)

Yılbaşı Planınız

rock n roll
Gerçi daha çok var ama belki bir plan oluşturmuşsunuzdur. Ne yapacaksınız? Ben dışarı çıkmayı sevmiyorum, evde geçireceğim ama hiç yılbaşı havasında geçmiyor, sıradan bir gün gibi geçiyor ve sıkılıyorum. Sizler yaptınız mı yılbaşı planı?
Gerçi daha çok var ama belki bir plan oluşturmuşsunuzdur. Ne yapacaksınız? Ben dışarı çıkmayı sevmiyorum, evde geçireceğim ama hiç yılbaşı havasında geçmiyor, sıradan bir gün gibi geçiyor ve sıkılıyorum. Sizler yaptınız mı yılbaşı planı?
0
rock n roll
(30.10.24)
Henüz yok,evde olursam kesin erkenden uyurum. :)
0
brnbrs
(30.10.24)
ertesi gün tatil olması sebebiyle, evde ya da dışarda sevdiklerimle ve yakınlarımla bir araya gelmek için güzel fırsat oluyor. bahaneyle bir araya geliyoruz ve keyifli zaman geçiyor. geçen sene ilk kez evde kaldım ve uyudum ama ertesi gün pişman oldum. bu sene bir arkadaşta toplanacağız.
0
violetsky
(30.10.24)
31 aralık günü çekiş antrenmanı günüme denk geliyor bol bol deadlift yapar akşam da hindi-pilav yedikten sonra Kolpaçino 1'i izlerken uyurum diye tahmin ediyorum.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(30.10.24)
yilbasini evde gecirmek +10000.
18 yasimdan beri sadece iki kere disarida gecirdim. ikisinde de aman aman eglenmedim. pijama terlik tombala... 1 gibi de uyurum en gec
0
robert bosch
(30.10.24)
Bizde en yoğun iş günlerinden biri oluyor. Gece eve geçip film izlerim her seneki gibi. Sonra uzun bir tatile cikacagim
0
deer hunter
(30.10.24)
Evde olacağım kesin

- Kendi evimde olursam bilgisayarda oyun moyun oynar veya bir şeyler izler girerim 2025'e.

- Kuzen çağırsa PS4 oynarak gireriz birkaç kişi.

Alkol olmayacak her iki evdede.
0
put it in your appropriate place
(30.10.24)
işimin en yoğun zamanlarından biri ama sevdiğim termal otellerden biri sevdiğim bi şarkıcıyı getirirse anamı da alıp gidecem. hayatımda yılbaşı kutlamışlığım yok, bi de biz günaha girelim bahalım
0
titanyum22
(30.10.24)
Ev. Siradan geciriyorum. Sacma geliyor bana yeni yila giriyoruz eglenelim fikri. Hic o moda giremiyorum. Hatta eglenenleri gorunce ne bos dunya diyip depresiflesiyorum. Siradan bi gun olarak gecirdigimden de yeni yilin ertesi gunu alisveris merkezine gidiyorum. Tenha tenha bakiniyorum vitrinlere. Normalde de avmye acildigi gibi girer 2 saate cikarim ama yeni yil ertesi ekstra tenhalik oluyor.
0
Kittie
(30.10.24)
Bikac yıldır kendiliğinden gelenekselleşen
*kuzenlerle toplan
*dağ başına çık
*gerçek ağaç süsle
*ateş yak
*insta kamp yiyecekleri yap (közde cikolatli muz, marsmelov vs)
*Kutu oyunları oyna
*İşki iş
*Dağıl, şeklinde bir rutinimiz var
0
abuzer
(30.10.24)
henüz plan yok. bende veya başka bir arkadaşta evde arkadaşlarla toplaşmaca olur. kokteyller yaparız.

www.youtube.com
0
gabe h coud
(30.10.24)
Hep evde geçirdim yine evde olurum.
0
Amaranta ursula
(30.10.24)
@gabe h coud

Linkteki penguenin olayı ne? Araştırdım bir şey anlamadım. Çok bilinen bir şey de ben mi cahilim acaba? Soru içinde soru olsun bu da. Bilen arkadaşlar yazsın.
0
🌸rock n roll
(30.10.24)
hiçbir planım yok, ilk kez yeni yıla uyuyarak girebilirim ortaokuldan beri.

zaten hiçbir zaman ATEŞLİ YILBAŞI KUTLAYICISI insanı değildim ama bütün dünyaya aynı heyecanın hakim olduğu, aylaklık yapıp içip sçmanın toplum nezdinde kabul gördüğü bu tür günleri severim. sadece varlığı bile içimi kıpır kıpır eder. param varsa içerim, yoksa 12'de pencereye çıkıp "havaifişek var mı lan?" diye bakarım vs...

bu sefer ne param, ne arkadaşım ne de iyi hissedecek enerjim var açıkçası. çok enteresan şeyler olmazsa yatıp uyurum erkenden.
0
mark greg sputnik
(30.10.24)
Sanırım hayatımda bir iki kez yılbaşı kutladım o da yine ev ortamında.

Bunlar dışında hep evde oldum. Bazen bir şeyler izledim, bazen uyudum, bazen bir şeyler içtim.
Bu yıl için bir planım yok. Bu hafta ağacımı kurarım balkonumu süslerim.
Belki o gün de oturur orada bir şeyler izler içerim belki de yatar uyurum.
İsteğim bir şeyler izlemek ama bakalım.
0
mutekebbir
(31.10.24)
Evde standart PTT (Pijama-Terlik-Televizyon)

(bkz: entryden yaşın anlaşılması)
0
d max
(31.10.24)
Hafta içine denk geldiği için bütün haftayı birleştirip hem iş hem de tatil planı yaptık.
0
iwasbornonamountainside
(31.10.24)
(3)

son zamanlarda balkonu pimapen ile kapatan var mı?

violetsky
yaklaşık ölçü ve fyat belirtebilir misiniz? fiyat için az çok fikir sahibi olmak istiyorum da. bir de sürgülüler, filmli camlılar vs oluyor. o konuda da tavsiyelerinize açığım.
yaklaşık ölçü ve fyat belirtebilir misiniz? fiyat için az çok fikir sahibi olmak istiyorum da. bir de sürgülüler, filmli camlılar vs oluyor. o konuda da tavsiyelerinize açığım.
0
violetsky
(30.10.24)
Fiyat konusunu bilemiyorum ama bizim sürgülü çift camlı. Dış taraf sıcak soğuk gecirmesin diye farklı bı cam takıldı hafif renkli,gerçekten ısı kaybı olmuyor, güzel. 3 yılı geçti yapılalı.
0
brnbrs
(30.10.24)
evi kentsel dönüştürdük. balkon diye bir şey kalmadı ki :((
0
titanyum22
(30.10.24)
cam balkon yaptırsanız uygun olmaz mı? daha kullanışlı ve daha hoş duruyor. ustalar gelip ölçüyor ve m2 olarak hesaplayıp fiyat veriyorlar. haziran ayında m2 fiyatı 7k TL idi.
0
MtKrt
(30.10.24)
(3)

oyunlarda ping/lag düşürmek mümkün mü?

duyurukullanıcısı
vpn aldım ama acaba daha kaliteli bir şey alsam işe yarar mı? 300mbit internet kullanıyorum ama ping'im EU'daki insanlara göre yüksek.nasıl düşürebilirim?
vpn aldım ama acaba daha kaliteli bir şey alsam işe yarar mı? 300mbit internet kullanıyorum ama ping'im EU'daki insanlara göre yüksek.

nasıl düşürebilirim?
0
duyurukullanıcısı
(30.10.24)
internete kabloyla mı bağlanıyorsun wifi üzerinden mi? Kabloyla bağlaman da olumlu etkileyecektir
0
ao12
(30.10.24)
oyunlarda vpn kullanmayarak düşürebilirsin. vpn ping'i arttırır ekstra bir aşama ekleyerek.

ama eğer türkiye'deysen hiçbir zaman eu server'larındaki ping'in eu'daki insanlarla aynı olmayacak. internetin kötülüğünden vs. değil, fiziksel olarak server'a uzaklığından dolayı.

kaç ping alıyorsun?
0
king lizard
(30.10.24)
@king
isviçredeki arkadaşımın neredeyse iki katı. düzenli giriyoruz hiç değişmiyor.

vpn ile girince bazen düşüyor aslında. oynadığımız oyunların TR'de server'ı yok en yakını Almanya'da baktım onlara vs.
0
🌸duyurukullanıcısı
(31.10.24)
(7)

The fall (2006)

sanguine
Film hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim, izleyenler ne düşünüyor merak ediyorum. Ben biraz sıkıcı buldum.
Film hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim, izleyenler ne düşünüyor merak ediyorum. Ben biraz sıkıcı buldum.
0
sanguine
(30.10.24)
Beğenirim masalsı güzel film
0
grimavi
(30.10.24)
En sevdiklerimden
0
beetlejuice
(30.10.24)
3 kere izledim, cok severim. Hatta tekrar izleyeyim.
0
mirty
(30.10.24)
birkaç kez izledim, severim, sevmiştim. sonlarını da hep gözü yaşlı izledim ama takvimler 2010'u gösteriyordu. o zamanki temiz duygular organik kafalar mı kaldı amk hödüğün önde gideni oldum artık. şimdi izlesem sonlarında agamemnon gif'i gibi olurum herhalde.
0
engelbert humperdinck
(30.10.24)
Sıkıcı değil ama bi olayı yok, serdar ortaç şarkıları gibi.
0
buluty
(30.10.24)
Derin sarmal hikaye arıyorsanız sıkılmış olabilirsiniz filmin tüm olayı muazzam görsel ve kurgusu. Hikayesi de boş değil bence tabii, derinliği gözüken nahif hikayenin daha satır aralarında kalmış bi film.

İyidir severik.
0
hedep
(30.10.24)
grimavi
(03.11.24)
(1)

Klinik psikolog veya psikiyatrist onerisi

Kittie
Psikiyatristime veda ettim en sonunda.Once klinik psikolog ile psikolog arasindaki fark nedir kisaca soyleyebilecek var mi. Klinik psikolog ilac mi yazabiliyor mesela?Ve bakirkoy ilk tercihim olmak uzere avrupa yakasinda her yer olur.Gidecegim kisinin erkek, 35 yas uzeri ve iyi bir okul mezunu olmas
Psikiyatristime veda ettim en sonunda.

Once klinik psikolog ile psikolog arasindaki fark nedir kisaca soyleyebilecek var mi. Klinik psikolog ilac mi yazabiliyor mesela?

Ve bakirkoy ilk tercihim olmak uzere avrupa yakasinda her yer olur.
Gidecegim kisinin erkek, 35 yas uzeri ve iyi bir okul mezunu olmasini istiyorum.
0
Kittie
(30.10.24)
Alttaki duyurudan aklima geldi. Kaygi bozuklugu, depresyon, gecmise ofke, kararsizlik, tukenmislik hissi gibi seyler icin gitmek istiyorum.
0
🌸Kittie
(30.10.24)

Ankara Psikiyatri

rock n roll
Selam, özellikle kaygı konusunda çalışan psikiyatr öneriniz olur mu? Kendi muayenehanesi de olur, özel bir hastanede de çalışıyor olabilir? Özel olması önemli, çünkü diğer hastanelerde hasta yoğunluğu sebebiyle çok zaman ayıramıyorlar. Teşekkürler.
Selam, özellikle kaygı konusunda çalışan psikiyatr öneriniz olur mu? Kendi muayenehanesi de olur, özel bir hastanede de çalışıyor olabilir? Özel olması önemli, çünkü diğer hastanelerde hasta yoğunluğu sebebiyle çok zaman ayıramıyorlar. Teşekkürler.
0
rock n roll
(30.10.24)
(3)

Ataşehir-Taksim Dolmuşları (Watergarden'a ulaşım)

synesthesia
Levent tarafından Anadolu yakasında bulunan Watergarden AVM'ye gitmem gerekiyor. Yol tarifi aldığımda Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ordan Ataşehir-Taksim dolmuşlarını gösteriyor. Sözlüğe baktığımda geçen sene bu hattın kapatıldığına dair bir entry girilmiş. Şu an çalışıyor mu bu hat?Çalışmıyorsa ba
Levent tarafından Anadolu yakasında bulunan Watergarden AVM'ye gitmem gerekiyor. Yol tarifi aldığımda Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ordan Ataşehir-Taksim dolmuşlarını gösteriyor. Sözlüğe baktığımda geçen sene bu hattın kapatıldığına dair bir entry girilmiş. Şu an çalışıyor mu bu hat?

Çalışmıyorsa başka en kolay nasıl gidebilirim oraya?
0
synesthesia
(30.10.24)
Ben hiç dolmuş görmedim. 500t ile citiies durağı
Ya da Marmaray metro ile aynı durağa gelip orada otobüs ya da taksi yapılabilir. Otobüs numaralarını bilmiyorum ama olması lazım. En azından çok yakınına kadar var
0
kisa
(30.10.24)
Ben de baktım şimdi Uzunçayır metrobüs durağından 14BK veya 13M diye gösterdi.
0
peki madem
(30.10.24)
Şurdan bakınca D61 olarak görünüyor aslında bahsettiğim dolmuş

application2.ibb.gov.tr
tuhim.ibb.gov.tr
0
🌸synesthesia
(30.10.24)
(3)

çamaşır makinası neden yürür?

Zetnikov
soru başlıkta
soru başlıkta
0
Zetnikov
(30.10.24)
1.Ayakları düzgün ayarlanmamıştır.
2.İçine dengesiz ve ağır bir halı, kilim tarzı yıkanacak eşya konmuştur.
3.Amortisörleri bozulmuştur.
0
lamborcini
(30.10.24)
Her köşesinden bastırdığında boşluk yapıyorsa zemin düzgün değildir, yürümeyen makina yer değiştirince yürür oldu yerini ayarlayınca (her köşesindne bastırıp ayarladım) altında ayakları var çevriliyor boşluk olan kısımda ayakları çevirerek düzlemelisin
lambo+1
0
eja
(30.10.24)
1. Amortisörleri bozulmuştur. (Çok zor değil, kendiniz değiştirebilirsiniz.)
0
halanne
(01.11.24)
(6)

Noel pazari icin sirbistana gitsem mi?

Kittie
Vizesiz ulkelerden birine gitmek istiyorum.Novi sad diye dusundum.Turla falan gitmicem. Direkt bi ucak bileti-otel alicam.Giden var mi aramizda o donemde ya da baska donemde?Guvenli bir yer mi sirbistan?Bi de surasi da vizesiz, pazari daha iyi dediginiz bir yer var mi?Buyuk beklentim yok. Bi yere gi
Vizesiz ulkelerden birine gitmek istiyorum.
Novi sad diye dusundum.
Turla falan gitmicem. Direkt bi ucak bileti-otel alicam.
Giden var mi aramizda o donemde ya da baska donemde?
Guvenli bir yer mi sirbistan?
Bi de surasi da vizesiz, pazari daha iyi dediginiz bir yer var mi?
Buyuk beklentim yok. Bi yere gitmek istiyorum zaten. Noel pazari vakti gideyim dedim.
0
Kittie
(30.10.24)
Sırbistan genel olarak güvenlidir. Gezmesi keyifli bir yer bana kalırsa. Noel pazarı kuruluyor mu, ne zaman kuruluyor emin olun gitmeden onun için gidiyorsanız.
0
but that was just a dream
(30.10.24)
sirbistan gibi yerlerde noel ocakta bu arada. aralik basinda falan gidersen belki pazar bulamayabilirsin.
0
hot potato
(30.10.24)
Belgrad bana balon gelmişti. Novi Sad çok daha güzel ama Noel zamanı görmedim.
0
Amaranta ursula
(30.10.24)
Hot potato: 25 kasim 26 aralik yaziyor nette ama baska yerlerden de arastiracagim bunu. Uzulmem ama bi gulerim yani o donemi yakalayamadigimi anlarsam djrj
0
🌸Kittie
(30.10.24)
en.wikipedia.org

7 ocak yaziyor.
0
hot potato
(30.10.24)
O christmas galiba tam bakmadim ama. Belgradla novi sad bile farkli birbirinden. Nette cogunlukla kasim aralik arasi diyor ama yine arastiracagim
0
🌸Kittie
(30.10.24)
(14)

bu paranoyaklık mı?

inheritance
anahtarı kapının dışında unutmuşum, 12 saat kadar kapının dışında kalmış. kilitleri değiştiriyorum. belki birisi anahtarları kopyaladı bilemem. bir şey olmamıştır büyük ihtimalle ama %1 olasılık bile olsa aklımın bir köşesinde ya ben evde yokken birisi kopya anahtarla girerse endişesi olacak.
anahtarı kapının dışında unutmuşum, 12 saat kadar kapının dışında kalmış. kilitleri değiştiriyorum. belki birisi anahtarları kopyaladı bilemem. bir şey olmamıştır büyük ihtimalle ama %1 olasılık bile olsa aklımın bir köşesinde ya ben evde yokken birisi kopya anahtarla girerse endişesi olacak.
0
inheritance
(30.10.24)
tr'de yasiyorsan paranoya falan degil.
0
robert bosch
(30.10.24)
Temkinli olmak iyidir.
0
rock n roll
(30.10.24)
Muhtemelen bir şey olmaz ama değiştirmekte fayda var.
0
nawar
(30.10.24)
Simdi ben de tedirgin oldum. Ben de ayni seyi yaptim gecen ay falan. Hic aklima anahtari degistirmek gelmemisti. Paranoya degil bence, rock n roll +1
0
Kittie
(30.10.24)
O kadar normal ki asla paranoya falan değil.
Ülke özelinde de değil ya böyle şeyler hiç belli olmaz.
Önlem önlemdir ileride pişman olmaktan iyidir.
0
mutekebbir
(30.10.24)
Bence biraz paranoya.
0
but that was just a dream
(30.10.24)
Maalesef evhamsa bile haklı bir evham. İyi yapmışsınız kafanız rahat eder.
0
visnebahcesi
(30.10.24)
Bir kere ben de tüm gece üstünde unutmuştum. Sabah 8'de kapım çalınca (tipik birine bir şey mi oldu acaba turk telasi) panikle açtım bir baktım komşu anahtari gösteriyor, ha tamam deyip girdim içeri.

10 sene falan olmuştur kapı hala aynı kapı.

Aslında dediğiniz çok mantıklı binada guvenlik vs varsa bile.. tr'de kesinlikle paranoya değil.
0
makbur
(30.10.24)
Ben olsam üşendiğim için "yaşayıp görelim bakalım neler olacak" deyip birkaç gün tedirginlik hissettikten sonra unuturdum ama senin yaptığın daha doğru bence.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(30.10.24)
O arada ev soyulmadiysa ek korkuya gerek yok bence.
0
hububrad
(30.10.24)
bizde o kadar kaliteli hırsız yok, soyacak olsa hazır ev boş girer soyardı.
0
orpheus
(31.10.24)
o kadar kaliteli hırsız yok +1

kopyalayıp geri getirip takması lazım, zor. Filmlerdeki gibi izini çıkarıp kopyalayan ajan tarzı biri de olamaz herhalde.

Yine de kafa rahatlığı iyidir tabii. Bu arada, kopyalayan biri olduysa evde yokken girmesinden daha korkuncu siz evdeyken girmesi. Gece yatarken anahtarı kapıda bırakmak(iç tarafında) iyidir bu açıdan. Hadi iyi geceler
0
nhk ni youkosu
(31.10.24)
tr'de hirsizlar kilit kopyalamakla ugrasmaz +1
bosuna ugrasma.
0
cooperr
(31.10.24)
ben de yazdım, sonra göndermekten vazgeçtim.

bence de endişelenmekte haklısın ama bizde kopyaladığı anahtarı, "kopyaladığım anlaşılmasın da kilidi değiştirmesinler, birkaç gün sonra gelir soyarım" diye getirip geri takacak zekada hırsız yok. alır anahtarı gider, kopyalamakla da uğraşmaz, aldığı anahtarla girmeye çalışır.

anahtarın kaybolursa ve bulamazsan değiştir. ama kapının üstünde duruyor ise %99 bir sıkıntı olmaz.
0
kibritsuyu
(31.10.24)

Dalak Ameliyati

vardasar
Bir yakinimizin dalagi alinacak bir kitle oldugu icin. bu ameliyatlarin kapali-acik fiyatlari hakkinda bilgisi olan var mi Istanbul icin?
Bir yakinimizin dalagi alinacak bir kitle oldugu icin. bu ameliyatlarin kapali-acik fiyatlari hakkinda bilgisi olan var mi Istanbul icin?
0
vardasar
(30.10.24)
(18)

turk net bana sormadan binama o siyah dağıtıcıyı taktı

OgutucuRecep
ya adamlar bir arar bir sorar kardeşim binanıza bu siyah kocaman panoyu takabilir miyiz diye?bildiğin 60x50 cm kocaman pano yahu.cihangirde olsa böyle kafalarına göre bir şey yapabilir mi?adamların iplememe olayına bak.mahalle lüks değil diye delip geçmişler kocaman şeyi de koymuşlar.adamlar gelip b
ya adamlar bir arar bir sorar kardeşim binanıza bu siyah kocaman panoyu takabilir miyiz diye?
bildiğin 60x50 cm kocaman pano yahu.
cihangirde olsa böyle kafalarına göre bir şey yapabilir mi?
adamların iplememe olayına bak.
mahalle lüks değil diye delip geçmişler kocaman şeyi de koymuşlar.

adamlar gelip binayı vidalayıp çakmış gitmiş.

e benim binama zarar verdiler, deldiler duvarımı.
şimdi ben bunlara ne diyeyim? bunlardan yıllık para isteyeceğim mantıklı mı?

şöyle bir şey

forum.turk.net
0
OgutucuRecep
(30.10.24)
ucuza 1000 mb internet için şükredeceğine...
0
jelly bear
(30.10.24)
haklısın bence. "bir şey olmaz yea" kafası. ciddiyim, trollük yapmıyorum.
0
kisa
(30.10.24)
izin isteyecekler
izin isteseler zaten koy abi tabii ki ne demek derim.
bina benim.
kimsenin babasının malı değil kafasına göre delemez binayı.
0
🌸OgutucuRecep
(30.10.24)
dava açsan temizi var galiba
0
Zetnikov
(30.10.24)
Kabul ettiğiniz kullanıcı sözleşmelerine bir bakın. Orada bununla ilgili bir madde vardır diye tahmin ediyorum.
0
burfak
(30.10.24)
@burfak

ben abonesi değildim ki o zaman.
adamlar gelip çakıp gitmişti :D
0
🌸OgutucuRecep
(30.10.24)
apartmandan biri basvurduysa hatta cogunluk talep ettiyse?
0
buenosdias
(30.10.24)
@buenosdias

apartman benim.

kimse başvurmadı.
tüm mahalleye çekmişler ztn.
0
🌸OgutucuRecep
(30.10.24)
Aşağıdaki mevzuatta kamu yararı ve geçiş hakkı maddelerine bakabilirsin. 5809 Sayılı EHK (Elektronik Haberleşme Kanunu), özet olarak karşıdaki bir kurum olduğunda resmi yazı ile başvurup izin alıyorlar, dayanak noktası transmisyon altyapısını kurma ve işletme konularında kamu hizmeti & yararı kapmasına girmeleri.
Karşıda ki şahıs olduğundaki süreci nasıl işliyor bilmiyorum, firmaya mail yoluyla ulaş, dönüş olmazsa cimer üzerinden şikayet et, herşey yazılı olsun.

Yıllık para isteme gibi bir hakkın olduğunu zannetmiyorum.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Geçiş Hakkı

www.resmigazete.gov.tr

www.mevzuat.gov.tr
0
sealth
(30.10.24)
Binaya verilen bir zarar görmüyorum. Ayrıca hızlı internet getirmişler. Kimseye zararı olmayan bir kutu için bu kadar yaygaraya gerek var mı?
0
nundu
(30.10.24)
Fotoğraftaki en şık şey o siyah pano valla. Bence dursun.
0
hububrad
(30.10.24)
yaw bu dandik havuz fayansini bina duvarlarinda kullanmayi hangi amele akil etti, senelerdir icimi kemiren bir sorudur.

bence de kutu binaya gizemli bir hava katmis, kalsin +1
0
cooperr
(30.10.24)
hububrad ve cooperr da +1 ayrıca evet
0
nundu
(30.10.24)
kiracı ararsan haber ver, 1000'lik interneti olan daire ne güzel
0
hoot
(30.10.24)
@sealth
Bilerek konuşmuyorum, yorum yapıyorum. Yanlışsam düzelt

Bina şahsa aitse o kutu da binaya hizmet veriyorsa yani bir geçiş durumu yokken kamu yararindan bahsedilebilir mi hala?

Bu arada buna çirkin, hızlı İnternet geldi vs gibi yorumlar seks iscisine tecavüzu meşru görmek gibi geliyor.

Bina sahibinin rızası alınmadan sorulmadan al işte bak ne olacak deme hakkı olmamalı kurumların (hele kar amaçlı kurum)
0
kisa
(31.10.24)
@kısa çok uzun uzun anlatabilirim de özetle bu konuyu hizmet almak gibi düşünme bu bir altyapı&iletim işi ülke genelinde bu işlerin yapılabilmesi için çıkartılmış, belirli kurumlara tanınmış bir ayrıcalık bu, gözünün önüne enerji nakil hatları gelsin, dağdan ovadan, ormandan, her türlü araziden geçen hatlar bunlar, bu hatların olduğu yerlerde ki mal sahibleri de burada ki direklerden enerji almıyorlar ancak ülke genelinde bir iletim&dağıtım şebekesi kurulmuş oluyor, kendisi de diğer herkes gibi bu sistemden dolaylı olarak faydalanıyor.

daha basit örneği yapılan yollar, köprüler, geçitlerde birilerinin arazisinden geçiyor, mal sahibi ben bu yolu kullanmayacağım diyerek bu yatırımın yapılmasına engel olamaz, kamu yararı kararı alınır&kamulaştırma yapılır, arazinin bedeli ödenir, işler devam eder.

devlet&kamu harici su dağıtım şirketleri, elektrik dağıtım şirketleri, doğalgaz dağıtım şirketleri, internet&telekomünikasyon servis sağlayıcıları, organize sanayi bölgeleri de bu işlemleri yapabilir.
0
sealth
(31.10.24)
@sealth,
Kafama oturmayan kısım şu,
Elektrik hattı oradan geçiyor.
Yani benim aramdan geçtikten sonra başka bir yerde birine hizmet götürüyor. Buna itirazım yok.

Burada o kutu bir son nokta. Yani oradan başka yere geçmiyor.
Dogalgaz kutusu gibi.
Yerim altından Dogalgaz borusu geçiyor. Bu tamam. Ama adam çıkarıp benim binama sadece benim binama satabilmek için saat koymuş. Buradan bir hizmet aktarımı olmuyor. Kafama takılan o oldu (hukukçu değilim)
0
kisa
(31.10.24)
yaw o benim binam değil.
o örnek :)
0
🌸OgutucuRecep
(01.11.24)
(6)

Türkçe tarih yazımında başa 0 koyma

jacque
6 Kasım 2024 mü 06 Kasım 2024 mü daha doğrudur veya 6.11.2024 mü 06.11.2024 mü?Bununla ilgili benim bildiğim bir kural yok. ChatGPT'ye sorunca 0 yazılmaz diyor ama bence kesinlikle doğru olanı 0 ile yazmak.Bulabildiğim tek kaynağı aşağıda paylaşıyorum, onda da tam olarak doğrusu budur dememiş..https
6 Kasım 2024 mü 06 Kasım 2024 mü daha doğrudur veya 6.11.2024 mü 06.11.2024 mü?

Bununla ilgili benim bildiğim bir kural yok. ChatGPT'ye sorunca 0 yazılmaz diyor ama bence kesinlikle doğru olanı 0 ile yazmak.

Bulabildiğim tek kaynağı aşağıda paylaşıyorum, onda da tam olarak doğrusu budur dememiş..

anabilgi.anadolu.edu.tr
0
jacque
(30.10.24)
6 Kasim
06.11 seklinde. 06 Kasim olmaz
0
kuehles blondes
(30.10.24)
bunun yazılı bir kuralının olmaması ilginç. ama günümüzde genel kullanım 6 kasım 2024 veya 06.11.2024 şeklinde.

60'larda ay kısmı romen rakamıyla yazılırmış 6.XI.1965 diye. eski evraklarda rastlarsınız. 70-80'lerde yıldaki binler hanesi yazılmıyormuş 6.11.982 diye. başlarında sıfır var mı onu bilmiyorum.
0
kibritsuyu
(30.10.24)
Windows, tarih standardında Türkçe olarak 6.11.2024 diye yazıyor.
Almanca yaparsan 06.11.2024.
Yani bir standardı var diye düşünüyorum.
0
burfak
(30.10.24)
yazılı bir kuralı var mı bunun bilmiyorum ama ben ay da olsa gün de olsa tek hanelilerin başına mutlaka 0 koyuyorum değişiklik yapılmasının önüne geçmek için. hatta excel bazen otomatik 6.11.2024 formatında getiriyor, hemen değiştiriyorum, takıntı oldu bende :) format gg.aa.yyyy kafa ağrıtmaz.
0
mustafakesekci
(30.10.24)
Tdk 0 yazmadan kullanıyor tarihleri. Yazım kuralları bölümünde bulamadım ama aşağıdaki tdk sayfasında örneği var.
tdk.gov.tr
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(30.10.24)
gpt sana matematiksel numara dolayısı ile 0 yazılmaz demiş.

türkiye tarih formatı olarak iso 8601-1 ve iso 8601-2 formatlarını kullanıyor,

d ve dd ile gösterim mümkün, iki farklı gösterim olması dökümanlarda görsel olarak tarihsel arama yaparken kolayca ayırt edebilmek.


en.wikipedia.org

tr.wikipedia.org

intweb.tse.org.tr

intweb.tse.org.tr

tse'nin standartlara ait bilgileri para ile satması da ne biliim biraz şey.
0
selam
(30.10.24)
(4)

emeklilik işlerinden anlayan var mı ?

cptxxx
aralık ayında emekli olmayı planlıyorum.aralık ayının 25 i için, emeklilikten ötürü, şirketten ilişiğimin kesilmesi için dilekce vereceğim. en az 15 gun önce verilmesi gerektiğinden dilekceyi ayın 7i 8 i gibi şikete vereceğim.bilmediğim konu şu. sgk a emeklilik başvurusunu ne zaman yapmalıyım. 25 in
aralık ayında emekli olmayı planlıyorum.

aralık ayının 25 i için, emeklilikten ötürü, şirketten ilişiğimin kesilmesi için dilekce vereceğim. en az 15 gun önce verilmesi gerektiğinden dilekceyi ayın 7i 8 i gibi şikete vereceğim.

bilmediğim konu şu. sgk a emeklilik başvurusunu ne zaman yapmalıyım. 25 inden önce mi mesela aralık 15i gibi mi, tam aynı gun 25 inde mi, yoksa 25 inden sonra mı mesela ayın 26 sı gibi mi ? malum ayın 31 inden sora emekli olmak sıkıntı, maaslarda düşüş yasanacak.
0
cptxxx
(30.10.24)
konudan anlamıyorum ama neden o kadar son dakikaya bırakıyorsunuz? bu ülkede 1 günle eytli olamayan binlerce insan var.

sizin yerinizde olsam bugünlerde yapıştırırdım dilekçeyi.
0
nuisance2
(30.10.24)
geçen gün haberlerde vardı bu olay
google derki;
Bu tahminlere göre de 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacaklar arasında maaş farkı yüzde 30 ila 36 arasında değişecek. Enflasyon yüzde 38 olursa maaş farkı yüzde 36, enflasyon yüzde 42 olursa maaş farkı yüzde 32 olacak.

edit: ben soruyu ters anlamışım, 2024te ol, bugünlerde vermen lazım +1
0
eja
(30.10.24)
Emeklilik başlangıcı, bir sonraki ayın ilk günüdür. Dilekçenizi 1 Aralıkta da verseniz, 31 Aralıkta da verseniz, fark etmez. 1 Ocak 2025'ten maaşınız işlemeye başlar. Gününüz dolduysa işi riske atmayın, 28-29 Kasım gibi dilekçenizi verin.

2025'te emekli maaşında çok büyük kesinti olacak diyorlardı. Eğer gününüz Aralık'ta doluyor ise, bu sizin maaşınızı etkiler mi bilemiyorum. Profesyonel bir destek alın veya bir SGK şubesine gidip detaylı öğrenin. Hak kaybınız olmasın.


.
0
kartallar yuksek ucar
(30.10.24)
Özgür erdursun dan destek alıp ona göre bı planlama yapardım.
Online da hizmet veriyorlar,çünkü bu çok önemli konu,kulaktan dolma bilgi ile hareket etmezdim.
0
brnbrs
(30.10.24)
(7)

Ev internetini nerden alayım

parka
En hesaplı hangisi, araştıran oldu mu?* Fiber hariç.
En hesaplı hangisi, araştıran oldu mu?
* Fiber hariç.
0
parka
(30.10.24)
Ben kablonet kullanıyorum. Geçende taahhüt sona erecekti, bir baktım diğerlerine, yine en mantıklısı kablonet geldi, devam ettim.
0
prole
(30.10.24)
Bir sürü var aslında ama çoğu TTNet altyapısı kullandığı halde TTNet hzinin altında her nedense. Şikayetvar da bir sürü yorum okudum, müşteri hizmetleri ve geri dönüş konusu da zayıf geldi. Çok sorun yaşamadığım için TTNet ten devam ettim
0
aslagülümseyenbirkediyegüvenme
(30.10.24)
Beğenmeyen de var ama Comnet'e bakın, ben memnunum.
0
lamborcini
(30.10.24)
En ucuz neredeyse oradan almak mantıklı bence, tamamı aynı altyapıyı kullanıyor, müşteri hizmetleri dışında değişen birşey yok.

Comnet +1
0
tss
(30.10.24)
comnet kullanıyorum, geçen sene 7-8 kere internet gitti. tt altyapısı var ama internet önce comnet'e gidip oradan çıkıyor. yedek yok, bakım filan da demiyorlar, iş yerine alınmaz ama evde kullanılabilir, netekim
0
hoot
(30.10.24)
Bu comnet on ödemeli diyor.
Bir senelik paket seçersem, 12 ayı peşin mi ödeyeceğim yani?
0
🌸parka
(30.10.24)
evet, öyle seçersen peşin ödeniyor, taşınırsan karmaşık bir süreç var, ucuz olacak diye peşin almana gerek yok. bir sene fiyat artmaz.

en ucuzunu bulmak için donanımhaberde her ay güncellenen bir liste var

forum.donanimhaber.com
0
hoot
(30.10.24)
(14)

Saç Kesimi Sonrası Pişmanlık

Simsiyah
Saçları uzun kişilere hayranım. Ben de uzatayım diyorum, biraz uzayınca yanlardan kafam şişiyor, şekilsiz oluyor. Halbuse kafa tipim iyidir. Berbere gidip şu şişiklikleri indir diyorum, asker tıraşı yapıp gönderiyor. Bu yüzden sayısız berber değiştirdim. Kendimi dövesim var.Saçım uzayınca özellikler
Saçları uzun kişilere hayranım. Ben de uzatayım diyorum, biraz uzayınca yanlardan kafam şişiyor, şekilsiz oluyor.

Halbuse kafa tipim iyidir.

Berbere gidip şu şişiklikleri indir diyorum, asker tıraşı yapıp gönderiyor. Bu yüzden sayısız berber değiştirdim.

Kendimi dövesim var.

Saçım uzayınca özellikleri önleri ve arkaları lülesimsi oluyor.
Duş sonrası kurutup tarakla şekil verip saç spreyiyle bitiriyorum.
Yıllardır aynı terane.

Üstüme iyilik ve tavsiye fırlatın lütfen.
0
Simsiyah
(30.10.24)
kadın kuaförüne gideceksin hocam.
0
kisa
(30.10.24)
Ben uzun saçı hiç sevmiyorum ama pandemi dönemi berberler kapatılınca saçlarımı kestiremediğim için mecburen saçım uzadı ve istemeden uzun saçlı oldum bu süreçte, şimdi de ne zaman kestirmek için berbere gitsem ağlayarak "hayır hayır hayır!" deyip kaçıyorum dükkandan hem sevmiyorum hem de vazgeçemiyorum acayip bir simbiyotik ilişkimiz var saçlarımla ama iyi bir şey değil yani bu, 5 senede hayatımı kararttı, zira bende ayı evladı gibi 3 kişilik kıvırcık-dalgalı bir saç var her sabah düzeltmek için yeni bir mücadeleye girişiyorum ve bazen bu mücadeleyi kazanıp bazen de kaybediyorum, ayrıca servetimin büyük bir kısmı da saçlarımı düzeltmek için harcadığım ürünlere gidiyor bu paraları kenara koysam zengin olurdum şimdiye kadar, eğer senin de böyle saçların varsa uzun saça heveslenme ve kısa saçla mutlu ol, sen bunu hak ediyorsun çünkü.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(30.10.24)
Ben de pandemiden sonra uzattım.
Aslında erkek için büyük eziyet.
Bir de bizimkiler çok dökülüyor.
Üstlerde seyrelmeleri kapattığı için katlanıyorum ama çekilecek dert değil ya. tanrı kadınları korusun ve kutsasın valla.
0
parka
(30.10.24)
Bize anlattığınız gibi anlattınız mı berbere? Şişlikleri indir deyip bıraktıysanız asker tıraşı yapar.
0
synesthesia
(30.10.24)
encrypted-tbn0.gstatic.com

Uzun derken sağdaki model gibi. Yoksa Gandalf saçı istemiyorum.
0
🌸Simsiyah
(30.10.24)
@synesthesia

Evet hocam. Vallahi.
0
🌸Simsiyah
(30.10.24)
Bizim klasik berberler geçişli/katlı saç kesimi yapmayı pek sevmiyor böyle bir şey isteyince genelde keko rap/kriminal tip tıraşı yapıyorlar, fotoğrafı götür gözüne sok diyecem ama yine bir şey değişmez gibi iyi bir yere gitmek lazım bu tip kesimler için.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(30.10.24)
Hocam simsiyah ın gösterdiği gibi fotoğraf göstermeyi denedin mi ?

Buna yakın bir model için uzatıyorum uçlarında kırık varsa alın, ense ve favorileri düzeltin diyeceksin

Saç uzatmanın bir miktar zahmeti de var evet kabarıyor, belki yanları kısa bir süre bryantin gibi şekillendiricilerle az kullanarak kontrol altına alabilirsin
0
grimavi
(30.10.24)
uğraşırım dersen kendı sacını kesmek o kadar da zor degıl
0
Zetnikov
(30.10.24)
üstlere dokunma diyeceksin
istanbul'da isen bir berber öneriyim, saçın uygunsa gösterdiğin fotoya göre kesim yapabiliyor
0
bir soru sorcam
(30.10.24)
Sac uzatmak istiyorsan o kadar pimpirikli olmaman lazim. Yok yani kabardi yok arkasi lule oldu falan diyip duzeltmeye calismaycaksin. Gidersen berbere kesicek tabi adam, bi is yaptigi belli olsun diye.
Olay cok kolay aslinda, onumuzdeki 4 ay berbere ugramiyorsun, kiriklari aldirmak icin bile gitmiyorsun berberi sil aklindan.
4 ayda bir sadece kiriklari aldirmak icin gidiyorsun. Orda da yok sunu yap yok bunu yap demiyorsun, sadece kirik aldir.
12 ayin sonunda, uzun saclarin olmus olur. Sonrasinda istedigin sekli verdirtirsin berberde.
0
mhmtt
(30.10.24)
Kadın kuaförüne gideceksin +1

Ben saçlarım uzunken gayet iyi bir berbere giderdim. o bile hocam bayan kuaförü çağıralım derdi. O gelir katlı kesim yapar jiletle kesim yapar gerisini erkek kuaförüne bırakırdı.
0
rodeocu
(30.10.24)
Madem öyle, kadın kuaförüne gitmiş erkek tavsiyesi alırım.
Yani buna alışık, tuhaf bakışların olmayacağı bir ortam.
0
🌸Simsiyah
(31.10.24)
yolu çekebileceksen
@_cambarber instikram hesabı. bazen yüz şekline göre kesim önerileri de yapıyor.

saç uzarken şekilsiz olur zaten. o kısımları bere ile atlatabilirsin. hızlı uzaması için biberiye suyu ve karanfil kaynatıp saçlarına sıkarsan veya duştan sonra saça dökersen ayda 3-4 parmak uzayabiliyorlar.

fırsatın olursa yurtdışı berberlerini dene. gürcistan'da kadınlar erkek kuaförlüğü yapıyorlarmış. bir vizyonları vardır.
0
janderzel zartanyan
(01.11.24)
(2)

Binance'ın istanbul şubesi var mı gidip yardım alabileceğim?

atanamayan jedi
Merhaba,Binance'ın istanbul şubesi var mı gidip yardım alabileceğim? Sürekli giriş doğrulanamadı hatası alıyorum. Teşekkürler.
Merhaba,
Binance'ın istanbul şubesi var mı gidip yardım alabileceğim? Sürekli giriş doğrulanamadı hatası alıyorum. Teşekkürler.
0
atanamayan jedi
(30.10.24)
fiziki lokasyonu yok bildiğim kadarı ile. her şekilde online destek alınabilir
0
kondansator
(30.10.24)
Binance TR'nin bir ara Şişli civarında bi ofisleri vardı ama açmış olmak için açtıkları bir ofisti diye hatırlıyorum, birkaç sene önce kripto borsası ayı sezonuna girince intihar edenler falan olmuştu haberlerde bu ofisi gidip görüntü almışlardı çalışan falan yoktu birkaç masa sandalye vardı.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(30.10.24)

Binance için kullanılabilir oturum açma bilgisi yok hatası

atanamayan jedi
Merhaba,Binance için kullanılabilir oturum açma bilgisi yok hatası alıyorum. Binance global içinde al-sat yapabiliyorum ama para transferi gelince sürekli bu hatayı alıoyorum. şifremi değiştirdim ama yine giremiyorum sorun ne olabilir? Binance'ın istanbul şubesi var mı gidip yardım alabileceğim?
Merhaba,
Binance için kullanılabilir oturum açma bilgisi yok hatası alıyorum. Binance global içinde al-sat yapabiliyorum ama para transferi gelince sürekli bu hatayı alıoyorum. şifremi değiştirdim ama yine giremiyorum sorun ne olabilir? Binance'ın istanbul şubesi var mı gidip yardım alabileceğim?
0
atanamayan jedi
(30.10.24)
(1)

Tetik parmak

aslagülümseyenbirkediyegüvenme
Sağ el baş parmağımda yoğun bir ağrı var ve takılma da oluyordu. Ortopedi uzmanı muayene sonrasında tetik parmak rahatsızlığı olduğunu söyleyip krem verdi ve kullandığımda geçmediği takdirde küçük bir operasyonla bu sorunu giderebileceklerini anlattı. Operasyon sorun değil ama günlük hayatta zorlana
Sağ el baş parmağımda yoğun bir ağrı var ve takılma da oluyordu. Ortopedi uzmanı muayene sonrasında tetik parmak rahatsızlığı olduğunu söyleyip krem verdi ve kullandığımda geçmediği takdirde küçük bir operasyonla bu sorunu giderebileceklerini anlattı. Operasyon sorun değil ama günlük hayatta zorlanacağımı düşünüyorum iyileşme süreci uzun sürebilir bunun fizik tedavi gibi çözümü yok mu? başına gelen arkadaşlar varsa siz ne yaptınız? Geçti mi? Kremi kullanıyorum ama sanki elimi kaskatı kesti gibi ..
0
aslagülümseyenbirkediyegüvenme
(30.10.24)
annemde aynı durum vardı. doktor bir arkadaşım kortizonlu bi iğne ile hallederiz demişti. henüz yaptırmadı ama küçük bir operasyon dedikleri bu işlem olabilir
0
chanandler bong
(30.10.24)
(2)

Tax free yardım

hrvl
Merhaba herkese, Balkan turuna geldik, Sırbistan’dan ayakkabı alışverişimiz oldu dün ve mağazada pasaportumuzla tax free için bir şeyler yaptılar, üzerinde bilgilerimin yer aldığı bir evrak düzenlediler. Global blue yazıyor sanırım koydukları zarfta. Bugün Bosna-Hersek’e geçiyoruz kara yoluyla. Uçuş
Merhaba herkese, Balkan turuna geldik, Sırbistan’dan ayakkabı alışverişimiz oldu dün ve mağazada pasaportumuzla tax free için bir şeyler yaptılar, üzerinde bilgilerimin yer aldığı bir evrak düzenlediler. Global blue yazıyor sanırım koydukları zarfta. Bugün Bosna-Hersek’e geçiyoruz kara yoluyla. Uçuşumuz da oradan İstanbul’a olacak. Ben vergi iadesi işlemlerini Bosna-Hersek havalimanından yapabilir miyim? Alışverişimiz kredi kartıyla oldu bu arada. Süreç hakkında yardımcı olup aydınlatabilecek kimse var mıdır?
0
hrvl
(30.10.24)
Sirbistan-Bosna sinirinda gumruge onaylatip yine sinirdaki global blue kutusuna atmaniz gerekecek. AB gibi olmadigindan olmaz
0
kuehles blondes
(30.10.24)
o iş yalan boşuna uğraşma. sırbıstan dan- bosnaya geçerken kara sınırında tax free yok. başka ülkede de yapamazsın.
0
paudi
(30.10.24)
(2)

ALES sözelden en yüksek puan için taktik?

dejame
Daha önce hiç çalışmadan birkaç kez sınava girdiğimde 75 civarı alıyordum. 17 Kasım'da tekrar gireceğim. 70 yeterli ama olabildiğince yüksek tutmak istiyorum.Bu süreçte ne yapmamı önerirsiniz? Soru çözüm pratiği için bir uygulama veya youtube kanalı da olabilir. Ayrıca sayısaldan şu kadar net yapars
Daha önce hiç çalışmadan birkaç kez sınava girdiğimde 75 civarı alıyordum. 17 Kasım'da tekrar gireceğim. 70 yeterli ama olabildiğince yüksek tutmak istiyorum.

Bu süreçte ne yapmamı önerirsiniz? Soru çözüm pratiği için bir uygulama veya youtube kanalı da olabilir. Ayrıca sayısaldan şu kadar net yaparsan sözel için iyi olur diye taktikleriniz varsa verebilirsiniz. Neredeyse hiç matematik yapmıyorum çünkü.
0
dejame
(30.10.24)
Taktik bilmiyorum ama çok uzun metinler olduğu için pratik yapmak önemli çoğu kişi yetiştirmekte sorun yaşıyor.
Sözel mantık ayırt edici olabilir onun taktikleri tablo vs videoları var ihmal etmeyin en az 4 sorusu vardı sanırım.
Bir de matematik puanı da etkiliyor yeni sistemde diye biliyorum basit bir kaç tane yapabileceğiniz varsa bakın.
0
anon1m
(30.10.24)
Sozeli müthiş olmayan biri olarak 90 almıştım, 10-15 sene önce ama. Bir de sistem aynı mı hala bilmiyorum.

Benim olayım matematik 1'de nerdeyse full yapmıştım. Oradan baya ilave gelmişti.
0
makbur
(30.10.24)
(7)

vavacars otokoç carvak bunları kullanan oldu mu?

birmilyonunvarmi
araç satmak için kullanan oldu mu? önerir misiniz? 700-800 arası piyasası olan bir araç için ne teklif verirler ortalama?
araç satmak için kullanan oldu mu? önerir misiniz? 700-800 arası piyasası olan bir araç için ne teklif verirler ortalama?
0
birmilyonunvarmi
(30.10.24)
Genel olarak dusuk veriyorlar, vava’dansa letgo plus daha yuksek vermisti. Gidip bir gosterin, online teklif alin az bucuk fikriniz olur. Araci bilmeden net bir sey soyleyemeyiz. Ama piyasa fiyatindan dusugu verdikleri kesin. Aceleniz yoksa kendiniz satmaniz maddi olarak daha avantajli
0
mor oje
(30.10.24)
5 dkda teklif alabilirsiniz netten. oraya gidince daha da düşürürler tabi.
0
adivar
(30.10.24)
Ben vavacars'a hem araç sattım hem de araç aldım (2 sene önce). şu an zaten araç satmıyorlar ama alıyorlar. satarken söyledikleri rakamdan sadece 10 bin düşük teklif etmişlerdi (ilk teklif 250, muayeneden sonra son teklif 240 bindi) ama piyasanın altında bir ücret değildi. ilk söylenilen tekliften daha yüksek verdiklerine hiç şahit olmadım. genelde düşüyor ama mesela 720 teklif ettilerse ve siz de doğru bilgileri vermişseniz o teklifi de 600'e falan çekmiyorlar.
0
ilgeru
(30.10.24)
bi sahibinden.com otobid bakabilirsiniz. açık artırmaya giriyor, o başlangıç fiyatı üzerine yüz küsür teklif alıyor.
0
patronaj1
(30.10.24)
Sahibinden otobid 810.000,
carvak 805.000 TL görmeden online fiyat verdi.

Bu aynı araca araç başında 870.000 TL verdiler.

Sadece fikir vermesi açısından sana verilen fiyatın %10 kadar yükseğine satabilirsin.

Takasta 770.000 TL galerici vermişti.

Aracın fiyatı 770-810 arası değişirken kendi ilanımda 870'e hemen satabiliyorum. Ama ben o kadar düşmek istemiyorum.
0
liberal
(30.10.24)
Ben 2 sene önce aracımı vavacars a satmıştım. O dönem kendim satmak istesem verdikleri fiyatın altında kalıyordu çok iyi fiyat vermişlerdi. Satış da kolaydı kafam rahat uğraşmadan satmıştım. Şu an nasıl fiyat verirler bilemiyorum ama piyasa durumuna göre çok dinamik oluyor sanırım fiyatlamaları.
0
kolaygelsin
(30.10.24)
@ilgeru Bu arada arkadaşım da benimle aynı anda satmıştı. Onun aracına online tekliften daha yüksek bir teklif yapıp almışlardı.
0
kolaygelsin
(30.10.24)
(11)

Seboreik Dermatit?

merkep gibi adam
doktora gitmekten usandık artık. cildiyenin son dönemde cilt için (yüz) yazdığı kortizonlu merhem hangisi acaba (genel olarak) ya da sizin kullandığınız.
doktora gitmekten usandık artık. cildiyenin son dönemde cilt için (yüz) yazdığı kortizonlu merhem hangisi acaba (genel olarak) ya da sizin kullandığınız.
0
merkep gibi adam
(30.10.24)
dermovate
0
mustafakesekci
(30.10.24)
doktor bana bu hastalığın tamamen beslenme ve yaşam tarzıyla alakalı olduğunu söyledi.
stres, uykusuzluk, abur cubur, hamur işi hayatında olduğu sürece sürekli ilaç da kullansan iyileşemezsin dedi. zaten kesin bir tedavisi de yok.
benim problemim saç derisinde olduğu için ilaç öneremeyeceğim.
0
elorelia
(30.10.24)
elidel
0
thesomberlain
(30.10.24)
@mustafa daha önceki doktor dermovate ağır gelir demişti bunun için
@elorelia evet haklısın çok detaylı bilgiye de sahibim ama yaşam tarzı iş güç imkan vermiyor maalesef. o yüzden geçici çözümler arayışındayım
@thesom.. elidel tehlikeli bir merhem :) daha önce bir iki kere kullandım bıraktım
0
🌸merkep gibi adam
(30.10.24)
rahatsızlığınızın derecesini bilmediğim için kendi kullandığımı yazdım. kortizonlu olmasın derseniz bepanthol sensiderm kremi deneyin. o da iyi geliyor.
0
mustafakesekci
(30.10.24)
hiç gastroenteroloji gittiniz mi endoskopi kolonoskopi yaptırdınız mı, bundan dertli olan arkadaşım bu işlemleri yaptırdıktan sonra verilen diyet ile baya sorununu çözdü, birde yiyecek alerji testi aklınızda bulunsun.
0
eja
(30.10.24)
gluten, süt ürünleri, şeker falan bi kesmeyi deneyebilirsin. özellikle süt ürünlerini.
0
high hopes of the sozluk
(30.10.24)
Şimdi efendim, bu hastalık insana yerleşince ömür boyu bırakmayan, iyi bakım, iyi beslenme, düzenli dinlenme vs şekilde uykuya geçen ama zaman zaman da bir yolunu bulup alevlenen bir hastalık.

Alevlendiği zaman, alevlenmenin şiddetine göre kortizonlu ilaçları 5-10 gün süreyle kullanılarak baskı altına alınabiliyor. Bu süreçte, düzensiz ya da daha uzun süre ilaç kullanılması durumunda, ilaç cildi incelterek daha hassas, hastalığa daha duyarlı hale getiriyor ki faydadan çok zarar veriyor.

Hastalık uyku halindeyken alevlenmesini mümkün olduğu kadar geciktirmek için de kullanılan ilaçlar vardır ve Elidel bunlardan biridir. Tehlikeli değildir. Alevlenmiş hastalığa iyi gelmez. Uykudaki hastalığı geciktirir.

Şu an alevlenme sürecindeyseniz, şunu süreyim geçsin demeyin. 5 gün süreyle daha önceki alevlenmede doktorun verdiği kortizonlu ilaçları düzenli kullanın.
0
Mirket
(30.10.24)
vichy dercos denediniz mi?
0
jelly bear
(30.10.24)
Mirket haklı elideli gece canoleni gündüz sür demişti doktor
0
thesomberlain
(30.10.24)
mecitefendi doğal organik ardıç katranlı sabunu

yukarıdakilerin hepsini denemişliğim vardır yirmi yıldır. uzun süreli rahat ettiren tek şey bu sabun oldu
0
titanyum22
(30.10.24)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.