[]

Acil - ev elektrik sigorta cizirtiyor lambalar saliselik gidip geliyor

Az once elektrik saliselik yanip sonmeye basladi camasir maminesi calisiyordu birde buz dolabi

Simdi kapattim sigortayi

Ne yapabolirim

 
Sigortalarda hafif isinma var
Mahalle de elektrikler var apartmanda da var
Prize takili birsey yok sadece camasir makinesk telefon buzdolabi takiliydi


Sigortadan cizirtilar geliyor simdi kapali gelmiyor
  • drag  (04.10.15 00:42:29) 
evde kontrol kalemi ve bir parca kablo varsa gecici bir cozum yapilabilir,kenidinize guveniyormusunuz eliniz yatkin mi bu islere.carpilma riski var cunku.


  • izole  (04.10.15 00:57:33) 
temas noktalarından birisi ark yapmakta. bu işlerden anlamıyorsan bulaşma, akşam akşam 220 volt eşliğinde horon teptirir adama. Yok dalacağım diyorsan;

bir yerlerde iyi sıkılmamış veya gevşemiş bir kablo, veya klasik tip sigorta varsa onun temas noktalarında yanma kömürleşme veya gevşeme (aynı sonuca götürür zaten) vardır. Veya kopmak üzere olan bir kablo da olabilir.

eğer cızırtı şalterin içinden geliyorsa sorun onun içerisindeki kontaktörlerde demektir. evdeki cihazların zarar görmemesi için ana şalteri kapat. cızırdayan şalteri seri şekilde 20 - 30 defa aç kapat. Böylece kontaktörlerin üzerinde biriken yanık kısımlar bir nebze döktürüp geceyi geçirecek konforu (belki) sağlayabilirsin. ancak tertesi gün öyle veya böyle o şalter değişecek. veya evdeki elektrikli eşyalar tek te değişmeye başlayacak.
  • casa  (04.10.15 01:21:47) 
Imam cagirip evi okutup ufletebilirsiniz. Cin falandir belki, ya da trafoya kedi girmistir.

Ev eskiyse normal bu tip seyler, yalniz prizler topraklidir umarim, yoksa buzdolabi falan bozulabilir, elektrik tesisatindan yangin bile cikabilir.
  • kurbanlik koyun  (04.10.15 05:25:37) 
Kac para masraf olur ya burslarda yatmadi :/


  • drag  (04.10.15 15:09:13) 
sigorta eski tip mi? eski tipse bu işlerden anlayan konu komşu, esnaf filan vardır çevrede. ev sahibi filan birilerine söyle bakalım.
yeni tipse elektrikçi çağıracaksın mecbur. elektrik bu şakaya gelmez. elektrikçiye söylersin, burslar yatmadı şu gün ödeyebilirim diye. ya da ev sahibine durumunu söylersin, kirayla yatırırım dersin. yangın çıkar bişey olur neme lazım.
öyle kullanma, yardım almak iyi bişe, başkalarına da yardım etme şansı tanımış oluyorsun. yardım etmek de insanları mutlu ediyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.10.15 15:24:43) 
Elektrikciye yaptirdik
Kacak akim rolesi varmis...

50 tl'ye yeni sigorta 20 tl iscilik aldi
Boyle durumlarda sigortayi kapatmak gerekiyormus

Yanik kokusunun sebebi sigortaymis...

www.hizliresimyukle.com
www.hizliresimyukle.com
  • drag  (04.10.15 21:37:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.