[]

İnternet hızı ayarlama - login bazlı

Adil Kullanım Kotası (AKK) 100 GB olan bir internetimiz var. Evde 4 kişiyiz + bu kişilerin misafirleri (kız arkadaş, kardeş vs) oluyor çoğu zaman.

Şimdi bu elemanlar işsiz güçsüz olduğu için sabahtan akşama kadar dizi izleyip AKK'yı hemen dolduruyorlar. Gerçi onlara göre de ben online oyun oynadığım için hemen doluyor :)

Login bazlı internet trafiğini yönlendirebileceğim bir çözüm arıyorum. Örneğin "her kullanıcı 15gb'a kadar son hızda yararlansın, sonra internet hızı düşsün ki AKK erkenden dolmasın" gibi.

Bu kısmı halledersek bir sonraki aşama da user'lar arası limit transferi olsun istiyorum. Adam 15 gün tatildeyse kendi 15 gb hakkını diğer bir user'a devredebilsin vs gibi.

Bunu bana hazır sağlayan mümkünse ücretsiz bir çözüm var mı? Yoksa bile kodlayabileceğim bir tutorial vs çok yardımcı olur.

 
takipteyim


  • şapşiko  (02.10.15 12:14:42) 
Çok bilgi sahibi değilim ancak destekleyen modemlerde QoS arayüzü ile buna benzer bir takım şeylerin yapılabildiğini duymuştum.

Takip +1
  • hakmut  (02.10.15 12:18:27) 
Firewall kurman gerekir. Fortigate'in cihazları işini görür. Ya domain oluşturup tüm cihazları yönetebilirsin ya da 4 adet profil oluşturup her bir profile kullanıcıları tanıtıp policyleri verebilirsin.


  • shell  (02.10.15 12:40:32) 
shell bahsetmiş zaten. onu yapacak cihaza vereceğin parayla öküz alırsın.


  • washe  (02.10.15 12:44:28) 
küçük bir mikrotik cihazı alarak bu sorunu çözebilirsiniz. 200 tl idi en son baktığımda. ama programlaması hariç kendiniz uğraşacaksınız.
ben ev için denedim sonra eşimi bile kısıtladığımı farkettiğimden uğraşamayıp aleti sattım zamanında.

  • ozdek  (02.10.15 13:24:26) 
Evde devamlı duran bir masaüstü bilgisayar var ise buna ikinci bir ethernet kartı takarak (2. kartı yok ise) ve sanal makina üzerinde bir firewall (biz www.ipcop.org kullanıyoruz) kurarak çok güzel bir kontrol sağlayabilirsiniz. Bu çözümde modem üzerindeki wi-fi kullanılmayacağından (çünkü tamamen kontrolsüz) bilgisayarın 2. ethernet portuna takılı bir access pointe (yaklaşık 50 TL) ihtiyacınız olacak.


  • faithless  (02.10.15 13:49:22 ~ 14:16:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.